Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No dziewczyny po moich smakach to na bank widać, że w ciąży jestem, żeby sobie zrobić bitą śmietanę i jeść z truskawkami jak się nie lubi bitej śmietany to musi to być ciąża:)
derii84, Agula82, paulka86, jestemhela, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
derii - mi obecnie trochę przeszło, ale ostatnie 3 tygodnie z przerwą może 3 dniową krzyż nieźle dawał o sobie znać. Może nie tak jak w @, ale no nie powiem, bolało. Miałam tak trochę w jednej ciąży, w tej zakończonej łyżeczkowaniem w tym roku, a tak to bóle krzyża mam tylko w czasie @.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jestemhela, dzięki za uwzględnienie na głównej tablicy fajnie wiedzieć ile nas jest i na jakim etapie.. ja 21 czerwca idę na pierwszą wizytę do lekarza więc będzie to jakiś 5t3d mam nadzieje, że już będzie cokolwiek widać.
jestemhela lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was boli mocno w krzyżu, mam bóle krzyżowe, obawiam się, że to zwiastun najgorszego. Tutaj mi nie pomogą uratować dzidzi, dziec musi walczyć o życie sam
-
mayka wrote:No dziewczyny po moich smakach to na bank widać, że w ciąży jestem, żeby sobie zrobić bitą śmietanę i jeść z truskawkami jak się nie lubi bitej śmietany to musi to być ciąża:)
Hej, ale mi niedobrze
Ja ze 2 tygodnie temu jadłam sałatkę śledziową a zagryzłam ją ptasim mleczkiem -
Madlen1991 pytałaś o plamienia po luteinie, to sie zdarza, zwłaszcza jak się używa aplikatora, lepiej robić to paluchem (sama zostałam uświadomiona parę dni temu)
też się ostatnio wciągnęłam w szydełko ale na razie kręcą mnie dywanowo - koszykowe sprawy w tym zakresieMadlen1991 lubi tę wiadomość
-
Co do smaków to ja dziś zrobiłam obiad tarte z kurczakiem i warzywami taka miałam ochotę. A Jak już skończyłam to stwierdziłam że nie mogę tego jeść ze mam wielką ochotę na frytki. Wysłałam męża do McDonald. Hihi dodam że omijam to miejsce szerokim łukiem.
-
Beta z 6,29 urosla do ponad 59!)
cinnamon cookie, Czarnaa94, isabelle, gosia86 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyHela: dodasz mnie na pierwszą stronę? Termin wypada mi na 01 lutego wizytę mam 22 czerwca.
Derii: mnie bolał krzyż w sobotę i plamiłam (ciemny śluz), pojechałam do szpitala i okazało się na USG, że póki co kropeczka się prawidłowo rozwija. Zalecano nospe. Ja biorę garść leków i już nic dodatkowego nie może mi szpital zaoferowac (tak usłyszałam). Miałas badany progesteron? Jak zazwyczaj we wcześniejszych ciążach jeździłam do szpitala zawsze go przepisywali...jestemhela lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, byłam dzisiaj u lekarza (a właściwie chyba pierwszy raz w dorosłym życiu u lekarki ginekolożki, zawsze chodziłam do panów) wygląda na to, że wszystko w porządku, pęcherzyk ładnie umiejscowiony, wielkościowo zgodny z OM...
wypytała mnie o dolegliwości, przebieg poprzedniej ciąży, zrobiła USG i badanie na fotelu, przepisała mi podstawowe badania, ale mnie nie zważyła i nie zmierzyła mi ciśnienia ;P i teraz się zastanawiam czy było ok, czy jeszcze zmienić lekarza na faceta parę miesięcy temu przeprowadziliśmy się z Krakowa do Bielska-B. i jestem "zielona" w lekarzach tutaj... Ktoś coś?
Co do "smaków" w pierwszej ciąży zdecydowanie ciągnęło mnie na słone - pizze, zapiekanki itp., urodził się chłopak; a teraz bardziej na słodko, a od mięsa mnie odrzuca - może dziewczynka? -
Derii czytałam, że wiele kobiet ma takie bóle krzyża i nic złego się nie dzieje - widzę, że bardzo mocno się wszystkim stresujesz, spróbuj się trochę mniej przejmować nerwy nic nie pomogą a wręcz przeciwnie, mogą zaszkodzić... głowa do góry i uśmiech na buzię
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Na mnie też szumiś działa Ogólnie to na youtube są takie dźwięki i najlepiej kilka razy dziecku puścić żeby sprawdzić czy w ogóle działa na nie. Bo nie każde dziecko to lubi
derii spokojnie, całą poprzednią ciążę miałam bóle krzyża. Może taki Twój objaw ciążowy
Ja najdziwniejsze żarcie jakie zjadłam z córką w ciąży to kanapki z ogórkiem kiszonym popijane kakao. I to nie jeden raz takie połączenie Jeszcze straszliwie mnie ciągnęło do napojów gazowanych, pod koniec ciąży litrami wypijałam oranżadę białą. Wiem, że niezdrowo ale na prawdę nie mogłam się powstrzymać.
paulka86 lubi tę wiadomość
-
Mam sprawę Mam umowę na czas nieokreśleony, czy jeśli pracodawca zechce mnie zwolnić (bo ktoś uprzejmy mu doniesie o tym że jestem w ciążY) przed zakończeniem 3 miesiąca ciąży to ma do tego prawo? Orientujecie się możęEmiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -
Inaczej by było jakbyś miała umowę na czas określony i załóżmy kończyłaby Ci się np. 30 czerwca a jesteś wtedy przed 12 tygodniem ciąży to mogą Ci umowy wtedy nie przedłużyć.
U mnie jest sytuacja że mam umowę do któregoś listopada, a wiadomo że będę wtedy o wiele dalej niż w 12 tygodniu i mają obowiązek przedłużyć mi umowę do dnia porodu, z dniem porodu konczy sie umowa ale przysluguje mi macierzyński a po macierzyńskim zasiłek w PUPie -
Helmi wrote:nie ma prawa Cie zwolnić, jestes chroniona od początku ciążyEmiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -
Emiliana wrote:Mam sprawę Mam umowę na czas nieokreśleony, czy jeśli pracodawca zechce mnie zwolnić (bo ktoś uprzejmy mu doniesie o tym że jestem w ciążY) przed zakończeniem 3 miesiąca ciąży to ma do tego prawo? Orientujecie się możę
-
a jesli komus konczy sie u mowa w pracy przed 12 tygodniem ciazy to umowy Ci nie muszą przedłużyć (to jest jedynie ich dobra wola czy to zrobia) wiec gdy tej umowy nie przedłuża to i tak do konca ciąży ZUS opłaca Twoje l4 ale po urodzeniu nie masz prawa do zasiłku macierzynskiego. tak to wyglada
-
są nawet sytuacje że np kobieta jest w ciązy np w 5tygodniu i nie mówiła w pracy o ciązy, albo sama o tym nawet nie wie ale np. pracodawca dał jej wypowiedzenie z innego powodu to gdy potem udowodnisz ze w dniu otrzymania wypowiedzenia byłaś już w ciązy to muszą cofnąć wypowiedzenie
-
no ja juz po jest człowiek jest i serce, tylko, że dziś mam 7t0d a człowiek ma tylko 3,9 mm i wychodzi 6tyd1d niby nic, ale patrzac na Wasze wielkoludy to jakiś groszek u mnie póki co :D
w poprzedniej ciąży jadłam kaszankę przegryzaną ptysiem mniaaaamCzarnaa94, Helmi, cinnamon cookie, zbikowa, Katjaa, Nieukowa, gosia86, infinity888 lubią tę wiadomość