X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    dziękuje że pytasz :*

ogólnie to nie miałam usg bo lekarz powiedział, że jest zbyt wcześnie a ja jeszcze mam jakieś grzybicze zapalenie ;/ dostałam leki które nie zagrażają w ciąży i nie chciał tez ingerować usg skoro tam w środku grzybek ;/
    podlecze sie i w przyszłym tygodniu mam podejść :)
    ogolnie mówi że super przyrost bety i żeby się absolutnie nie martwić że tak dużo przyrosło że to wszystko w normie :)
    pogadalismy co wolno a czego nie, moj gin akurat twierdzi stanowczo żeby kawy nie pic więc bdee popijała zbożową :D
    może w przyszłym tygodniu coś tam zobaczymy na usg :)

jak u ?Was samopoczucie dziewczyny? :)

Pewnie, podleczysz sie i akurat moze juz cos będzie widac :):)
    Ja dzis standardowo drzemka 2-godzinna po poludniu i odżyłam:D ale i tak mam lenia :p zab mnie troszkę pobolewa dzis, mam po tamtej stronie ósemkę do usunięcia chirurgicznie no ale teraz będę musiała z nią poczekać dopóki sie dziecko nie urodzi :/ na szczęście pobolewa tylko na zmianę pogody :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • ema30 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nieśmiało do Was dołączę dziewczyny :) Mam już w domu jednego 13-miesięcznego rozrabiakę, czekamy na drugiego bobasa. Termin mam na 4 lutego. Też Wam się chce tyle spać? Cały dzień bym przeleżała :D

sandrula lubi tę wiadomość

va5bol2a9palyzvw.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ema30 wrote:
    Cześć, nieśmiało do Was dołączę dziewczyny :) Mam już w domu jednego 13-miesięcznego rozrabiakę, czekamy na drugiego bobasa. Termin mam na 4 lutego. Też Wam się chce tyle spać? Cały dzień bym przeleżała :D

Dokładnie, moje relacje z łóżkiem stały się bliższe <3 :D

Helmi lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• ema30 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula- mąż nie zazdrosny? :P

va5bol2a9palyzvw.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ema30 wrote:
    Sandrula- mąż nie zazdrosny? :P

Mąż ma w tym tygodniu popołudniówki w pracy wiec jak tylko wychodzi ja ląduje w łóżku:D wychodzi o 13.00 mnie juz zbiera sie na spanie o 12.00 no ale jakos przetrzymuje żeby z nim posiedzieć jeszcze :D
    A on jak widzi ze mnie spanie zbiera to sam mnie wygania do łóżka:D
    Pewnie lepiej jak się przespie niż bym miała siedzieć i mu marudzić ze zmęczenia:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej stronie coraz nas więcej :) super :)

Widzę, że nie tylko ja pogłębiam swoje relacje z łóżkiem :P dziś spałam ponad 2 h aż się boję czy noc prześpie :D

sandrula lubi tę wiadomość

• Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać czy Was kobietki też piersi tak szalenie bolą? Kolejny dzień aż boje się ich dotykać, takie są bolesne i nabrzmiałe. Poza tym innych dolegliwości nie mam. Może trochę bardziej senna robię się po południu, ale to akurat nie jest uciążliwe :)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • ema30 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Mąż ma w tym tygodniu popołudniówki w pracy wiec jak tylko wychodzi ja ląduje w łóżku:D wychodzi o 13.00 mnie juz zbiera sie na spanie o 12.00 no ale jakos przetrzymuje żeby z nim posiedzieć jeszcze :D
    A on jak widzi ze mnie spanie zbiera to sam mnie wygania do łóżka:D
    Pewnie lepiej jak się przespie niż bym miała siedzieć i mu marudzić ze zmęczenia:D

To dobry mąż Ci się trafił :)

Paulette- prześpisz, prześpisz :D

Tak, mnie bolą i takie pełniejsze się zrobiły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 20:23

va5bol2a9palyzvw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jak szefowa dowiedziała się ze jestem w ciąży to skacze Koło mnie jak Koło jajka. I sama stwierdziła żebym poszła na L4 żeby dzidzi nie zaszkodzić.

Sandrula jak cię pobolewa ząb to czemu nie idziesz do stomatologa? I skąd wiesz że chirurgicznie trzeba będzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 20:23

• sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    u mnie jak szefowa dowiedziała się ze jestem w ciąży to skacze Koło mnie jak Koło jajka. I sama stwierdziła żebym poszła na L4 żeby dzidzi nie zaszkodzić.

Sandrula jak cię pobolewa ząb to czemu nie idziesz do stomatologa? I skąd wiesz że chirurgicznie trzeba będzie?

Bylam u stomatologa, dal skierowanie na rentgena bo podejrzewa ze od ósemki mnie boli. Mam ja do usunięcia bo kiedys inna stomatolog kazała zrobić rentgena i wyszlo ale ja oczywiście zapracowana itd. I do tej pory nie usunęłam. Teraz mnie pobolewa zab kolo niej który miałam miec leczony w tym tygodniu kiedy dowiedziałam sie ze jestem w ciąży. No i chce przeczekać ten pierwszy trymestr bo nie boli tak bardzo ani nie boli codziennie..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula jeśli masz 6 i 7 to oczywiście najlepiej jest usunąć 8... Ale jeśli któregoś nie ma to lepiej leczyć. A to czy leczysz czy usuniesz możesz to zrobić w każdym momencie ciąży. Lepiej to zrobić teraz jak pobolewa niż czekać aż zacznie boleć!

• sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Sandrula jeśli masz 6 i 7 to oczywiście najlepiej jest usunąć 8... Ale jeśli któregoś nie ma to lepiej leczyć. A to czy leczysz czy usuniesz możesz to zrobić w każdym momencie ciąży. Lepiej to zrobić teraz jak pobolewa niż czekać aż zacznie boleć!

Na razie zamierzam zadzwonic do stomatologa w poniedziałek i powiedziec mu o ciąży i ze mnie pobolewa i zobaczymy co mi powie. Z osemka tak czy siak będę czekać bo wiem, ze takie chirurgiczne sprawy lepiej odłożyć na czas ciąży. No ale tamtego zęba mam do leczenia kanałowo tylko miałam zrobić rentgena.. No nic, zobaczę co mi powie przez telefon :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula ale ósemki usuwa się chirurgicznie tylko w razie gdy ząb jest tak zniszczony ze nie można wykonać ekstrakcji tak normalnie lub gdy zostały same korzenie. I w tych czasach już taka technika jest ze ciąża to żadne przeciwskazanie. Wiem bo pracuje u stomatologa jako asystentka. Czasami jak słyszę historię ludzi co stomatolodzy wymyślają żeby nie podejmować się czegoś co może im sprawić problem to noga można się przezegnac. No jak wykona stomatolog kanałowe leczenie domagaj się na sam koniec zdjęcia wypelnienia kanałów niech ci pokażę czy są wypełnione aż do wierzchołka żeby upewnić się czy są do końca wypełnione bo to trochę zachodu z kanalowka i lekarze bardzo często nie wypełniają kanałów do końca i ząb po 2-3 latach daje o sobie znać.

Nie chcę tu wyjść na madrale po prostu dobrze chce Tobie doradzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 21:14

• Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wytlumaczcie cos :)
    Ciaze lekarz liczy od dnia ostatniej miesiaczki?
    Bo u moich dwoch kolezanek liczyli inaczej, jednej od miesiaczki a drugiej od owu..i badz tu madry ;D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Sandrula ale ósemki usuwa się chirurgicznie tylko w razie gdy ząb jest tak zniszczony ze nie można wykonać ekstrakcji tak normalnie lub gdy zostały same korzenie. I w tych czasach już taka technika jest ze ciąża to żadne przeciwskazanie. Wiem bo pracuje u stomatologa jako asystentka. Czasami jak słyszę historię ludzi co stomatolodzy wymyślają żeby nie podejmować się czegoś co może im sprawić problem to noga można się przezegnac. No jak wykona stomatolog kanałowe leczenie domagaj się na sam koniec zdjęcia wypelnienia kanałów niech ci pokażę czy są wypełnione aż do wierzchołka żeby upewnić się czy są do końca wypełnione bo to trochę zachodu z kanalowka i lekarze bardzo często nie wypełniają kanałów do końca i ząb po 2-3 latach daje o sobie znać.

Nie chcę tu wyjść na madrale po prostu dobrze chce Tobie doradzić :)

Nie no przyjmuje wszystkie porady :) a osemka nie wyszła, jest w dziąśle i Malo tego- leży. Jest poziomo położona i dlatego jest tylko do usunięcia :)

Wiem cos o dentystach. Poprzednia stomatolog wyslala mnie z tym zębem na chirurgię bo stwierdziła na oko ze nie da się go wyleczyć a ona go nie wyrwie bo to ÓSEMKA. A to jest siódemka. Szkoda mi jej bylo wiec umówiłam sie do innego stomatologa prywatnie. Byl zdziwiony ze chce go wyrwać. I wyslal właśnie na rentgena a dalsza historie znasz, ciaza itd. :) ale będę do niego dzwonić w poniedziałek co z tym fantem zrobić :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.Ja mam termin na 8 lutego☺

29bc599a58.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Dziewczyny wytlumaczcie cos :)
    Ciaze lekarz liczy od dnia ostatniej miesiaczki?
    Bo u moich dwoch kolezanek liczyli inaczej, jednej od miesiaczki a drugiej od owu..i badz tu madry ;D

U mnie liczył od miesiączki. Od owu by się nie doliczyl bo przy nieregularnych cyklach sama nie wiem kiedy ja miałam :p
    Ale nawet nie pytal o owu :)

Helmi lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina.a wrote:
    Czesc.Ja mam termin na 8 lutego☺

Witamy!:)

Helmi, Brunetka lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mi pokazuje ze w przyszla srode zacznie sie 6tydzien. Lekarza bede miala chyba w srode lub w czwartek. Myslicie ze jest szansa na serduszko ? <3

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam sie by na jakis czs sie pozegnac mam troche problemow prywatnych z moim tyle lat juz razem 2 dzieci 3 w drodze a moj spakowal torbe z dnia na dzien i nie ma go jestem zalamana nie wiem co dalej

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ