🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
GrubAsia wrote:Aż trudno mi uwierzyć, że już coś czujecie 😮 u mnie e nawet brzucha nie widać jeszcze... Już nie mogę się doczekać tych ruchów, nie umiem sobie wyobrazić jakie to uczucie 🥰🤔
Olinda lubi tę wiadomość
1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
Ja tez jeszcze nic nie czuje a to moja 3 ciaza. W drugiej tez późno czułam bo mialam łożysko na przedniej ścianie. Teraz też jest na przedniej wiec szybko ruchów się nie spodziewam. Na tylnej ścianie jak jest łożysko to szybciej czuć ruchy i bardziej wyraźniej niż jak jest na przedniej.
Olinda lubi tę wiadomość
-
Mi też doktor zapowiedział wczesne ruchy bo mam łożysko z tyłu i faktycznie bąbelki juz są jakis czas a dziś wyciagałam po coś rękę i trochę położyłam sie na brzuchu no i to był błąd dostałam kopa mąż powiedział tylko "Dobrze ci tak następnym razem sie na niego nie położysz "
Ania81 lubi tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
O, a ja mam z przodu łożysko a już coś tam czuję 😀 U mnie to całkiem inne uczucie niż "przelewanie" w jelitach, to takie delikatne stukanie, zazwyczaj wieczorem kiedy już leżę w łóżku albo po kolacji. W ciągu dnia nie wyczuwam tego wcale. Ciężko to opisać nawet, ja to porównuję do kołatania serca, tyle, że w brzuchu. Chciałam mężowi pokazać, bo raz maluch naprawdę się mocno rozkręcił, ale on nic nie zauważył. Jest jeszcze na to za wcześnie. Dzisiaj mam nadzieję na jakąś gimnastykę malucha, bo mąż właśnie robi gotowaną kukurydzę, a po słodkim też się czasem uaktywnia 😂
Olinda lubi tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Aż trudno mi uwierzyć, że już coś czujecie 😮 u mnie e nawet brzucha nie widać jeszcze... Już nie mogę się doczekać tych ruchów, nie umiem sobie wyobrazić jakie to uczucie 🥰🤔
Grubasia, ja w pierwszej ciąży poczulam jakos krotko przed 20. Teraz po prostu wiem, ze to jest to. I jest to niewątpliwie dla mnie najprzyjemniejszy element ciazy no i powtorze sie, ze u mnie brzuch na szósty miesiac. No tak mam. Tez mam jazdy z jelitami, ale te dzieciowe ruchy sa duzo nizej i bardziej pod skórą, a jelitowe sa glebiej w ciele.
Zaraz bedziecie sie nam tu chwalily i rizczulaly jak rozpoznacie ruchy waszych bąbelków .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 18:51
GrubAsia, ultraviolet, Olinda lubią tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
nick nieaktualnyGrubAsia wrote:Aż trudno mi uwierzyć, że już coś czujecie 😮 u mnie e nawet brzucha nie widać jeszcze... Już nie mogę się doczekać tych ruchów, nie umiem sobie wyobrazić jakie to uczucie 🥰🤔
-
Hmm, nie wiem za bardzo, co napisać. To moja 2 ciąża, ale pierwsza skończyła się poronieniem zatrzymanym w 8 tygodniu. Staraliśmy się o dziecko równo rok, więc trochę stresów za mną. Ale teraz wszystko jest ok i jestem już spokojniejsza. Czekam na ruchy i już Wam zazdroszczę, że je czujecie! ♥️
GrubAsia, Ania81, Clover, Olinda, Inka7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż dzisiaj poczułam wyraźne muskanie na dole brzucha 😊 Coś jakby łaskotanie. Mieliśmy gości i dużo siedziałam przy stole. Córcia się chyba zbuntowała, bo chciała poleżeć, a nie siedzieć 😂 i dała o sobie znać 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 19:35
Ania81, Olinda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania81 wrote:Ja tez chyba juz odczuwam delikatne ruchy, cos jak muskanie. Pewna jestem natomiast, ze malenstwo lubi sie pod zebra wypychac, tak pod serce. Odczuwam to juz od jakiegos czasu. Mialam tak w kazdej ciazy i nie da sie tego z niczym pomylic
Majorka, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Inka7 wrote:Mnie pani doktor powiedziala ze to, ze łożysko jest na przedniej, o niczym nie przesądza. I faktycznie. Pierwsze motylki mialam w 15 tygodniu, z lozyskiem na przedniej oczywiście.
-
Moze moje łożysko jest dosc wysoko? Nie wiem. Nie bylo mowy o intensywnosci, tylko o samym fakcie odczucia. W drugiej ciazy nie mialam lozyska na przedniej, a poczulam ciut pozniej. Chyba trudno o sztywne reguly...Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
nick nieaktualnyAnia81 wrote:Ja tez chyba juz odczuwam delikatne ruchy, cos jak muskanie. Pewna jestem natomiast, ze malenstwo lubi sie pod zebra wypychac, tak pod serce. Odczuwam to juz od jakiegos czasu. Mialam tak w kazdej ciazy i nie da sie tego z niczym pomylic
Edit: myślę, że albo to jelita albo może jest to związane z tym, że w ciąży serce pompuje o 50% więcej krwi niż przed ciążą albo może czujesz tętnice 🤷 cokolwiek, ale napewno nie dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 21:17
Olinda, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Hej nie odzywałam się długo, więcej jestem na marcowkach
Termin mam na 28.02.wiec bardzo proszę o dopisanie 🙏
Jestem po prenatalnych i maluszek miał 6.58cm, wszystkie pomiary w normie.
Płci jeszcze nie znam ale pewnie będzie chłopak (mam już 2 synów). We wtorek idę zrobić Sanco, więc się dowiem niedługo 🙂
Ania81 zdecydowanie nie czujesz dziecka pod sercem, to fizycznie nie możliwe na tym etapie.
Sama baaardzo czekam na ruchy ❤️ ale jeszcze trochęAnia81, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlinda wrote:Przeciez dziecko znajduje się w macicy, która jest teraz niżej niż pępek😉 Jak to możliwe , żeby było je czuć pod sercem. Co innego na późniejszym etapie ciąży. Bez obrazy... to moje zdanie chociaż myślę , że poparte faktami 😉
To nie jest tak, ze czuje malenstwo doslownie pod sercem,ale juz sie gdzies pod zebra sie wypycha. To moja 5 ciaza, wiec tego odczucie nie da sie pomylic -
nick nieaktualnyMajorka wrote:Ania czujesz jelita. Macica sięga teraz w moim wypadku do pępka a dziecko leży nisko nad spojeniem i do pępka nawet się nie zbliża. Jesteś w mniej zaawansowanej ciąży więc Twoja macica jest teraz niżej niż moja
Edit: myślę, że albo to jelita albo może jest to związane z tym, że w ciąży serce pompuje o 50% więcej krwi niż przed ciążą albo może czujesz tętnice 🤷 cokolwiek, ale napewno nie dziecko.
Jelit nie da sie z tym pomylic. Jak juz pisalam to moja 5 ciaza, i tylko w ciazy tak mam. Nawet na usg jak malenstwo postanowilo sie schowac to gdzies pod zebra i ja to czuje. Mam troche doswiadczenia z tym 😊 -
Ania81 wrote:Jelit nie da sie z tym pomylic. Jak juz pisalam to moja 5 ciaza, i tylko w ciazy tak mam. Nawet na usg jak malenstwo postanowilo sie schowac to gdzies pod zebra i ja to czuje. Mam troche doswiadczenia z tym 😊
U mnie jest czwarta ciąża i macica kończy się poniżej pępka a jesteśmy na prawie tym samym etapie
Nie obraz się, po prostu tak uważam, że to nie możliwe. Lekarzem nie jestem
Olinda lubi tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:U mnie jest czwarta ciąża i macica kończy się poniżej pępka a jesteśmy na prawie tym samym etapie
Nie obraz się, po prostu tak uważam, że to nie możliwe. Lekarzem nie jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 22:54