🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVagabond wrote:Dziewczyny co polecałyście na swędzenie/infekcje intymne?
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Najlepiej to w domu chodzić bez majtek wtedy tak szybko się nie złapie grzybka.
czy innych infekcji
Majorka lubi tę wiadomość
-
Bajka15 wrote:Ile czekaliście na wyniki pappy?
Ja robiłam w tamten w wtorek i się zastanawiam czy już dzwonić i pytac?
Czy to jednak jest dokładnie 10 dni roboczych?Bajka15 lubi tę wiadomość
-
Czy to jednak jest dokładnie 10 dni roboczych?Bajka15 lubi tę wiadomość
08.02 💙 Artur -
nick nieaktualnywerni wrote:Najlepiej to w domu chodzić bez majtek wtedy tak szybko się nie złapie grzybka.
czy innych infekcji
też przed ciążą stosowałam profilaktycznie te globulki na utrzymanie prawidłowego pH, nie pamiętam nazwy. Zawsze też podmywam i odsikuję po seksie ale to głównie dlatego, żeby unikać zapalenia pęcherza. Ostatni raz miałam grzybka jak złapałam po drugim porodzie także prawie 3 lata temu, ale po porodzie to często się zdarza mimo wzmożonej higieny i wietrzenia
werni lubi tę wiadomość
-
hannaha wrote:Lactovaginal dopochwowo i Provag doustnie. Pomagają, ale na bardzo wczesnym etapie. Natomiast polecam przede wszystkim ograniczyć spożywanie cukrów. Bakterie i grzyby lubią cukier 😉 Brak cukru - brak inifekcji intymnych i łupieżu 😉 Moje wieloletnie spostrzeżenia 😊
Potwierdzam z tym cukrem
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Inka7 wrote:Dzis obudziłam sie ze stresem, ponieważ uswiadomilam sobie ze z rozpedu biorę wziewy w ciąży i nie uswiadomilam sobie, czy mogę. Nie pytajcie jak to się stalo. Wizytę u alergologa mam na 1 września, pamietalam, ze muszę kontrolę ustalić i tyle. Jak w głowie sie ogarnelam, to od 5 do 8 nie spalam, tylko czekalam, zeby zadzwonic do ginekolog. Ona nie bardzo byla w temacie wziewow, ale po konsultacji z kims kto się zna, oddzwonila. Uspokoila mnie ze jest RACZEJ bezpieczny, ale ze maja do niego za malo danych, lepiej jednak zmienic na sprawdzony.
Czy to jednak jest dokładnie 10 dni roboczych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 09:48
Inka7 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO tak Clover tak jak mówisz. Duszności wywołują skurcze a te poronienie lub poród przedwczesny 😣 dlatego gdy jest się chorym to lekarz ocenia co ma gorszy wpływ na dziecko czy lek czy duszności, na szczęście są leki i jest antybiotyk bezpieczny w ciąży. Ja niestety miałam zapalenie oskrzeli w pierwszej ciąży, człowiek myśli, że na siebie uważa a różnie bywa. Ten sam antybiotyk dostałam na zapalenie piersi po porodzie
augumentin/amoksiklav
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! 😊
Wczoraj byłam w Poznaniu ma warsztatach dla kobiet w ciąży i młodych mam organizowanych przez "Świadomą mamę". Warsztaty organizowane były w reżimie sanitarnym. Świadoma mama organizuje takie warsztaty w całej Polsce (na stronie rozpisane są terminy na ten rok). Bardzo polecam te warszaty, zwłaszcza dla przyszłych mam spodziewających się pierwszego dziecka. Dla mnie było dużo nowych rzeczy. Było chyba 9 zaproszonych gości m.in. pediatra, położna, psycholog, behawiorysta (od piesków), specjalista od fotelików i nosidełek samochodowych, specjalistka od hustonoszenia, specjalista od laktatorów, ratownik medyczny, specjalista od krwi pępowinowej, poza tym położna robiła dla chcących usg 😉 Chętnie znów zapiszę się na te warsztaty do innego miasta 😉
Poniżej link:
www.swiadomamama.pl -
Może się orientujecie.
Na zwolnienie poszłam w lipcu a z tego co czytam wynagrodzenie za L4 oblicza się na podstawie ostatnich 12 msc licząc od miesiąca poprzedzającego pójście na zwolnienie.
Czyli w moim przypadku od 06.2019-06.2020?
Dla mnie to spora różnica bo w tamtym roku dostawałam jeszcze premie więc kwota trochę się różni w zależności od tego jak to wylicza. -
Majorka wrote:Dokładnie. Ja po kąpieli już chodzę bez majtek i tak śpię
też przed ciążą stosowałam profilaktycznie te globulki na utrzymanie prawidłowego pH, nie pamiętam nazwy. Zawsze też podmywam i odsikuję po seksie ale to głównie dlatego, żeby unikać zapalenia pęcherza. Ostatni raz miałam grzybka jak złapałam po drugim porodzie także prawie 3 lata temu, ale po porodzie to często się zdarza mimo wzmożonej higieny i wietrzenia
Robię dokładnie tak jak Ty (U mnie szczególnie ważne siku po seksie) od lat już i od lat nic się nie działo. A teraz mam tam wszystko tak wrażliwe ze masakra. Tzn mimo mega nawilzenia i delikatnego stosunku po paru godzinach czuje podrażnienie. Infekcji raczej jeszcze nie mam ale odczuwam dyskomfort lekki (dzisiaj juz mniej niż wczoraj) i wolę dmuchać na zimne. -
Bajka podpinam się do pytania też nie mam pojęcia jak to obliczyć. pracę zmieniłam w grudniu zaczęłam nowa . potem pracowałam z domu od marca ale byłam niby na tym zasiłku opiekuńczym i nie wiem czy to będzie wplywalo na zmniejszenie czy nie
-
nick nieaktualnyVagabond wrote:Robię dokładnie tak jak Ty (U mnie szczególnie ważne siku po seksie) od lat już i od lat nic się nie działo. A teraz mam tam wszystko tak wrażliwe ze masakra. Tzn mimo mega nawilzenia i delikatnego stosunku po paru godzinach czuje podrażnienie. Infekcji raczej jeszcze nie mam ale odczuwam dyskomfort lekki (dzisiaj juz mniej niż wczoraj) i wolę dmuchać na zimne.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny