🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja planujemy pójść na zwolnienie na początku października. Ogólnie mogłabym pracować dłużej, ale nie chcę narażać się na zarażenie, a większość osób już w koronawirusa nie wierzy. Po pracy mam mało energii na ćwiczenia i co jakiś czas mam silny ból głowy. Trzeba też przygotować trochę miejsca dla maluszka, zacząć myśleć o wyprawce i szkole rodzenia 😊08.02 💙 Artur
-
GrubAsiu ja też dziś korzystałam z detektora znalazłam tętno i jestem o wiele spokojniejsza. Wydaje mi się, że nawet obydwa wyłapałam
Ja pracuję, jestem na własnej działalności ale pracę mam mocno kontaktową, więc zobaczymy jak się będzie sytuacja pandemiczna toczyć... Z załozenia będe pracowac do konca października, ale jak wyjdzie to życie pokażeGrubAsia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
U mnie rady są raczej z dobrego serca, a że mijają się z prawdą to z braku wiedzy. Patrząc też na moje i męża rodzeństwo to BARDZO wiele się zmieniło od czasów naszych rodziców i pewne rzeczy nie mieszczą im się w głowie. Np. teściowa do dzisiaj w piwnicy ma chodzik mimo że wie że ja nie będę z niego korzystać a szwagierka ma dzieci odchowane i pytanie czy nie chce padnie jeszcze milion razy 😅08.02 💙 Artur
-
tygrysek7773 wrote:dziewczyny jestem załamana byłam na wizycie i mam polipa na szyjce😟😟
Przykro mi ♥ Rozumiem, że w ciązy każda nieprawidłowość jest stresująca. Ale lekarz coś powiedział, zlecił? Może to nic groźnego i niepotrzebnie się martwisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:22
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Patt94 wrote:Dziewczyny jak z Waszą cerą w ciąży? 🤔
Ja od kiedy wyszłam z gimnazjum miałam praktycznie perfekcyjną cerę a teraz to jest jakis dramat 😐 Nie wiem czy przeczekać czy pójść do dermatologa1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
jestem_M wrote:Jakbym czytała o sobie, z tym że mnie problemy z cera ominely nawet w wieku nastoletnik, a teraz wysypało mi plecy, szczękę, i cała twarz granicząca z włosami na głowie 🤦♀️ Szczerze jakoś zbrzydlam ostatnio ☹️
Mam cichą nadzieję że to niedługo minie a nie dopiero po ciąży 🙈😐 -
madiii powiedział tylko że teraz nic się z tym nie da zrobić mało tłumaczył A ja byłam tak wkurzona że nie miałam głowy pytać...muszę się umówić jeszcze do innego lekarza i skonsultować
-
tygrysek7773 wrote:madiii powiedział tylko że teraz nic się z tym nie da zrobić mało tłumaczył A ja byłam tak wkurzona że nie miałam głowy pytać...muszę się umówić jeszcze do innego lekarza i skonsultować
Ja czytałam, że polipy mogą nawet same wyjść podczas porodu, więc może nie masz się czym martwić. Ale dodatkowa konsultacja na pewno nie zaszkodzi. Będzie dobrze ♥
Co do cery, u mnie też się pogorszyła. W I trymestrze najgorzej było z plecami. Potem przez przypadek trochę mi się spiekły na słońcu...a teraz jest już trochę lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 17:16
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Rucola wrote:GrubAsiu ja też dziś korzystałam z detektora znalazłam tętno i jestem o wiele spokojniejsza. Wydaje mi się, że nawet obydwa wyłapałam
Ja pracuję, jestem na własnej działalności ale pracę mam mocno kontaktową, więc zobaczymy jak się będzie sytuacja pandemiczna toczyć... Z załozenia będe pracowac do konca października, ale jak wyjdzie to życie pokaże
Ja wcześniej byłam pewna, że nie kupię, bo po co 😅 ale jednak spokój ważniejszy niż wszystko inne😉
Rucola kiedy masz wizytę teraz ?
Bardzo podziwiam Was wszystkie, że pracujecie! Ja przy kolejnej ciąży też raczej nie będę miała wyboru (bo niedługo przejdę na działalność) więc teraz zdecydowałam, że skorzystam i odpocznę jak nigdy 😬
Pryszcze mam pojedyncze, raz na jakiś czas (czyli raczej bez zmian). Jednak zauważyłam, że skóra na twarzy jest dużo bardziej wrażliwa i podrazniaja mi ja kosmetyki które wcześniej mogłam używać bez problemu 🤔
Piersi są ciężkie, raz bola bardziej raz mniej (przy dotyku zawsze) i już 2 rozmiary większe (!) 😱 I proszę, żeby to już był koniec ✊
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Tygrysek trzymam kciuki,żeby to nie było nic groźnego...
Dziewczyny które są na zwolnieniu,czy donosiłyście do kadr zaświadczenie o ciąży?Wiem,że zwolnienie jest "kodowane" jako ciążowe,ale pamiętam,że w pierwszej ciąży donosiłam również zaświadczenie...Syn- wrzesień 2018
Czekamy na Alę - luty 2021
-
Lavendowa wrote:Tygrysek trzymam kciuki,żeby to nie było nic groźnego...
Dziewczyny które są na zwolnieniu,czy donosiłyście do kadr zaświadczenie o ciąży?Wiem,że zwolnienie jest "kodowane" jako ciążowe,ale pamiętam,że w pierwszej ciąży donosiłam również zaświadczenie...
Ja tylko poinformowałam przełożonego i poszło L4.
Dziewczyny pisały że to wystarczy -
Lavendowa wrote:Tygrysek trzymam kciuki,żeby to nie było nic groźnego...
Dziewczyny które są na zwolnieniu,czy donosiłyście do kadr zaświadczenie o ciąży?Wiem,że zwolnienie jest "kodowane" jako ciążowe,ale pamiętam,że w pierwszej ciąży donosiłam również zaświadczenie...
Niczego nie musiałam donosić. Lekarz wysyła zwolnienie elektronicznie i tyle -
Rucola wrote:GrubAsiu ja też dziś korzystałam z detektora znalazłam tętno i jestem o wiele spokojniejsza. Wydaje mi się, że nawet obydwa wyłapałam
Ja pracuję, jestem na własnej działalności ale pracę mam mocno kontaktową, więc zobaczymy jak się będzie sytuacja pandemiczna toczyć... Z załozenia będe pracowac do konca października, ale jak wyjdzie to życie pokaże
RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUU!!!
Rucola proszę zaakceptuj moje zaproszenie do przyjaciółek. Mam do Ciebie pytanie.
-
Lalala wrote:Dziewczyny, czy kupujecie już jakieś ciążowe ubrania czy jeszcze mieście się w te sprzed ciąży? Ja już się nie mieszczę w żadne spodnie 🤦🏼♀️
Ja jeszcze się mieszczę, ale juz mi ciasno w spodenkach jak siedzę. Sukienki jeszcze mogą być, ale musze zaczac się rozglądać za czymś.
Ja znam sukienki z happymum. Macie sprawdzone sklepy ciążowe? -
Lalala wrote:Dziewczyny, czy kupujecie już jakieś ciążowe ubrania czy jeszcze mieście się w te sprzed ciąży? Ja już się nie mieszczę w żadne spodnie 🤦🏼♀️
Like przypadkowy 🙈
Ja całe lato noszę zwiewne sukienki więc nic ciazowego jeszcze nie musiałam kupować ale w spodnie już żadne się nie mieszcze 😅 -
kasia_1988 wrote:Ja jeszcze się mieszczę, ale juz mi ciasno w spodenkach jak siedzę. Sukienki jeszcze mogą być, ale musze zaczac się rozglądać za czymś.
Ja znam sukienki z happymum. Macie sprawdzone sklepy ciążowe?
Oo dzięki za informację! Widze że mają w moim mieście sklep a akurat jutro będę obok na prenatalnych 😁 -
Póki jest ciepło chodzę w sukienkach i jest ok, ale w spodniach jest już ciasno, więc zakladam gumkę recepturkę na guzik, do tego luźna bluzka i daje jeszcze radę 🙈 ale już mam w planie zakupy na dniach.