X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Gratuluję kolejnym mamusiom. U nas dobrze Jaś je i śpi ale może to wina utrzymujacej się jeszcze zoltaczki. Mam pytanie czy Waszym dzieciom leci krew z pepuszka, bo u nas trochę leci i zaczynam się martwić trochę. Nie ma ropy tylko trochę krwi.
    Z córką nie mamy problemów a bardzo się bałam że będzie zazdrosna, a tu na razie jest super. Daje bratu smoczka, okrywa kocykiem, starszy syn to bez problemu w ogóle, młodego przypilnuje, pomaga w kapaniu,także jakoś sobie radzimy oby wiosna już nastała bo strasznie boję się chorób. Pozdrawiam Was

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was dziecko ma opuchniete piersi? My dostaliśmy maść do smarowania na wizycie patronazowej. Jedna pierś się zagoila a w drugiej zrobił się guzek. Pediatra mówiła że to od hormonow.
    Zbikowa dziękuję za link. Dziś spróbuję.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia u nas leciała i krew i trochę ropa, też się bałam ale położna mnie uspokoiła, kazała częściej przemywać.

Fryzia33 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Czarnaa94 uspokoilas mnie.

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadłam opowiedzieć wam moja historie porodu. W sumie milo mnie zaskoczyło nastawiałam się ze będzie dość ciężko. Ale od początku jak wcześniej pisałam ordynator w środę okrzyczal mnie ze powinnam już leżeć na oddzielne. Ale olałam go i pojechałam dopiero w piątek skoro nic się nie działo. Ale czułam ze powinnam pojechać w piątek. I dobrze zrobiłam odpoczęłam fizycznie i psychicznie. W nocy jak wstawałam do ubikacji czułam bole pleców ale udawało mi się jeszcze zasnąć. Przyszla położna o godź 6/30 zmiezyc tem. To powiedziałam jej ze mnie mocno plecy bola. O 7 przyszla podloczyla mnie do ktg. Przez godzinę nie mógł się spełnić mala ani razu się nie ruszyla. No i oczywiście nie zapisał się żaden skurcz. Odliczyła mnie popatrzała jak na wariatkę i powiedziała ze ja jeszcze nie rodze. A ja normalnie schodząc z lozka czułam ze to już to. Ale poszłam wsiąść prysznic pomyślałam ze się wyciszy. Wychodzac miałam już co 3 min. Skurcze położna nie wiezyla ale wysłała mnie na porodówkę bo to z 30metrow było. Jak się doczłapałam druga położna zbadała mnie i się okazało ze mam już 7cm rozwarcia. Wróciłam do sali po telefon żeby zawiadomić meza żeby przyjeżdżał bo rodziliśmy razem . Jak maz dojechać to byłam podlaczona do ktg i było już 9cm. Przebili mi pęcherz i zaczęły się parte nie trwało to nawet 5min. I o 9/35 urodziła się moja malutka.

bebag, Fryzia33, vitoria, Krystyna, Fiolk@, karolina1488, zbikowa, livia30, Czarnaa94, Nieukowa, Papcia lubią tę wiadomość

ea895dd043.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) w końcu chwila żeby tutaj zajrzeć. U nas wszystko dobrze, mała je i śpi, w domku cisza i spokój oby ten stan trwał jak najdłużej. U nas też na rączkach i nóżkach skóra się łuszczy. Byłam na pierwszej wizycie u pediatry i pani doktor powiedziała, że jest to całkowicie normalne. Dała nam receptę na taką robioną maść do apteki i po suchej skórce już ani śladu. Karmimy się piersią - o ile w szpitalu nie chciało za wiele lecieć teraz wykarmiłabym dwoje. Odciągam mleko laktatorem i mrożę na godzinę "w", gdy trzeba by było się rozstać z małą na jakiś czas.

Chciałam Was dziewczyny popytać jak tam temat szczepień? Co powiecie na te szczepionki 5w1 czy 6w1? Dokonałyście już wyboru?

w5wqio4puxjzt1om.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzia mojej córce dwa dni temu leciała troche krew z pępka ale położna uprzedzała, że tak może być i ze to normalne :)

Goździk moja córcia tez ma troszkę twarde piersi i pediatra kazała smarować altacetem i działa bo się te guzki zmniejszają.

Moja córcia juz ma 24 dni, w piątek juz będzie miesiąc jak jest z nami <3 nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko leci. Emilka jest cudowna, bardzo grzeczna. Praktycznie tylko je, spi i leży spokojnie. W ogóle nie płacze. Pięknie spi w nocy i budzi się tylko raz lub dwa razy na jedzenie co oznajmia takim śmiesznym mlaskaniem :D także bez problemu się wysypiamy. Az jestem w szoku, że noworodek może być tak grzeczny. Oby jak najdluzej taki stan trwal ;) Wlasnie wróciliśmy ze spacerku, który cały przespała, teraz zjadła cyca i znów spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 15:17

Fryzia33, livia30, bebag lubią tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ nie wiem czy te szczepionki 5w1 jeszcze są, coś mi się obiło o uszy dzisiaj w przychodni, że tylko 6w1 zostały ale nie jestem pewna i nie chcę wprowadzać w błąd.
    Ja każde dziecko szczepiłam sanepidowskimi i teraz będzie tak samo. Myślę tylko o tych nieszczęsnych pneumokokach i na nie nie chcę się zgodzić, ewentualnie dokupię te z 13 szczepami ale bardziej jestem za tym, żeby to szczepienie odpuścić.

Byliśmy dziś u pediatry, Olo już przekroczył wagę urodzeniową i waży 4280g (urodził się 4240g). W sumie to jest grzecznym dzieckiem, czasem postęka ale tragedii nie ma. W nocy też śpi dobrze.
    Wczoraj miałam chrzest bojowy bo mąż pępkowe robił więc wieczorem ogarniałam sama dwójkę dzieci, poszło gładko. Najpierw Olo kąpiel i butla, leżał w kołysce a ja kąpałam i kładłam spać Tomka a właściwie układałam do snu bo zasypia sam zostawiony w sypialni (duuuże ułatwienie). W godzinkę dwójka dzieci w łózkach i spokój :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 16:34

bebag, Nieukowa lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszego szczepilismy 5w1 a malego chcemy wziac 6w1. Pneumo tez uwazam za niepotrzebne ale nie wiem czy da sie uniknac szczepienia. Powiedzcie mi jesli wiecie czy roznica miedzy szczepionka na pneumo refundowana a platna polega jedynie na nieduzej roznicy ilosci szczepow czy jest pod jakims wzgledem bezpieczniejsza dla dziecka? Za co tak na prawde sie placi?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria na sile nie zaszczepia na pneumokoki jesli nie bedziesz chciala. O karach slyszalam, ze strasza nimi ale nie slyszalam zeby faktycznie je nalozyli. Bardziej zastanawiam sie nad ewentualnym problemem z przyjeciem do przedszkola bo chyba we wszystkich (czy w wiekszosci) wymagaja karty szczepien.

Co do pneumo tych refundowanych to slyszalam, ze jakies "slabej jakosci" sa ale nie wglebialam sie w temat bardziej.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag, to jak, zmieścisz sie w lutym? :) kto jeszcze do rozpakowania został?

moja mała dzis 4 tygodnie kończy, moze w końcu uda mi sie opisac porod, jak łaskawie odlepi sie od cycka, bo jedna reka bede pisac trzy dni. wczoraj byliśmy u pediatry, w te 4 tygodnie przybrała 480gram... szału nie ma, ale ciesze sie ze rośnie.

Nieukowa, bebag, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa malutka nie przybrala jakoś tragicznie ;) pamiętam ze chyba na początku jakoś bardzo spadła? Ile ma teraz? u nas jest walka bo Lilka ciągle śpi na cycku i przybiera tylko ok. 90g tygodniowo a duża nie jest. Waży ok. 2800 po 2 tyg a waga urodzeniowa 2940... dziś odwiedzamy pediatre i zobaczymy co on na to...

Opuchniete sutka są normalne... to hormony mamy. Po co to czymkoliwek smarować to ja nie wiem, niedługo samo zejdzie...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zmienia się kolor oczu noworodków? Z tego co słyszałam to wszystkie rodzą się z szaro niebieskimi i się pp jakimś czasie zmieniają tylko nie wiem kiedy?

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest jakas szansa, że się wyrobie, jestem w szpitalu ze skurczami takimi co 8 minut - trochę się pospieszylam i mogłam jeszcze w domu posiedzieć ale jednak trudno jest zachować zimną krew przy pierwszym porodzie ;) trzymajcie kciuki żeby szybko się rozkrecilo i żebym była lutowka jednak ;)

livia30, Fryzia33, Mila123, elukkkcha245, zbikowa, karolina1488 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tymi regularnymi skurczami? one są bolesne czy łagodne a np regularne?

• Krystyna Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag no to mocno trzymam kciuki za rozkręcenie akcji :)

Sylwciaaa mnie wydaje się raczej że skurcze regularne do przyjemnych nie należą, a im częstsze tym bardziej bolesne.

• bebag Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze porodowe bolą i się nasilają, przynajmniej u mnie ;) chciałabym się zdrzemnac ale się nie da bo ból wybudza ;)

age.png
  • Mama Mia Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzoewczyny jeszcze ja zostałam, ale chyba będę marcówką.

Ja mam regularne skurcze bezbolesne ale takie nieprzyjemne, wczoraj na ktg lekarz powiedział, że zaraz poród a tu dalej chodzę z tymi skurczami co 5-7 minut, bo nie chcę się wygłupić i iść z takimi skurczami do szpitala. Na ktg wygladalo to tak 2 skurcze na 100 i 2 na 80 w ciagu niecałych 40 minut.
    Właśnie czekam u mojego gina, aby zobaczyć czy jakieś rozwarcie za tym idzie, a jeśli nie to siedzimy dalej :)
    Bebag trzymam kciuki, żeby się rozkręciło.

Nasze małe cudeńko - Oliwia czekamy na Ciebie nasz mały wieeelki skabie!
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też załapaliśmy się na luty, 26.02 o godz 10.30 urodził się Antoś.Poród przebiegał bez problemów, położne stwierdziły że taki się nie liczy i za rok muszę przyjść do poprawki :) ogólnie sielanka, aż do teraz, bo okazało się że crp jest podwyższone. Czekamy na drugi wynik i decyzje.

elukkkcha245, Krystyna, zbikowa, karolina1488, Papcia, MamaZtrójmiasta lubią tę wiadomość

start lipiec 2013
  • Mama Mia Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Monia!
    Crp u Ciebie podwyższone?
    Jak duże dzieciątko urodziłaś?

Nasze małe cudeńko - Oliwia czekamy na Ciebie nasz mały wieeelki skabie!
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ