🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
tygrysek7773 wrote:Gusia straszna historia...I co my możemy zrobić?? jedynie obsmarować ich w Internecie. bo ja to zrobię na pewno .
Ania81 , Inka7 wiecie pewnie poleciał stereotypem że jak kierowca tira to pijak i dziwkarzA mój mąż nie tyka wódki, nie lubi, piwo raz na ruski rok, i zawsze spieszy się do mnie wrócić, zresztą nie ma go raptem 4 dni w tygodniu , zawsze na weekend wraca. Chcemy zarobić na dom pewnie jeszcze z rok dwa pojeździ i zejdzie bo tęskni za nami. poprzedni mój mąż był zajebiscie wykształconym inteligentnym oficerem wojska polskiego. który mieszał mnie z błotem przy byle okazji A wóda i koledzy byli na pierwszym miejscu . tak nami rządzą stereotypy...
). Teraz ma stanowisko kierownicze, ale musial sie przedrzec przez tamten etap i cenię go tym bardziej, bo koleje losu mu sie tak ułożyły, ze mimo wyzszego wyksztalcenia musial przejsc wszystkie stopnie w pracy. Zrobil to dla rodziny, wiec
A takie teksty jak walnął ten felczer z Bozej laski trzeba olać. I tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 19:34
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Gusiu, bardzo mi przykro że Cię taka tragedia spotkała. Przytulam mocno.
Tygrysku, skandaliczne że sobie lekarz pozwala na takie komentarze. Właściwie, że ktokolwiek sobie na takie coś pozwala. Nie wiem jak można czyjąś pracę komentować, jeśli uczciwie zarabiam i nikomu nie kradnę i krzywdy nie robię to czemu ktoś sobie daje prawo do takiej krytyki? Totalny brak taktu...
Mnie u lekarzy denerwuje teraz jeszcze jedna rzecz. Przychodnie pozamykane, siedzą tylko na telefonie i udzielają tych pseudo porad nawet przy poważnych chorobach czy schorzeniach, a po południu lecą sobie do swoich prywatnych gabinecików i tam już wirusa nie ma, można bezpiecznie przyjmować i brać pieniążki. Wiem, że nie każdy tak robi, no ale jednak jest trochę takich lekarzy. Jak można na podstawie rozmowy telefonicznej przepisać komuś antybiotyk? Paranoja...Olinda lubi tę wiadomość
-
Masakra co za lekarze.
Lala zmieniaj lekarza. Ja tak zrobiłam. Jak narazie jestem zadowolona z nowego lekarza tym razem jest facet. Pracuje w szpitalu w którym będę rodzić.Olinda lubi tę wiadomość
-
Nawet nie wiecie jak mnie wkurzają te pozamykane gabinety i teleporady. Prywatnie jakoś nikt się nie boi przyjmować. Ciekawe na co idą nasze składki... W głowie już mi się to nie mieści. A lekarze zadowoleni siedzą w domach!
Olinda lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Cześć dziewczyny, witamy się z Wami w 20 tc. Na dole wklejam aktualne zdjęcie brzuszka. We wtorek mamy połówkowe, a wczoraj chyba po raz pierwszy poczułam wieczorem ruchy bombla
Bardzo delikatne kujnięcie w lewym boku, a potem głęboko w środku, jakby się coś wewnątrz mnie obracało
Wspaniałe uczucie, nareszcie!
Współczuję Wam tych przykrych przejść z lekarzami. Ja odpukać trafiłam dobrze, mój prowadzący jest bardzo kulturalny, empatyczny i dokładny, ale po drodze natrafiłam na co najmniej trzech niekompetentnych lekarzy/lekarek, którzy mieli świetne noty na znanym lekarzu...
https://zapodaj.net/8231a906410dc.jpg.html
Olinda, Vagabond, ultraviolet, Sweetcake, Rucola, Clover, oloowa2709, GrubAsia, _Hope, werni, adaska, Majorka, Bajka15, kasia_1988, Angelika0507 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTygrysek7773 ja uwazam, ze osoba "wykasztalcona" od stereotypow sie odgradza. Wykasztalcona w cudzyslowiu, bo nie chodzi mi tylko o edukacje ale takze madrosc zyciowa.
Uczciwa praca nie hanbi,a honor tylko przynosi. Nie wazne, czy jest sie kierowca tira czy pracuje za biurkiem.
Moj kuzyn, ktory jezdzil na tirach, niestety zmarl,mozna by rzec przez lekarza konowala. Zle ocenil jego zdrowie, wypisal zle lekaratwa. Jak kuzyn zglosil sie z bolem serca i zawrotami. To lekarz zapytal sie czy cos on wypil? Moj kuzyn alkoholu nie ruszal, bo nie lubi.
Niestety przez lekarza idiote, mlody czlowiek poszedl do piachu. 😢😢😢
I
-
Lolita, piękny brzuszek! I super, że czujesz ruchy maluszka - bardzo fajna wiadomość!
Aniu, okropna historia. Bardzo mi przykro.
Mnie znów męczy jakaś niestrawność, mimo że naprawdę bardzo ostatnio zwracam uwagę na to, co jem. I jeszcze dłonie mi spuchły bo pogryzły mnie komary na spacerze i nie mogę ściągnąć obrączki i pierścionka. Czasem się czuję jak hipochondryczka, codziennie ostatnio coś mi dolega albo boli. A jeszcze niedawno tak świetnie się czułam...Lolita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyClover ❤️
Ja tez nie najlepiej sie mam. Tak naprawde nie zdarzylam dojsc do siebie po trudach 1 trymesteru, a juz 2 trymester pokazal pazurki i wiem, ze latwo nie bedzie. Od wczoraj potwornie boli mnie lewa reka. Bol promieniujacy od lewego barku w dol. Nie jestem w stanie nic utrzymac w lewej dloni, wogole podniesienie reki w gore jest zbyt bolesne. Moze wiecie jak domowy sposobem na to zaradzil?
Mam polozna w poniedzialek to jej o tym powiem, ale ja chyba predzej z bolu zwarjuje -
Jak byłam w pierwszej ciąży w ok 5 tygodnìu i zaczęłam plamić, po konsultacji telefonicznej z moim lekarzem, który był akurat na urlopie, zalecił pędzić na izbę przyjęć. Tam bardzo szybko mnie przyjęli, pobieżnie usg (na którym swoją drogą jeszcze niewiele było widać, bo wczesna ciąża) Pani dr bez emocji skwitowała, że z tego nic nie będzie i jak chce to mogę zostac w szpitalu, ale wg niej to bez sensu, bo najlepiej jakbym sobie wróciła do domu i poroniła, ale mam się zastanowić i zaraz porozmawiamy. Poszłam się ubrać, a jak wróciłam lekarki już nie było, została sama położna, która zaczęła mi mówić jak będzie wyglądało poronienie i że mam wracać do domu... po kilkilu dniach poszłam na kontrolę do mojego lekarza i na usg były widoczne już piękne dwa pęcherzyki i lekarz wcale nie skreślał tej ciąży tak od razu, zwłaszcza że beta pięknie rosła. Finalnie się nie udało, ale nadal zastanawiam się co ta pani dr na izbie takiego widziała, że na etapie gdy nawet pęcherzyka nie było widać stwierdziła, że to koniec, bo oczywiście nic nie wytłumaczyła. Później spotkałam się jeszcze z kilkoma opiniami o tej kobiecie, że empatii i podejścia do pacjenta brak (zwłaszcza w obliczu poronienia). Nie wiem, może byłam w tym czasie przewrazliwiona, ale wydaje mi się, że można troszkę w inny sposób rozmawiać z roztrzęsioną pacjentką.
Za to mój lekarz prowadzący (i w sumie mój lekarz od ponad 10 lat) zawsze telefon odbiera i doradzi, na smsy odpisuje nawet jak jest na urlopie, jak trzeba wciśnie i zostanie dłużej żeby przyjąć. Przed operacją za rękę trzymał i uspokajał. Jedyne ubolewam nad tym, że już nie przyjmuje w żadnym szpitalu (ale lekarkę która mnie wtedy przyjmowała zna, bo z nią pracował w tym szpitalu i tylko wymownie pokręcił głową). -
Ania81 no właśnie też nie tykał alkoholu A diagnoza z góry była wydana.
Misbe skandaliczne podejście ale miałam ten sam problem, powiedziano mi że poronie ze na usg nie ma serca ( stary szpitalny sprzęt bo dzień wcześniej u lekarki widziałam) no ale nie wzięłam tych tabletek A moje poronienie ma teraz 4 lata i chodzi do przedszkola ... -
Lolita śliczny brzuszek.
:*
Już się nie mogę doczekać ruchów dziecka bo teraz się wogole nie czuję żebym była w ciąży.Lolita lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Moi chłopcy już od jakiegoś czasu się ruszają ale ostatnie dwa dni to czuje wyraźniej
Wczoraj jak byliśmy na kolacji u teściów tez się wiercili.
A to nasza trójka
Majorka, Olinda, Vagabond, Lolita, tygrysek7773, Luzia, Patt94, Sweetcake, werni, Ania81, Clover, kasia_1988, Mimi87, ultraviolet, oloowa2709, _Hope lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Hej Dziewczyny, moze któraś z Was spotkała się z podobnym uczuciem, od rana kuje mnie w tuż nad lewa pachwina, nie jest to jakiś straszny bol tylko dyskomfort. Kucie jest w tym samym punkcie i powtarza się od godziny. Co to może być? Gazy, rozciąganie się wiązadeł czy moze cos poważniejszego czego nie powinnam lekceważyć?
-
Mr. Putinova wrote:Hej Dziewczyny, moze któraś z Was spotkała się z podobnym uczuciem, od rana kuje mnie w tuż nad lewa pachwina, nie jest to jakiś straszny bol tylko dyskomfort. Kucie jest w tym samym punkcie i powtarza się od godziny. Co to może być? Gazy, rozciąganie się wiązadeł czy moze cos poważniejszego czego nie powinnam lekceważyć?
teraz maluszek rośnie i trzeba się liczyć z kłuciem czy bólami. Tez tak mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 10:25
Mr. Putinova, Ania81 lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:
Lolita i adaska cudne zgrabne brzuszki 💜
U mnie też w końcu coś zaczęło rosnąć 👶🤰
Najgorsze że nie mam się już w co ubierać, muszę kupić dużo legginsów bo one w zestawie z bluza to moja ulubiona stylówa 🙈
https://zapodaj.net/6943bbc3b2160.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 10:33
adaska, Sweetcake, Vagabond, Ania81, Clover lubią tę wiadomość
-
Bajka ja leginsy kupiłam przed stronę lidla i jestem z nich bardzo zadowolona
Jeansy tez mam z lidla ale tez bas na brzuch jest luźniejszy niż w tych jeansach z HM.
Bluzek ciążowych dostałam trochę od kuzynki, dodatkowo robiłam ostatnio zamówienie w HM z ubrań ciążowych. Sukienka, bluzka, koszula i sweter.
Ich cena wyniosła ponad 400 zł a ze były w promocji wyszło coś ok 180 kilku złotych. Miałam kartę podarunkowa wiec za wszystko zapłaciłam nieco ponad 80 zł👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Może więzadła się rozciągają
teraz maluszek rośnie i trzeba się liczyć z kłuciem czy bólami. Tez tak mam
-
adaska wrote:Bajka ja leginsy kupiłam przed stronę lidla i jestem z nich bardzo zadowolona
Jeansy tez mam z lidla ale tez bas na brzuch jest luźniejszy niż w tych jeansach z HM.
Bluzek ciążowych dostałam trochę od kuzynki, dodatkowo robiłam ostatnio zamówienie w HM z ubrań ciążowych. Sukienka, bluzka, koszula i sweter.
Ich cena wyniosła ponad 400 zł a ze były w promocji wyszło coś ok 180 kilku złotych. Miałam kartę podarunkowa wiec za wszystko zapłaciłam nieco ponad 80 zł
Adaska, te leginsy z LIDLA nie prześwitują? Nadają się do wyjścia w nich na ulicę, czy bardziej po domu?
Mr. Putinova - to więzadła. Ostatnio czułam je tak mocno jak Ty w 18 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 10:47
Mr. Putinova, oloowa2709 lubią tę wiadomość
-
Mr. Putinova wrote:Hej Dziewczyny, moze któraś z Was spotkała się z podobnym uczuciem, od rana kuje mnie w tuż nad lewa pachwina, nie jest to jakiś straszny bol tylko dyskomfort. Kucie jest w tym samym punkcie i powtarza się od godziny. Co to może być? Gazy, rozciąganie się wiązadeł czy moze cos poważniejszego czego nie powinnam lekceważyć?
Od czasu do czasu mam tak samo i lekarz mówił, że to wiązadła. Jeżeli coś by się działo to czuć by to było w całym obrębie brzucha, a nie w jego częściach. Tak mi to tłumaczył.Mr. Putinova lubi tę wiadomość