X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka skontroluj na IP lub dzwoń do gina... Plamienia wcale nie muszą oznaczać ze dzieje się coś złego ale napewno trzeba skontrolować co się dzieje i ewentualnie leki lub zwiększyć ich dawkę ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 21:13

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • adaska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja jutro ide na pierwsza wizytę 🙊
    Trochę się boje 😁 trzymajcie kciuki!

Philly lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • adaska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja również plamiłam od razu jak się dowiedziałam o ciąży. Wdrożyła duża dawkę progesteronu, dwa dni i nie było śladu :)
    Dziewczyny maja racje. Lepiej to skonsultować z lekarzem. Chyba ze masz możliwość zwiększyć dawkę lekow.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pierwsze co to Wam wszystkim gratuluje . Ja po długiej walce zobaczyłam pierwszy raz w życiu dwie kreseczki 😁
    18 czerwca miałam umówiona wizytę w kwestii dalszego leczenia a pójdę z innymi lepszymi informacjami 😁
    Ostatnia miesiączkę miałam 3 maja i z wyliczeń aplikacji wychodzi ze to 6 tydzień się zaczął ( jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam ) W piątek robiłam betę i wynik 2650 , dziś zrobiłam kolejna , ale wynik jutro i mam nadzieje ze przyrost będzie prawidłowy . Co do objawów to jako takich nie mam , ale raz na jakoś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres , do wczoraj temperatura powyżej 37 a co do piersi to na początku bardziej bolały a dziś tylko przy dotyku .
    Pozdrawiam o mam nadzieje ze do lutego będziemy tu miło spędzać czas 😁

GrubAsia, Magddullina2, Girl25 lubią tę wiadomość

• Karmelka Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston od początku ciąży a luteine od tygodnia lekarz mi powiedział że w razie małych plamien lekko różową krwią i bez skrzepow oczywiście, mam brać o jedna dawkę więcej wiec tak zrobię i z łóżka się staram nie ruszać... zobaczymy jak się pogorszy to pojadę na IP

Magddullina2 lubi tę wiadomość

hchyflw1l5t6u3h6.png
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:

Ja też jutro wizytuje, trochę sie denerwuje. Trzymam kciuki 😘

Sprawdzałam w poprzedniej ciąży, byłam dokładnie w tym samym czasie/dniu cyklu (wiecie o co chodzi) co teraz, był wtedy pęcherzyk, ciałko żółte i ledwie widoczny zarodek, usg pokazywało 5t3d. Mam nadzieję, ze tym razem zobaczę to samo.

adaska, Magddullina2 lubią tę wiadomość

p19uflw17yl8ggyb.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi00 wrote:
    Ja też jutro wizytuje, trochę sie denerwuje. Trzymam kciuki 😘

Sprawdzałam w poprzedniej ciąży, byłam dokładnie w tym samym czasie/dniu cyklu (wiecie o co chodzi) co teraz, był wtedy pęcherzyk, ciałko żółte i ledwie widoczny zarodek, usg pokazywało 5t3d. Mam nadzieję, ze tym razem zobaczę to samo.

Też jutro wizytuję, niech moc będzie z nami ✌

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja z kolei mam problem z brzuchem. Nie dość, że w zasadzie cały czas pobolewa, ale nie jest to jakiś intensywny ból, to mi go strasznie, mówiąc kolokwialnie, "wywaliło". To chyba od progesteronu. Jestem po in vitro i przyjmuję 3x2 luteinę podjęzykowo i 3x1 Lutinus dopochwowo. W przyszłym tygodniu mam wizytę i badania krwi. Może mi zmniejszy dawki, bo jest lekka masakra 🙈 Dobrze, że jutro idę ostatni dzień do pracy, bo zaraz wszyscy i tak zaczęliby się domyślać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 23:04

• Clover Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Będę trzymać mocno :)

Ja na razie chodzę do pracy. Na następnej wizycie poproszę moją ginekolog, żeby mi poradziła kiedy iść na zwolnienie. Chciałabym chodzić jeszcze do połowy lipca, później mam dwutygodniowy urlop i po urlopie już raczej nie wrócę. Na razie czuję się dobrze, tylko te plecy mi dokuczają trochę ale po prostu muszę częściej odpoczywać. Przed zajściem w ciążę myślałam, że pójdę na zwolnienie tak szybko jak to możliwe, ale w sumie to nie mam ciężkiej pracy i bardzo ją lubię, minusem są nocki ale nie mam ich dużo, a poza tym na nockach nie mam praktycznie zbyt wiele do roboty. Nie chcę na razie mówić mojej przełożonej o ciąży bo boję się, że jeśli coś sie nie uda, to od razu otrzymam wypowiedzenie (mamy nie są tu mile widziane), a w obecnej sytuacji nie tak łatwo byłoby mi znaleźć pracę z podobną stawką. Wiem, że i tak nie przedłużą mi kolejnej umowy jeśli pójdę na zwolnienie i macierzyński, ale wolałabym jednak jeszcze chwilę zostać, zanim się upewnię, że wszystko jest ok. Umowę mam do września przyszłego roku.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, zarodek jest i serduszko bije 110 . Termin porodu wg USG 30 stycznia bo wychodzi na to że jestem dziś już 6t+4d

GrubAsia, Magddullina2, Catelyn, Clover, Nana_r lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki za wizyty✊✊✊
    Mnie pobolewał brzuch a teraz czuję ciągnięcie kłucia... Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty 😉❤️✊

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsiu a kojarzysz wymiary swojego pęcherzyka ciążowego i żółtkowego?
    Ja Dziewczyny jestem podłamana. Byłam wczoraj na usg, lekarz coś mamrotał pod nosem i wyszłam totalnie zdezorientowana i mam przyjść za tydzień.
    Na usg standardowo 2 pęcherzyki (jak w pierwszej ciąży) i to duze pęcherzyki, bo jeden 1,3cm a drugi 1,5 cm a nie mam żadnej informacji o ciałku żółtym :( Bardzo mnie to zdołowało i podcięło skrzydła. Według OM i terminu owulacji wczoraj było 5+4. Mam przyjść za tydzień ale szczerze to jestem tak zdołowana, ze probuje umówić wizytę gdzie indziej :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja Dziewczyny jestem podłamana. Byłam wczoraj na usg, lekarz coś mamrotał pod nosem i wyszłam totalnie zdezorientowana i mam przyjść za tydzień.
    Na usg standardowo 2 pęcherzyki (jak w pierwszej ciąży) i to duze pęcherzyki, bo jeden 1,3cm a drugi 1,5 cm a nie mam żadnej informacji o ciałku żółtym :( Bardzo mnie to zdołowało i podcięło skrzydła. Według OM i terminu owulacji wczoraj było 5+4. Mam przyjść za tydzień ale szczerze to jestem tak zdołowana, ze probuje umówić wizytę gdzie indziej :(
    Musisz myśleć pozytywnie i wierzyć w swoje dziecko, bardzo mocno Cię przytulam, wszystko się ułoży 🤗 wizyta w innym gabinecie i może inny sprzęt rozwija wątpliwości ✊
    U mnie pęcherzyk 0,50cm a ciałko żółte 0,15cm
    A ostatnia beta ile miała u Ciebie?

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.Cz wrote:
    Hej dziewczyny, pierwsze co to Wam wszystkim gratuluje . Ja po długiej walce zobaczyłam pierwszy raz w życiu dwie kreseczki 😁
    18 czerwca miałam umówiona wizytę w kwestii dalszego leczenia a pójdę z innymi lepszymi informacjami 😁
    Ostatnia miesiączkę miałam 3 maja i z wyliczeń aplikacji wychodzi ze to 6 tydzień się zaczął ( jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam ) W piątek robiłam betę i wynik 2650 , dziś zrobiłam kolejna , ale wynik jutro i mam nadzieje ze przyrost będzie prawidłowy . Co do objawów to jako takich nie mam , ale raz na jakoś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres , do wczoraj temperatura powyżej 37 a co do piersi to na początku bardziej bolały a dziś tylko przy dotyku .
    Pozdrawiam o mam nadzieje ze do lutego będziemy tu miło spędzać czas 😁
    Wiesz żeby zobaczyć prawidłowy przyrost bety to skoro robiłaś pierwsza w piątek to następna powinnaś w poniedziałek a nie dzisiaj ale tutaj jest kalkulator przyrostu bety to może ci obliczy tak jak ma być. A ile dni po terminie miesiączki byłaś jak zrobiłas betę?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, spróbuj u innego lekarza. Masz zdjęcie z tego usg? Mi w poprzedniej ciąży też nie podała wymiarów ciałka żółtego ale na zdjęciu było. Najgorzej jak lekarz nie powie i nie wytlumaczy wszystkiego...
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
    Ja dzisiaj w labie byłam, bo musiałam na poniedziałek zrobić tarczycę (podstawowe+Przeciwciała) i toxoplazmoze.
    A jutro rano Mazury! Już nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 09:21

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Słonko nie denerwuj się 😘 skonsultuj z innym lekarzem skoro ten nic konkretnego Ci nie powiedział... Ps nie lubię takich mrukowatych doktorków...
    Myślę że konsultacja Cię uspokoi trzymam kciuki ✊✊✊✊❤️

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za odzew. próbuję kombinować na dziś wizytę ale przyznam, ze jestem mocno zaniepokojona. Zjęcie załączam
    fe693b0a008b.jpg

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Wiesz żeby zobaczyć prawidłowy przyrost bety to skoro robiłaś pierwsza w piątek to następna powinnaś w poniedziałek a nie dzisiaj ale tutaj jest kalkulator przyrostu bety to może ci obliczy tak jak ma być. A ile dni po terminie miesiączki byłaś jak zrobiłas betę?
    Wiem, że powinnam zrobić w poniedziałek, ale laboratorium do którego chodzę jest czynne tylko do 11 i nie zdążyłam. Betę zrobiłam 6 dni po terminie miesięczki

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a który to tydzień? Może po prostu za wcześnie i nie widać zarodków jeszcze ✊✊✊✊bądź dobrej myśli kochana

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, w którym mniej więcej jesteś tygodniu, wg własnych wyliczeń?
    Rozumiem, że ten większy pęcherzyk to jest ciążowy? A ten drugi to znowu krwiak implatacyjny? Co doktor powiedział?

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ