X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Belly mi pokazuje ze w przyszla srode zacznie sie 6tydzien. Lekarza bede miala chyba w srode lub w czwartek. Myslicie ze jest szansa na serduszko ? <3

A cykle masz regularne i wiesz kiedy miałaś owu? Bo jak tak to możliwe ze cos będzie widac :) ja według belly 6 tydzień ponad a według usg okolo 4 :) i bylo widac jak na razie pusty pęcherzyk ciążowy :p dość duży bo 6 mm ..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny dopiero mam czas żeby się odezwać.
    Mialam dzisiaj nie planowaną wizytę bo rano mialam jakieś plamienie i trochę spanikowałam. Na usg zarodek z bijącym <3 ale nie dało się jeszcze zmierzyć tętna. Za tydzień znowu na wizytę i wtedy założy dr kartę ciąży. Ciąża wg usg 5t3d a wg om 6t5d. Musialam iść do Gina z córką bo mąż miał awarie w pracy i nie dojechał, na szczęście młoda była grzeczna.

Sandrula lepiej nie zwlekać ze zrobieniem tego pobolewajacego zęba bonstan zapalny dla dziecka bardziej jest szkodliwy niż samo robienie zęba

Katjaa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mi sie wahaja ale owu mialam jakos 23 maja bo robilam testy owu i mierzylam temperaturke :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Hej dziewczny dopiero mam czas żeby się odezwać.
    Mialam dzisiaj nie planowaną wizytę bo rano mialam jakieś plamienie i trochę spanikowałam. Na usg zarodek z bijącym <3 ale nie dało się jeszcze zmierzyć tętna. Za tydzień znowu na wizytę i wtedy założy dr kartę ciąży. Ciąża wg usg 5t3d a wg om 6t5d. Musialam iść do Gina z córką bo mąż miał awarie w pracy i nie dojechał, na szczęście młoda była grzeczna.

Sandrula lepiej nie zwlekać ze zrobieniem tego pobolewajacego zęba bonstan zapalny dla dziecka bardziej jest szkodliwy niż samo robienie zęba

To super ze juz widzialas dzieciaczka!:)
    No tak jednak tez słyszałam o kobietach które po prostu bol znosny przechodzily cala ciaze bo to jednak bezpieczniejsze.. Słyszałam różne opinie i dlatego nie wiem co robic. Ale tak jak mówię, zadzwonie do mojego stomatologa w poniedziałek i zobaczę co mi powie :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Cykle mi sie wahaja ale owu mialam jakos 23 maja bo robilam testy owu i mierzylam temperaturke :)

Duże prawdopodobieństwo ze cos juz może być widac :) ale to głównie zalezy podobno od sprzętu:)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    To super ze juz widzialas dzieciaczka!:)
    No tak jednak tez słyszałam o kobietach które po prostu bol znosny przechodzily cala ciaze bo to jednak bezpieczniejsze.. Słyszałam różne opinie i dlatego nie wiem co robic. Ale tak jak mówię, zadzwonie do mojego stomatologa w poniedziałek i zobaczę co mi powie :)
    Tak jak piszesz najlepiej skonsultować to z lekarzem i niech ona podejmie decyzję

sandrula lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem ja już odpływam.. Dobranoc mamuśki! <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc <3
    Ja tez juz padam bo dzis bez drzemki bylo :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja nadal w pracy zaczęłam o 8 a jest 23:07.. a jeszcze z godzinę. Organizowała międzynarodowa konferencje.... i biesiadę z Węgrami. Ale i się wytanczylam ... padam na twarz...

Nieukowa lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Mała35 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    U mnie liczył od miesiączki. Od owu by się nie doliczyl bo przy nieregularnych cyklach sama nie wiem kiedy ja miałam :p
    Ale nawet nie pytal o owu :)

Normalnie liczy od miesiączki, ale ja np. mam cykle 40-45-dniowe to u mnie policzył od owu, bo tak to duża różnica by wyszła. Znałam datę dzięki ovufriend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 00:14

gosia86 lubi tę wiadomość

nzjdgzu3r0u1ebhp.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała35 wrote:
    Normalnie liczy od miesiączki, ale ja np. mam cykle 40-45-dniowe to u mnie policzył od owu, bo tak to duża różnica by wyszła. Znałam datę dzięki ovufriend.
    Ja miałam owulację później więc wiek ciąży podaje wg usg

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a bralas dziecko do gabinetu? W wozku? Jakos tak sie krepuje a pewnie mi sie zdarzy podobna sytuacja, ze nie bedize z kim malego zostawic...

U mnie masakra w nocy bo syn wieczorem wyrzygal cala kolacje i potem byl w nocy glodny a ja moflam mi nic dawac oprocz wody i swojego mleka...

Czy ktoras z was karmi w ciazy piersia? Ja sie zastanawiam jak to dalej bedzie, czy mi pokarm nie zaniknie, albo skurczy od karmienia nie dostane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 06:11

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie prędzej czy później się z wami pożegnam.
    Delikatnie plamiłam od kilku dni nad ranem, ale to troszkę tylko, wczoraj późnym popołudniem niestety pokazała się jasna krew, nie jakaś odrobinka, ale i krwawieniem tego nie można nazwać, słabe plamienie bardziej. Na wieczór niby nic nie było, a rano znów, ale krew ciemniejsza niż wczoraj...

Siedzę i czekam w kolejce na betę... Powinna być ponad 1000 minimum biorąc pod uwag to jak wyszedł wczorajszy test.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki oby to jednak nic zlego :*
    O ktorej wynik bety?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Chciałam zapytać czy Was kobietki też piersi tak szalenie bolą? Kolejny dzień aż boje się ich dotykać, takie są bolesne i nabrzmiałe. Poza tym innych dolegliwości nie mam. Może trochę bardziej senna robię się po południu, ale to akurat nie jest uciążliwe :)

Mnie tez tak bolą, nigdy mnie nie bolały bo prawie tego biustu nie mam, a teraz przynajmniej coś tam w końcu jest :D Nawet już polubiłam ten ból :P
    Z innych dolegliwości jak narazie też nic.

w4sqvfxmck01v371.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    Hej dziewczyny witam sie by na jakis czs sie pozegnac mam troche problemow prywatnych z moim tyle lat juz razem 2 dzieci 3 w drodze a moj spakowal torbe z dnia na dzien i nie ma go jestem zalamana nie wiem co dalej

Ojej bardzo mi przykro, jakbys jednak chciała pogadać , wyżalić się to pisz ...czasem dobrze pogadać z obcymi osobami które patrzą na sprawe z boku.

w4sqvfxmck01v371.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra.. to i ja się dołączam :)
    Jestem już mamą 2,5 letniego Jaśka, ciąża bez żadnych komplikacji, wzorowa i książkowa.

Teraz termin mi przypada na 17,02,2017 :)

mój cykl rozpoczął się 13,05 i na podstawie tej daty jestem w 4w2d ciąży. Test dodatni wyszedł mi bardzo szybko, bo już w 23dc! ...musiało dość szybko dojść do zagnieżdżenia bo to aż nie możliwe :D cykle mam 28 dniowe (zawsze, równo jak w zegarku)
    w 25dc moja Beta to 118 mIU a w 27dc 336 mIU. Chyba dobry przyrost jak na tak wczesną ciążę?
    Doktor kazał zrobić od razu progesteron i w 28 dc wyszedł 54,8 ng/ml ! Ucieszył się z tego faktu no i kazał powtórzyć wyniki za tydzień w czwartek i w piątek na USG. Nie za wcześnie? To będzie skończony 5 tydzień.

Oczywiście jestem panikarą i się stresuję że ta beta słabo przyrosła.. korci mnie żeby ją zrobić jeszcze gdzieś po drodze do czwartku ale chyba bede sie tylko nakręcać.

Gratuluje dziewczyny! Obysmy dotrwały szczesliwie do lutego! :)

Posti77 lubi tę wiadomość

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja miałam owulację później więc wiek ciąży podaje wg usg
    Gosia a Ty dalej nie masz spania?czy masz szansę przyłożyć głowę do poduchy jeszcze później?

Agula82
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Prawdopodobnie prędzej czy później się z wami pożegnam.
    Delikatnie plamiłam od kilku dni nad ranem, ale to troszkę tylko, wczoraj późnym popołudniem niestety pokazała się jasna krew, nie jakaś odrobinka, ale i krwawieniem tego nie można nazwać, słabe plamienie bardziej. Na wieczór niby nic nie było, a rano znów, ale krew ciemniejsza niż wczoraj...

Siedzę i czekam w kolejce na betę... Powinna być ponad 1000 minimum biorąc pod uwag to jak wyszedł wczorajszy test.
    Myślami jesteśmy z Tobą,trzymaj się i się oszczędzaj

Agula82
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas witamy :)

Twoja beta pięknie przyrosła :)
    powinna wzrosnąć tak o mniej wiecej 100% w ciągu 48 godzin a Tobie wzrosła nawet wiecej :) także tylko sie cieszyc, mi przyrosła o 250% ale lekarz wczoraj mnie uspokoil żeby nie martwić się za dużym przyrostem że taki przyrost to nic zlego :)
    take ja juz jestem spokojna i Ty tez sie nie martw :*
    mnie tez korciło żeby powtórzyc betę ale darowałam sobie bo te dwie pierwsze to i tak byl dla mnie ogromny stres, w przyszłym tygodniu mam wizyte, mam nadzieję że zobaczymy już jaką kropeczkę na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 09:33

chivas lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ