WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Chciałbym przedstawić wam mój brzusio 😉 wydaje mi się większy w rzeczywistości, za to tyłek ogromniasty nawet na zdjęciu 🙊🙉🙈

https://zapodaj.net/c44c1a2455c2e.jpg.html

Sweetcake, Ania81, Bajka15, Vagabond, adaska, Lalala, Clover, Rucola, oloowa2709, Mr. Putinova lubią tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Oj myślę, że nie będziesz tylko jesteś. Sexy ma wiele twarzy :)

Tygrysek brzuszek pkerwsza klasa :)

Powiem Wam, że ścięłam wczoraj wlosy z takich do łopatek do takich za ucho. Fajna fryzurka, ale jakoś mi nie służy w ciąży. Buzia mi się zrobiła jak księżyc. Plus jest takie, że mycie i suszenie będzie o połowe krótsze :)
    U mnie zawsze ciąże to czas zapuszczania włosów. Są gęste i pięknie rosną. Po poprzednich ciazach zawsze kończyło się "bobem" bo bardzo wypadaly. Później stwierdziłam,że fryzura fajna ale wymaga większej pracy niż kitka i od nowa zapuszczanie i tak w kółko...

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Bajka15 wczoraj go właśnie zakupiłam bo dziś będę oblewać moją 30 a nie mieli żadnego wina bezalkoholowego:( zobaczymy czy glutek też u mnie będzie skakał bo po wypiciu Coca coli skacze jak szalony:)
    Wszystkiego najlepszego🎊🎉🍀🍀🍀

• KatKam Nowa

Wysłany: 12 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 mi gin powiedział że jak wyjdą mi bakterie w moczu to żeby od razu robić posiew i przyjść już z wynikami, żeby wiedziała jaka infekcja i wdrożyła najlepsze leczenie. Na wyniki posiewu się chwile czeka - ja ostatnio czekałam 6 dni. No i poza tym obowiązkowo zaleciła probiotyki przez cały okres ciąży- ja biorę teraz provag doustnie i invag dopochwowo.

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Liliputkowo, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 😊 🎂

Ja w poniedziałek idę do fryzjera i będę właśnie ścinać włosy na boba chyba. W zeszłym roku jesienią też sobie zrobiłam i byłam bardzo zadowolona z tej fryzury, a teraz nie mogę ogarnąć swoich włosów, rosną jak szalone i mam mnóstwo baby hair. Zdecydowałam się też na koloryzację, ale jeszcze dokładnie nie wiem, co będzie robione. Już nie mogę się doczekać 😝

Mój mąż żartowniś z wielkim podekscytowaniem czeka na to, aż mój pępek stanie się wypukły 🤣 Dzisiaj stwierdził, że zaczyna się powoli zmieniać 🤣
    Wypukły pępek jest strasznie śmieszny. Mi nigdy nie wyszedł no mam " dziurę". Moja najlepsza przyjaciółka zawsze miała taki wielki i wystający, nawet przez ubranie. Teraz tez jest w 3 ciąży i się śmieje , że już ma uszykowane 5 zł żeby go wpychac🤣😂

Clover lubi tę wiadomość

• Olinda Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Dziękuję kochane za życzenia!! To dla mnie szczególny rok. Jeszcze w tamtym roku marzyłam o dziecku a teraz?? Mam cudownego syna drugi w drodze to dwa najpiękniejsze prezenty jakie mogłam sobie życzyć!!!
    Wszystkiego najlepszego 😘

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    Wypukły pępek jest strasznie śmieszny. Mi nigdy nie wyszedł no mam " dziurę". Moja najlepsza przyjaciółka zawsze miała taki wielki i wystający, nawet przez ubranie. Teraz tez jest w 3 ciąży i się śmieje , że już ma uszykowane 5 zł żeby go wpychac🤣😂

Pępek to moja zmora! Jedna z części ciała której się okropnie brzydzę 🙈🙄🤮 mam nadzieję że mi nie wyskoczy 🤣

Kurcze od wczoraj mi jakoś niedobrze, czuję jakby głód a przed chwilą zjadłam duże śniadanie 🙄 Do tego przy lezeniu czuję jak się bobo tam kreci - strasznie się zrobił aktywny

Olinda lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Czesc dziewczyny. Chciałbym przedstawić wam mój brzusio 😉 wydaje mi się większy w rzeczywistości, za to tyłek ogromniasty nawet na zdjęciu 🙊🙉🙈

Brzuszek śliczniutki. Ja tam nie widze dużego tylka. Zreszta teraz duże tyłki w modzie. Jak kiedyś mojej starszej córce powiedziałam, ze ma małą pupę to się obraziła bo ona ma i chce mieć duża. 🙈🙈🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

• Teresita Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:

Brzunio w sam raz , żadnego wielkiego tylka nie zauważyłam🤦‍♀️Wszystko na swoim miejscu 😁

Edward1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo wszystkiego naj z okazji urodziny, niech wszystkie twe marzenia sie spelnia🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂❤️❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:

Edward wygladasz super👍👍

Edward1 lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward nic wielkiego tam nie ma ,
    brzusio śliczny

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh pępek.. Ja zawsze mialam głęboki, ale dzis pomacalam i czuje ze lada moment mi wywali. Coz zrobić :D

Liliputkovo 100 lat <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:35

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward wg mnie jesteś dość drobna, po prostu widać ciąże. Bardzo dobrze wyglądasz

U mnie pępek nigdy nie był jakoś bardzo wydatny w ciąży

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkała mnie bardzo przykra sytuacja z lekarzem prowadzącym :-( przypadkiem przy aplikacji globulki (mam upławy) poczułam, że szyjka jest otwarta. Bardzo mnie to zmartwiło, zwłaszcza że ledwo co przestałam plamić, a plamiłam prawie przez miesiąc. Biłam się z myślami, czy odezwać się do mojego lekarza czy poczekać do wizyty, która jest dopiero za 3 tygodnie. W końcu postanowiłam, że chociaż do niego napiszę smsa dla własnego spokoju. Piszę, że to wyczułam i czy wymaga to wcześniejszej wizyty. Nie spodziewałam się, że dostanę tak chamską odpowiedź. Napisał, że jest zdumiony, że sama eksperymentuję z badaniem szyjki (przecież specjalnie nie wkładałam tam palca, wyczułam to przez przypadek!), że mam do niego więcej nie pisać, a jak chcę coś skonsultować to tylko w ramach płatnej teleporady. I że jeżeli tak wyczułam to trzeba to sprawdzić. Nie oczekiwałam od niego stawiania diagnozy, chciałam tylko zapytać czy wymaga to wcześniejszej wizyty. Po tej odpowiedzi nie wyobrażam sobie dalej do niego jeździć na wizyty :-( wizyty są prywatne, koszt niemały, nie oczekuję, że ma być do mojej dyspozycji 24/7 ale niech nie traktuje mnie jak intruza. Bardzo mnie to zabolało, przepłakałam pół dnia :-/ jeżeli chodzi o pisanie do niego między wizytami to były to sporadycznie przypadki i głównie dotyczyły wysyłania wyników badań, które nie były gotowe do czasu wizyty. Raz zadzwoniłam do niego, zaraz na początku ciąży, bo plamiłam, drugi raz bo bezpośrednio po wizycie u niego zaczęłam krwawić i ostatni raz, bo zapomniał przepisać mi leku. Tak więc podjęliśmy z mężem decyzję o zmianie lekarza. Straciłam do niego zaufanie i nie czułabym się komfortowo na wizycie. Tylko czy prawie w połowie ciąży nie będzie problemem zmienić lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 14:21

atdccwa173tcycke.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Spotkała mnie bardzo przykra sytuacja z lekarzem prowadzącym :-( przypadkiem przy aplikacji globulki (mam upławy) poczułam, że szyjka jest otwarta. Bardzo mnie to zmartwiło, zwłaszcza że ledwo co przestałam plamić, a plamiłam prawie przez miesiąc. Biłam się z myślami, czy odezwać się do mojego lekarza czy poczekać do wizyty, która jest dopiero za 3 tygodnie. W końcu postanowiłam, że chociaż do niego napiszę smsa dla własnego spokoju. Piszę, że to wyczułam i czy wymaga to wcześniejszej wizyty. Nie spodziewałam się, że dostanę tak chamską odpowiedź. Napisał, że jest zdumiony, że sama eksperymentuję z badaniem szyjki (przecież specjalnie nie wkładałam tam palca, wyczułam to przez przypadek!), że mam do niego więcej nie pisać, a jak chcę coś skonsultować to tylko w ramach płatnej teleporady. I że jeżeli tak wyczułam to trzeba to sprawdzić. Nie oczekiwałam od niego stawiania diagnozy, chciałam tylko zapytać czy wymaga to wcześniejszej wizyty. Po tej odpowiedzi nie wyobrażam sobie dalej do niego jeździć na wizyty :-( wizyty są prywatne, koszt niemały, nie oczekuję, że ma być do mojej dyspozycji 24/7 ale niech nie traktuje mnie jak intruza. Bardzo mnie to zabolało, przepłakałam pół dnia :-/ tak więc podjęliśmy z mężem decyzję o zmianie lekarza. Straciłam do niego zaufanie i nie czułabym się komfortowo na wizycie. Tylko czy prawie w połowie ciąży nie będzie problemem zmienić lekarza...

Wtf co za cham. Tez bym zmienila lekarza. Zastanawiam sie tylko jak chcial zdiagnozowac szyjke przez teleporade -.- Nie wiem jak ze zmiana lekarza w Polsce, ale trzymam kciuki, zeby sie udalo!

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym do niego nie poszła. Zwłaszcza Ze zawsze z tyłu głowy będziesz miała te sytuację i będzie Ci przykro.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja podjęta, nie wyobrażam dalej do niego chodzić. Po tej sytuacji balabym się z nim coś skonsultować, a nie o to chodzi. Tylko zastanawiam się jak teraz będzie ze zmianą lekarza. Wiadomo wszędzie się czeka na wizyty, nawet te prywatne, a zależy mi na jak najszybszej konsultacji ze względu na szyjkę. Poza tym do obecnego lekarza mam zastrzeżenia, np. nie zrobił mi grupy krwi na początku ciąży, a będąc w szpitalu dowiedziałam się, że to podstawowe badanie. Wcześniej zdiagnozował mi nisko łożysko, a na ostatniej wizycie powiedział, że nie mam brać to za pewnik :-/ starałam się też o refundację heparyny. W NFZ dowiedziałam się, mogę wziąć zalecenie od ginekologa i poprosić rodzinnego, żeby ją przepisywał, a on nie chciał słyszeć o wystawieniu takiego dokumentu. Przykre, że nawet chodząc na prywatne wizyty nie ma gwarancji na trafienie na oddanego lekarza, a przecież powinno im zależeć na tym, żeby przyciągać pacjentów.

Olinda lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zmieniałyście kiedyś lekarza w trakcie ciąży lub słyszałyście o takich przypadkach? Wiecie może jak to wyglądało i czy był jakiś problem?

atdccwa173tcycke.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala współczuję :( Zmień jak najszybciej lekarza a o tamtym zapomnij. Szkoda nerwów i zdrowia.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ