X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dziękuję, doczekasz się na pewno :)

myszka 30 lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 wrote:
    Rany, jak to możliwe, że tak wyraźnie czujecie ruchy? Ja wg USG jestem dzisiaj 18w1d i nadal nic nie czuje. To moja pierwsza ciąża i mam łożysko na przedniej ścianie, ale i tak już bym chciała zacząć coś czuć. Bez tego to nawet nie mam pewności, czy wszystko jest w porządku. A połówkowe mam dopiero 5.10 😐 Jak żyć?
    Ja tez mam łożysko na przedniej scianie i to moja 3 ciaza a też raczej nie czuje. Czasami jakby takie polaskotanie po lewej stronie brzucha ale w 100 % pewna nie jestem czy to napewno dzidzia. Połówkowe mam dopiero 12.10

Mimi87 lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Lolita ,Też jestem z Warszawy, gdzie masz zamiar rodzić?
    My myślimy o szpitalu Świętej rodziny na Madalińskiego i tam się chcieliśmy też zapisać do szkoły rodzenia, ale nie wiem czy już są stacjonarne😊
    Bajka, również na Madalińskiego :) Są stacjonarne sr, może się spotkamy na V edycji (listopad/grudzień)? :)

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, gratulacje <3
    Mimi, ja poczułam dopiero w 19+2, też mam łożysko na przedniej ścianie. Wiem, że łatwo się mówi, bo sama nie mogłam się doczekać, ale cierpliwości-już niedługo i Ty na pewno poczujesz!

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 wrote:
    Rany, jak to możliwe, że tak wyraźnie czujecie ruchy? Ja wg USG jestem dzisiaj 18w1d i nadal nic nie czuje. To moja pierwsza ciąża i mam łożysko na przedniej ścianie, ale i tak już bym chciała zacząć coś czuć. Bez tego to nawet nie mam pewności, czy wszystko jest w porządku. A połówkowe mam dopiero 5.10 😐 Jak żyć?
    Mimi moja towarzysko niedoli 😊 ja też nic nie czuje, w poniedziałek dostałam jednego kopniaka w sam pępek i od tej pory nic a nic. To moja druga ciąża i łożysko na tylnej ścianie. Więc o co tu chodzi? Bo jak to dziecko się do końca przyszłego tyg nie ruszy to będzie odwiedzało matkę w Tworkach! Jak nic 🤯🙊🙉🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 18:34

Mimi87 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam łożysko na przedniej ścianie. Czuję wyłącznie delikatne puknięcia i też raczej wieczorem tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje coraz silniejsze laskotanie, niestety nie czuje kazdego dnia i to bardzo mnie martwi.

Ja mam polowkowe dopiero 13.10.
    Z nerwow, czy wszystko jest w porzadku, zniose chyba jajko. Czekam niby cierpliwie, ale jest ciezko. Odliczam sekundy, minuty, godziny i dni. Jedyne co dobre to maz bedzie ze mna na usg

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja melduję, zdrowy duży chłopak 💗 doktor nie mogła uwierzyć, gdzie taki duży skarb się zmieścił 🤔😁

tygrysek7773, Lolita, Clover, Maenka, madiiiii, Teresita, oloowa2709, Olinda, _Hope, Bajka15, GrubAsia, Rucola, werni, Angelika0507, Mimi87 lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • misbe Koleżanka

Wysłany: 18 września 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 wrote:

Też mam łożysko na przedniej ścianie i pierwszy raz poczułam ruchy w poniedziałek i do wczoraj była cisza. Dzisiaj jestem w 19+2. Tak na prawdę mam tylko jedno miejsce, w którym czuje kopniaki i dzidzia musi się odpowiednio ułożyć żeby w nie trafić 😀 wczoraj akurat w tym miejscu zaczął się ruszać i jak mąż położył rękę na brzuchu to maluch tak kopnął, że mój mąż aż podskoczył z zaskoczenia 😂 pierwszy z raz miał okazję poczuć, jego mina cudowna 😊

Co do szkoły rodzenia, to moja położna środowiskowa prowadzi swoją i aktualnie są tylko zajęcia online, a praktyczne z np. pielęgnacji maluszka są indywidualne w jej gabinecie. Zajęcia są bezpłatne.

Olinda lubi tę wiadomość

3jgxs65gs24re2ig.png
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny super połówkowych 🤗❣zazdroszczę, ja czekam do 13.10.

Tak pisałyście o tych ruchach i kilka dni temu chyba poczułam pierwszy raz. Dziś też to miałam, czuję "to" tylko przy leżeniu na płasko, takie jakby delikatne puknięcia, jakby mała rybka tak "plumkała". O i znów poczułam! Jeju, ale to piękne..

Tylko troszkę się zmartwiłam, bo dziś mnie złapał typowy ból okresowy brzucha, musiałam aż wziąć no-spę. Czy też miewacie takie bóle w tym okresie? Na początku miałam często, ale od jakiegoś czasu był spokój..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 19:57

ultraviolet lubi tę wiadomość

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi cierpliwości. Niedługo poczujesz na pewno :) A potem będziesz się zamartwiać, gdy ruchy osłabną na chwilę ;)

Ja je poczułam w 16 tyg., ale to też kwestia doświadczenia z poprzednich ciąży. Wiedziałam już o co chodzi.

Moja dzidzia na szczęście w końcu się ruszyła w porze obiadowej. Chyba poczuła, że już weekend i postanowiła trochę poskakać :D Za 3 tyg. połówkowe, więc może w końcu poznamy płeć. Gapa ze mnie, bo nawet lekarz robił mi ostatnio USG w gabinecie, ale zapomniałam spytać, czy coś widać. Obie babcie już nie wytrzymały i zaczęły kupować w miarę neutralne ubranka :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    U mnie jest zupełnie inaczej z ruchami dziecka, czesto w ciagu dnia daje mi o sobie znać jeszcze mi się nie zdarzyło by mial leniwy dzień. A najbardziej mu sie podoba jak leżę na brzuchu i się śmieje, wtedy skacze jak kangur:) :) fantastyczne uczucie :)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 18 września 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😁 u mnie trochę aktywny dzień po wczorajszych leżakach, pogoda piękna wiec ciesze się że dolegliwości odpuściły, aż chce się żyć 😁😁😁

Inka super wieści 😁wielkie gratulacje ❤️Z mojego chłopca tez zrobiła się dziewczynka prawie 100 procentowa.
    Co do poranka ... zasnęłam przed 5, a w międzyczasie obejrzałam film na netflix. Pobudka o 8, bo syn do szkoły😌 jednak mąż mnie wyręczył z transportem i praktycznie na równe nogi stanęłam około 9.
    Mam tak naładowane akumulatory, ze jeszcze mnie trzyma!

Liliputkowo przeraża mnie Twoja dieta, ja lubię konkretne posiłki i to z produktów które reflektuje. Ciężko tak na sile się przestawić i wykluczyć to co jadłyśmy całe życie.

Ultrafiolet gratulacje 💗ile wazy Twój Wielkoludek ?

Myszka , Ania 81, Mimi / mamy połówkowe w podobnym terminie i wiek ciąży bardzo zbliżony i mnie dzisiaj 17+0

Moja dzidzia tez nie fika jakoś mocno, czuje te delikatne plumkania od 2 dni, ale w miarę regularnie. Jak dla mnie to bardzo charakterystyczne uczucie i nie da się go przegapić.
    Dziewczyny które jeszcze nie czuja, to może się zmienić w każdej chwili kochane, cierpliwości lada moment wszystkie będą czuły. We wtorek narzekałam na wizycie ze dzidzia leniwa a w środę już plumkala. Słuchać brzuszka zaraz zapuka 😉

Moja waga to niecałe 2 kg do przodu, ostatnio apetyt sporo mniejszy. Trzy posiłki staram się zjeść, żeby nie było. Ogólnie to do niedawna jadłam nawet sporo i bez żadnych ograniczeń pozwalałam zachciankom rządzić. Obecnie nawet zachcianki gdzieś odeszły ... nie wiem jaka jest tego przyczyna.
    Dziewczyny między nami bywają kilkutygodniowe roznice w terminach wiec i waga rożna. Dzidzia teraz zaczynaja rosnąć intensywnie wiec pewnie lada moment sporo mnie przybędzie😌.
    Marzy mi się przytyć tak do 10 kg lecz średnio to widzę 🤦‍♀️

Widzę, ze w większości jesteście aktywne ćwiczycie itp . Ja odmieniec ćwiczę bieganie po schodach między sypialniami hihi
    Nawet tak mega zdrowo się nie odżywiam 😏 jem to na co mam ochotę w danym momencie. Wiem wiem należałoby to zmienić.

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita wrote:
    Cześć dziewczyny😁 u mnie trochę aktywny dzień po wczorajszych leżakach, pogoda piękna wiec ciesze się że dolegliwości odpuściły, aż chce się żyć 😁😁😁

Inka super wieści 😁wielkie gratulacje ❤️Z mojego chłopca tez zrobiła się dziewczynka prawie 100 procentowa.
    Co do poranka ... zasnęłam przed 5, a w międzyczasie obejrzałam film na netflix. Pobudka o 8, bo syn do szkoły😌 jednak mąż mnie wyręczył z transportem i praktycznie na równe nogi stanęłam około 9.
    Mam tak naładowane akumulatory, ze jeszcze mnie trzyma!

Liliputkowo przeraża mnie Twoja dieta, ja lubię konkretne posiłki i to z produktów które reflektuje. Ciężko tak na sile się przestawić i wykluczyć to co jadłyśmy całe życie.

Ultrafiolet gratulacje 💗ile wazy Twój Wielkoludek ?

Myszka , Ania 81, Mimi / mamy połówkowe w podobnym terminie i wiek ciąży bardzo zbliżony i mnie dzisiaj 17+0

Moja dzidzia tez nie fika jakoś mocno, czuje te delikatne plumkania od 2 dni, ale w miarę regularnie. Jak dla mnie to bardzo charakterystyczne uczucie i nie da się go przegapić.
    Dziewczyny które jeszcze nie czuja, to może się zmienić w każdej chwili kochane, cierpliwości lada moment wszystkie będą czuły. We wtorek narzekałam na wizycie ze dzidzia leniwa a w środę już plumkala. Słuchać brzuszka zaraz zapuka 😉

Moja waga to niecałe 2 kg do przodu, ostatnio apetyt sporo mniejszy. Trzy posiłki staram się zjeść, żeby nie było. Ogólnie to do niedawna jadłam nawet sporo i bez żadnych ograniczeń pozwalałam zachciankom rządzić. Obecnie nawet zachcianki gdzieś odeszły ... nie wiem jaka jest tego przyczyna.
    Dziewczyny między nami bywają kilkutygodniowe roznice w terminach wiec i waga rożna. Dzidzia teraz zaczynaja rosnąć intensywnie wiec pewnie lada moment sporo mnie przybędzie😌.
    Marzy mi się przytyć tak do 10 kg lecz średnio to widzę 🤦‍♀️

Widzę, ze w większości jesteście aktywne ćwiczycie itp . Ja odmieniec ćwiczę bieganie po schodach między sypialniami hihi
    Nawet tak mega zdrowo się nie odżywiam 😏 jem to na co mam ochotę w danym momencie. Wiem wiem należałoby to zmienić.
    Synek waży 360g, jest starszy o ponad tydzień niż wiek ciąży z om. Trochę obawiam się,że będzie duuży przy finale 🙈

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Teresita Ekspertka

Wysłany: 18 września 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet to bardzo dobrze, gorzej jakby odbiegał w druga stronę. Mnie w poprzedniej ciąży straszyli ze synek urodzi się duży ponad 4000 kg, na każdym usg był do przodu o blisko 2 tyg. Przy mojej drobnej ( wtedy drobnej 😜) figurze było to sporym zaskoczeniem i już obstawiałam CC. Jednak docelowo ważył 3540 i udało się naturalnie.
    Możesz być dumna z dorodnego synia, a waga jeszcze się będzie zmieniać ☺️

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresita wrote:
    Ultraviolet to bardzo dobrze, gorzej jakby odbiegał w druga stronę. Mnie w poprzedniej ciąży straszyli ze synek urodzi się duży ponad 4000 kg, na każdym usg był do przodu o blisko 2 tyg. Przy mojej drobnej ( wtedy drobnej 😜) figurze było to sporym zaskoczeniem i już obstawiałam CC. Jednak docelowo ważył 3540 i udało się naturalnie.
    Możesz być dumna z dorodnego synia, a waga jeszcze się będzie zmieniać ☺️
    Oczywiście jestem dumna, szczęśliwa i przerażona tymi pomiarami 🙈😊

Teresita lubi tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Bajka, również na Madalińskiego :) Są stacjonarne sr, może się spotkamy na V edycji (listopad/grudzień)? :)

Chętnie! A można się już zapisywać? Zadzwonię w poniedziałek podpytam czy są miejsca 🙈

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, dziś w nocy mój mąż zgotował mi tyle stresu, że jestem cała spięta łącznie z brzuchem 😢
    Mam nadzieję, że jak cały dzień poleze to mi przejdzie 🙄
    Jestem strasznie głodna a nawet nie dam rady nic wziąć do ust 🥺😢

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

Bajka też jestem z Warszawy. Będę rodziła w Bródnowskim tak jak synka. Nie chodziłam do szkoły rodzenia wtedy i teraz też nie będę.

Wczoraj byłam na spotkaniu z sierpniowkami. Było super :)

Bajka15 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hej gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

Bajka też jestem z Warszawy. Będę rodziła w Bródnowskim tak jak synka. Nie chodziłam do szkoły rodzenia wtedy i teraz też nie będę.

Wczoraj byłam na spotkaniu z sierpniowkami. Było super :)

Super! Ja się urodziłam w bródnowskim 🥰 i mam do niego sentyment 😊

werni lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ