🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka7 wrote:Olinda ja mialam w pierwszej ciazy lozysko przodujace na samym początku, oczywiście, podnioslo sie do gory. Ginekolog (chodzilam wtedy do innej niz teraz) ani sie nie zająknęła o zwolnieniu.
Ja wyrabialam druga kartę ciąży. Poprzednia zalalam woda. Kobieta w rejestracji mowila, ze to jedna dziewczyna lepsza ode mnie byla, bo tuz przed porodem swoją karte zgubilaNiebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Mi się podoba wiele imion, te popularne też ale przy wyborze imienia dla dziecka nie kieruje się tylko tym czy mi się podoba ale także wieloma innymi względami. M.in. tymi o których pisze Bajka
poza tym ja zapamiętuję rzadkie imiona i zawsze zazdrościłam ludziom którzy takie nosili, bo byli kojarzeni czy ktoś ich znał czy nie
ostatnio jedna dziewczyna z forum podsunęła mi świetne męskie imię, rozważamy je z mężem:) chodzi o Hektora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 21:37
Bajka15, Majorka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olinda wrote:Dzięki za wiadomość 😊Pocieszylas mnie😍 pamiętasz może, w którym tygodniu lozysko się podniosło?
Olinda lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Ja marzyłam o synku Tomaszu, bo każdy Tomek którego znam to fajny facet, ale mąż się nie zgodził, bo brat jego ojca ma tak na imię i nazywaliby się tak samo (mi to nie przeszkadza, ale mojemu mężowi tak 🙄). Stanęło na tym że będzie Aleksander, to imię było jednym z niewielu, które nam obojgu się podoba i nie powtarza się ani w jego, ani w mojej rodzinie. Mi podobają się jeszcze Mikołaj, Łukasz, Marcin, Wojciech, Krzysztof (imię mojego taty, strasznie je lubię), Adam. Dla dziewczynki - Emilia (ale mąż się nie zgodzi na pewno), Łucja, Małgorzata, Urszula. Mój mąż to Michał, więc ja wymyśliłam, że mogłaby być jeszcze Michalina
Kiedyś bardzo mi się podobało Joanna, ale moja teściowa ma tak na imię i już mi się nie podoba
Później z kolei byłam pewna, że jeśli będę miała córcię, to będzie to Natalia, ale po pierwsze jest już dziewczynka o tym imieniu i nazwisku u męża w rodzinie, a po drugie ma tak też na imię koleżanka mojego męża z liceum która najpierw go olewała, a po kilku latach postanowiła się nim zainteresować kiedy związał się ze mną i przez jakiś czas bardzo mieszała w naszej relacji, więc chyba same rozumiecie, że imię zupełnie mi zbrzydło
A co do nadawania imion mniej czy bardziej popularnych, to ja na przykład w ogóle na to nie patrzę. Nie będę rezygnować z imienia które mi się podoba tylko dlatego, że jest teraz bardzo popularne i będzie się powtarzało w przedszkolu czy szkole. Ja miałam "niepowtarzalne" imię w szkole (tzn pojawiało się, ale tylko wśród nauczycielek) - Danuta. Teraz już mi to nie przeszkadza i jest mi obojętne jak mam na imię, ale będąc młodsza wiele razy marzyłam o innym
-
Kamaa1987 wrote:Dziewczyny, trzymajcie jutro kciuki za mnie o 10, będę miała usg połówkowe, udało mi się szybciej załatwić.
Będę jutro pamiętaćBędzie dobrze ♥
Kamaa1987 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Olinda jesteśmy w tej samej sytuacji. Wczoraj o tym pisalam.. U mnie stwierdziła gin podczas usg połówkowego łożysko przodujące brzeżnie ale dopiero na ost prenatalnych między 28 a 32 tc będzie mogła to potwierdzić lub nie. Liczę na to że do tego czasu się podniesie. I tego obie się 3majmy 🙏
Inka7, Olinda lubią tę wiadomość
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Co do imion Mia w moim mieście jest tak popularna od roku że mam wrażenie że jest wszędzie 😁 mój starszy syn Filip lubi swoje imię ale się denerwuje bo w klasie ma juz 5 Filipów, na zajeciach dodatkowych na 10 chłopców 4 to Filip... To jest jego imię sprzed adopcji ktorego nie chciałam zmieniać by dziecku jeszcze bardziej nie mieszać w głowie ale gdybym miała wybór nie padło by na Filipa bo w czasie gdu synek sie rodził było to imię TOP dla chłopca. Dlatego szukaliśmy imienia które nie jest najbardziej popularne5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Mi bardzo podoba się Ninka, ale mąż nie chce się zgodzić na to imię 🙈. Z kolei mężowi podoba się Karolinka, a ja nie jestem przekonana... 🙉 Wspólnie wybraliśmy imię Helenka, które podoba się nam obojgu. 😍
A dla chłopca od dawna było mówione, że będzie Filip (u nas w okolicy i rodzinie to imię nie jest aż tak popularne). Chociaż mi zdecydowanie bardziej podoba się imię Mikołaj. 😉
Wybierając imię przede wszystkim nie chcemy powtarzać tych, które są już w rodzinie.
Kamaa1987, powodzenia ✊✊✊🍀🍀🍀
Patt94 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Co do imion u nas będzie Lea albo Lucjan/Dawid
Miłego dnia dziewczyny!U mnie ciężki tydzień w pracy, więc scieszę się, że to już piątek
Teresita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy na wizytach Wasz lekarz bada szyjkę macicy palpitacyjnie, ogranicza się do założenia wziernika i popatrzenia czy tylko podczas USG? Mi z racji plamień tydzień temu badał za pomocą wziernika i USG i mówił, że szyjka jest ok,czyli dluga i zamknięta. Od wczoraj na noc zakładam globułki i zauważyłam, że szyjka jest miękka i wydaje mi się, że lekko otwarta (na koniuszek palca). I już oczywiście włączyły mi się czarne myśli 😩 nie wiem czy jest sens zawracać głowę lekarzowi, a kolejna wizyta za 20 dni. Ostatnia wizyta była tydzień temu i było ok,czy przez tydzień szyjka mogłaby się tak zmienić? Może ja już niepotrzebnie panikuję...
-
Jak u mnie lekarz ostatnio stwierdził miękką szyjkę i kazał leżeć to badał palpacyjnie i potem usg. Ale nie powiem Ci, jak szybko to się zmienia, bo nie wiem. Nie mam też plamień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 08:21
-
Lalala ja bym sobie sama nie stawiała diagnozy. Chyba że masz duże doświadczenie w badaniu swojej szyjki. Ja bym nie potrafiła stwierdzić czy moje szyjka kwalifikuje się jako miękka lub twarda. Z resztą w ciąży może być trochę inna niż zwykle ze względu na hormony. Spokojnie
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
oloowa2709 wrote:Olinda jesteśmy w tej samej sytuacji. Wczoraj o tym pisalam.. U mnie stwierdziła gin podczas usg połówkowego łożysko przodujące brzeżnie ale dopiero na ost prenatalnych między 28 a 32 tc będzie mogła to potwierdzić lub nie. Liczę na to że do tego czasu się podniesie. I tego obie się 3majmy 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 08:44
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Teresita wrote:Widzę, że Marcel często pojawia się w propozycjach 😁
Dziewczyny też macie tak, że jakieś konkretne imię bardzo Wam się kojarzy z osoba która znacie ( o tym imieniu) i automatycznie takie skojarzenie króluje co do cech charakteru i wyglądu ?
Wypowiadając takie imię mam przed oczami znanego ich nosiciela 😜w zależności z jaka cecha kojarzę tę osobę imię się podoba lub nie... dziwne, ale prawdziwe 🙈Teresita lubi tę wiadomość