X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka skontroluj na IP lub dzwoń do gina... Plamienia wcale nie muszą oznaczać ze dzieje się coś złego ale napewno trzeba skontrolować co się dzieje i ewentualnie leki lub zwiększyć ich dawkę ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 21:13

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • adaska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja jutro ide na pierwsza wizytę 🙊
    Trochę się boje 😁 trzymajcie kciuki!

Philly lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • adaska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja również plamiłam od razu jak się dowiedziałam o ciąży. Wdrożyła duża dawkę progesteronu, dwa dni i nie było śladu :)
    Dziewczyny maja racje. Lepiej to skonsultować z lekarzem. Chyba ze masz możliwość zwiększyć dawkę lekow.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pierwsze co to Wam wszystkim gratuluje . Ja po długiej walce zobaczyłam pierwszy raz w życiu dwie kreseczki 😁
    18 czerwca miałam umówiona wizytę w kwestii dalszego leczenia a pójdę z innymi lepszymi informacjami 😁
    Ostatnia miesiączkę miałam 3 maja i z wyliczeń aplikacji wychodzi ze to 6 tydzień się zaczął ( jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam ) W piątek robiłam betę i wynik 2650 , dziś zrobiłam kolejna , ale wynik jutro i mam nadzieje ze przyrost będzie prawidłowy . Co do objawów to jako takich nie mam , ale raz na jakoś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres , do wczoraj temperatura powyżej 37 a co do piersi to na początku bardziej bolały a dziś tylko przy dotyku .
    Pozdrawiam o mam nadzieje ze do lutego będziemy tu miło spędzać czas 😁

GrubAsia, Magddullina2, Girl25 lubią tę wiadomość

• Karmelka Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston od początku ciąży a luteine od tygodnia lekarz mi powiedział że w razie małych plamien lekko różową krwią i bez skrzepow oczywiście, mam brać o jedna dawkę więcej wiec tak zrobię i z łóżka się staram nie ruszać... zobaczymy jak się pogorszy to pojadę na IP

Magddullina2 lubi tę wiadomość

hchyflw1l5t6u3h6.png
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:

Ja też jutro wizytuje, trochę sie denerwuje. Trzymam kciuki 😘

Sprawdzałam w poprzedniej ciąży, byłam dokładnie w tym samym czasie/dniu cyklu (wiecie o co chodzi) co teraz, był wtedy pęcherzyk, ciałko żółte i ledwie widoczny zarodek, usg pokazywało 5t3d. Mam nadzieję, ze tym razem zobaczę to samo.

adaska, Magddullina2 lubią tę wiadomość

p19uflw17yl8ggyb.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi00 wrote:
    Ja też jutro wizytuje, trochę sie denerwuje. Trzymam kciuki 😘

Sprawdzałam w poprzedniej ciąży, byłam dokładnie w tym samym czasie/dniu cyklu (wiecie o co chodzi) co teraz, był wtedy pęcherzyk, ciałko żółte i ledwie widoczny zarodek, usg pokazywało 5t3d. Mam nadzieję, ze tym razem zobaczę to samo.

Też jutro wizytuję, niech moc będzie z nami ✌

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja z kolei mam problem z brzuchem. Nie dość, że w zasadzie cały czas pobolewa, ale nie jest to jakiś intensywny ból, to mi go strasznie, mówiąc kolokwialnie, "wywaliło". To chyba od progesteronu. Jestem po in vitro i przyjmuję 3x2 luteinę podjęzykowo i 3x1 Lutinus dopochwowo. W przyszłym tygodniu mam wizytę i badania krwi. Może mi zmniejszy dawki, bo jest lekka masakra 🙈 Dobrze, że jutro idę ostatni dzień do pracy, bo zaraz wszyscy i tak zaczęliby się domyślać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 23:04

• Clover Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Będę trzymać mocno :)

Ja na razie chodzę do pracy. Na następnej wizycie poproszę moją ginekolog, żeby mi poradziła kiedy iść na zwolnienie. Chciałabym chodzić jeszcze do połowy lipca, później mam dwutygodniowy urlop i po urlopie już raczej nie wrócę. Na razie czuję się dobrze, tylko te plecy mi dokuczają trochę ale po prostu muszę częściej odpoczywać. Przed zajściem w ciążę myślałam, że pójdę na zwolnienie tak szybko jak to możliwe, ale w sumie to nie mam ciężkiej pracy i bardzo ją lubię, minusem są nocki ale nie mam ich dużo, a poza tym na nockach nie mam praktycznie zbyt wiele do roboty. Nie chcę na razie mówić mojej przełożonej o ciąży bo boję się, że jeśli coś sie nie uda, to od razu otrzymam wypowiedzenie (mamy nie są tu mile widziane), a w obecnej sytuacji nie tak łatwo byłoby mi znaleźć pracę z podobną stawką. Wiem, że i tak nie przedłużą mi kolejnej umowy jeśli pójdę na zwolnienie i macierzyński, ale wolałabym jednak jeszcze chwilę zostać, zanim się upewnię, że wszystko jest ok. Umowę mam do września przyszłego roku.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, zarodek jest i serduszko bije 110 . Termin porodu wg USG 30 stycznia bo wychodzi na to że jestem dziś już 6t+4d

GrubAsia, Magddullina2, Catelyn, Clover, Nana_r lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocne kciuki za wizyty✊✊✊
    Mnie pobolewał brzuch a teraz czuję ciągnięcie kłucia... Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty 😉❤️✊

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsiu a kojarzysz wymiary swojego pęcherzyka ciążowego i żółtkowego?
    Ja Dziewczyny jestem podłamana. Byłam wczoraj na usg, lekarz coś mamrotał pod nosem i wyszłam totalnie zdezorientowana i mam przyjść za tydzień.
    Na usg standardowo 2 pęcherzyki (jak w pierwszej ciąży) i to duze pęcherzyki, bo jeden 1,3cm a drugi 1,5 cm a nie mam żadnej informacji o ciałku żółtym :( Bardzo mnie to zdołowało i podcięło skrzydła. Według OM i terminu owulacji wczoraj było 5+4. Mam przyjść za tydzień ale szczerze to jestem tak zdołowana, ze probuje umówić wizytę gdzie indziej :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja Dziewczyny jestem podłamana. Byłam wczoraj na usg, lekarz coś mamrotał pod nosem i wyszłam totalnie zdezorientowana i mam przyjść za tydzień.
    Na usg standardowo 2 pęcherzyki (jak w pierwszej ciąży) i to duze pęcherzyki, bo jeden 1,3cm a drugi 1,5 cm a nie mam żadnej informacji o ciałku żółtym :( Bardzo mnie to zdołowało i podcięło skrzydła. Według OM i terminu owulacji wczoraj było 5+4. Mam przyjść za tydzień ale szczerze to jestem tak zdołowana, ze probuje umówić wizytę gdzie indziej :(
    Musisz myśleć pozytywnie i wierzyć w swoje dziecko, bardzo mocno Cię przytulam, wszystko się ułoży 🤗 wizyta w innym gabinecie i może inny sprzęt rozwija wątpliwości ✊
    U mnie pęcherzyk 0,50cm a ciałko żółte 0,15cm
    A ostatnia beta ile miała u Ciebie?

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.Cz wrote:
    Hej dziewczyny, pierwsze co to Wam wszystkim gratuluje . Ja po długiej walce zobaczyłam pierwszy raz w życiu dwie kreseczki 😁
    18 czerwca miałam umówiona wizytę w kwestii dalszego leczenia a pójdę z innymi lepszymi informacjami 😁
    Ostatnia miesiączkę miałam 3 maja i z wyliczeń aplikacji wychodzi ze to 6 tydzień się zaczął ( jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam ) W piątek robiłam betę i wynik 2650 , dziś zrobiłam kolejna , ale wynik jutro i mam nadzieje ze przyrost będzie prawidłowy . Co do objawów to jako takich nie mam , ale raz na jakoś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres , do wczoraj temperatura powyżej 37 a co do piersi to na początku bardziej bolały a dziś tylko przy dotyku .
    Pozdrawiam o mam nadzieje ze do lutego będziemy tu miło spędzać czas 😁
    Wiesz żeby zobaczyć prawidłowy przyrost bety to skoro robiłaś pierwsza w piątek to następna powinnaś w poniedziałek a nie dzisiaj ale tutaj jest kalkulator przyrostu bety to może ci obliczy tak jak ma być. A ile dni po terminie miesiączki byłaś jak zrobiłas betę?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, spróbuj u innego lekarza. Masz zdjęcie z tego usg? Mi w poprzedniej ciąży też nie podała wymiarów ciałka żółtego ale na zdjęciu było. Najgorzej jak lekarz nie powie i nie wytlumaczy wszystkiego...
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
    Ja dzisiaj w labie byłam, bo musiałam na poniedziałek zrobić tarczycę (podstawowe+Przeciwciała) i toxoplazmoze.
    A jutro rano Mazury! Już nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 09:21

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Słonko nie denerwuj się 😘 skonsultuj z innym lekarzem skoro ten nic konkretnego Ci nie powiedział... Ps nie lubię takich mrukowatych doktorków...
    Myślę że konsultacja Cię uspokoi trzymam kciuki ✊✊✊✊❤️

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za odzew. próbuję kombinować na dziś wizytę ale przyznam, ze jestem mocno zaniepokojona. Zjęcie załączam
    fe693b0a008b.jpg

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Wiesz żeby zobaczyć prawidłowy przyrost bety to skoro robiłaś pierwsza w piątek to następna powinnaś w poniedziałek a nie dzisiaj ale tutaj jest kalkulator przyrostu bety to może ci obliczy tak jak ma być. A ile dni po terminie miesiączki byłaś jak zrobiłas betę?
    Wiem, że powinnam zrobić w poniedziałek, ale laboratorium do którego chodzę jest czynne tylko do 11 i nie zdążyłam. Betę zrobiłam 6 dni po terminie miesięczki

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a który to tydzień? Może po prostu za wcześnie i nie widać zarodków jeszcze ✊✊✊✊bądź dobrej myśli kochana

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, w którym mniej więcej jesteś tygodniu, wg własnych wyliczeń?
    Rozumiem, że ten większy pęcherzyk to jest ciążowy? A ten drugi to znowu krwiak implatacyjny? Co doktor powiedział?

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ