X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecałyście na swędzenie/infekcje intymne?

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond mnie pomógł Vagical

Vagabond lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Dziewczyny co polecałyście na swędzenie/infekcje intymne?
    Lactovaginal dopochwowo i Provag doustnie. Pomagają, ale na bardzo wczesnym etapie. Natomiast polecam przede wszystkim ograniczyć spożywanie cukrów. Bakterie i grzyby lubią cukier 😉 Brak cukru - brak inifekcji intymnych i łupieżu 😉 Moje wieloletnie spostrzeżenia 😊

madiiiii lubi tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czekaliście na wyniki pappy?
    Ja robiłam w tamten w wtorek i się zastanawiam czy już dzwonić i pytac?
    Czy to jednak jest dokładnie 10 dni roboczych?

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam po 4 dniach

Bajka15 lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to w domu chodzić bez majtek wtedy tak szybko się nie złapie grzybka. :) czy innych infekcji

Majorka lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Równo tydzień. Ale ja mieszkam w mniejszym mieście i wysyłali do Wojewódzkiego laba.

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Ja robiłam w brussie i wynik miałam na następny dzień, w inviccie podobno tego samego dnia.

08.02 💙 Artur
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Najlepiej to w domu chodzić bez majtek wtedy tak szybko się nie złapie grzybka. :) czy innych infekcji
    Dokładnie. Ja po kąpieli już chodzę bez majtek i tak śpię :) też przed ciążą stosowałam profilaktycznie te globulki na utrzymanie prawidłowego pH, nie pamiętam nazwy. Zawsze też podmywam i odsikuję po seksie ale to głównie dlatego, żeby unikać zapalenia pęcherza. Ostatni raz miałam grzybka jak złapałam po drugim porodzie także prawie 3 lata temu, ale po porodzie to często się zdarza mimo wzmożonej higieny i wietrzenia

werni lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannaha wrote:
    Lactovaginal dopochwowo i Provag doustnie. Pomagają, ale na bardzo wczesnym etapie. Natomiast polecam przede wszystkim ograniczyć spożywanie cukrów. Bakterie i grzyby lubią cukier 😉 Brak cukru - brak inifekcji intymnych i łupieżu 😉 Moje wieloletnie spostrzeżenia 😊

Potwierdzam z tym cukrem :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Dzis obudziłam sie ze stresem, ponieważ uswiadomilam sobie ze z rozpedu biorę wziewy w ciąży i nie uswiadomilam sobie, czy mogę. Nie pytajcie jak to się stalo. Wizytę u alergologa mam na 1 września, pamietalam, ze muszę kontrolę ustalić i tyle. Jak w głowie sie ogarnelam, to od 5 do 8 nie spalam, tylko czekalam, zeby zadzwonic do ginekolog. Ona nie bardzo byla w temacie wziewow, ale po konsultacji z kims kto się zna, oddzwonila. Uspokoila mnie ze jest RACZEJ bezpieczny, ale ze maja do niego za malo danych, lepiej jednak zmienic na sprawdzony.
    Też miałam taki problem, przyjmuję lek wziewny na astmę. Naczytałam się w ulotce, że raczej nie jest wskazany i że wymaga konsultacji (ale wiadomo, w prawie każdej ulotce tak piszą), nie odstawiłam bo miałam wtedy naprawdę silne objawy i bałam się, że będę się dusić. Do alergologa udało mi się zarejestrować na telekonsultację dopiero na za dwa tygodnie, ale miałam akurat wizytę u mojej ginekolog i ona absolutnie zabroniła odstawiać leku, bo nie ma żadnego potwierdzenia że działa on szkodliwie na malucha, a o wiele bardziej mogą mu zaszkodzić niekontrolowane napady duszności. Później na telewizycie alergolog potwierdził to, co mi już powiedziała ginekolog, wytłumaczył tylko, że czasami zmienia się tylko lek na bezpieczniejszy jeśli jest taka możliwość, ale w moim przypadku nie było takiej potrzeby.

Bajka15 wrote:
    Mi pani, która pobierała krew powiedziała że do 10 dni roboczych, a wyniki były już po 3 albo 4 dniach. Ale ja dostałam kod i sprawdzałam online, czy już są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 09:48

Inka7 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Clover tak jak mówisz. Duszności wywołują skurcze a te poronienie lub poród przedwczesny 😣 dlatego gdy jest się chorym to lekarz ocenia co ma gorszy wpływ na dziecko czy lek czy duszności, na szczęście są leki i jest antybiotyk bezpieczny w ciąży. Ja niestety miałam zapalenie oskrzeli w pierwszej ciąży, człowiek myśli, że na siebie uważa a różnie bywa. Ten sam antybiotyk dostałam na zapalenie piersi po porodzie :) augumentin/amoksiklav :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😊
    Wczoraj byłam w Poznaniu ma warsztatach dla kobiet w ciąży i młodych mam organizowanych przez "Świadomą mamę". Warsztaty organizowane były w reżimie sanitarnym. Świadoma mama organizuje takie warsztaty w całej Polsce (na stronie rozpisane są terminy na ten rok). Bardzo polecam te warszaty, zwłaszcza dla przyszłych mam spodziewających się pierwszego dziecka. Dla mnie było dużo nowych rzeczy. Było chyba 9 zaproszonych gości m.in. pediatra, położna, psycholog, behawiorysta (od piesków), specjalista od fotelików i nosidełek samochodowych, specjalistka od hustonoszenia, specjalista od laktatorów, ratownik medyczny, specjalista od krwi pępowinowej, poza tym położna robiła dla chcących usg 😉 Chętnie znów zapiszę się na te warsztaty do innego miasta 😉
    Poniżej link:
    www.swiadomamama.pl

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się orientujecie.

Na zwolnienie poszłam w lipcu a z tego co czytam wynagrodzenie za L4 oblicza się na podstawie ostatnich 12 msc licząc od miesiąca poprzedzającego pójście na zwolnienie.

Czyli w moim przypadku od 06.2019-06.2020?
    Dla mnie to spora różnica bo w tamtym roku dostawałam jeszcze premie więc kwota trochę się różni w zależności od tego jak to wylicza.

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Dokładnie. Ja po kąpieli już chodzę bez majtek i tak śpię :) też przed ciążą stosowałam profilaktycznie te globulki na utrzymanie prawidłowego pH, nie pamiętam nazwy. Zawsze też podmywam i odsikuję po seksie ale to głównie dlatego, żeby unikać zapalenia pęcherza. Ostatni raz miałam grzybka jak złapałam po drugim porodzie także prawie 3 lata temu, ale po porodzie to często się zdarza mimo wzmożonej higieny i wietrzenia

Robię dokładnie tak jak Ty (U mnie szczególnie ważne siku po seksie) od lat już i od lat nic się nie działo. A teraz mam tam wszystko tak wrażliwe ze masakra. Tzn mimo mega nawilzenia i delikatnego stosunku po paru godzinach czuje podrażnienie. Infekcji raczej jeszcze nie mam ale odczuwam dyskomfort lekki (dzisiaj juz mniej niż wczoraj) i wolę dmuchać na zimne.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła Nifty Pro? Jeśli tak to ile realnie czeka się na wynik?

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka podpinam się do pytania też nie mam pojęcia jak to obliczyć. pracę zmieniłam w grudniu zaczęłam nowa . potem pracowałam z domu od marca ale byłam niby na tym zasiłku opiekuńczym i nie wiem czy to będzie wplywalo na zmniejszenie czy nie

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Robię dokładnie tak jak Ty (U mnie szczególnie ważne siku po seksie) od lat już i od lat nic się nie działo. A teraz mam tam wszystko tak wrażliwe ze masakra. Tzn mimo mega nawilzenia i delikatnego stosunku po paru godzinach czuje podrażnienie. Infekcji raczej jeszcze nie mam ale odczuwam dyskomfort lekki (dzisiaj juz mniej niż wczoraj) i wolę dmuchać na zimne.
    To pewnie wina ciąży. W ciąży macica jest bardziej ukrwiona. Może dowiedz się w aptece o globulki, które możesz stosować 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 14:34

Bajka15, GrubAsia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 14:34

Vagabond lubi tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ