X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodenki i leginsy luzniejsze jeszcze wchodzę, mam ciążowe leginsy na później i muszę jakieś jeansy kupić, bo jak się chłodno zrobi to nie będę miała co na tyłek założyć 😊

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziewczyny, czy kupujecie już jakieś ciążowe ubrania czy jeszcze mieście się w te sprzed ciąży? Ja już się nie mieszczę w żadne spodnie 🤦🏼‍♀️

W cieplejsze dni chodzę w sukienkach i jest w porządku 😉 ale spodni już nie jestem w stanie dopiąć i zakładam gumkę recepturkę na guzik (chociaż ten sposób też już powoli przestaje wystarczać) 🙈🙊

misbe lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubrań mam ciążowe spodnie 2 pary z HM. Dobrze się sprawdzają. Koszulki raczej wole zwykle niż typowo ciążowe.

Pracować zamierzam do porodu. Do pracy chce wrócić maksymalnie 4 tygodnie po porodzie na około 4 godziny dziennie.
    Pewnie życie mnie zweryfikuje, choć mam nadzieje ze uda się szybko wrócić do pracy u zdrowie na to pozwoli, zarówno moje jak i dzieci.

Właśnie, muszę kupić stanik. Polecicie mi jakieś? Zapisałam ten Nike Pro, choć aktualnie nosze rozmiar 75F wiec bie wiem czy znajdę jakiś sportowy.
    Cieszę się ze Wasze wizyty są w porządku. Polip chyba rzeczywiście poszłabym skonsultować jeszcze raz.

Ja dzisiaj przeszłam sama siebie. W zeszłym tygodniu zmienili mi termin wizyty na szybszy i uwaga... zapomniałam o niej, miała być dzisiajj. Jutro muszę umówić nowa, pewnie już po połówkowych 29 sierpnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 21:27

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    W cieplejsze dni chodzę w sukienkach i jest w porządku 😉 ale spodni już nie jestem w stanie dopiąć i zakładam gumkę recepturkę na guzik (chociaż ten sposób też już powoli przestaje wystarczać) 🙈🙊
    Tak nak nigdy nie chodze w sukienkach to teraz zaczelam bo w spodnie sie nie mieszcze. Nosilam glownie high waist i niestety szybko przestalam sie dopinac a motyw z recepturka tu nie zadziala niestety :)

Kupilam juz leginsy, jeansy i jedne spodnie do pracy (cygaretki) gdybym musiala sie pokazac w biurze. Działy ciazowe ma h&m, c&a, reserved tez cos ma i next (wysylaja z uk). Polskie marki to granatovo, missimi. Jak weszlam na ich strony to pozniej jest spam reklamowy i same sie znajdują sklepy z ciuchami ciązowymi. Ja najbardziej inwestuje w staniki i ewentualnie jakies doły. Mam sporo oversizowych ciuchow na gore wiec tutaj nie bede szalec. Plus pozycze cos od mamy, bo ma fajne ciuchy :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Z ubrań mam ciążowe spodnie 2 pary z HM. Dobrze się sprawdzają. Koszulki raczej wole zwykle niż typowo ciążowe.

Pracować zamierzam do porodu. Do pracy chce wrócić maksymalnie 4 tygodnie po porodzie na około 4 godziny dziennie.
    Pewnie życie mnie zweryfikuje, choć mam nadzieje ze uda się szybko wrócić do pracy u zdrowie na to pozwoli, zarówno moje jak i dzieci.

Właśnie, muszę kupić stanik. Polecicie mi jakieś? Zapisałam ten Nike Pro, choć aktualnie nosze rozmiar 75F wiec bie wiem czy znajdę jakiś sportowy.
    Cieszę się ze Wasze wizyty są w porządku. Polip chyba rzeczywiście poszłabym skonsultować jeszcze raz.

Ja dzisiaj przeszłam sama siebie. W zeszłym tygodniu zmienili mi termin wizyty na szybszy i uwaga... zapomniałam o nie, miała być dzisiajj. Jutro muszę umówić nowa, pewnie już po połówkowych 29 sierpnia.

Proponuje unikac sieciowek typu h&m jesli chodzi o staniki. Wtopiłam na wszystkich kupionych tam w pierwszej ciaży. U mnie sprawdziły sie staniki alles. Mialam model laeticia (który juz kupiłam znowu i go uwielbiam), mama chI chi (czy cos takiego) i caffe latte. Trzeba tylko kupować na innych stronach niz producenta bo są tańsze. Napierw nosiłam w ciązy (rozne rozmiary) a potem przy karmieniu znowu jak biust się zmniejszał :) pozniej w stanie idealnych przekazałam dalej koleżankom55.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszczę się w większość starych ubrań, ale czuję, że brzuchol rośnie coraz szybciej. Bluzki mi starczą na dłuższy czas, spodnie już gorzej. W poprzednich ciążach finisz miałam w sierpniu i wrześniu więc z ubraniami luzik. Teraz najszybciej będę się rozglądać za spodniami, czego nie znoszę, bo bardzo się przywiązuję do tej części garderoby. Jak już się przyzwyczaję do jakiegoś modelu, to niechętnie go zmieniam. Widziałam spory wybór w sklepie online H&M, więc pewnie tam coś wybiorę.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to będę musiała kupić spodnie ciążowe na zimę. Teraz to chodzę w spodenkach z pasem na brzuch i w sukienkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 07:05

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako brafiterka mogę podpowiedzieć o stanikach;) polecam sportowy Schock Absorber Run jest genialny, a z tych wygodnckich Brubeck ale tylko seria Gym. Co do zwykłych kupuję dalej swoje marki tyle ze o trzy rozmiary większe. Do karmienia warto przerobić swoje ulubione modele u gorseciarki albo u dobrwj krawcowej koszt ok 30zl. Później można je znów przerobić na zwykłe. Ale jak nam wystarczają zwykłe bawełniane do kamienia to Alles, Kinga ok100zł lub z wyższej półki Panache.
    Ale z całego serca polecam wizytę u brafiterki ponieważ w ciąży wiele kobiet niszczy sobie piersi złym stanikiem.
    Co do ubrań mieszczę sie jeszcze w spodnie i sukienki niestety staniki nie:( ale sie ich nie pozbywam mam ich zbyt wiele, mam nadzieję że po wykarmieniu choć część z nich będzie dobra :) ;)

Rucola, Zuuziaaaa, GrubAsia, madiiiii, werni lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Jako brafiterka mogę podpowiedzieć o stanikach;) polecam sportowy Schock Absorber Run jest genialny, a z tych wygodnckich Brubeck ale tylko seria Gym. Co do zwykłych kupuję dalej swoje marki tyle ze o trzy rozmiary większe. Do karmienia warto przerobić swoje ulubione modele u gorseciarki albo u dobrwj krawcowej koszt ok 30zl. Później można je znów przerobić na zwykłe. Ale jak nam wystarczają zwykłe bawełniane do kamienia to Alles, Kinga ok100zł lub z wyższej półki Panache.
    Ale z całego serca polecam wizytę u brafiterki ponieważ w ciąży wiele kobiet niszczy sobie piersi złym stanikiem.
    Co do ubrań mieszczę sie jeszcze w spodnie i sukienki niestety staniki nie:( ale sie ich nie pozbywam mam ich zbyt wiele, mam nadzieję że po wykarmieniu choć część z nich będzie dobra :) ;)

W szpitalu, w którym rodziłam bardzo zwracali uwagę aby mieć dobry stanik ( inaczej robią się stany zapalne etc.) Myślę, że staników na razie nie ma Co się pozbywać choć po karmieniu biust sie zmienia. Jak kupowałam pierwszy stanik po tym jak syn sie odstawił to myślałam , że się popłaczę w przymierzalni miałam takie suchary. Po paru latach biust się poprawił. Myśle, że to częściowo zasługa regularnych ćwiczeń pp których cale cialo i skora wyglądały o niebo lepiej.

h4zpgywlkbjhd0hc.png

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond masz 100% racji ćwiczenia sa ważne dla piersi. I faktycznie przynajmniej raz dziennie miałam klientkę po karmieniu która najpierw musiała sie wyplakać :) lecz te klientki ktore były pod opieką brafiterki przed ciążą miały piersi w lepszym stanie i później szybciej te piersi dochodzą do siebie. Dobry stanik może nawet zniwelować bóle głowy ponieważ większość kobiet podtrzymuje ramiączkami stanik co jest strasznym błedem. Więc mój apel do was kobietki zadbajcie o swój biust :)

Vagabond, GrubAsia lubią tę wiadomość

❤2.02.2021
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzisiaj bylam na kolejnym urg. Wszystko wygląda super. Synek na prawie 8.5 cm.

Patt94, GrubAsia, Bajka15, Kasia_z, AgataAgatka, _Hope, ultraviolet, madiiiii, Angelika0507, oloowa2709, werni, ann1109 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dzis obudziłam sie ze stresem, ponieważ uswiadomilam sobie ze z rozpedu biorę wziewy w ciąży i nie uswiadomilam sobie, czy mogę. Nie pytajcie jak to się stalo. Wizytę u alergologa mam na 1 września, pamietalam, ze muszę kontrolę ustalić i tyle. Jak w głowie sie ogarnelam, to od 5 do 8 nie spalam, tylko czekalam, zeby zadzwonic do ginekolog. Ona nie bardzo byla w temacie wziewow, ale po konsultacji z kims kto się zna, oddzwonila. Uspokoila mnie ze jest RACZEJ bezpieczny, ale ze maja do niego za malo danych, lepiej jednak zmienic na sprawdzony.

Uuufff... Zeszlo ze mnie....

Co do ciazowych ubrań, o ile pamietacie, to wiecie, ze ja juz dawno i gore, i dol wymienilam. Mam już mki dżinsy (ski mialam z h&mu, polecam) mki biale spodnie i gora cala w normalnej 40. Z Happy mum rzeczy sa super, tylko czemu tak cholernie drogie??? Ja sie zaopatruję w używane :) w wiosenną kurtkę wejdę, a le się nie zapnę, na pewno cos na jesień do okrycia musze znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 13:48

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ubrania dedykowane mamom są baaardzo drogie 😳 syna rodziłam na początku października więc ubrania ciążowe nie były mi potrzebne, bo dawały radę luzne kiecki i dresy. Ale teraz całą jesień i zimą przed nami... Spodnie, kurtki, wszystko trzeba zorganizować jakoś.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem_M wrote:
    W ogóle ubrania dedykowane mamom są baaardzo drogie 😳 syna rodziłam na początku października więc ubrania ciążowe nie były mi potrzebne, bo dawały radę luzne kiecki i dresy. Ale teraz całą jesień i zimą przed nami... Spodnie, kurtki, wszystko trzeba zorganizować jakoś.
    Dlatego ja kupuję na vinted uzywane. Mam już sukienke z happy mum, czekam na tunikę. Nie będę przeplacac, ciuszki jak nowe.

jestem_M lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam tylko spodnie i 2 t-shirty ciążowe ale jak na razie zadko w nich chodzę.. Beda bardziej na chłodniejsze dni..

Dziewczyny czy do detektora tętna trzeba używać specjalnego żelu do usg czy sprawdzi się zwykła oliwka?

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wrote:
    Ja kupilam tylko spodnie i 2 t-shirty ciążowe ale jak na razie zadko w nich chodzę.. Beda bardziej na chłodniejsze dni..

Dziewczyny czy do detektora tętna trzeba używać specjalnego żelu do usg czy sprawdzi się zwykła oliwka?
    Daje rade też żel aloesowy. Podobno nawet sama woda jest ok :)

• sybilla Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie miałam sporo luźnych ciuchów bo lubie oversizy i jeszcze się w większość mieszczę chociaż spodnie poszły do wymiany

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe wystarczy zwykła oliwka. ja przynajmniej jej używam i jest ok .

ja ubrania wyszukuje w ciuchexie ale na razie latam w moich dotychczasowych sukienkach

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z ciucholandu wygrzebałam kilka jeansow ciażowych ;) jestem mega zadowolona bo za 100 mam jesień z głowy

tygrysek7773, jestem_M lubią tę wiadomość

❤2.02.2021
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg prenatalnym, wszystko ok, dziewczynka! ❤
    Poproszę o wpisanie terminu na 26.02 i imię Nina 😍
    Zgodnie ze swoją obietnicą pierwsze ciuszki już kupione 😁

oloowa2709, madiiiii, ultraviolet, _Hope, Inka7, tygrysek7773, Ewe, Vagabond, werni, jestem_M, Bajka15, Nadzieja94, hannaha, GrubAsia, Angelika0507, Clover, ann1109, Lolita lubią tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ