X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planujemy pójść na zwolnienie na początku października. Ogólnie mogłabym pracować dłużej, ale nie chcę narażać się na zarażenie, a większość osób już w koronawirusa nie wierzy. Po pracy mam mało energii na ćwiczenia i co jakiś czas mam silny ból głowy. Trzeba też przygotować trochę miejsca dla maluszka, zacząć myśleć o wyprawce i szkole rodzenia 😊

08.02 💙 Artur
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsiu ja też dziś korzystałam z detektora :) znalazłam tętno i jestem o wiele spokojniejsza. Wydaje mi się, że nawet obydwa wyłapałam ;)
    Ja pracuję, jestem na własnej działalności ale pracę mam mocno kontaktową, więc zobaczymy jak się będzie sytuacja pandemiczna toczyć... Z załozenia będe pracowac do konca października, ale jak wyjdzie to życie pokaże

GrubAsia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rady są raczej z dobrego serca, a że mijają się z prawdą to z braku wiedzy. Patrząc też na moje i męża rodzeństwo to BARDZO wiele się zmieniło od czasów naszych rodziców i pewne rzeczy nie mieszczą im się w głowie. Np. teściowa do dzisiaj w piwnicy ma chodzik mimo że wie że ja nie będę z niego korzystać a szwagierka ma dzieci odchowane i pytanie czy nie chce padnie jeszcze milion razy 😅

08.02 💙 Artur
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem załamana byłam na wizycie i mam polipa na szyjce😟😟

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    dziewczyny jestem załamana byłam na wizycie i mam polipa na szyjce😟😟

Przykro mi ♥ Rozumiem, że w ciązy każda nieprawidłowość jest stresująca. Ale lekarz coś powiedział, zlecił? Może to nic groźnego i niepotrzebnie się martwisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:22

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Dziewczyny jak z Waszą cerą w ciąży? 🤔
    Ja od kiedy wyszłam z gimnazjum miałam praktycznie perfekcyjną cerę a teraz to jest jakis dramat 😐 Nie wiem czy przeczekać czy pójść do dermatologa
    Jakbym czytała o sobie, z tym że mnie problemy z cera ominely nawet w wieku nastoletnik, a teraz wysypało mi plecy, szczękę, i cała twarz granicząca z włosami na głowie 🤦‍♀️ Szczerze jakoś zbrzydlam ostatnio ☹️

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem_M wrote:
    Jakbym czytała o sobie, z tym że mnie problemy z cera ominely nawet w wieku nastoletnik, a teraz wysypało mi plecy, szczękę, i cała twarz granicząca z włosami na głowie 🤦‍♀️ Szczerze jakoś zbrzydlam ostatnio ☹️

Mam cichą nadzieję że to niedługo minie a nie dopiero po ciąży 🙈😐

010iflw102q8b1rd.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiii powiedział tylko że teraz nic się z tym nie da zrobić mało tłumaczył A ja byłam tak wkurzona że nie miałam głowy pytać...muszę się umówić jeszcze do innego lekarza i skonsultować

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    madiii powiedział tylko że teraz nic się z tym nie da zrobić mało tłumaczył A ja byłam tak wkurzona że nie miałam głowy pytać...muszę się umówić jeszcze do innego lekarza i skonsultować

Ja czytałam, że polipy mogą nawet same wyjść podczas porodu, więc może nie masz się czym martwić. Ale dodatkowa konsultacja na pewno nie zaszkodzi. Będzie dobrze ♥

Co do cery, u mnie też się pogorszyła. W I trymestrze najgorzej było z plecami. Potem przez przypadek trochę mi się spiekły na słońcu...a teraz jest już trochę lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 17:16

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    GrubAsiu ja też dziś korzystałam z detektora :) znalazłam tętno i jestem o wiele spokojniejsza. Wydaje mi się, że nawet obydwa wyłapałam ;)
    Ja pracuję, jestem na własnej działalności ale pracę mam mocno kontaktową, więc zobaczymy jak się będzie sytuacja pandemiczna toczyć... Z załozenia będe pracowac do konca października, ale jak wyjdzie to życie pokaże

Ja wcześniej byłam pewna, że nie kupię, bo po co 😅 ale jednak spokój ważniejszy niż wszystko inne😉

Rucola kiedy masz wizytę teraz :)?

Bardzo podziwiam Was wszystkie, że pracujecie! Ja przy kolejnej ciąży też raczej nie będę miała wyboru (bo niedługo przejdę na działalność) więc teraz zdecydowałam, że skorzystam i odpocznę jak nigdy 😬

Pryszcze mam pojedyncze, raz na jakiś czas (czyli raczej bez zmian). Jednak zauważyłam, że skóra na twarzy jest dużo bardziej wrażliwa i podrazniaja mi ja kosmetyki które wcześniej mogłam używać bez problemu 🤔
    Piersi są ciężkie, raz bola bardziej raz mniej (przy dotyku zawsze) i już 2 rozmiary większe (!) 😱 I proszę, żeby to już był koniec ✊

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek trzymam kciuki,żeby to nie było nic groźnego...

Dziewczyny które są na zwolnieniu,czy donosiłyście do kadr zaświadczenie o ciąży?Wiem,że zwolnienie jest "kodowane" jako ciążowe,ale pamiętam,że w pierwszej ciąży donosiłam również zaświadczenie...

Syn- wrzesień 2018
    Czekamy na Alę - luty 2021

8p3ougpjzytfagv1.png

• Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cery to nie zauważyłam zmian,za to poprawiła mi się kondycja włosów xd

Syn- wrzesień 2018
    Czekamy na Alę - luty 2021

8p3ougpjzytfagv1.png

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa wrote:

Dziewczyny które są na zwolnieniu,czy donosiłyście do kadr zaświadczenie o ciąży?Wiem,że zwolnienie jest "kodowane" jako ciążowe,ale pamiętam,że w pierwszej ciąży donosiłam również zaświadczenie...

Ja tylko poinformowałam przełożonego i poszło L4.
    Dziewczyny pisały że to wystarczy

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa wrote:

Niczego nie musiałam donosić. Lekarz wysyła zwolnienie elektronicznie i tyle :-)

atdccwa173tcycke.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Rucola proszę zaakceptuj moje zaproszenie do przyjaciółek. Mam do Ciebie pytanie.

• Lalala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy kupujecie już jakieś ciążowe ubrania czy jeszcze mieście się w te sprzed ciąży? Ja już się nie mieszczę w żadne spodnie 🤦🏼‍♀️

Patt94 lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziewczyny, czy kupujecie już jakieś ciążowe ubrania czy jeszcze mieście się w te sprzed ciąży? Ja już się nie mieszczę w żadne spodnie 🤦🏼‍♀️

Ja jeszcze się mieszczę, ale juz mi ciasno w spodenkach jak siedzę. Sukienki jeszcze mogą być, ale musze zaczac się rozglądać za czymś.

Ja znam sukienki z happymum. Macie sprawdzone sklepy ciążowe?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:

Like przypadkowy 🙈
    Ja całe lato noszę zwiewne sukienki więc nic ciazowego jeszcze nie musiałam kupować ale w spodnie już żadne się nie mieszcze 😅

010iflw102q8b1rd.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Ja jeszcze się mieszczę, ale juz mi ciasno w spodenkach jak siedzę. Sukienki jeszcze mogą być, ale musze zaczac się rozglądać za czymś.

Ja znam sukienki z happymum. Macie sprawdzone sklepy ciążowe?

Oo dzięki za informację! Widze że mają w moim mieście sklep a akurat jutro będę obok na prenatalnych 😁

010iflw102q8b1rd.png
  • misbe Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:

Póki jest ciepło chodzę w sukienkach i jest ok, ale w spodniach jest już ciasno, więc zakladam gumkę recepturkę na guzik, do tego luźna bluzka i daje jeszcze radę 🙈 ale już mam w planie zakupy na dniach.

3jgxs65gs24re2ig.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ