X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planujemy pójść na zwolnienie na początku października. Ogólnie mogłabym pracować dłużej, ale nie chcę narażać się na zarażenie, a większość osób już w koronawirusa nie wierzy. Po pracy mam mało energii na ćwiczenia i co jakiś czas mam silny ból głowy. Trzeba też przygotować trochę miejsca dla maluszka, zacząć myśleć o wyprawce i szkole rodzenia 😊

08.02 💙 Artur
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsiu ja też dziś korzystałam z detektora :) znalazłam tętno i jestem o wiele spokojniejsza. Wydaje mi się, że nawet obydwa wyłapałam ;)
    Ja pracuję, jestem na własnej działalności ale pracę mam mocno kontaktową, więc zobaczymy jak się będzie sytuacja pandemiczna toczyć... Z załozenia będe pracowac do konca października, ale jak wyjdzie to życie pokaże

GrubAsia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rady są raczej z dobrego serca, a że mijają się z prawdą to z braku wiedzy. Patrząc też na moje i męża rodzeństwo to BARDZO wiele się zmieniło od czasów naszych rodziców i pewne rzeczy nie mieszczą im się w głowie. Np. teściowa do dzisiaj w piwnicy ma chodzik mimo że wie że ja nie będę z niego korzystać a szwagierka ma dzieci odchowane i pytanie czy nie chce padnie jeszcze milion razy 😅

08.02 💙 Artur
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem załamana byłam na wizycie i mam polipa na szyjce😟😟

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    dziewczyny jestem załamana byłam na wizycie i mam polipa na szyjce😟😟

Przykro mi ♥ Rozumiem, że w ciązy każda nieprawidłowość jest stresująca. Ale lekarz coś powiedział, zlecił? Może to nic groźnego i niepotrzebnie się martwisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:22

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Dziewczyny jak z Waszą cerą w ciąży? 🤔
    Ja od kiedy wyszłam z gimnazjum miałam praktycznie perfekcyjną cerę a teraz to jest jakis dramat 😐 Nie wiem czy przeczekać czy pójść do dermatologa
    Jakbym czytała o sobie, z tym że mnie problemy z cera ominely nawet w wieku nastoletnik, a teraz wysypało mi plecy, szczękę, i cała twarz granicząca z włosami na głowie 🤦‍♀️ Szczerze jakoś zbrzydlam ostatnio ☹️

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem_M wrote:
    Jakbym czytała o sobie, z tym że mnie problemy z cera ominely nawet w wieku nastoletnik, a teraz wysypało mi plecy, szczękę, i cała twarz granicząca z włosami na głowie 🤦‍♀️ Szczerze jakoś zbrzydlam ostatnio ☹️

Mam cichą nadzieję że to niedługo minie a nie dopiero po ciąży 🙈😐

010iflw102q8b1rd.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiii powiedział tylko że teraz nic się z tym nie da zrobić mało tłumaczył A ja byłam tak wkurzona że nie miałam głowy pytać...muszę się umówić jeszcze do innego lekarza i skonsultować

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    madiii powiedział tylko że teraz nic się z tym nie da zrobić mało tłumaczył A ja byłam tak wkurzona że nie miałam głowy pytać...muszę się umówić jeszcze do innego lekarza i skonsultować

Ja czytałam, że polipy mogą nawet same wyjść podczas porodu, więc może nie masz się czym martwić. Ale dodatkowa konsultacja na pewno nie zaszkodzi. Będzie dobrze ♥

Co do cery, u mnie też się pogorszyła. W I trymestrze najgorzej było z plecami. Potem przez przypadek trochę mi się spiekły na słońcu...a teraz jest już trochę lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 17:16

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    GrubAsiu ja też dziś korzystałam z detektora :) znalazłam tętno i jestem o wiele spokojniejsza. Wydaje mi się, że nawet obydwa wyłapałam ;)
    Ja pracuję, jestem na własnej działalności ale pracę mam mocno kontaktową, więc zobaczymy jak się będzie sytuacja pandemiczna toczyć... Z załozenia będe pracowac do konca października, ale jak wyjdzie to życie pokaże

Ja wcześniej byłam pewna, że nie kupię, bo po co 😅 ale jednak spokój ważniejszy niż wszystko inne😉

Rucola kiedy masz wizytę teraz :)?

Bardzo podziwiam Was wszystkie, że pracujecie! Ja przy kolejnej ciąży też raczej nie będę miała wyboru (bo niedługo przejdę na działalność) więc teraz zdecydowałam, że skorzystam i odpocznę jak nigdy 😬

Pryszcze mam pojedyncze, raz na jakiś czas (czyli raczej bez zmian). Jednak zauważyłam, że skóra na twarzy jest dużo bardziej wrażliwa i podrazniaja mi ja kosmetyki które wcześniej mogłam używać bez problemu 🤔
    Piersi są ciężkie, raz bola bardziej raz mniej (przy dotyku zawsze) i już 2 rozmiary większe (!) 😱 I proszę, żeby to już był koniec ✊

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek trzymam kciuki,żeby to nie było nic groźnego...

Dziewczyny które są na zwolnieniu,czy donosiłyście do kadr zaświadczenie o ciąży?Wiem,że zwolnienie jest "kodowane" jako ciążowe,ale pamiętam,że w pierwszej ciąży donosiłam również zaświadczenie...

Syn- wrzesień 2018
    Czekamy na Alę - luty 2021

8p3ougpjzytfagv1.png

• Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cery to nie zauważyłam zmian,za to poprawiła mi się kondycja włosów xd

Syn- wrzesień 2018
    Czekamy na Alę - luty 2021

8p3ougpjzytfagv1.png

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa wrote:

Dziewczyny które są na zwolnieniu,czy donosiłyście do kadr zaświadczenie o ciąży?Wiem,że zwolnienie jest "kodowane" jako ciążowe,ale pamiętam,że w pierwszej ciąży donosiłam również zaświadczenie...

Ja tylko poinformowałam przełożonego i poszło L4.
    Dziewczyny pisały że to wystarczy

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa wrote:

Niczego nie musiałam donosić. Lekarz wysyła zwolnienie elektronicznie i tyle :-)

atdccwa173tcycke.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Rucola proszę zaakceptuj moje zaproszenie do przyjaciółek. Mam do Ciebie pytanie.

• Lalala Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy kupujecie już jakieś ciążowe ubrania czy jeszcze mieście się w te sprzed ciąży? Ja już się nie mieszczę w żadne spodnie 🤦🏼‍♀️

Patt94 lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziewczyny, czy kupujecie już jakieś ciążowe ubrania czy jeszcze mieście się w te sprzed ciąży? Ja już się nie mieszczę w żadne spodnie 🤦🏼‍♀️

Ja jeszcze się mieszczę, ale juz mi ciasno w spodenkach jak siedzę. Sukienki jeszcze mogą być, ale musze zaczac się rozglądać za czymś.

Ja znam sukienki z happymum. Macie sprawdzone sklepy ciążowe?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:

Like przypadkowy 🙈
    Ja całe lato noszę zwiewne sukienki więc nic ciazowego jeszcze nie musiałam kupować ale w spodnie już żadne się nie mieszcze 😅

010iflw102q8b1rd.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Ja jeszcze się mieszczę, ale juz mi ciasno w spodenkach jak siedzę. Sukienki jeszcze mogą być, ale musze zaczac się rozglądać za czymś.

Ja znam sukienki z happymum. Macie sprawdzone sklepy ciążowe?

Oo dzięki za informację! Widze że mają w moim mieście sklep a akurat jutro będę obok na prenatalnych 😁

010iflw102q8b1rd.png
  • misbe Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:

Póki jest ciepło chodzę w sukienkach i jest ok, ale w spodniach jest już ciasno, więc zakladam gumkę recepturkę na guzik, do tego luźna bluzka i daje jeszcze radę 🙈 ale już mam w planie zakupy na dniach.

3jgxs65gs24re2ig.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ