🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelka skontroluj na IP lub dzwoń do gina... Plamienia wcale nie muszą oznaczać ze dzieje się coś złego ale napewno trzeba skontrolować co się dzieje i ewentualnie leki lub zwiększyć ich dawkę ✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 21:13
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Cześć dziewczyny
Ja jutro ide na pierwsza wizytę 🙊
Trochę się boje 😁 trzymajcie kciuki!Philly lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Karmelka ja również plamiłam od razu jak się dowiedziałam o ciąży. Wdrożyła duża dawkę progesteronu, dwa dni i nie było śladu
Dziewczyny maja racje. Lepiej to skonsultować z lekarzem. Chyba ze masz możliwość zwiększyć dawkę lekow.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, pierwsze co to Wam wszystkim gratuluje . Ja po długiej walce zobaczyłam pierwszy raz w życiu dwie kreseczki 😁
18 czerwca miałam umówiona wizytę w kwestii dalszego leczenia a pójdę z innymi lepszymi informacjami 😁
Ostatnia miesiączkę miałam 3 maja i z wyliczeń aplikacji wychodzi ze to 6 tydzień się zaczął ( jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam ) W piątek robiłam betę i wynik 2650 , dziś zrobiłam kolejna , ale wynik jutro i mam nadzieje ze przyrost będzie prawidłowy . Co do objawów to jako takich nie mam , ale raz na jakoś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres , do wczoraj temperatura powyżej 37 a co do piersi to na początku bardziej bolały a dziś tylko przy dotyku .
Pozdrawiam o mam nadzieje ze do lutego będziemy tu miło spędzać czas 😁GrubAsia, Magddullina2, Girl25 lubią tę wiadomość
-
Biorę duphaston od początku ciąży a luteine od tygodnia lekarz mi powiedział że w razie małych plamien lekko różową krwią i bez skrzepow oczywiście, mam brać o jedna dawkę więcej wiec tak zrobię i z łóżka się staram nie ruszać... zobaczymy jak się pogorszy to pojadę na IP
Magddullina2 lubi tę wiadomość
-
adaska wrote:Cześć dziewczyny
Trochę się boje 😁 trzymajcie kciuki!
Ja też jutro wizytuje, trochę sie denerwuje. Trzymam kciuki 😘
Sprawdzałam w poprzedniej ciąży, byłam dokładnie w tym samym czasie/dniu cyklu (wiecie o co chodzi) co teraz, był wtedy pęcherzyk, ciałko żółte i ledwie widoczny zarodek, usg pokazywało 5t3d. Mam nadzieję, ze tym razem zobaczę to samo.adaska, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
mimi00 wrote:Ja też jutro wizytuje, trochę sie denerwuje. Trzymam kciuki 😘
Sprawdzałam w poprzedniej ciąży, byłam dokładnie w tym samym czasie/dniu cyklu (wiecie o co chodzi) co teraz, był wtedy pęcherzyk, ciałko żółte i ledwie widoczny zarodek, usg pokazywało 5t3d. Mam nadzieję, ze tym razem zobaczę to samo.
Też jutro wizytuję, niech moc będzie z nami ✌ -
nick nieaktualnyDziewczyny, a ja z kolei mam problem z brzuchem. Nie dość, że w zasadzie cały czas pobolewa, ale nie jest to jakiś intensywny ból, to mi go strasznie, mówiąc kolokwialnie, "wywaliło". To chyba od progesteronu. Jestem po in vitro i przyjmuję 3x2 luteinę podjęzykowo i 3x1 Lutinus dopochwowo. W przyszłym tygodniu mam wizytę i badania krwi. Może mi zmniejszy dawki, bo jest lekka masakra 🙈 Dobrze, że jutro idę ostatni dzień do pracy, bo zaraz wszyscy i tak zaczęliby się domyślać 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 23:04
-
adaska wrote:Cześć dziewczyny
Trochę się boje 😁 trzymajcie kciuki!
Ja na razie chodzę do pracy. Na następnej wizycie poproszę moją ginekolog, żeby mi poradziła kiedy iść na zwolnienie. Chciałabym chodzić jeszcze do połowy lipca, później mam dwutygodniowy urlop i po urlopie już raczej nie wrócę. Na razie czuję się dobrze, tylko te plecy mi dokuczają trochę ale po prostu muszę częściej odpoczywać. Przed zajściem w ciążę myślałam, że pójdę na zwolnienie tak szybko jak to możliwe, ale w sumie to nie mam ciężkiej pracy i bardzo ją lubię, minusem są nocki ale nie mam ich dużo, a poza tym na nockach nie mam praktycznie zbyt wiele do roboty. Nie chcę na razie mówić mojej przełożonej o ciąży bo boję się, że jeśli coś sie nie uda, to od razu otrzymam wypowiedzenie (mamy nie są tu mile widziane), a w obecnej sytuacji nie tak łatwo byłoby mi znaleźć pracę z podobną stawką. Wiem, że i tak nie przedłużą mi kolejnej umowy jeśli pójdę na zwolnienie i macierzyński, ale wolałabym jednak jeszcze chwilę zostać, zanim się upewnię, że wszystko jest ok. Umowę mam do września przyszłego roku. -
GrubAsiu a kojarzysz wymiary swojego pęcherzyka ciążowego i żółtkowego?
Ja Dziewczyny jestem podłamana. Byłam wczoraj na usg, lekarz coś mamrotał pod nosem i wyszłam totalnie zdezorientowana i mam przyjść za tydzień.
Na usg standardowo 2 pęcherzyki (jak w pierwszej ciąży) i to duze pęcherzyki, bo jeden 1,3cm a drugi 1,5 cm a nie mam żadnej informacji o ciałku żółtym Bardzo mnie to zdołowało i podcięło skrzydła. Według OM i terminu owulacji wczoraj było 5+4. Mam przyjść za tydzień ale szczerze to jestem tak zdołowana, ze probuje umówić wizytę gdzie indziej#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:GrubAsiu a kojarzysz wymiary swojego pęcherzyka ciążowego i żółtkowego?
Ja Dziewczyny jestem podłamana. Byłam wczoraj na usg, lekarz coś mamrotał pod nosem i wyszłam totalnie zdezorientowana i mam przyjść za tydzień.
Na usg standardowo 2 pęcherzyki (jak w pierwszej ciąży) i to duze pęcherzyki, bo jeden 1,3cm a drugi 1,5 cm a nie mam żadnej informacji o ciałku żółtym Bardzo mnie to zdołowało i podcięło skrzydła. Według OM i terminu owulacji wczoraj było 5+4. Mam przyjść za tydzień ale szczerze to jestem tak zdołowana, ze probuje umówić wizytę gdzie indziej
U mnie pęcherzyk 0,50cm a ciałko żółte 0,15cm
A ostatnia beta ile miała u Ciebie?
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Gosia.Cz wrote:Hej dziewczyny, pierwsze co to Wam wszystkim gratuluje . Ja po długiej walce zobaczyłam pierwszy raz w życiu dwie kreseczki 😁
18 czerwca miałam umówiona wizytę w kwestii dalszego leczenia a pójdę z innymi lepszymi informacjami 😁
Ostatnia miesiączkę miałam 3 maja i z wyliczeń aplikacji wychodzi ze to 6 tydzień się zaczął ( jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam ) W piątek robiłam betę i wynik 2650 , dziś zrobiłam kolejna , ale wynik jutro i mam nadzieje ze przyrost będzie prawidłowy . Co do objawów to jako takich nie mam , ale raz na jakoś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres , do wczoraj temperatura powyżej 37 a co do piersi to na początku bardziej bolały a dziś tylko przy dotyku .
Pozdrawiam o mam nadzieje ze do lutego będziemy tu miło spędzać czas 😁[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Rucola, spróbuj u innego lekarza. Masz zdjęcie z tego usg? Mi w poprzedniej ciąży też nie podała wymiarów ciałka żółtego ale na zdjęciu było. Najgorzej jak lekarz nie powie i nie wytlumaczy wszystkiego...
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Ja dzisiaj w labie byłam, bo musiałam na poniedziałek zrobić tarczycę (podstawowe+Przeciwciała) i toxoplazmoze.
A jutro rano Mazury! Już nie mogę się doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 09:21
Magddullina2 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Rucola wrote:GrubAsiu a kojarzysz wymiary swojego pęcherzyka ciążowego i żółtkowego?
Na usg standardowo 2 pęcherzyki (jak w pierwszej ciąży) i to duze pęcherzyki, bo jeden 1,3cm a drugi 1,5 cm a nie mam żadnej informacji o ciałku żółtym Bardzo mnie to zdołowało i podcięło skrzydła. Według OM i terminu owulacji wczoraj było 5+4. Mam przyjść za tydzień ale szczerze to jestem tak zdołowana, ze probuje umówić wizytę gdzie indziej
Słonko nie denerwuj się 😘 skonsultuj z innym lekarzem skoro ten nic konkretnego Ci nie powiedział... Ps nie lubię takich mrukowatych doktorków...
Myślę że konsultacja Cię uspokoi trzymam kciuki ✊✊✊✊❤️👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Wiesz żeby zobaczyć prawidłowy przyrost bety to skoro robiłaś pierwsza w piątek to następna powinnaś w poniedziałek a nie dzisiaj ale tutaj jest kalkulator przyrostu bety to może ci obliczy tak jak ma być. A ile dni po terminie miesiączki byłaś jak zrobiłas betę?