🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendowa wrote:Noo też strasznie się boję jak to będzie z dwójką takich maluchów,tym bardziej,że syn to niezły łobuziak xd
Nasza córka jest jak anioł i mam tylko wielkie marzenia żeby lutowe maleństwo też takie było 😂 wtedy nie musiałabym się martwić 😂 -
werni wrote:Ja to też nie raz się zastanawiam jak to będzie z dwójką bo mam syna z sierpnia 2019
Dużo listopadowych mam z 2018 już mają drugie dziecko piszą, że jest na początku dosyc ciężko, ale jakoś dają radę więc się pocieszam, że skoro większość daje rade z dwójką takich maluszków to nam się też udawerni lubi tę wiadomość
-
Zuuziaaaa wrote:Bardziej się martwię o rzeczywistość związana z ogarnięciem przestrzeni w mieszkaniu dla dwójki dzieci. Syn chodzi do żłobka i dobrze sobie tam radzi, wiec organizacyjnie jakoś to ogarnę. U mnie odchodzi karmienie piersią bo nie chce kp. Wiec pewnie tez coś to ułatwi logistycznie.
Zanim się obejrzysz będziemy rodzic
Na prenatalnych byłam sama, na pappa czekać będę koło 7 dni roboczych.
Gdy chodziłam do pracy córeczką zajmowała się moja mama. Na cały tydzień z nią jechałam tam żeby jej 3 razy dziennie po 20 km do niej nie wozić. Mamy zaadaptowane poddasze w domu teściów, ale niestety z ich strony nie mogę za bardzo liczyć na pomoc. I druga ciąża pomogła nam podjąć decyzję o kupnie mieszkanie bliżej mojej rodziny żeby logistycznie było nam wszystko łatwiej ogarnąć i też mieć więcej miejsca dla dzieciaczkówOlinda lubi tę wiadomość
-
jestem_M wrote:Kiepski weekend przede mną, nie mogę przestać myśleć o Cukierkowej i Sylwunii 😐 nie spałam pół nocy, tylko martwiłam się, że może ja też w poniedziałek zamiast dobrych wieści usłyszę tę złe 😞 Macam te piersi czy nadal są jakieś obolałe, doszukuje się teraz objawów 🤦♀️ chyba wolałabym rzygać jak kot, czułabym się bardziej w ciąży, a tu od tygodnia zero mdłości, piersi bolą przeważnie wieczorem, tylko zmęczenie pozostało i lekko zaokrąglony brzuch. Ja się przez te ciążę to wykończę psychicznie i chyba osiwieje.
W poprzedniej ciąży, w której zatrzymało się serduszko w 7t miałam objawy do 9t i dopiero na wizycie dowiedziałam się, że serduszko przestało bić. Więc tym razem nie zwracam za bardzo uwagi na objawy lub ich brak. Staram się być raczej opanowana, bo wiem ze dziecku stres nie służy. Ale już dzień przed kolejną wizytą czuję większy stres.Inka7, Olinda lubią tę wiadomość
-
Cześć rankiem
Ja mam juz dużych chłopców, roznica wieku między nimi to ponad 2 lata, ale starszy potrafil dac czadu Były takie chwile, ze wychodzilam za drzwi, zeby nie utluc i policzyc do 20 😂😂😂 ale to szybko zostaje tylko wspomnieniem i wszystko jest do przeżyciaJanek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
U mnie objawy ciążowe cały czas są. A ciąża od 6 tyg zatrzymana. Nie wiem jak ja przeżyje ten jutrzejszy dzień i zabieg we wtorek. Najgorsze, że muszę być na czczo jutro a jak nie zjem to mam mdłości i słabo mi się robi. Mam nadzieję że te cholerne objawy mina po zabiegu bo mam ich już dosyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 10:50
-
Ja mam dwie dziewczyny , różnica wieku to 16 lat. Najstarsza corka była dosyć wymagająca ale ta 2 letnia to mega, mega wyzwanie. Do drugiego roku zycia spała max 40 min i cały czas u mnie na rękach. Nie tolerowała wózka i fotelika samochodowego. Teraz nie mam oczekiwań. Będzie jak gedzie😅😅😅
Olinda lubi tę wiadomość
-
Sylwunia82 wrote:U mnie objawy ciążowe cały czas są. A ciąża od 6 tyg zatrzymana. Nie wiem jak ja przeżyje ten jutrzejszy dzień i zabieg we wtorek. Najgorsze, że muszę być na czczo jutro a jak nie zjem to mam mdłości i słabo mi się robi. Mam nadzieję że te cholerne objawy mina po zabiegu bo mam ich już dosyć.
-
Dziewczyny ja mniej więcej od 7 tygodnia nie mam żadnych objawów- czaaasami tylko mnie wieczorami lekko mdli, wcześniej czułam tylko rozciąganie a w piątek się potwierdziło, że wszystko ok 😏 nie ma reguły!
Zawsze myślałam że fajnie by było mieć córeczkę pierwszą alee wydaje mi się że będzie chłopiec chociaż to tylko przeczucie 🤔 Fajnie by było bo ode mnie z rodziny same dziewczyny- dwie siostry i 3 siostrzenice, do tego się dowiedziałam że moja siostra też jest w ciąży 😃 szaleństwo -
To ja wyjątkowo nie mam przeczucia do płci. Z synem od razu wiedziałam ze syn, wyglądałam super, prawie nie przytyłam a i ciąża mi służyła. Choć to tez pewnie zbieg okoliczności.Mówią ze dziewczynka zabiera urodę mamie😂 ostatnia jestem do wiary w takie zabobony 😀
Teraz się czuje brzydka jak noc, kilka kilo mi wpadło, włosy tragedia, nie mówiąc już o przebarwieniach i wypryskach na twarzy. Mam nadzieje ze to chwilowa wina hormonów bo samopoczucie mam przez to okropne na codzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 12:36
-
To znowu mi z córeczką w ciąży wszyscy mówili, że będzie chłopak, bo tak ładnie wyglądałam. Cera jak nigdy była super, włosy lśniące. A teraz mam dni, że czuję się jak kupa 😂 nie wiem czy to przez te ciągłe mdłości i wymioty 🤔
-
Moje dzieciątko wszystko jest prawidłowe moje maleństwo ma sie dobrze. Lekarz dsisiaj nie widział nic co by go zaniepokoiło nie widział też krwiaka.
Nastepna eizyta za 3 tygodnie(16.08) będzie badana przezierność karkowa itp
Według usg ja jestem dzisiaj 10tydzień+1 wdł om 9+4Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 13:29
Olinda, Inka7, ann1109, Patt94, kasia_1988, Clover, Anetynka, Lavendowa lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Inka7 wrote:Cześć rankiem
Ja mam juz dużych chłopców, roznica wieku między nimi to ponad 2 lata, ale starszy potrafil dac czadu Były takie chwile, ze wychodzilam za drzwi, zeby nie utluc i policzyc do 20 😂😂😂 ale to szybko zostaje tylko wspomnieniem i wszystko jest do przeżyciaInka7 lubi tę wiadomość
-
Sylwunia, życzę Ci zebys jak najszybciej miala ten trudny czas za sobą i zamknęła ten przykry etap... Choc pewnie nie uda się nigdy zapomniec
Ja przeczuwam chlopca choc pewnie ze z marzeniem myślałam o dziewyszce, bo to juz ostatni strzal u nas. Ale jak nie będzie, to nie. Maleństwo kocham juz ile mogę i nic z miłości na pewno mu nie zabiorę, gdy dowiem sie o plci.
Na początku slyszalam czesto, ze promienieję, moze cos w tym bylo. Teraz trudno gojace sie wypryski, a za nimi plamki na buzi, duzo już kiloskow na sobie i naprawdę, zgozo, bo w progu dopiero 4 miesiac, a ja juz sie zaczynam toczyć. Gdzie tam do końca :o No ale ja tak mam w tych ciazach, ze duuuzo biorę na siebie nadbagażu...
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Hej dziewczyny. Nie było mnie cały tydzień bo byliśmy na małych wakacjach. Między moimi dziewczynkami są 2 lata różnicy. Gdy urodziła się młodsza było mi początkowo strasznie ciężko, bo starsza nie akceptowała nowej siostry. Poza tym była dzieckiem bardzo wymagającym Teraz jest super bo fajnie się ze sobą bawią, więc mamy więcej spokoju (poza momentami gdy się kłócą
Słuchajcie, odebrałam wyniki moczu i mam wysokie ph-8 + nieliczne bakterie. Czy to powód do niepokoju? Dodam, że nie jem mięsa, a przy mdłościach to już w ogóle prawie same warzywa. Może przez to takie wysokie ph...
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
ann1109 wrote:U mnie mąż mówi, że też ma nadzieję na drugą dziewczynkę, bo nasz garaż już nie pomieści kolejnych kartonów z ubrankami jeśli będzie chłopak 😂