X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie poranne mdlości mineły kolo poludnia i nawet zjadłam obiad i pomidorki z mozarella :) kupilam dziś świeżutki imbir i od jutra dodaję do herbatki :)
    zobaczymy co pomoze :)
    ale ogolnie apetytu brak i na nic nie mam ochoty

jestemhela lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylekstsw mój też groszek, wg usg w tamtym tygodniu 5t2d a tylko 3,3mm :) mogę wiedzieć skąd u Ciebie taki nick?:) z czymś się kojarzy ta końcówka czy tak sobie dodałaś?:)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    No właśnie Lubelszczyzna- szukam gina z Lublina

W Lublinie mogę polecić Arkadiusz Baran- cudowny ginekolog

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ogólnie na pierwszej wizycie byłam prywatnie. Ale teraz idę na NFZ, żeby dostać skierowanie na wyniki. Mój prywatny gin nie ma nic przeciwko, a ja mogę trochę zaoszczędzić :)
    W sobotę byłam w szpitalu, bo miałam lekkie plamienie i tam mi też zrobili USG. Mam nadzieje, ze Groszek ładnie tam rośnie I w piątek się ładnie pokaże :)

jestemhela, nats-> trzymam kciuki- ja wizytuje w czwartek o 14:30. Póki co staram się o tym nie myśleć, ale nie jest to łatwe, bo będzie to pierwsze USG:)
    Dajcie znać jak poszło:)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia wrote:

Co do "smaków" ;) w pierwszej ciąży zdecydowanie ciągnęło mnie na słone - pizze, zapiekanki itp., urodził się chłopak; a teraz bardziej na słodko, a od mięsa mnie odrzuca - może dziewczynka? <3

Ja w pierwszej ciąży żarłam słodkie na potęge, wyżerałąm cały domowy zapas czekolady,nie umiałam sobie odmówić słodkiego i urodziłam syna. Teraz od słodkiego mnie odrzuca. I pewnie tez będzie syn :D

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • barley Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smaków odrzuca mnie od kurczaka, ale nie piersi. Każdego innego rodzaju kurczaka. I do tego od kiełbasy w każdej postaci i gatunku.

ja do tej pory miłośniczka słodyczy ich nienawidzę ;P Jadam za to rano musli błonnikowe z jogurtem naturalnym - nigdy go nie lubiłam, ale teraz odrzuca mnie od słodkiego wiec jogurt jest w sam raz.

oar8gov3n7iha1kd.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży apetyt się zmieniał. Na początku rzygałam jak kot to tylko wasa i serek wiejski mi smakowaał, od mięsa mnie odrzucało, potem wciągałam codziennie snickersa aalbo prince polo, nie było dnia bez czekolady a ogólnie nie przepadam za nią... I mam synka. A mówili że słodkie na dziewczynkę. A i cola. Normalnie nie lubię, w ciąży piiiiłaaam ostro.
    Teraz jeszcze nie potrafie okreslic, mdlosci dopiero sie zaczely, szynka mi dzis nie smakowała i muli mnie cały dzień.
    I spaaaaać.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z zabobonami. Mi wróżyli z brzucha, z twarzy, własnie wysnuwali teorie na podstawie tego czym sie zajadam i jedno wielkie g*&no :D
    Tak jak te chińskie kalendarze płci :D ..(chociaż.. w zasadzie to tylko on sie nie mylił- wskazywał na syna) :D

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę ze sie rozpisujecie ...ja póki co żadnych objawów typu zachcianki i inne nie mam .. ogolnie musze się zmuszać do jedzenia wiec tak jak zawsze :P

U mnie od rana do wieczora ciągle coś sie dzieje i nawet nie czuje zebym była w ciąży jutro znowu szpital i knsultacja męża mam nadzieje że obejdzie się bez operacji :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj 2594 U/I

Helmi, Katjaa, gosia86, jestemhela, Czarnaa94, Emiliana lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Madlen1991 Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    u mnie poranne mdlości mineły kolo poludnia i nawet zjadłam obiad i pomidorki z mozarella :) kupilam dziś świeżutki imbir i od jutra dodaję do herbatki :)
    zobaczymy co pomoze :)
    ale ogolnie apetytu brak i na nic nie mam ochoty

mam dokładnie to samo, zero apetytu.. już myślałam, że ze mną coś nie tak :) aczkolwiek nie śpieszy mi się do zachcianek :) jedynie spałabym i spała

f2w3vfxmt8qitnmq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was boli mocno w krzyżu, mam bóle krzyżowe, obawiam się, że to zwiastun najgorszego. Tutaj mi nie pomogą uratować dzidzi, dziec musi walczyć o życie sam
    Ja mam bóle krzyżowe (od razu mi się poród przypomina) plus bóle dołem brzucha. Biorę dupka ale dzisiaj dodatkowo pół nospy wzięłam i dopiero przeszło

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram dzis, mdlosci caly dzien tak silne ze balam sie wyjsc z synkiem na dwor, a jak sie w koncu zwkleklam to trzymalam sie zjezdzalni zeby nie zemdlec... mdli mnie non stop poki nie zasne, rzyganie poranne malo mi zoladka nie wyssalo. Oby ta ciaza dobrze sie skonczyla bo na kolejne juz sie nie zdecyduje. Dzis wysysam ogorki kiszone i ciutenke mi to pomaga ale malo i na krotko. Nie ma nic na co mialabym ochote.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole krzyzowe nie musza oznaczac niczego zlego. Teraz nie mam, ale z kubusiem mialam. Bralam nospe i magnez.

• sandrula Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis w strachu.. Odebrałam wyniki badan .. I przy i przy hcv typu c nam napisane przy jednym 0,16 z wykrzyknikiem i ze ujemne i przy drugim 0,034 i tez wykrzyknik i ujemne.. Niby pisze ze ujemne ale co oznaczają te wykrzykniki? :/ oczywiście jestem jutro umowiona do gina..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest napisane od jakiej wartosci wynik jest dodatni?

• sandrula Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pisze ze od 1.0.. Ale po co te wykrzykniki?:/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zwykle wychodzi 0,00, a moze blad maszyny. Nie przejmuj sie.

• Klausia Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajce :) na teście dwie ładne kreseczki.Przewidywany termin to koniec lutego <3 . Pozdrawiam

7u22rjjgkxr5to50.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej śpiąca chodzę. Wczoraj poszłam spać o 20:30 i dalej się nie wyspałam. Żeby jakoś dotrwać do drzemki w południe.

ckai3e3k83yxh9yg.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ