🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak dla mnie chłopiec jak malowany 😊🤭 miałam taki rzut na USG i u mnie nic nie widać i dziewczynka
-
U mnie w 14 t i 2 d wg usg na badaniu prenatalnym pani powiedziała że na 70% dziewczynka. Na tym zdjęciu zaznaczyła wyrostek plciowy ktory leży. 🙂 Na żywo widziałam go dokładnie i wyraźnie.
[img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b59ea43d3c9.jpg https://naforum.zapodaj.net/5b59ea43d3c9.jpg.html[/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 21:07
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Majorka A mi lekarz powiedział że to dziewczynka:) A po czym wnosisz że chłopiec? bo z synkiem widziałam małego penisa A tu wygląda to zupełnie inaczej i myślałam że to wargi sromowe A na tym zdj nie ma w ogóle nic url=https://naforum.zapodaj.net/7bf451be65bb.jpg.html][/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 21:12
-
nick nieaktualnytygrysek7773 wrote:Majorka A mi lekarz powiedział że to dziewczynka:) A po czym wnosisz że chłopiec? bo z synkiem widziałam małego penisa A tu wygląda to zupełnie inaczej i myślałam że to wargi sromowe A na tym zdj nie ma w ogóle nic url=https://naforum.zapodaj.net/7bf451be65bb.jpg.html][/url]
-
Inka7 wrote:rady sa cenne, byle nie dac wejsc sobie na głowę.
Dokładnie
Dziewczyny Was też bolą ciągle piersi? U mnie są dni, że jest w miarę ok, ale są też takie, że ciężko mi wytrzymać Może znacie jakieś sposoby na złagodzenie obrzmienia?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyTak, teraz dobrze 😊 chyba faktycznie widzę cipkę. Na tym zdjęciu lepiej widać 🙂 lekarz napewno wie co mówi 😊
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
A więc u mnie jednak chłopak!!! Naszej Oliwi urósł siusiak😂😂 zdrowy, ruchliwy chłop polówkowe mam na 15.09.
Clover, Ania81, kasia_1988, tygrysek7773, Ewe, Majorka, _Hope, Bajka15, ann1109, GrubAsia, oloowa2709, madiiiii, Angelika0507, Lolita lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Jeśli chodzi o to doradzanie, to są rady i "rady". To nie jest tak, że ja nie chcę żeby ktoś mi doradzał, sama często pytam np. szwagierkę która ma 9-miesięcznego synka o różne rzeczy i cieszę się, że są osoby, które mogą mi pomóc rozwiać jakieś wątpliwości. Nie lubię natomiast kiedy ktoś mówi mi rozkazującym tonem rzeczy w stylu "ty musisz to i to", "ty nie możesz tego czy tamtego", "ty jeszcze tego nie robiłaś, to nie wiesz" itd. No, ale takie rozmowy staram się po prostu ucinać i tyle.
Angelika0507 wrote:Mam dziś spadek mocy. Już czułam się tak dobrze, a dziś jakby mnie ktoś przydusił. Nie mam siły i chęci na nic. Leże tylko i wstaje do łazienki i do kuchni jeść. Plany miałam ambitne i nic nie wyszło. Macie też tak? Czy jestem jedyna?
madiiiii wrote:Dziewczyny Was też bolą ciągle piersi? U mnie są dni, że jest w miarę ok, ale są też takie, że ciężko mi wytrzymać Może znacie jakieś sposoby na złagodzenie obrzmienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 23:09
-
Clover po prostu obiera się największe liście kapusty i rozbija tłuczkiem do mięsa:)
dziewczyny ja też nie mam energii to jest straszne...A najbardziej wykańcza mnie praca mimo że umysłowa. naprawdę mam już wielka ochotę na l4... -
Ja mam bardziej lenia niż brak mocy.
Mieszkam przez płot z rodzicami i babcia i Odkąd poszłam na zwolnienie to chyba ani razu nawet nie gotowałam obiadu 🤣🙈
Wszyscy o mnie dbają, gotują, kupują a ja teraz będę mogła odłożyć trochę grosza i naprawdę odpocząć przed tym wyzwaniem 💪 -
Dzięki dziewczyny. ja liści kapusty nigdy nie stosowałam, ale przypomniało mi się, że przy nawale pokarmu kupiłam sobie okłady żelowe do schładzania. Teraz też pomogły Chyba wczoraj trochę się przegrzałam, stąd obrzęk.
Clover rady w stylu "musisz to i to" to w ogóle nie są rady. Takich "doradców" lepiej zbywać milczeniem. Choć wiem, że czasami ciężko się powstrzymać od bezpośredniego komunikatu, gdy ktoś jest nachalny a w dodatku tępy♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
madiiiii wrote:Dzięki dziewczyny. ja liści kapusty nigdy nie stosowałam, ale przypomniało mi się, że przy nawale pokarmu kupiłam sobie okłady żelowe do schładzania. Teraz też pomogły Chyba wczoraj trochę się przegrzałam, stąd obrzęk.
Clover rady w stylu "musisz to i to" to w ogóle nie są rady. Takich "doradców" lepiej zbywać milczeniem. Choć wiem, że czasami ciężko się powstrzymać od bezpośredniego komunikatu, gdy ktoś jest nachalny a w dodatku tępy
Tez miałam okłady żelowe które stosowałam już w szpitalu. Moim zdaniem super sprawa. U mnie biust rośnie jak szalony. 3 tygodnie temu kupiłam staniki ciążowe I dzisiaj włożyłam (po 1,5 tygodniu chodzenia w strojach kąpielowych) i ledwo się mieszczę w miseczkę mimo, że miałam spory zapas. -
U mnie piersi też trochę urosły. Normalnie mam B, czasami nawet A jak schudnę. Jak tylko zaczynają się powiększać niestety pojawiają się rozstępy i straszny ból U mnie najlepiej sprawdzają się topy sportowe np. Nike Pro Bra Top. Są wygodnie i nie trzeba non stop zmieniać rozmiaru. W zwykłym biustonoszu chyba bym oszalała♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Ja tez podobnie jak Wy mam spadek energii i to niesamowity. Do tego dochodzą zawroty głowy. Od 12 do 18 mam permamentne mdlosci . Czuje się gorzej niż na początku ciazy. Piersi bola, ale mniej niż w pierwszych tygodniach. Takie uroki...
Jutro idę podejrzeć na usg mojego szkraba.
-
A ja do września chcę odgruzować mieszkanie, zrobić miejsce w szafie na ciuszki i rzeczy dzieciece. Liczyłam, że w dwa tygodnie się wyrobię, ale chyba zaczepię jeszcze pierwszy tydzień września.
Czy tylko ja już bym chciała chociaż połowę listopada? 😁😍
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
A ostatnio łapię się jeszcze na tym, że jak chodzę w luźnych bluzkach, to muszę kilka razy dziennie zaglądać w lustro i ręką sprawdzać czy brzuszek jest tak samo duży jak do tej pory 🙈 powiem Wam, że dziwne odczucia i zachowania przyszły w tej ciąży 😋
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕