🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lekarz pierwszy raz badał szyjkę na ostatniej wizycie. Mam nawet zdjęcie ale za cholerkę nie wiem jak on z tego to wyczytał 🤷🏻♀️
Na zdjęciu mam pomiar szyjki 4,43 cm.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Kamaa1987 wrote:Mi ostatnio badał, i powiedział że zamknięta i wysoko jest, a dzisiaj się dowiedziałam że mam łożysko na tylnej ścianie.Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Teresita wrote:Clover mój gin podobnie, niby dokładny itd a na temat szyjki jeszcze nic nie słyszałam🤷♀️O cytologię tez muszę zapytać i pewnie odpowie jak Twój 🤦♀️
Wizyty mam różnie, standardowo co 4 tyg u niego w gabinecie po zwolnienie. Często w międzyczasie usg się trafi np. prenatalne i to ostatnie w Luxmed, bo tam także przyjmuje.
Czy na opisie usg szyjka oznaczona jest skrótem ? Nie mogę rozszyfrować 😏
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
kama gratulacje, super zdjęcie masz na avatarze !
ja też się melduję po wizycie dzidziuś rośnie, rozkraczyła nogi i pokazała znowu cipeczke xD
teraz mnie opieprzcie bo schizuje się. wydaje mi się że na żadnym zdjęciu małej nie widzę kości nosowej...wasze dzidzie na zdjęciach mają wyraźne noski A ona jakoś nie
Ania81, BlackRose 89, Olinda, Kamaa1987 lubią tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:kama gratulacje, super zdjęcie masz na avatarze !
ja też się melduję po wizycie dzidziuś rośnie, rozkraczyła nogi i pokazała znowu cipeczke xD
teraz mnie opieprzcie bo schizuje się. wydaje mi się że na żadnym zdjęciu małej nie widzę kości nosowej...wasze dzidzie na zdjęciach mają wyraźne noski A ona jakoś nie
A ta biała kreseczka to nie jest przypadkiem kość nosowa? Jeżeli kości by nie było, to lekarz na pewno by już o tym wspomniał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 16:07
Olinda lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Moja corcia ma na imie Eliza. Rzadko spotykane imie, do tej pory spotkalysmy tylko 3 inne dziewczynki o tym imieniu. Ja lubie rzadkie, malo spotykane imiona i kilka tych bardziej popularnych.
Mi sie tez podoba Berenika
Znajomi mają Berenike. Piękna i niezwykle mądra dziewczynka ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 16:29
Ania81, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlackRose 89 wrote:Znajomi mają Berenike. Piękna i niezwykle mądra dziewczynka ❤️
Ja bardzo lubie to imie, ale nie maz😞. Berenika jest przepiekna imie. Jeszcze nigdy nie spotkalam zadnej dziewczynki o tym imieniu. Mamy w rodzinie rowniez Gabriele, super z niej dziewczynka, tak jak i moja Eliza ❤️BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Tygrysek zdjęcie najwidoczniej nie jest w idealnym przekroju, nie miałaś usg prenatalnego?
Gratuluję udanych wizyt ❤️💙
Mi gin sprawdza szyjkę i palcami i przez usg, wizyty mam teraz co miesiąc ale później mam mieć częściej przez poronienie i w ostatniej ciąży od 24tc miałam skór że i skracającą się szyjkę co doprowadziło do pełnego rozwarcie a ja nie byłam wtedy tego świadoma co się dzieje. Aktualnie ma 3.8 i jest zamknięta
-
Kamaa1987 pokaz zdjęcie fujarki 😀 ciekawe jak zostało to udokumentowane w tym tc 😉
Tygrysek dla mnie to pewnie ta biała kreseczka, ale ja nie lekarz 🤷♀️
Jeżeli by nie było tej kości na 100% zostałbys o tym poinformowana wiec nie schizuj ! Śliczna zdrowa dzidzia ❤️
Na moim usg jest oznaczenie którego nie mogę rozszyfrować MVP 4,77 cm / może to szyjka? -
dziękuję dziewczyny nie będę już tym myśleć, przecież miałam prenatalne i nic lekarz nie mówił...
Teresita wydaje mi się że mvp to jest objętość wód plodowych tak mi się kojarzyTeresita lubi tę wiadomość
-
Teresita wrote:Kamaa1987 pokaz zdjęcie fujarki 😀 ciekawe jak zostało to udokumentowane w tym tc 😉
Tygrysek dla mnie to pewnie ta biała kreseczka, ale ja nie lekarz 🤷♀️
Jeżeli by nie było tej kości na 100% zostałbys o tym poinformowana wiec nie schizuj ! Śliczna zdrowa dzidzia ❤️
Na moim usg jest oznaczenie którego nie mogę rozszyfrować MVP 4,77 cm / może to szyjka?
MVP służy do oceny płynu owodniowego (Maximum Vertical Pocket- największej kieszonki płynowej). Tak podpowiada mi google
Teresita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlackRose 89 wrote:Aniu piękne imiona. Ja już nie będę miała okazji wybierać imienia dla dziewczynki a dla synka mamy problem ogromny.
Chyba najbliżej sercu Maksymilian ale jeszcze się szybko nie zdecydujemy.
Ja cos czuje, ze mi tez to nie bedzie dane,no ale mam jeszcze czas do poznania kto mi w brzuchu fika -
Teresita wrote:Czyli nadal nic nie wiem o mojej szyjce 😜
Po prostu zapytaj lekarza na najbliższej wizycie, tutaj raczej Ci nikt nic nie powie. U mnie też tak jest ale może to wynik moich wcześniejszych porodów. Lekarz mówi, że jest wszystko ok, więc nie analizuje jej dalejTeresita lubi tę wiadomość