X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Mr. Putinova Debiutantka

Wysłany: 13 września 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita aktyalnie u mnie 18+3 wiec jeśli to czas na luzowanie wiązadeł to to niech się dzieje :)

Lolita lubi tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dużo dziewczyn poleca te legginsy z Lidla, że są dość dobrej jakości.

Jutro zamówię że 4 pary 🙈
    Ja ciążowych ubrań nawet nie kupuje bo nigdzie się praktycznie nie ruszam z domu, oprócz zakupów czy pojscia do rodziców to bardzo rzadko gdzieś indziej..

Na co dzień chodzę ubrana na sportowo i uwielbiam bluzy mojego męża 🤣🙈

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    W takiej cenie to można zakupy robić! Te ciążowe ubrania są strasznie drogie, biorąc pod uwagę, że służą tylko kilka miesięcy. Ja obkupiłam się na vinted ale muszę jeszcze dokupić właśnie leginsy i jakieś spodnie na chłodniejsze dni.
    Adaska, te leginsy z LIDLA nie prześwitują? Nadają się do wyjścia w nich na ulicę, czy bardziej po domu?

Mr. Putinova - to więzadła. Ostatnio czułam je tak mocno jak Ty w 18 tc.
    Nic kochana nie prześwituje :) są serio super. Ja mam dwupak w kolorze czarnym i szarym :)

Lolita lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym roku na kupowałam leginsów i sukienek ciążowych. Teraz w jednej jestem. Nie uciska mi brzucha.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mam lubi asymetryczne, oversizowe ciuchy wiec właśnie wracam od niej z torbą ubrań. Kupiłam sobie ostatnio tez sukienkę w Mohito która nie jest ciążowa ale super wyglada to legginsów z imitacji skory. Generalnie jest sporo ubrań które nie są stricte ciążowe a doskonale się sprawdzą w rym okresie. W moim przypadku tylko doły to zakup konieczny w dziale mama :)

oloowa2709 lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te leginsy z Lidla bardziej bawełna czy taki rajstopowy materiał z lajkrą?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Lolita śliczny brzuszek. :) :*

Już się nie mogę doczekać ruchów dziecka bo teraz się wogole nie czuję żebym była w ciąży. :)

Mam identycznie. Nic nie czuję, nie czuję że jestem w ciązy, dolegliwości ustąpiły, ruchów ani widu ani słychu - łożysko na przedniej ścianie - aż sobie wkręcam różne rzeczy i zaczynam się martwić --> klasyka

Lolita zazdroszczę i pięknego brzucha (mój jest moim zdaniem zdecydowanie za mały) i poczucia ruchów! :)

werni, Lolita lubią tę wiadomość

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakupiłam leginsy z Lidla, ale czekają, na zimę będą jak znalazł 🤔
    Póki co, chodzę jeszcze standardowo poza domem w spodniach, jeansach i jakiejś bluzce 😉
    Mimi ja też zaczynam schizować, ruchów nie czuję, brzucha nie widać, tylko te okropne skurcze... mam różne myśli...wizyta dopiero w piątek.
    Wasze brzuszki śliczne 🤩

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zamartwiania się... Czy Wy też bez przerwy się o coś martwicie? Nie potrafię cieszyć się ciąża, tylko martwię się czy wszystko będzie dobrze. Czasami czuję, że psychicznie wysiadam 🥺

Odnośnie legginsów z Lidla to mam 2 pary. Pierwsze kupiłam 5 lat temu, gdy moja siostra była w ciąży, teraz ja je noszę i są super! W ogóle nie prześwitują, są wygodne i super układają się na brzuchu. Są bardziej jak grube rajstopy niż bawełniane getry. 2 para jest bawełniana, mniej rozciągliwa, też gruba, ale na późniejszy etap, bo jest jeszcze miejsce na brzuch. Z obu jestem zadowolona. Stosunek ceny do jakości genialny.

atdccwa173tcycke.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to schozuję strasznie! Paranoja goni paranoję 🙊🙉🙈 Ruchów nie czuję, a brzuch mały nie jest. Już nawet mężowi nie mówię że mnie coś boli bo wyśle mnie do zakładu zamkniętego.... w sumie jakby mieli tam USG i robili mi kilka razy w tygodniu... to sprawa do przemyślenia😂🤣 co myślicie? Mogę z którąś dzielić pokój, będzie raźniej 🤣

Olinda, Mr. Putinova lubią tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Was zamówiłam te leginsy z Lidla 😂 a co do ruchów wydaje mi się, że od czwartku czuję czasem i że to chyba to :) w końcu! Bo już nie mogłam się doczekać!

Olinda lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Ja to schozuję strasznie! Paranoja goni paranoję 🙊🙉🙈 Ruchów nie czuję, a brzuch mały nie jest. Już nawet mężowi nie mówię że mnie coś boli bo wyśle mnie do zakładu zamkniętego.... w sumie jakby mieli tam USG i robili mi kilka razy w tygodniu... to sprawa do przemyślenia😂🤣 co myślicie? Mogę z którąś dzielić pokój, będzie raźniej 🤣

Edward1 ja tez mam schizy caly czas🤦‍♀️😂. Wiec jak cos to sie dolaczam 😂😂😂😂. Chyba, ze mi przejdzie, bo poczuje porzadne kopniecie😂😂😂

• Teresita Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Nic kochana nie prześwituje :) są serio super. Ja mam dwupak w kolorze czarnym i szarym :)
    Hejka

Potwierdzam leginsy z Lidla są ok, również mam dwupak tylko M są jak dla mnie trochę duże i myśle ze spokojnie będą na potem 😁mam również z calzedonia i także są super( takie grubsze), ale już i droższe😉
    Spodnie mam z H&M i więcej typowo ciążowych rzeczy nie mam zamiaru kupować.

Dziewczyny zgrabne mamusie z Was ❤️Śliczne brzuszki 😌

• Teresita Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dziewczyny a te leginsy z Lidla bardziej bawełna czy taki rajstopowy materiał z lajkrą?

Bardziej bawełna

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Ja dołączę 🙈 bo już odchodzę od zmysłów.

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet A magnez bierzesz ? bo mi zapisali na skurcze

ja na razie nie schizuje pomimo skurczy i tego że krwawilam. dzieci żyją rosną i tego się trzymajmy dziewczyny

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie tych legginsów z Lidla . Kupujecie te ciążowe Esmara ?

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    ultraviolet A magnez bierzesz ? bo mi zapisali na skurcze

ja na razie nie schizuje pomimo skurczy i tego że krwawilam. dzieci żyją rosną i tego się trzymajmy dziewczyny
    Tak biorę magnez 4x1

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19tc, jestem na urlopie w Polsce 😊 dziś rano synuś popukał z prawej strony, jestem pewna, że to on 😍 takie delikatne i nieregularne 😍

Piękne brzuszki, straszni lekarze.

Miłego tygodnia 😘

Bajka15, Olinda, Ania81 lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do schizujacych wybierających się na oddział zamknięty. Odkąd dowiedziałam się o tym moim wredny łożysku, to mam same czarne wizje. Najchętniej to bym się położyła do szpitala do końca ciąży i to takiego z III stopniem referencyjnosci, czyli 100 km od domu,żeby miał mnie kto ratować w razie krwotoku. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie zostawić moich dzieciaków nawet na tydzień. Przeczytałam wszystko fora o łożysku przodujacym i zakończenia były niestety różne. Jakoś tak trudno mi uwierzyć, że się podniesie. I tak schizuje .... poszlabym do innego lekarza to skonsultować ale się boję. Znając mnie wszystko skończy się dobrze. Zawsze tak mam ze wszystkim najpierw od groma problemów ale zakończenie zawsze szczęśliwe... Zwariuje,mówię Wam 😂🤯 Dobrze chociaż , że Jasieniek w końcu daje o sobie znać. Może i ja potrzebuję leginsy z Lidla na poprawę humoru. Kupiłam jeansy do ludzi i 2 pary dresow po domu na allegro, całkiem spoko. Nadal też chodzę w spodniach sprzed ciąży, ale mam patent na gumkę do włosów przy guziku 😜 i długa bluzkę. Jakoś w normalnych spodniach nie czuję się jeszcze taka wielka.

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ