X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • #Adria Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Lutóweczki:)) Jestem po pierwszej wizycie. Pęcherzyk ładnie umiejscowiony, dzidzia malutka ale ma wymiary zgodne ze średnimi. Serduszka jeszcze nie było widać. Kolejna wizyta za 3 tygodnie to kawał dzidzi już będzie:)))
    Co do objawów to tez ciągle senna jestem a w pracy i przy dwulatce ciężko się zdrzemnąć w dzień... Nie mogę się doczekać sierpnia i urlopu to się wyśpię:)))

Papcia, cinnamon cookie, jestemhela lubią tę wiadomość

3jgxs65gdcjnqcos.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    W Lublinie mogę polecić Arkadiusz Baran- cudowny ginekolog
    Ale to nie lek że Staszica? Bo szukam lek z tamtego szpitala chce tam rodzić .

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj.mialam kryzys hormonalny. Wylam do poduszki że mało się nie zaszlam. Że co będzie jak kiedyś umrę, że dzieci nie będą miały gdzie mieszkać i co jeść, co będzie jak kiedyś nie będę mogła zapewnić im wsYtskiego.. vo będzie za 10,20,30 lat ... masakra jakąś....

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u innego ginekologa. Poprzedni kazał brać Metformax, ten każe odstawić. Dodatkowo mam brać Acard, tymbardziej że lecę samolotem w przyszłym tygodniu. I oczywiście Duphaston 2x1.
    Czy któraś z Was bierze Acard?
    Na usg widać pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i prawdopodobnie maleńki zarodek. Ale nie było za dobrze widać.

I teraz nie wiem którego lekarza słuchać...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Madlen1991 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream, w którym tyg ciąży jesteś? Lekarz nie miał przeciwwskazań do podróży samolotem? u mnie 5 tc i za 1,5tyg miałam lecieć na wakacje do Egiptu, które wykupiliśmy w lutym i wtedy jeszcze nie wiedziałam, że będę w ciąży.
    Strasznie boje się zaryzykować lotu, żeby nie stracić maleństwa.

f2w3vfxmt8qitnmq.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6 tygodniu, byłam u dwóch lekarzy i oboje powiedzieli że nie ma to wpływu. Tylko jeden kazał mi brać Acard.
    Lecę w przyszłym tygodniu, służbowo, więc muszę bo jest jeszcze za wcześnie by cokolwiek mówić w pracy. Chociaż też troszeczkę się boję...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Justi30 Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

To znowu ja. A więc.. termin miesiączki minął w poniedziałek. Test wyszedł negatywny. Tzn po wyschnięciu jest blada kreska ,ale nie zwracam na to uwagi.
    Od poniedziałku męczą mnie bóle okresowe, ale zamiast okresu biały śluz..
    Teraz leże i mi nie dobrze :/ Czy jest jeszcze szansa ,że jednak to ciąża? Czy możliwe ,że test w terminie miesiączki mógł jeszcze nic nie pokazać?

Dodam ,że mam zgage jak jasny gwint, gdzie nigdy jej nie miałam,a prócz tego jest mi nie dobrze od rana.

Pozdrawiam Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:33

• bergamotka Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leciałam jak byłam w piątym tygodniu, nic się nie stało. dzwoniłam wczesniej do lekarza z pytaniem czy mogę, powiedział, że wczesnej zdrowej ciąży nic nie ruszy, a już na pewno nie samolot, a jak jest słaba i źle się rozwija to można ją stracić w tramwaju i nic się na to nie poradzi.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,witam się z rana z Wami i z tymi strasznymi nudnościami,wszystko mi śmierdzi,lodówki nawet nie otwieram,obiad będę robiła chyba z klamerką na nosie.Przegryzam sobie kwaśnym jabłkiem,na chwilę jest lepiej,a tak na dłużej to pewno będzie lepiej po 15t.
    A jak tam u Was dzień się zaczął?

Agula82
  • Justi30 Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    Cześć dziewczyny,witam się z rana z Wami i z tymi strasznymi nudnościami,wszystko mi śmierdzi,lodówki nawet nie otwieram,obiad będę robiła chyba z klamerką na nosie.Przegryzam sobie kwaśnym jabłkiem,na chwilę jest lepiej,a tak na dłużej to pewno będzie lepiej po 15t.
    A jak tam u Was dzień się zaczął?

Hej Aga :) Zerknij proszę wyżej na mój wpis :) może coś doradzisz :*

• margo001 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi chyba najlepiej będzie jeśli pójdziesz na betę, będziesz mieć wiarygodny wynik.

jestemhela, Emiliana lubią tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Madlen1991 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Ja jestem w 6 tygodniu, byłam u dwóch lekarzy i oboje powiedzieli że nie ma to wpływu. Tylko jeden kazał mi brać Acard.
    Lecę w przyszłym tygodniu, służbowo, więc muszę bo jest jeszcze za wcześnie by cokolwiek mówić w pracy. Chociaż też troszeczkę się boję...

Mnie wystraszyli, że to zmiana ciśnienia i może się stać najgorsze... I mam ubezpieczenie, że mogę zrezygnować, ale nie wiem czy uznają mi wczesną ciąże jako powód.

f2w3vfxmt8qitnmq.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi30 wrote:

To znowu ja. A więc.. termin miesiączki minął w poniedziałek. Test wyszedł negatywny. Tzn po wyschnięciu jest blada kreska ,ale nie zwracam na to uwagi.
    Teraz leże i mi nie dobrze :/ Czy jest jeszcze szansa ,że jednak to ciąża? Czy możliwe ,że test w terminie miesiączki mógł jeszcze nic nie pokazać?

Dodam ,że mam zgage jak jasny gwint, gdzie nigdy jej nie miałam,a prócz tego jest mi nie dobrze od rana.

Idź na betę to w terminie @ rozwieje Twoje wątpliwości.Mogłabyć późna implantacja i beta jest jeszcze niewykrywalna dla sikańców ;)

jestemhela lubi tę wiadomość

Agula82
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzidwczyny :)
    Ja przebudzilam sie pol h temu i dalej leze ;)
    Na szczescie mnie nie mdli ale juz mi sciska zoladek z nerwow. O 16:15 wizyta...

Co do latania samolotem to gin mowil tak: nie ma zadnych przeciwwskazan. Mowi ze mial pacjentki ktore na wiesc o ciazy tylko dom i ogrodek bo dalej sie baly ;p
    A mial takie ktore lataly do Kanady czy na wakacje do Egiptu :)
    Mial pacjentke ktora miala uvezpieczoba podroz wlasnie pobyty w szpitalu i bodajze w Egipcie byla tydzien w szpitalu bo zaczela plamic i cos tam jeszcze ale generalnie z dzidzia wszystko ok ;)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy zaplanowany lot samolotem bo w tym cyklu co zaszlam nie staralismy sie szczegolnie, jeden seks bez zabezp po @ i jest ciaza, a wczesniej chyba ze 3 cykle kochalismy sie w okolicach owu i nic. Jak odpuscilismy dzidzie do wrzesnia to okazalo sie ze jednak jest, tylko ze w miedzyczasie wykupilismy loty po hiszpanii. Prowadzimy synka dwujezycznie i nam zalezy zeby pobyl troche z hiszpanskimi dziecmi, ale ciaza nam tu kompletnie nie na reke. Co prawda to bedzie poczatek 2trym ale nie wiem czy te mdlosci mi zdarza minac. Maz zapowiedzial ze jakby co leci sam z malym ;-) w zyciu nie puszcze synka bez mamusi :-)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzają mnie niemiłosiernie te plamienia (rano i na wieczór są) więc napisałam sms do ginekologa nakreślając moją sytuację i kazał zgłosić się dziś po 16.

M pewnie będzie mi marudził, ale co tam, ważniejsze moje zdrowie psychiczne :P

Liczę, że gin zamieni mi Luteinę do doustną (wiem, że cholerstwo niesmaczne bo jadłam kiedyś) i Duphaston może, bo jednak sporą dawkę dowcipnie biorę, 100mg 2x1.

Jeśli plamienia zanikną to będę pewna, że to Luteina podrażnia.

Gin ma sporo lepszy sprzęt niż w szpitalu, więc może weźmie mnie na usg i coś podejrzymy :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Hej;)

Mogę do Was dołączyć? Narazie jeszcze nie śmiało bo wizyte u gina mam dopiero 11lipca, a przezorny zawsze ubezpieczony...;)
    W każdym bądź razie test i beta pozytywna, ale niewielka. Podejrzewam, ze do owulacji/ implantacji doszło duzo pózniej niż myślałam stad takie wyniki i przez to ciaza tez jest młodsza. Nie wiem jaki mam tp w przypadku późniejsze owulacji i konkretniej dowiem sie po wizycie u lekarza, ale kalendarz na belly podaje 22luty, a ze pierwsza miałam CC, to teraz bedzie tak samo, wiec moze urodzę 14lutego.

Troszke o mnie.
    Jestem Daria, mam 24lata i 17miesiecznego synka. Zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań, a był to zarazem moj drugi cykl po porodzie. Płodność wróciła mi późno bo nadal karmie synka.

Pozdrawiam Lutówki ;)
    Witaj, takie pytanie mam bo piszesz ze pierwsze mialas cc to teraz tez tak musi byc. Mialas ze wskazan? Podobno pierwsza cesarka nie jest wskazaniem do kolejnej. Interesuje mnie to bo ja tez mialam pierwsze cc ze wzgledu na brak jakichkolwiek skurczy nawet po oxy. A teraz z kolei chce miec cc i nie wiem czy musze zaplacic czy co. Wiem ze nie chce rodzic naturalnie.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria - ja też miałam pierwsze CC, akcja sama się zaczęła, ale brak postępu nawet po oxy. I lekarz który prowadził mi ciążę zdawało się, że jest bardziej za sn, powiedział mi, że jeśli miałam pierwszą cesarkę to mogę się nie zgodzić na sn i nie mogą mnie zmusić, nawet jak nie ma konkretnych wskazań.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie ze to jednak zalezy od czynnika ludzkiego :-) jak trafie na jakiegos zwolennika sn a porod sam sie bedzie toczyl to nikt sie nie zgodzi na cc.

• chivas Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi30 wrote:

MOim zdaniem to ciąża jak malowana, a test jeśli wybarwił drugą kreskę nawet delikatnie to moim zdaniem jest pozytywny. Też nigdy mi nie wyszły dwie mocne krechy jak wszystkim innym i np w dniu w którym robiłam siuśkańca i wychodził cień cienia bladej kreski robiłam bete która wychodziłą już ok 200.
    Zrób betę, moim zdaniem jesteś w ciąży :)
    A zgagę powoduje wzrastający progesteron, też mam ;)

8unevfxmtkfkuxcs.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ