Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Helmi wrote:ma pytanie do mam, które mają już w domu małe szkraby
wiadomo zakupów dla dzidzi jeszcze nie robię ale oglądałam łózeczka na allegro i są takie piękne komplety z materacem i poscielami i rożkiem cały taki zestaw i oprócz tego jest też montowana nad łózeczkiem moskitiera z taka piękna kokardą na górze czy któa z mama miała tą moskitierę? co uważacie?
bo wygląda zjawiskowo ale nie zbiera sie na tym co chwile kurz ?MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
wiadomo zakupów dla dzidzi jeszcze nie robię ale oglądałam łózeczka na allegro i są takie piękne komplety z materacem i poscielami i rożkiem cały taki zestaw i oprócz tego jest też montowana nad łózeczkiem moskitiera z taka piękna kokardą na górze czy któa z mama miała tą moskitierę? co uważacie?
bo wygląda zjawiskowo ale nie zbiera sie na tym co chwile kurz ?
Ja uważam, że to kurzołap zupełnie do niczego nie potrzebny. Kołdra i poduszka też przez ładnych kilka miesięcy się nie przyda. Moje dziecko najpierw spało w rożku, a potem w śpiworku na płasko, bez poduszki. Pod kołderką dopiero gdy zaczęło wstawać i się przemieszczać, bo wtedy śpiwór za bardzo blokował jej ruchy. Warto też zwrócić uwagę na materac - żeby był odpowiedni czyli hipoalergiczny i z atestem, to ważniejsze od tego jak słodko wygląda całośćAgula82 lubi tę wiadomość
-
Helmi kochaanaa pamiętasz o mnie ! :*
Dzis dużo na głowie, dzwonilam pytać o wyniki badań tych od gina no i po poludniu jadę odebrać zobaczymy co z tego będzie :p umówiłam sie od razu na jutro do gina bo kazał przyjść jak będą wyniki je ,,pooglądać" obiad trzeba bylo małżowi ugotować :p do tego dowiedziałam sie, ze dobry znajomy zaginął i od tygodnia go nie ma..policja znalazła gdzies jego telefon wśród pustych puszek po piwie i wygląda to nieciekawie ehh..
A co do ciąży - zero objawów. Nic. Oprócz spania:D nie wiem czy się z tego cieszyć czy się martwic :p
A co tam u Was?Helmi lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Mała35 wrote:w poprzedniej ciąży mi lekarka mówiła, że mam brać kwas foliowy tylko w pierwszym trymestrze, a poza tym nic nie potrzeba, a teraz lekarz mi kazał całą ciążę brać zestaw witamin na ciążę. Pytałam czy można całą ciążę kwas foliowy brać to mówi, że tak. Nie wiem co robić. Chyba muszę trzeciego lekarza dopytać.
Pewnie można brać, bo nie zaszkodzi, ale nie jest on już potrzebny w II i III trymestrze, bo wtedy już organy dziecka są ukształtowane, a kwas foliowy pełni największą rolę przed ciążą i właśnie na początku, gdy kształtuje się układ nerwowy dziecka. -
jestemhela wrote:Dziękuję Oczywiście w piątek będę również trzymać kciukasy!
Nats prywatnie wizytujesz?
W sobotę byłam w szpitalu, bo miałam lekkie plamienie i tam mi też zrobili USG. Mam nadzieje, ze Groszek ładnie tam rośnie I w piątek się ładnie pokaże3500 g 54 cm -
Cześć dziewczyny, dołączam do lutówek termin wyznaczony na ok 18 luty
staraliśmy się 1,5 roku i w końcu po tych wszystkich przejściach i łzach zobaczyliśmy te wspaniałe dwie kreseczki !
Pozdrawiam wszystkie mamusieHelmi, gosia86, Agula82, derii84, cinnamon cookie, Czarnaa94, jestemhela, zbikowa, Katjaa, Penduka lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki
Młody śpi obiad zrobiony i teraz słodkie leniuchowanie. U mnie burza, więc dodatkowe doznania
Słuchajcie mam pyt, bo powinnam mieć piękne bi gęste wlosy, a tym czasem lecą mi straszenie, chyba łysa zostane. Czy to normalne na początku?Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
sandrula wrote:Helmi kochaanaa pamiętasz o mnie ! :*
Dzis dużo na głowie, dzwonilam pytać o wyniki badań tych od gina no i po poludniu jadę odebrać zobaczymy co z tego będzie :p umówiłam sie od razu na jutro do gina bo kazał przyjść jak będą wyniki je ,,pooglądać" obiad trzeba bylo małżowi ugotować :p do tego dowiedziałam sie, ze dobry znajomy zaginął i od tygodnia go nie ma..policja znalazła gdzies jego telefon wśród pustych puszek po piwie i wygląda to nieciekawie ehh..
A co do ciąży - zero objawów. Nic. Oprócz spania:D nie wiem czy się z tego cieszyć czy się martwic :p
A co tam u Was?
Sandrula no jakbym mogła o Tobie zapomniec :* juz sie martwiłam czemu się nie odzywasz :*
jak nie masz objawów to sie ciesz, nic fajnego z rzyganiasandrula lubi tę wiadomość
-
bo wygląda zjawiskowo ale nie zbiera sie na tym co chwile kurz ?
Helmi, nie ma sensu bawić się w baldachimy. Ani to praktyczne, a i coraz bardziej przestaje być hitem - prędzej kitem. Miałam taki dla młodego. Dwa tyg nie całe... łapacz kurzu, bezużyteczne to to, a i dostęp do powietrza i świata dziecku ograniczało. -
tak to wiadomo na materacyk i inne rzeczy tego typu to podstawa i trzeba zwrocic uwagę
własnie byłam ciekawa opini o tej moskitierze bo nie ukrywam wyglada to ladnie a i latem fajna ochrona przed ewentualnymi owadami jak coś wleci nie zauważonego,
muszę się nad tym zastanowaić bo z drugiej strony bez sensu prac to co chwile skoro mowicie że tak łapie kurz
dzieki za info mamuski -
Helmi wrote:Sandrula no jakbym mogła o Tobie zapomniec :* juz sie martwiłam czemu się nie odzywasz :*
jak nie masz objawów to sie ciesz, nic fajnego z rzygania
Weekend spędzałam z rodzina ale oczywiście Was zawsze gdzies tam podczytywałam
Ogólnie to nuda. Czekam cierpliwie na kolejne usg za 2 tygodnie. Oszaleje chyba :p
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Fryzia33 wrote:Ja mówiłam gin że nadal karmię ale nic na to nie odpowiedział, a z małą mam ten problem ze innym mlekiem pluje nie chce pić a próbowałam różnych.
A ile córeczka ma? Ja też karmię, tylko moja to już duży człowiek jest. A potrafiła wisieć na cycu dzień i noc. Teraz już trochę lepiej bo starsza i więcej rozumie, powiedziałam jej że cycu ma bubu i o dziwo przeszło jej. Już nie chciała. Dlatego moja tylko w nocy teraz dostaje cyca. A moja znajoma jak była w ciąży to dziecko samo się odstawiło, bo smak mleka się zmienił i już było niedobre. Może warto poczekać, może samo się odstawi. -
Dziewczyny podpowiedzcie, to moja pierwsza ciąża. Dość długo się staraliśmy bo aż 1,5 roku.
Po pozytywnym teście lekarz od razu dał mi luteinę dopochwowo 100mg 2tab na noc. Po kilu dniach stosowania pojawiły się takie blado-brązowe plamienia.
To normalne? -
Dziewczyny co do nudów w ciązy ja zaczynam sobie trochę urozmaicać czas
kilka miesiecy temu zaczełam szydełkować, zaraziła mnie tym szwagierka, potem nie było czasu ale znów do tego wróciłam
można zrobić fajne rzeczy dla swoich pociech
Póki co sprawia mi to mega frajdę jak widzę efekty w jak szybkim czasie mozna cos fajnego zrobić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e93ca15ff4c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6555a9f0d72c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/923f8aaed037.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92559e72b8e9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:30
zbikowa lubi tę wiadomość