X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita nie wiem co to za test 🤔

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już doczytałam. Mnie nie. Nawet do pappy nie miałam wskazań ale zrobiłam Sanco we własnym zakresie

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Kamaa1987 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji tego, że o ciąży wiem od poniedziałku narazie sie oswajam😁 mam juz obiacane ciuszki od krewnych z rodziny, a od września planuje powoli kupować... Po dziewczynkach nic mi nie zostało, także zaczynam od 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:34

• GrubAsia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Dziewczyny czy zaczełyście już kupować cokolwiek dla bobików? 🤔
    Ja przyznam szczerze że jak tylko sie dowiedzialam że będzie dziewczynka to wpadłam w lekki szał i mam już komplet rzeczy z najmniejszego rozmiaru 🙈 kupiłam na vinted i jak patrzę jakie to wszystko ładne i tanie to aż ciężko mi się opanować...teraz tylko się modlić żeby na następnym usg nie wyszedł siusiak 😆

Nie martw się, najwyżej od Ciebie odkupię 😁
    Ja na razie się rozglądam i kupiłam 3 ciuszki w outlecie ostatnio 🥰 powstrzymuję się jak mogę 🙊

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Mam już kolyske i kilka rzeczy uniwersalnych :) ale za parę dni jak będzie sanco to będzie szał...

Pokażesz kolyskę?

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Ja mam dużo ubranek po siostrzenicy. Jednak nie ogarnęłam tego jescze rozmiarowo. Jak mąż skończy pokój, kupimy meble to wtedy przyjdzie czas na rozpakowywanie i dokupowanie tego co brakuje. Póki co myślę o rozpoczęciu kompletowaniu wyprawki poza ciuszkowej🙂. Tez sie obawiam ze za tydzień okaże się że moja Laura ma siusiaka 😅. Wierząc w przesady cera nieskazitelna i rodzina mi mówi że na dziewczynke to ja nie wyglądam 🤷‍♀️.

Aha to może jednak u mnie nie zmieni bo cerę mam jak w gimnazjum 😆

010iflw102q8b1rd.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Nie martw się, najwyżej od Ciebie odkupię 😁
    Ja na razie się rozglądam i kupiłam 3 ciuszki w outlecie ostatnio 🥰 powstrzymuję się jak mogę 🙊

Trzymam za słowo! 😄

010iflw102q8b1rd.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    A już doczytałam. Mnie nie. Nawet do pappy nie miałam wskazań ale zrobiłam Sanco we własnym zakresie
    Rozważałam test nifty pro to chyba coś podobnego ?
    Jaki jest koszt Twojego testu ? Wykonałaś go bez żadnych wskazań o ile można wiedzieć ?

• Teresita Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka rzeczy ( garstkę ) ubranek uniwersalnych. Rozkręce się po połówkowym 😉
    Obecnie dużo oglądam i wybieram, żeby potem już tylko szybkie zakupy 😁😁😁

GrubAsia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią, że córka zabiera matce urodę 😂 Mi z USG prenatalnego wyszła dziewczynka. Test Sanco potwierdził. Ciąża nie tylko nie odebrała mi urody, a nawet dodała 😊 Cera nieskazitelna, włosy błyszczące 😁 Tak że tego... z przesądami 😉
    Ubranek jeszcze nie kupiłam, w sumie nic jeszcze nie kupiłam 😁 Pewnie po połówkowym się rozkręcę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:50

oloowa2709, Patt94 lubią tę wiadomość

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Pokażesz kolyskę?

Zdjęcia nie robię bo służy mi aktualnie za przechowalnię rzeczy do prasowania 😂
    Ale jest taka
    https://hubibo.pl/produkt/kolyska-drewniana-90x40-bukowa-materac-biala/?gclid=CjwKCAjwkJj6BRA-EiwA0ZVPVtC-RNwOWlSQjo8JoTH-uTExvPqD3cs2AH1pJjbs0FPb-dmNni_-xhoCNbAQAvD_BwE

ultraviolet, GrubAsia lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita wrote:
    Rozważałam test nifty pro to chyba coś podobnego ?
    Jaki jest koszt Twojego testu ? Wykonałaś go bez żadnych wskazań o ile można wiedzieć ?

Tak, tam nie ma wielkiej różnicy. Ja płaciłam 2000zl i robiłam dla swojego spokoju, bez wskazań

Teresita lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Dziewczyny czy zaczełyście już kupować cokolwiek dla bobików? 🤔
    Ja przyznam szczerze że jak tylko sie dowiedzialam że będzie dziewczynka to wpadłam w lekki szał i mam już komplet rzeczy z najmniejszego rozmiaru 🙈 kupiłam na vinted i jak patrzę jakie to wszystko ładne i tanie to aż ciężko mi się opanować...teraz tylko się modlić żeby na następnym usg nie wyszedł siusiak 😆
    Będę mieć 3 synka, wszystkie rzeczy po chlopakach zostawiłam. Mam więc 2 wózki, łóżeczko, kocyki i posciele, wanienke i worki ciuchow w każdym rozmiarze na strychu. Mój fotelik i tula są w rodzinie, ale wrócą. Kupiłam kocyk, butelkę, smoczek i 3 komplety śpiochy, body i kaftanik. Kocham te maleńkie ubranka i nie mogłam się powstrzymać. Resztę rzeczy zapisałam sobie na kartce i mam zamiar co miesiąc coś dokupić, żeby rozłożyć przyjemność na raty. Jestem zadowolona, ze prawie nic nie wydalam, chociaż w sumie nie planowałam już dziecka. Dużo kasy zaoszczędzone. W pierwszej ciąży musiałam wszystko kupić bo nie było wtedy małych dzieci w rodzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 19:28

• Clover Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie kupiłam jeszcze nic dla maluszka. Muszę przejrzeć kilka toreb ubranek, które dostałam od mojej szwagierki po jej synku :) Niedługo z mężem zaczniemy kompletować wyprawkę, już nie mogę się doczekać :)
    Teresita wrote:
    Odnośnie zwierzaków mam dwie kotki , Brytka tradycyjnie chodzi swoimi drogami zaś Maine Coon zawsze była przytulasem i jest tak nadal...czyli standard.
    Też mam brytkę, ona nie jest zbyt "przytulasta" i raczej woli po prostu być blisko nas niż tulić się na naszych kolanach, ale zauważyłam, że ostatnio bardzo mnie pilnuje - zawsze jest w pobliżu, kiedy wychodzę z domu to mnie "nawołuje", kiedy wracam, czeka w oknie. Mężem całkowicie się przestała interesować, a kiedyś lubiła też i jemu towarzyszyć.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka rzeczy już mam. Ostatnio dostałam karton i reklamówkę u ranek po chrześniaka mojego męża. W tym czaderskie, malutkie i białe trampki Converse 😍
    Oprócz tego mamy kokony i poduszki. Mężowi się już w dupie zapaliło i chce już kupować łóżeczka 🤦🏻‍♀️ Ale tłumaczyć ze za wcześnie to jak tłumaczyć dziecku 😂

tygrysek7773, Patt94, Olinda lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Ja kilka rzeczy już mam. Ostatnio dostałam karton i reklamówkę u ranek po chrześniaka mojego męża. W tym czaderskie, malutkie i białe trampki Converse 😍
    Oprócz tego mamy kokony i poduszki. Mężowi się już w dupie zapaliło i chce już kupować łóżeczka 🤦🏻‍♀️ Ale tłumaczyć ze za wcześnie to jak tłumaczyć dziecku 😂
    Mój chce już wózek zamawiać 😂 udobruchalam go październikiem.

Olinda lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko mój taki spokojny z tym ...eh trochę wam zazdroszczę tych facetów w gorącej wodzie kąpanych.

ja mam sporo rzeczy po synku, ostatnio kupiłam tule a po tym jak na drugim usg znowu usłyszałam że to raczej dziewczynka to poleciałam do lumpa i kupiłam torbę maleńkich sukienek i różowych ciuszkow 🤣🤣tak ich upragnęłam po synku nie mogłam się powstrzymać 😂

Olinda lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Mój chce już wózek zamawiać 😂 udobruchalam go październikiem.

Ja mam wózek wybrany ale kojarzę, że na koniec roku są wyprzedaże roczników

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas rozważam na jakie łóżeczko się zdecydować 🤨 drewniane czy takie dostawiane do łóżka 🧐
    Pokoik Kruszynki będzie nad nasza sypialnia i tak sobie myśle, że dwa by się przydały 😁
    Drewniane standardowo w pokoiku dziecięcym plus inne akcesoria dziecięce, a te dostawiane na początek postawie w małżeńskiej sypialni. To dopiero początek moich medytacji na ten temat, ale warto teraz planować niż potem wszystko na szybko organizować 😉

Na już to potrzebuje legginsów ciążowych, bo obecnie tylko w sukienkach paraduje. Jutro ma powiać chłodem i może być lipa z garderobą.

• Patt94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose że cooo...W wózkach są wyprzedaże roczników?! 😲😂

Teresita to chyba zależy od tego ile macie miejsca ;) Jeżeli szykujcie od razu pokój dla malucha to nic nie stoi na przeszkodzie żeby mieć dwa - pytanie tylko czy bobas wyrastając z dostawki usnie sam w innym pokoju no ale tego nigdy nie wiadomo 🤷‍♀️

U mnie aktualne i to wygląda tak:

https://zapodaj.net/d7b489705a65b.jpg.html

GrubAsia lubi tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ