X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi30 wrote:
    Witam Wszystkie Lutowe Mamusie :)

Podczytuje Was od 1 strony :) Zastanawiam się czy czasami do Was nie dołączę, ale to okaże się w poniedziałek gdy zrobię test.

Moja historia jest dość banalna.. Ot zawiodło zabezpieczenie, a żeby było śmieszniej w 6 dniu cyklu. Cykle po odstawieniu anty mam 26 średnio, z 2 trafiły się dzień krótsze. Naczytałam się,że jest mase ciąż z takiego seksu nawet przy 28 dniowych cyklach więc zwątpiłam :P

Mam już 3 chłopców w domu w wieku 11 lat, 8 lat i 3 lata.

Jedyne co się w tym cyklu różni od poprzedniego to to ,że zawsze przed okresem miałam sucho, brzuch bolał dopiero w dzień miesiączki i wysypywało mnie na brodzie

W tym cyklu boli mnie brzuch,jajniki,krzyż w sumie od dni płodnych codziennie.. Ale nie jest to ciągły ból. Boli troszkę, przestaje ,później znowu itp. Czasami nic nie boli. Przyplątała się 2 dniowa niby infekcja TAM na dole , po czym przeszła, Sluz cały czas jest.. raz więcej,raz mniej , raz biały raz prawie przeżroczysty. Piersi wydają mi się większe,ale nie bolą. Chyba że przycisnę, przed wczoraj męczyłam się cały dzień ze zgagą, mam delikatnie zasinione wargi sromowe, zero pryszczy na brodzie

No ogólnie jest inaczej niż co miesiąc. Chyba już nawet przywykłam do myśli o ciążyna tyle ,że będzie mi przykro jak się miesiączka przywlecze :) Z jednej strony sobie tłumacze że to nie możliwe żebym zaszła, z drugiej mam przeczucie ,że jednak coś będzie ( nie wiem na ile to przeczucie na ile wmawianie sobie)

Wczoraj był 23 dzień cyklu,zrobiłam test..pojawił się cień widoczny gołym okiem ale dopiero po spooorym czasie.. Więc nie liczy się. Pewnie za szybko zrobiłam test. Kolejny zrobię w niedzielę 26 dzień cyklu. Myślicie że ten wczorajszy zrobiłam za szybko? ten w niedzielę powinien już pokazać prawde??

Póki co targają mną naprawdę sprzeczne uczucia. Z jednej strony chcę, z drugiej nie...Masakra jakaś :P

Przepraszam,że aż tak się rozpisałam :)

SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH ROZWIĄZAŃ WAM ŻYCZĘ :*
    Justi30 daj znać jak już zrobisz test niezależnie od wyniku,sama do siebie się uśmiechnęłam jak przeczytałam,że masz trzech synów-ja mam trzy córki :)
    trzymam kciuki za to czego ty sobie życzysz ;)

Agula82
  • #Adria Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) dołączam się do was- ma termin na 6 lutego - z moich i " dr. googla fachowych obliczeń". To moja 2 ciaża. O pierwszej powiedziałam szybko w pracy, bo chyba w 9 tygodniu z uwagi na to, ze nikt w biurze nie zajmował się tym tematem co ja. Od razu mnie wysłali na zwolnienie i dużo na tym traciłam na premiach itp. Teraz planuje powiedzieć jak najpóźniej, może tak w 16 tygodniu. Zresztą jeżeli będę się źle czuła to pójdę na zwolnienie i tyle. Myślę, ze to kiedy powiedzieć w pracy to sprawa indywidualna

3jgxs65gdcjnqcos.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    u mnie jakoś dziwnie :) mam dużżooo siły-mam nadzieje że nie dopadną mnie mdłości-bo tego się boję . Na wizytę umówię się na koniec czerwca chyba-myslę czy to nie za późno ? koło 7/8 tygodnia :)
    Malwa30 ja też planuję wizytę 7/8 t,w poprzedniej ciąży lekarz mówił,że nie powodu do wcześniejszych wizyt,no chyba,że są problemy,jeszcze się nachodzimy na zmianę do lekarz i na badania,pamiętam,że najwredniejsze badanie było krzywej cukrowej

Agula82
  • #Adria Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałyście może dziewczyny problem z konfliktem serologicznym? Bo u mnie i męża taki wystepuje i z uwagi na to, ze to moja 2 ciąża to się trochę obawiam. mimo, że po pierwszym porodzie miałam robiony zastrzyk to jakoś tak się obawiam...

3jgxs65gdcjnqcos.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja powczorajszej szczawiowej dzisiaj mam pierogi z serem a drugie z truskawkami,jakby któraś miała ochotę to zapraszam ;)

Malwa30 lubi tę wiadomość

Agula82
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam powiedzoec po 12tc a chcialabym pracowac do 7miesiaca

Nieukowa lubi tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Adria wrote:
    A miałyście może dziewczyny problem z konfliktem serologicznym? Bo u mnie i męża taki wystepuje i z uwagi na to, ze to moja 2 ciąża to się trochę obawiam. mimo, że po pierwszym porodzie miałam robiony zastrzyk to jakoś tak się obawiam...
    Nie do końca jestem w temacie,bo ja konfliktu nie mam ,ale moi rodzice mieli i dopiero przy trzeciej ciąży były problemy z sercem u mojej siostry,ale wszystko było do leczenia,więc nie tak źle

Agula82
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria u nas jest konflikt ale to pierwsza ciąża, więc chyba jeszcze nie mam się czego obawiać....:)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Justi30 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    Justi30 daj znać jak już zrobisz test niezależnie od wyniku,sama do siebie się uśmiechnęłam jak przeczytałam,że masz trzech synów-ja mam trzy córki :)
    trzymam kciuki za to czego ty sobie życzysz ;)

Dzięki Agula za odzew :) Właśnie wypatrzyłam u Ciebie wczoraj jak czytałam ,że masz 3 córy :D od razu pomyślałam o sobie i moich trzech łobuzach he he.

A co do tego czego sobie życze to jest problem bo sama nie wiem :P Tak jak pisałam.. z jednej strony panika " matko 4 dziecko, na co mi ,po co,jak dam sobie rade??" , a z drugiej strony jakoś mi smutno się robi na myśl że okres przyjdzie :) Strasznie marze o córce i chyba tylko z tego względu chciałabym aby jednak coś było . Oczywiście najważniejsze ,żeby było zdrowe!!! Ale i tak wydaje mi się ,że chyba chłopy mi pisane i o córce będę mogła jedynie pomarzyć :)

Malwa30, Agula82 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja zamierzam pracowac do polowy ciazy. Generalnie pracuje z odczynnikami, krwia i wirusami w laboratorium, ale jedyne co zroboe, to zrezygnuje z pracy z najbardziej ryzykownym materialem. U nas w szpitalu nikt w ciazy nie rezygnuje za szybko z pracy poza radiolozkami.
    O ciazy chce powiedziecok 12tc, chociaz boje sie czy.mi brzucha nie wywali wczesniej bo to 2 ciaza :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nakręcajcie się na konflikt serylogiczny, bo to że jesteście - a faceci + nie oznacza od razu konfliktu. To moja 4 ciąża. W 2 lezałam w szpitalu na konflikt i byl to falszywy alarm. Dostalam juz 3 razy immunoglobuliny, cena jednej ok 400zl.

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    a ja powczorajszej szczawiowej dzisiaj mam pierogi z serem a drugie z truskawkami,jakby któraś miała ochotę to zapraszam ;)

Agula to ja na mała miseczkę szczawiowej wpadne :P uwielbiam :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy różne grupy krwi :) jak na razie robię badania na grupę krwi i na coombs-a i zobaczymy co z tego wyniknie :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELMI !!! Jak wizyta?!

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można dołączyć?
    Od tygodnia wiem, że jestem w ciąży. Jestem po ciąży pozamacicznej, którą miałam usuwaną 4 listopada.
    7 i 9 czerwca zrobiłam beta hcg
    W 1 hcg 6.06 - 563
    W 2 hcg 9.06 - 1 428

Czy myślicie, że mogę być spokojna, i maluszek mieszka sobie w macicy spokojnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 16:21

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie spanie zmogło,no i wstałam wciąż niewyspana
    Malwa wpadaj na tą szczawiową,jeszcze mam ;)

Agula82
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalgosiaKmK wrote:
    Czy można dołączyć?
    Od tygodnia wiem, że jestem w ciąży. Jestem po ciąży pozamacicznej, którą miałam usuwaną 4 listopada.
    7 i 9 czerwca zrobiłam beta hcg
    W 1 hcg 6.06 - 563
    W 2 hcg 9.06 - 1 428

Czy myślicie, że mogę być spokojna, i maluszek mieszka sobie w macicy spokojnie?

Witamy!:)
    Myślę ze trzeba być dobrej myśli i wierzyć w to, ze maleństwo ma się dobrze !:) ale to czy na pewno tak jest potwierdzi tylko ginekolog :) dopóki nie masz jakichś plamień albo innych zlych objawów mysle ze nie ma się czego obawiać :)

MalgosiaKmK lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sandrula. :) Masz rację, mnie to podtrzymuje przy nadziei.

sandrula lubi tę wiadomość

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co denerwować bez przyczyny, każdy Nasz stres szkodzi maleństwu:)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    HELMI !!! Jak wizyta?!

dziękuje że pytasz :*

ogólnie to nie miałam usg bo lekarz powiedział, że jest zbyt wcześnie a ja jeszcze mam jakieś grzybicze zapalenie ;/ dostałam leki które nie zagrażają w ciąży i nie chciał tez ingerować usg skoro tam w środku grzybek ;/
    podlecze sie i w przyszłym tygodniu mam podejść :)
    ogolnie mówi że super przyrost bety i żeby się absolutnie nie martwić że tak dużo przyrosło że to wszystko w normie :)
    pogadalismy co wolno a czego nie, moj gin akurat twierdzi stanowczo żeby kawy nie pic więc bdee popijała zbożową :D
    może w przyszłym tygodniu coś tam zobaczymy na usg :)

jak u ?Was samopoczucie dziewczyny? :)

sandrula lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ