🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z racji tego, że o ciąży wiem od poniedziałku narazie sie oswajam😁 mam juz obiacane ciuszki od krewnych z rodziny, a od września planuje powoli kupować... Po dziewczynkach nic mi nie zostało, także zaczynam od 0.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:34
-
Patt94 wrote:Dziewczyny czy zaczełyście już kupować cokolwiek dla bobików? 🤔
Ja przyznam szczerze że jak tylko sie dowiedzialam że będzie dziewczynka to wpadłam w lekki szał i mam już komplet rzeczy z najmniejszego rozmiaru 🙈 kupiłam na vinted i jak patrzę jakie to wszystko ładne i tanie to aż ciężko mi się opanować...teraz tylko się modlić żeby na następnym usg nie wyszedł siusiak 😆
Nie martw się, najwyżej od Ciebie odkupię 😁
Ja na razie się rozglądam i kupiłam 3 ciuszki w outlecie ostatnio 🥰 powstrzymuję się jak mogę 🙊
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
BlackRose 89 wrote:Mam już kolyske i kilka rzeczy uniwersalnych
ale za parę dni jak będzie sanco to będzie szał...
Pokażesz kolyskę?
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
oloowa2709 wrote:Ja mam dużo ubranek po siostrzenicy. Jednak nie ogarnęłam tego jescze rozmiarowo. Jak mąż skończy pokój, kupimy meble to wtedy przyjdzie czas na rozpakowywanie i dokupowanie tego co brakuje. Póki co myślę o rozpoczęciu kompletowaniu wyprawki poza ciuszkowej🙂. Tez sie obawiam ze za tydzień okaże się że moja Laura ma siusiaka 😅. Wierząc w przesady cera nieskazitelna i rodzina mi mówi że na dziewczynke to ja nie wyglądam 🤷♀️.
Aha to może jednak u mnie nie zmieni bo cerę mam jak w gimnazjum 😆 -
BlackRose 89 wrote:A już doczytałam. Mnie nie. Nawet do pappy nie miałam wskazań ale zrobiłam Sanco we własnym zakresie
Jaki jest koszt Twojego testu ? Wykonałaś go bez żadnych wskazań o ile można wiedzieć ? -
nick nieaktualnyMówią, że córka zabiera matce urodę 😂 Mi z USG prenatalnego wyszła dziewczynka. Test Sanco potwierdził. Ciąża nie tylko nie odebrała mi urody, a nawet dodała 😊 Cera nieskazitelna, włosy błyszczące 😁 Tak że tego... z przesądami 😉
Ubranek jeszcze nie kupiłam, w sumie nic jeszcze nie kupiłam 😁 Pewnie po połówkowym się rozkręcę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:50
oloowa2709, Patt94 lubią tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Pokażesz kolyskę?
Zdjęcia nie robię bo służy mi aktualnie za przechowalnię rzeczy do prasowania 😂
Ale jest taka
https://hubibo.pl/produkt/kolyska-drewniana-90x40-bukowa-materac-biala/?gclid=CjwKCAjwkJj6BRA-EiwA0ZVPVtC-RNwOWlSQjo8JoTH-uTExvPqD3cs2AH1pJjbs0FPb-dmNni_-xhoCNbAQAvD_BwEultraviolet, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Teresita wrote:Rozważałam test nifty pro to chyba coś podobnego ?
Jaki jest koszt Twojego testu ? Wykonałaś go bez żadnych wskazań o ile można wiedzieć ?
Tak, tam nie ma wielkiej różnicy. Ja płaciłam 2000zl i robiłam dla swojego spokoju, bez wskazańTeresita lubi tę wiadomość
-
Patt94 wrote:Dziewczyny czy zaczełyście już kupować cokolwiek dla bobików? 🤔
Ja przyznam szczerze że jak tylko sie dowiedzialam że będzie dziewczynka to wpadłam w lekki szał i mam już komplet rzeczy z najmniejszego rozmiaru 🙈 kupiłam na vinted i jak patrzę jakie to wszystko ładne i tanie to aż ciężko mi się opanować...teraz tylko się modlić żeby na następnym usg nie wyszedł siusiak 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 19:28
-
Ja na razie nie kupiłam jeszcze nic dla maluszka. Muszę przejrzeć kilka toreb ubranek, które dostałam od mojej szwagierki po jej synku
Niedługo z mężem zaczniemy kompletować wyprawkę, już nie mogę się doczekać
Teresita wrote:Odnośnie zwierzaków mam dwie kotki , Brytka tradycyjnie chodzi swoimi drogami zaś Maine Coon zawsze była przytulasem i jest tak nadal...czyli standard. -
Ja kilka rzeczy już mam. Ostatnio dostałam karton i reklamówkę u ranek po chrześniaka mojego męża. W tym czaderskie, malutkie i białe trampki Converse 😍
Oprócz tego mamy kokony i poduszki. Mężowi się już w dupie zapaliło i chce już kupować łóżeczka 🤦🏻♀️ Ale tłumaczyć ze za wcześnie to jak tłumaczyć dziecku 😂tygrysek7773, Patt94, Olinda lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
adaska wrote:Ja kilka rzeczy już mam. Ostatnio dostałam karton i reklamówkę u ranek po chrześniaka mojego męża. W tym czaderskie, malutkie i białe trampki Converse 😍
Oprócz tego mamy kokony i poduszki. Mężowi się już w dupie zapaliło i chce już kupować łóżeczka 🤦🏻♀️ Ale tłumaczyć ze za wcześnie to jak tłumaczyć dziecku 😂Olinda lubi tę wiadomość
-
to tylko mój taki spokojny z tym ...eh trochę wam zazdroszczę tych facetów w gorącej wodzie kąpanych.
ja mam sporo rzeczy po synku, ostatnio kupiłam tule a po tym jak na drugim usg znowu usłyszałam że to raczej dziewczynka to poleciałam do lumpa i kupiłam torbę maleńkich sukienek i różowych ciuszkow 🤣🤣tak ich upragnęłam po synku nie mogłam się powstrzymać 😂Olinda lubi tę wiadomość
-
A ja cały czas rozważam na jakie łóżeczko się zdecydować 🤨 drewniane czy takie dostawiane do łóżka 🧐
Pokoik Kruszynki będzie nad nasza sypialnia i tak sobie myśle, że dwa by się przydały 😁
Drewniane standardowo w pokoiku dziecięcym plus inne akcesoria dziecięce, a te dostawiane na początek postawie w małżeńskiej sypialni. To dopiero początek moich medytacji na ten temat, ale warto teraz planować niż potem wszystko na szybko organizować 😉
Na już to potrzebuje legginsów ciążowych, bo obecnie tylko w sukienkach paraduje. Jutro ma powiać chłodem i może być lipa z garderobą. -
BlackRose że cooo...W wózkach są wyprzedaże roczników?! 😲😂
Teresita to chyba zależy od tego ile macie miejscaJeżeli szykujcie od razu pokój dla malucha to nic nie stoi na przeszkodzie żeby mieć dwa - pytanie tylko czy bobas wyrastając z dostawki usnie sam w innym pokoju no ale tego nigdy nie wiadomo 🤷♀️
U mnie aktualne i to wygląda tak:
https://zapodaj.net/d7b489705a65b.jpg.html
GrubAsia lubi tę wiadomość