X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita nie wiem co to za test 🤔

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już doczytałam. Mnie nie. Nawet do pappy nie miałam wskazań ale zrobiłam Sanco we własnym zakresie

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji tego, że o ciąży wiem od poniedziałku narazie sie oswajam😁 mam juz obiacane ciuszki od krewnych z rodziny, a od września planuje powoli kupować... Po dziewczynkach nic mi nie zostało, także zaczynam od 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:34

• GrubAsia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Dziewczyny czy zaczełyście już kupować cokolwiek dla bobików? 🤔
    Ja przyznam szczerze że jak tylko sie dowiedzialam że będzie dziewczynka to wpadłam w lekki szał i mam już komplet rzeczy z najmniejszego rozmiaru 🙈 kupiłam na vinted i jak patrzę jakie to wszystko ładne i tanie to aż ciężko mi się opanować...teraz tylko się modlić żeby na następnym usg nie wyszedł siusiak 😆

Nie martw się, najwyżej od Ciebie odkupię 😁
    Ja na razie się rozglądam i kupiłam 3 ciuszki w outlecie ostatnio 🥰 powstrzymuję się jak mogę 🙊

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Mam już kolyske i kilka rzeczy uniwersalnych :) ale za parę dni jak będzie sanco to będzie szał...

Pokażesz kolyskę?

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Ja mam dużo ubranek po siostrzenicy. Jednak nie ogarnęłam tego jescze rozmiarowo. Jak mąż skończy pokój, kupimy meble to wtedy przyjdzie czas na rozpakowywanie i dokupowanie tego co brakuje. Póki co myślę o rozpoczęciu kompletowaniu wyprawki poza ciuszkowej🙂. Tez sie obawiam ze za tydzień okaże się że moja Laura ma siusiaka 😅. Wierząc w przesady cera nieskazitelna i rodzina mi mówi że na dziewczynke to ja nie wyglądam 🤷‍♀️.

Aha to może jednak u mnie nie zmieni bo cerę mam jak w gimnazjum 😆

010iflw102q8b1rd.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Nie martw się, najwyżej od Ciebie odkupię 😁
    Ja na razie się rozglądam i kupiłam 3 ciuszki w outlecie ostatnio 🥰 powstrzymuję się jak mogę 🙊

Trzymam za słowo! 😄

010iflw102q8b1rd.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    A już doczytałam. Mnie nie. Nawet do pappy nie miałam wskazań ale zrobiłam Sanco we własnym zakresie
    Rozważałam test nifty pro to chyba coś podobnego ?
    Jaki jest koszt Twojego testu ? Wykonałaś go bez żadnych wskazań o ile można wiedzieć ?

• Teresita Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka rzeczy ( garstkę ) ubranek uniwersalnych. Rozkręce się po połówkowym 😉
    Obecnie dużo oglądam i wybieram, żeby potem już tylko szybkie zakupy 😁😁😁

GrubAsia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią, że córka zabiera matce urodę 😂 Mi z USG prenatalnego wyszła dziewczynka. Test Sanco potwierdził. Ciąża nie tylko nie odebrała mi urody, a nawet dodała 😊 Cera nieskazitelna, włosy błyszczące 😁 Tak że tego... z przesądami 😉
    Ubranek jeszcze nie kupiłam, w sumie nic jeszcze nie kupiłam 😁 Pewnie po połówkowym się rozkręcę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:50

oloowa2709, Patt94 lubią tę wiadomość

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Pokażesz kolyskę?

Zdjęcia nie robię bo służy mi aktualnie za przechowalnię rzeczy do prasowania 😂
    Ale jest taka
    https://hubibo.pl/produkt/kolyska-drewniana-90x40-bukowa-materac-biala/?gclid=CjwKCAjwkJj6BRA-EiwA0ZVPVtC-RNwOWlSQjo8JoTH-uTExvPqD3cs2AH1pJjbs0FPb-dmNni_-xhoCNbAQAvD_BwE

ultraviolet, GrubAsia lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita wrote:
    Rozważałam test nifty pro to chyba coś podobnego ?
    Jaki jest koszt Twojego testu ? Wykonałaś go bez żadnych wskazań o ile można wiedzieć ?

Tak, tam nie ma wielkiej różnicy. Ja płaciłam 2000zl i robiłam dla swojego spokoju, bez wskazań

Teresita lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Dziewczyny czy zaczełyście już kupować cokolwiek dla bobików? 🤔
    Ja przyznam szczerze że jak tylko sie dowiedzialam że będzie dziewczynka to wpadłam w lekki szał i mam już komplet rzeczy z najmniejszego rozmiaru 🙈 kupiłam na vinted i jak patrzę jakie to wszystko ładne i tanie to aż ciężko mi się opanować...teraz tylko się modlić żeby na następnym usg nie wyszedł siusiak 😆
    Będę mieć 3 synka, wszystkie rzeczy po chlopakach zostawiłam. Mam więc 2 wózki, łóżeczko, kocyki i posciele, wanienke i worki ciuchow w każdym rozmiarze na strychu. Mój fotelik i tula są w rodzinie, ale wrócą. Kupiłam kocyk, butelkę, smoczek i 3 komplety śpiochy, body i kaftanik. Kocham te maleńkie ubranka i nie mogłam się powstrzymać. Resztę rzeczy zapisałam sobie na kartce i mam zamiar co miesiąc coś dokupić, żeby rozłożyć przyjemność na raty. Jestem zadowolona, ze prawie nic nie wydalam, chociaż w sumie nie planowałam już dziecka. Dużo kasy zaoszczędzone. W pierwszej ciąży musiałam wszystko kupić bo nie było wtedy małych dzieci w rodzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 19:28

• Clover Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie kupiłam jeszcze nic dla maluszka. Muszę przejrzeć kilka toreb ubranek, które dostałam od mojej szwagierki po jej synku :) Niedługo z mężem zaczniemy kompletować wyprawkę, już nie mogę się doczekać :)
    Teresita wrote:
    Odnośnie zwierzaków mam dwie kotki , Brytka tradycyjnie chodzi swoimi drogami zaś Maine Coon zawsze była przytulasem i jest tak nadal...czyli standard.
    Też mam brytkę, ona nie jest zbyt "przytulasta" i raczej woli po prostu być blisko nas niż tulić się na naszych kolanach, ale zauważyłam, że ostatnio bardzo mnie pilnuje - zawsze jest w pobliżu, kiedy wychodzę z domu to mnie "nawołuje", kiedy wracam, czeka w oknie. Mężem całkowicie się przestała interesować, a kiedyś lubiła też i jemu towarzyszyć.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka rzeczy już mam. Ostatnio dostałam karton i reklamówkę u ranek po chrześniaka mojego męża. W tym czaderskie, malutkie i białe trampki Converse 😍
    Oprócz tego mamy kokony i poduszki. Mężowi się już w dupie zapaliło i chce już kupować łóżeczka 🤦🏻‍♀️ Ale tłumaczyć ze za wcześnie to jak tłumaczyć dziecku 😂

tygrysek7773, Patt94, Olinda lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Ja kilka rzeczy już mam. Ostatnio dostałam karton i reklamówkę u ranek po chrześniaka mojego męża. W tym czaderskie, malutkie i białe trampki Converse 😍
    Oprócz tego mamy kokony i poduszki. Mężowi się już w dupie zapaliło i chce już kupować łóżeczka 🤦🏻‍♀️ Ale tłumaczyć ze za wcześnie to jak tłumaczyć dziecku 😂
    Mój chce już wózek zamawiać 😂 udobruchalam go październikiem.

Olinda lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko mój taki spokojny z tym ...eh trochę wam zazdroszczę tych facetów w gorącej wodzie kąpanych.

ja mam sporo rzeczy po synku, ostatnio kupiłam tule a po tym jak na drugim usg znowu usłyszałam że to raczej dziewczynka to poleciałam do lumpa i kupiłam torbę maleńkich sukienek i różowych ciuszkow 🤣🤣tak ich upragnęłam po synku nie mogłam się powstrzymać 😂

Olinda lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Mój chce już wózek zamawiać 😂 udobruchalam go październikiem.

Ja mam wózek wybrany ale kojarzę, że na koniec roku są wyprzedaże roczników

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas rozważam na jakie łóżeczko się zdecydować 🤨 drewniane czy takie dostawiane do łóżka 🧐
    Pokoik Kruszynki będzie nad nasza sypialnia i tak sobie myśle, że dwa by się przydały 😁
    Drewniane standardowo w pokoiku dziecięcym plus inne akcesoria dziecięce, a te dostawiane na początek postawie w małżeńskiej sypialni. To dopiero początek moich medytacji na ten temat, ale warto teraz planować niż potem wszystko na szybko organizować 😉

Na już to potrzebuje legginsów ciążowych, bo obecnie tylko w sukienkach paraduje. Jutro ma powiać chłodem i może być lipa z garderobą.

• Patt94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose że cooo...W wózkach są wyprzedaże roczników?! 😲😂

Teresita to chyba zależy od tego ile macie miejsca ;) Jeżeli szykujcie od razu pokój dla malucha to nic nie stoi na przeszkodzie żeby mieć dwa - pytanie tylko czy bobas wyrastając z dostawki usnie sam w innym pokoju no ale tego nigdy nie wiadomo 🤷‍♀️

U mnie aktualne i to wygląda tak:

https://zapodaj.net/d7b489705a65b.jpg.html

GrubAsia lubi tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ