X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ciezko to slowami opisac, albo ja zle dobieram slowa. Nawet na usg pani powiedziala ze malenstwo ma sporo miejsca do plywanie i w to miejsce ucieka. Moja macica bardzo szybko sie rozciaga. Jednym slowem wiem co czuje, i wiem ze to to bo z niczym nie do sie pomylic.

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Moze ciezko to slowami opisac, albo ja zle dobieram slowa. Nawet na usg pani powiedziala ze malenstwo ma sporo miejsca do plywanie i w to miejsce ucieka. Moja macica bardzo szybko sie rozciaga. Jednym slowem wiem co czuje, i wiem ze to to bo z niczym nie do sie pomylic.
    To prawda,że w kolejnych ciążach łatwiej jest rozpoznać ruchy ,wiadomo czego się spodziewać. Już nie mogę się doczekać konkretnych ruchów. Mój pierwszy synek szalał tak ,że cały brzuch falowal. Drugi był zdecydowanie spokojniejszy... po porodzie również. 5 ciąża wow... dla mnie 3 dziecko to już chyba maksimum moich możliwość. W jakim wieku są Twoje dzieci ?

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poczułam teraz ruchy dwa tygodnie wcześniej niż w pierwszej ciąży. czasem trzeba się naprawdę wsłuchać. czasem jest to smyranie ale zaczynają się tak od dwóch dni u mnie stuknięcia. jestem szczupła A brzuch mam jak na 5 miesiąc . dzidzia jest też większa niż z terminu o.m. nie wiem na ile to ma znaczenie i czy w ogóle 😅

dziewczyny zaczęłam plamić ☹☹pewnie z tego polipa. jestem już cała zesrana. nie pamiętam ile mam czasu na zastrzyk z immunoglobuliną. jutro wizyta na szczęście. Boże myślałam że chociaż ta ciąża będzie bez komplikacji czemu ja muszę być taka ulomna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 06:46

Olinda lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wytłumaczę sobie ,że ja jednak szczupła nie jestem i przez oponki nie czuję... tzn czuję coś, ale nadal nie jestem pewna,że to dziecko. To moja 3 ciąża.
    Ostatnio poczułam 4 miesiące- 5 dni. Czyli teraz wypada 26.08 czekam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 06:52

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek teraz czytam o tym polipie. Co za g... Trzymaj się, teraz musi już być wszystko dobrze.

• werni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z Was pracuje w urzędzie pracy. Powiedzcie mi czy żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych mogą być świadectwa z umowy zlecenia?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek, no co ty, to nie jest przecież kwestia ulomnosci. Takue rzeczy sie zdarzają i to wcale nierzadko. Głowa do gory, na pewno wszystko dobrze sie skończy ;)

Ja z ciaza jako taką póki co nie mam wiekszych kłopotów, oby tak zostalo. Niestety, tez czasem mysle o sobie w niefajny sposob. Tak mi sie szybko tyje! Nigdy nie bylam w ciazy filigranowa istotka z maleńką pileczka, choc zazwyczaj należę do szczuplejszych osób (hashimoto wiele mi tu rozregulowalo)...

Tez często myślę, czemu to ja nie moge byc szczupla?

Pozostaje pocieszac sie myślą ze większą kontrolę nad sobą będę miała po porodzie...

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Tygrysek, no co ty, to nie jest przecież kwestia ulomnosci. Takue rzeczy sie zdarzają i to wcale nierzadko. Głowa do gory, na pewno wszystko dobrze sie skończy ;)

Ja z ciaza jako taką póki co nie mam wiekszych kłopotów, oby tak zostalo. Niestety, tez czasem mysle o sobie w niefajny sposob. Tak mi sie szybko tyje! Nigdy nie bylam w ciazy filigranowa istotka z maleńką pileczka, choc zazwyczaj należę do szczuplejszych osób (hashimoto wiele mi tu rozregulowalo)...

Tez często myślę, czemu to ja nie moge byc szczupla?

Pozostaje pocieszac sie myślą ze większą kontrolę nad sobą będę miała po porodzie...

Też mi przykro na myśl, że znów będę chodzącym wielorybkiem, tym bardziej że moja jedna szwagierka urodziła niedawno i była chudziutka z małym brzuszkiem, a druga rodzi w listopadzie i ma mniejszy brzuch niż ja, wiem bo mierzyłam 😜 Ale co zrobić, normalnie mam 168cm i ważę tak 58-60kg, jestem umięśniona ale szczupła, za to w ciąży Bang i wielka klucha z brzuchem jak bojler.
    Takie uroki chyba...

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam brzuch po jedzeniu 😂 tak to jakiś ledwo wystający, ale nigdy płaska nie byłam. Jestem dość szczupła i ciekawa jestem jak mi się te dodatkowe kilogramy rozłożą. Przed ciąża ważyłam jakieś 57 kg, obecnie 59.

Co do ruchów - wydaje mi się ze wczoraj dwa razy poczułam. Bardzo nisko, dwa muśnięcia, ze dwie-trzy godziny po jedzeniu. Ale to moja pierwsza ciąża, wiec nie mam pewności 😇.

Wróciliśmy z Korfu, wygrzalismy się, zjechaliśmy samochodem cała wyspę ❤️. We wtorek jestemy umówieni na przymierzanie fotelika w Ośmiu Gwiazdkach. Szybko, ale nie wiem czy będziemy jeszcze w Polsce do lutego, a cenowo trochę taniej tutaj :).

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi to może być to ;)

Ja dzisiaj z okropnym bolem głowy, chyba przez zmianę pogody.

Ja na razie obserwuję wozki, w tym foteliki, ochraniacze etc. Jeszcze nic nie kupuję, rak do października, myślę. Ale troszkę kaski odkladam żeby nie było nagłego jeb ;)

Jestem, jak ja cie rozumiem. Na starcie w tej ciąży mialam lekko po 60 kg, ale dla mbie to waga ciezka, to waga nie moja i bylam na drodze do chudniecia, choc ze starankami w tle. Moja wagacto do 55 kg i zrobie wszystko żeby do niej wrócić ;)

Przede mna rzeczywistosc z trojka dzieci i psem, budowa domu i szybki powrót do pracy. Tak ze moze to niewykluczone...

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mi dziś również głową peka. Zaczelo się wczoraj i trwa nadal. Chyba od zatok bo mi promnienuje na zęby i kark..
    Co do wagi to mam już 6 kg na plusie. Szybko tyje mimo że moja waga przed ciaza była 56 kg. Ćwiczyłam i bylam na diecie przed ciaza i tak pol roku. Teraz 18tc i wszystko nadrobiłam.brzuch mam już spory. Ruchow nie potrafię jescze rozpoznać choć czuje coś poniżej pępka. Jakby takie drgania, przepływy czy bulgotanie i szczypniecie raz po raz.. Nie mam pojęcia czy to malenstwo czy jelita? Czekam na te wyraźniejsze 🙂

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wagę to u mnie problem w druga stronę. Przytyć jest równie ciężko jak schudnąć. Ja jestem drobna, niska osoba. Zawsze ważyłam 45 w porywach do 47 kg. Od kiedy mam dzieci nawet do 45 kg nie mogę dobic. A jeśli ważę mniej niż te 45 to się źle czuje. Teraz jestem prawie w 14 tc i ważę 43,8 kg. Tylko w tej ciąży akurat stałe jestem niby głodna ale z drugiej strony nic mi nie smakuje o kolo się zamyka

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powoli przegladam wozki. Poki co dokupilismy jedna komode i fotel uszak (ktory marzyl mi sie od dawna, a teraz mialam pretekst, zeby w koncu kupic :D). Tez chcemy koszta rozlozyc i co miesiac cos kupowac, zebysmy sie potem nie zdziwili, ze na raz trzeba wydac x tysiecy. Do konca roku chcialabym miec wszystko kupione, zeby w styczniu juz sie nie forsowac zakupami i ew. robic je tylko online :)

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie się wstrzymuję z zakupami. Ciuszki bede miała w dużej mierze po synku albo córkach siostry więc będę tylko jakieś drobnostki dokupować i gadżety. Po drodze czeka mnie jeszcze kupno i urządzenie mieszkania (nie znoszę tego). Z większych zakupów czeka mnie tylko wózek i tu tym razem zamierzam zaszaleć :)

Co do ruchów. Od kilku dni czuje bulgotki. Codziennie coraz mocniej, ale nie są na tyle jednoznaczne bym mogła powiedzieć na 100% ze to dziecko. Czekam na zdecydowany sygnał.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście od kilku dni poprawa samopoczucia. Skończyły się mdłości i wymioty :) niestety przyszedł brak apetytu i muszę się zmuszać żeby coś zjeść :/
    Od dwóch dni czuję delikatne "smyrnięcia" w okolicy blizny po cc, nawet delikatnie nad nią. Więc już teraz jestem spokojniejsza :) w pierwszej ciąży pierwsze ruchy czułam w 17-18 t, a teraz chyba tak wcześnie, bo ciąża z usg jest 8-9 dni starsza :)
    Dziewczyny też macie takie momenty jakbyście miały zaraz zemdleć? Czasem czuję dosyć szybkie kołatanie serca i to niekoniecznie przy wysiłku. I dodatkowo mam bardzo niskie ciśnienie.

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się słabo czułam i ciśnienie przy tym było 100 na 80. Bez kołatania serca, ale od razu się położyłam.

08.02 💙 Artur
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sie słabiej czuję. Wróciły nieco mdłości i jest to męczące plus nie śpię w nocy i jestem nieprzytomna w ciągu dnia a nie mogę zasnąć.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gruba nie jestem ale drobna tez nie. Przed ciążami zawsze ważyłam około 59 kg przy wzroście 168. W drugiej ciąży przytyłam 15 kg chociaż bardzo uważałam i ćwiczyłam do końca 8 miesiąca, plus wiecznie w biegu i długie spacery z psem. Bardzo ciężko było mi zgubić te kilogramy po ciąży. Spadło do 62 kg i waga stanęła w miejscu . Nadmienię iż karmiłam cały czas to u mnie to powodowało kiepski spadek wagi.Gdzieś około 8 tyg przed zajściem w ciąże zaczęłam intensywnie cwiczyc i mimo, ze waga nie spadła to ciało zrobiło się super. W pierwszym trymestrze nie ćwiczyłam, bo katastrofalnie się czułam, później urlop a teraz ogrom pracy ale muszę się wziąć za siebie. Przytyłam 4/4,5 kg i pojawił się ogromny cellulit. Jadam bardzo zdrowa, nic smażonego czy pieczonego, ogrom warzyw i dużo owoców, nic słodkiego.

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to u nas tylko ciuszki do kupienia. Wszystko inne mam po młodszej córce.Wózek w super stanie, jak nowy, bo rzadko używany z uwagi na niechęć do wszystkiego w czym moje dziecko musiało być zapięte lub unieruchomione.Foteliki samochodowe tez mam. Jedyne co do odkupię dostawkę do wózka bo znając życie to jak ktoś inny będzie jeździł w jej wózku to ona wtedy tez zapragnie.

• Luzia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio trochę ciuszków kupiłam. W październiku będziemy kupować wózek i reszte ;)

Dziewczyny jak Wasze brzuchy? Dokuczają? Mnie od tygodnia męczą chyba więzadła. Boli mnie po bokach i tak nisko w kroku. Pytałam lekarza na wizycie, wszystko jest ok, mówił że pewnie wszystko się rozciąga. A ja czuję się jakbym wszystkp miała pogięte w środku.

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ