🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
mimi00 wrote:Niestety nie. Krew jakby jasniejszy brąz/ róż, bóle brzucha... byłam dziś na izbie przyjęć, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić, zaczynam się martwić ze moze lepiej byłoby jakbym brala jeszcze duphaston czuje jakbym nie zrobiła wszystkiego by bylo dobrze, myśli krążą wokół tematu poronienia. Może jechać do innego szpitala?
Mimi jeśli się martwisz i czujesz że może coś być nie tak to jedz do innego szpitala.. Stres nie wskazany a jeśli się okaże że wszystko jest ok to się przynajmniej uspokoisz..13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
mimi00 wrote:Niestety nie. Krew jakby jasniejszy brąz/ róż, bóle brzucha... byłam dziś na izbie przyjęć, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić, zaczynam się martwić ze moze lepiej byłoby jakbym brala jeszcze duphaston czuje jakbym nie zrobiła wszystkiego by bylo dobrze, myśli krążą wokół tematu poronienia. Może jechać do innego szpitala?
Hmm dziwne,że w szpitalu nie pobrali Ci krwi do badań... Jeżeli masz możliwość to jedź do innego szpitala
-
nick nieaktualny
-
mimi00 wrote:Nie mam jeszcze takiego. Lekarz ktory prowadził moja pierwszą ciąże zrobił doktorat, zaczął specjalizować się w innej dziedzinie i bierze za wizytę 360 zl a mimo to terminy ma dopiero w sierpniu.
Byłam na jednej wizycie u innego lekarza i byłam średnio zadowolona.
Byłam na IP innego szpitala, czekalam 5 h i nie zostalam przyjęta, uznalam ze to bez sensu bo ciagle przychodziły Panie z wyższa ciąża które miały przede mna pierwszeństwo, ponadto byl zamęt na porodowce i lekarz przyjmował dwie zaawansowane na ip i lecial na porodówke. Po 5,5h czekania lekarz oznajmil mi bezczelnie ze moja ciąża nie jest dla njego priorytetem i on nie jest tam od stwierdzania ciąż 😕 znajdę tego lekarza i napewno wystawie mu stosowna opinie! Tym oto sposobem nie poswiecili mi nawet 10 minut, moze wystarczyło tylko przepisac dodatkowo duphaston nie wiem... Czuje sie jak 💩 na wspomnienie tego co się tam odjebauo. Niestety nienauczona doświadczeniem bylam z mężem i dzieckiem, którzy czekali w samochodzie, gdyby nie to moglabym czekac do rana, ale szkoda mi go bylo...
Pani w rejestracji anioł.
A jakby to byla kolejna pozamaciczna?!...
Plamie na brazowo.
-
Mi moja ginekolog powiedziała, że można brać właśnie paracetamol, ale ogólnie jeśli nie ma jakiejś szczególnie uzasadnionej potrzeby to lepiej oczywiście unikać. Ja się trochę boję jak to będzie bo miewam silne migreny, ale jak na razie w ciąży się jeszcze nie zdarzył atak i mam nadzieję, że tak zostanie.
sunshine26 wrote:Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie? Polećcie coś dobrego -
Mimi przykro mi ze trafiłaś na takiego lekarza.. Zero empatii naprawdę! Szukaj lekarza innego w takim razie.. Może popytaj o kogoś z polecenia w twojej okolicy?
Ja zaliczyłam wczoraj pierwsze wymioty.. Nie potrzebnie jadlam loda po kolacji 😅 No i mój zegar mi się trochę poprzestawiał.. Wieczorem mogłam już o 19 iść spać, za to rano godz 4 czy 5 a ja już spać nie mogę.. Chyba to stres że jeszcze grubo ponad 2 tygodnie zanim będę mogła zobaczyć mojego bąbelka ❤️ już dni odliczam..
13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
Mimi brak mi słów na to co Cię spotkało... U mnie podobna sytuacja z lekarzami,póki co chodzę do takiej średniej lekarki bo jako jedna z nielicznych miała wolne terminy "na już",a do takiego naprawdę dobrego lekarza termin na połowę sierpnia,a i to szybciej Pani mnie wcisnęła bo ciąża...
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę prenatal uno i do tego osobno DHA z alg
Mimi super, ze nie ma plamienia, kiedy masz wizyte?
Mnie totalnie odrzuciło od kawy (nie piję od tygodnia a wcześniej -3 dziennie standardowo) mdłości mam ciągle ale powoli uczę się sobie z nimi radzić, po prostu musze mieć zawsze pod ręką coś neutralnego do jedzenia.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mnie dziś wymioty złapały o 5 rano a potem o 8🤮🤮🤮 widzę że jednak każda ciąża da mi popalić w tej kwestii🤣🤣🤣
Ja póki co nie biorę żadnych witamin prenatalnych tylko kilka rodzajów witamin które mam w domu, takie typowo ciążowe będę brać dopiero po 13tc😉 -
mimi00 wrote:Ja biorę omega optima forte, fajnie bo Dha z alg a algi są w miarę czyste.
Dzisiaj na wkładce czysto!
Ja też biorę ten suplement. Na zmienię z prenatalem uno. I wczoraj dodatkowo lekarka kazała brac vigantoletten 1000.
Mimi przykro mi z powodu takiego potraktowania Ciebie. Ja nie cierpię Szpitali, byłam tyloo raz na ip po łyżeczkowaniu jak krwawiłam 4 tygodnie. Ale było ok.
Skąd jesteś? Może ktoś poleci jakiegoś lekarza? Ze swoim prowadzącym zawsze jakoś lepiej, wciśnie między pacjentami albo da numer telefonu do siebie.
Dobrze, że dzisiaj plamień brakStarania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75