X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś chyba biometr niekorzystny bo ja z bólem głowy mecze się 3 dzień... Wczoraj na meczu odpuściło tylko przy końcowe jak zrobiłam zimny okład na kark i głowę. Mam rozpieraajacy uciskowy bol glowy, całej szczęki, czoła i oczu.. Migrenę mialam kilka razy w życiu ale teraz mecze się strasznie. Zwłaszcza po jakiejkolwiek aktywności objawy się nasilają.. Martwię się troche

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olooowa nie martw się zupełnie ja mam dziś dokładnie to samo. wzięłam już apap bo nie mogę wytrzymać w pracy. do tego strasznie spać mi się chce ale ta migrena najgorsza

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    To prawda,że w kolejnych ciążach łatwiej jest rozpoznać ruchy ,wiadomo czego się spodziewać. Już nie mogę się doczekać konkretnych ruchów. Mój pierwszy synek szalał tak ,że cały brzuch falowal. Drugi był zdecydowanie spokojniejszy... po porodzie również. 5 ciąża wow... dla mnie 3 dziecko to już chyba maksimum moich możliwość. W jakim wieku są Twoje dzieci ?

Ja mam dwoch synow 8 lat i 4 lata, córeczka ma 7 lat. Mam aniolka jednego, na poczatku kwietnia tego roku poronilam w 10 tyg ciazy, ale malenstwo odeszlo w 7 tyg.
    Teraz bardzo sie boje, bardzo chce by wszystko bylo ok. Kazdy tydzien, ktory mija jest dla mnie jak male zwyciestwo

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Ja mam dwoch synow 8 lat i 4 lata, córeczka ma 7 lat. Mam aniolka jednego, na poczatku kwietnia tego roku poronilam w 10 tyg ciazy, ale malenstwo odeszlo w 7 tyg.
    Teraz bardzo sie boje, bardzo chce by wszystko bylo ok. Kazdy tydzien, ktory mija jest dla mnie jak male zwyciestwo
    Tym razem musi być dobrze 😊 już tutaj nie przewidujemy innej opcji 😊 ja poronilam 2 razy w 7 tc i w 12,ale tak jak u Ciebie ciąża zatrzymała się wcześniej😥 każda ciąża po poronieniu jest pełna strachu, ale musimy być dobrej myśli, najgorsze już za nami 😘

Ania81 lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuziiaaaa nasza starsza córka przechodziła masakryczny bunt. Był okres, że codziennie wracałam z nią z przedszkola ze łzami w oczach. W tym czasie całą swoją złość skierowała przeciwko mnie, może dlatego, że urodziła się młodsza siostra, której musiałam poświęcić czas. Najgorzej było gdy miała 2-3 latka. Za 2 tygodnie kończy 6 i jest cudowna. Zmieniła się nie do poznania :) Po prostu kochaj go takim, jaki jest i często go o tej miłości zapewniaj. Będzie ciężko, ale przetrwacie! Powodzenia ♥

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    Tym razem musi być dobrze 😊 już tutaj nie przewidujemy innej opcji 😊 ja poronilam 2 razy w 7 tc i w 12,ale tak jak u Ciebie ciąża zatrzymała się wcześniej😥 każda ciąża po poronieniu jest pełna strachu, ale musimy być dobrej myśli, najgorsze już za nami 😘

Staram sie myslec, ze najgorsze juz za nami. Oby do przodu. Nasze groszki niech rosna zdrowiutkie 😍❤️

BlackRose 89, Olinda lubią tę wiadomość

• adaska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie ♥️

Melduje się wypoczęta i opalona po urlopie nad polskim morzem. Pogodę mieliśmy piękna. W dniu wyjazdu zaczął padać deszcz. Korki były nieziemskie i jak jechaliśmy nad morze 3h tak wracaliśmy 6,5h 🤦🏻‍♀️
    Prosto po powrocie wypróbowałam detektor tętna i jestem w nim ZAKOCHANA! serducha biją jak dzwony, ja jestem spokojniejsza no i zyskałam nowego kompana do spania 😂 jak się tylko kładę czy nudzę od razu sięgam po detektor. Polecam mamom, które tak jak ja świrują.

Co do wagi ja zaczynałam z 71kg przy wzroście 170cm. Po wyjeździe popłakałam się bo wchodząc na wagę zobaczyłam 76 kg 😳
    Ale winę zrzucam na męża, który kupował mi ciagle lody i gofry (nutella, bita śmietana, owoce i sos karmelowy 🤤) ale teraz w domku znowu wróciłam do owsianek, jogurtu z owocami i naturalnych, domowych obiadków :)

Dzisiaj dostałam powera, zrobiłam już pranie ciuchów z wyjazdu, posprzątałam łazienkę, sypialnie, salon, garderobę i ugotowałam obiad 😁 dzisiaj serwuje zupe tajska z krewetkami a na drugie kopytka z serem 🥰

GrubAsia lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć mamusie ♥️

Melduje się wypoczęta i opalona po urlopie nad polskim morzem. Pogodę mieliśmy piękna. W dniu wyjazdu zaczął padać deszcz. Korki były nieziemskie i jak jechaliśmy nad morze 3h tak wracaliśmy 6,5h 🤦🏻‍♀️
    Prosto po powrocie wypróbowałam detektor tętna i jestem w nim ZAKOCHANA! serducha biją jak dzwony, ja jestem spokojniejsza no i zyskałam nowego kompana do spania 😂 jak się tylko kładę czy nudzę od razu sięgam po detektor. Polecam mamom, które tak jak ja świrują.

Co do wagi ja zaczynałam z 71kg przy wzroście 170cm. Po wyjeździe popłakałam się bo wchodząc na wagę zobaczyłam 76 kg 😳
    Ale winę zrzucam na męża, który kupował mi ciagle lody i gofry (nutella, bita śmietana, owoce i sos karmelowy 🤤) ale teraz w domku znowu wróciłam do owsianek, jogurtu z owocami i naturalnych, domowych obiadków :)

Dzisiaj dostałam powera, zrobiłam już pranie ciuchów z wyjazdu, posprzątałam łazienkę, sypialnie, salon, garderobę i ugotowałam obiad 😁 dzisiaj serwuje zupe tajska z krewetkami a na drugie kopytka z serem 🥰

Jaki detektor kupiłaś? 😇

• adaska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Jaki detektor kupiłaś? 😇
    AngelSounds :)

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć mamusie ♥️

Czy nie zechciałabyś podrzucić troszkę tego powera dla mnie? 😁 chętnie przyjmę i pożytecznie wykorzystam 😋

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • adaska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Czy nie zechciałabyś podrzucić troszkę tego powera dla mnie? 😁 chętnie przyjmę i pożytecznie wykorzystam 😋
    A bardzo prosze! ⚡️💪🏻

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    A bardzo prosze! ⚡️💪🏻
    Muszę chyba zrobić drzemkę i dopiero odbiorę energię 😂

adaska lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja sie tez melduję z bólem glowe, leżę i myślę o Apapie. Eeehhh...

Z ta waga wcale nie jest tak proste, ot 15 kg. W pierwszej ciąży startowalam z niedowagi i bralam na siebie z powietrza... Trudno. Wrocilam do siebie, choc mnie to sporo kosztowało. Ale trudno wszystko ująć w sztywne ramy. Odmawialam sobie słodyczy, jadłam regularnie, a w ciągu miesiąca +4 kg. Coz, bywa i tak. W drugiej juz mialam to gdzieś, przytylam 4 kg więcej niz w pierwszej. Teraz po prostu jem jak jestem glodna (co 2, 3 godz, niezbyt duże porcje).

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    AngelSounds :)
    Dziewczyny, nie wolno nadużywać detektora! Max co kilka dni na kilka minut.
    Sama mam AngelSounds, który do badania wykorzystuje fale doppler. Powoduje to nagły wzrost temperatury dziecka. Jak byłyście na usg, to na samym końcu, gdy badanie się przedłużało, dzidzia zaczynała się chować lub zginać główkę do klatki piersiowej z powodu nagłego podwyższenia temperatury. Samo usg powoduje wzrost temperatury dziecka o 1-1,5 stopnia. A doppler jeszcze to potęguje. Detektor używamy, ale bardzo rozsądnie 😊

Poniżej link do artykułu.
    https://bonavita.pl/niebezpieczenstwo-zbyt-czestego-wykonywania-usg-u-kobiet-w-ciazy

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie pomyslalam o detektorze, ja nie widzę potrzeby. Zwlaszcza na tym etapie, kiedy coraz bliżej do poczucia ruchów. Ale każdy robi jak uważa...

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannaha wrote:
    Dziewczyny, nie wolno nadużywać detektora! Max co kilka dni na kilka minut.
    Sama mam AngelSounds, który do badania wykorzystuje fale doppler. Powoduje to nagły wzrost temperatury dziecka. Jak byłyście na usg, to na samym końcu, gdy badanie się przedłużało, dzidzia zaczynała się chować lub zginać główkę do klatki piersiowej z powodu nagłego podwyższenia temperatury. Samo usg powoduje wzrost temperatury dziecka o 1-1,5 stopnia. A doppler jeszcze to potęguje. Detektor używamy, ale bardzo rozsądnie 😊

Poniżej link do artykułu.
    https://bonavita.pl/niebezpieczenstwo-zbyt-czestego-wykonywania-usg-u-kobiet-w-ciazy

Dokładnie, nie przesadzajmy z nim. Mam detektor ale używam aktualnie może raz w tyg i to w momencie jakiegoś niepokoju. Sprawdzam kilka sekund i koniec.

U mnie niestety bardzo duża nadwaga, wpadająca już w otyłość. Staram się jeść zdrowo choć to różnie wychodzi. Dużo chodzę i chce zacząć ćwiczenia dla ciężarnych bo mdłości już praktycznie przeszły. W każdej ciąży przybieram ponad 20kg, co prawda szybko że mnie schodzi po porodzie ale jednak. A im waga wyższa tym mniej powinno się przybierać tak na prawdę.

Dziewczyny czujecie już ruchy?

hchy90bv5a4juf6w.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita proszę o wpisanie przy mnie DZIEWCZYNKI 😊😊dziś potwierdzone po raz drugi. A na imię będzie miała Laura, jak już ustaliłam jakieś 18 lat temu 😅

podobno polip mały i mam się nie przejmować. ciąży nie zagraża

BlackRose 89, Angelika0507, GrubAsia, Clover, Vagabond, _Hope, Majorka, Olinda, Gagatka, adaska, ultraviolet, Rucola, madiiiii, oloowa2709, Lolita lubią tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jak długo trzeba by było sprawdzać te tętno żeby zrobić dziecku krzywdę. To tak jak przy zwykłym USG u lekarza. Żeby podnieść temperaturę dziecka my musiałybyśmy czuć ciepło. Nawet 15-20minutowe używanie aparatu do USG nie jest niebezpieczne, a nikt nie słucha w domu po pół godziny dziennie detektorem.

adaska, Gagatka, Rucola, Olinda lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Dziewczyny ale jak długo trzeba by było sprawdzać te tętno żeby zrobić dziecku krzywdę. To tak jak przy zwykłym USG u lekarza. Żeby podnieść temperaturę dziecka my musiałybyśmy czuć ciepło. Nawet 15-20minutowe używanie aparatu do USG nie jest niebezpieczne, a nikt nie słucha w domu po pół godziny dziennie detektorem.
    Nie wiem jak długo, ale nie zamierzam na swoim dziecku testować wytrzymałości 😉 Doppler to nie jest zwykłe usg. Odsyłam do artykułu, do którego link wkleiłam w poprzednim poście. Tam jest wszystko szczegółowo wyjaśnione. Dużo też jest artykułów w Internecie po angielsku. Polecam 😊

• adaska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem ekspertem ale detektor tętna płodu nie jest tym samym co aparat do usg.
    Artykuł odnosi się do badania USG w gabinecie lekarskim :)
    Poza tym dobry detektor tętna jest sprzętem medycznym, a taki musi posiadać certyfikat i spełniać warunki/normy UE.

Ja korzystam codziennie (póki co), lekarz nie widzi w tym nic złego :)

Rucola, Olinda lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ