X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi00 wrote:
    Niestety nie. Krew jakby jasniejszy brąz/ róż, bóle brzucha... byłam dziś na izbie przyjęć, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić, zaczynam się martwić ze moze lepiej byłoby jakbym brala jeszcze duphaston :( czuje jakbym nie zrobiła wszystkiego by bylo dobrze, myśli krążą wokół tematu poronienia. Może jechać do innego szpitala?

Mimi jeśli się martwisz i czujesz że może coś być nie tak to jedz do innego szpitala.. Stres nie wskazany a jeśli się okaże że wszystko jest ok to się przynajmniej uspokoisz..

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a nie masz możliwości wizyty u swojego lekarza prowadzącego?

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
  • Makino28 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi00 wrote:
    Niestety nie. Krew jakby jasniejszy brąz/ róż, bóle brzucha... byłam dziś na izbie przyjęć, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić, zaczynam się martwić ze moze lepiej byłoby jakbym brala jeszcze duphaston :( czuje jakbym nie zrobiła wszystkiego by bylo dobrze, myśli krążą wokół tematu poronienia. Może jechać do innego szpitala?

Hmm dziwne,że w szpitalu nie pobrali Ci krwi do badań... Jeżeli masz możliwość to jedź do innego szpitala

w4sqyx8du8bsheqo.png
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie? Polećcie coś dobrego :)

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy paracetamol można w ciąży? Boli mnie głowa praktycznie cały dzień, nie jakoś bardzo, ale trochę już długo.

08.02 💙 Artur
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ewka można, ale skoro jakoś bardzo nie boli to może to ze zmęczenia. Zaśniesz, przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 22:19

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już tak się obudziłam. Idę spać i zobaczymy jak będzie jutro.

08.02 💙 Artur
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 00:14

p19uflw17yl8ggyb.png
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi00 wrote:
    Nie mam jeszcze takiego. Lekarz ktory prowadził moja pierwszą ciąże zrobił doktorat, zaczął specjalizować się w innej dziedzinie i bierze za wizytę 360 zl :( a mimo to terminy ma dopiero w sierpniu.

Byłam na jednej wizycie u innego lekarza i byłam średnio zadowolona.

Byłam na IP innego szpitala, czekalam 5 h i nie zostalam przyjęta, uznalam ze to bez sensu bo ciagle przychodziły Panie z wyższa ciąża które miały przede mna pierwszeństwo, ponadto byl zamęt na porodowce i lekarz przyjmował dwie zaawansowane na ip i lecial na porodówke. Po 5,5h czekania lekarz oznajmil mi bezczelnie ze moja ciąża nie jest dla njego priorytetem i on nie jest tam od stwierdzania ciąż 😕 znajdę tego lekarza i napewno wystawie mu stosowna opinie! Tym oto sposobem nie poswiecili mi nawet 10 minut, moze wystarczyło tylko przepisac dodatkowo duphaston nie wiem... Czuje sie jak 💩 na wspomnienie tego co się tam odjebauo. Niestety nienauczona doświadczeniem bylam z mężem i dzieckiem, którzy czekali w samochodzie, gdyby nie to moglabym czekac do rana, ale szkoda mi go bylo...
    Pani w rejestracji anioł.

A jakby to byla kolejna pozamaciczna?!...

Plamie na brazowo.

p19uflw17yl8ggyb.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja ginekolog powiedziała, że można brać właśnie paracetamol, ale ogólnie jeśli nie ma jakiejś szczególnie uzasadnionej potrzeby to lepiej oczywiście unikać. Ja się trochę boję jak to będzie bo miewam silne migreny, ale jak na razie w ciąży się jeszcze nie zdarzył atak i mam nadzieję, że tak zostanie.
    sunshine26 wrote:
    Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie? Polećcie coś dobrego :)
    Na blogu Pan Tabletka można znaleźć fajny ranking z witaminami dla kobiet w ciąży - pan jest farmaceutą i wszystko fajnie opisuje: co jest w preparacie, w jakiej dawce, ile powinno być. Ja dziś zamówiłam (przez internet, bo w okolicznych aptekach nie znalazłam) Composita Mama.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, bardzo mi przykro że zostałaś tak potraktowana. Niestety na wielu izbach przyjęć zachowanie lekarzy jest po prostu skandaliczne...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewe Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi przykro mi ze trafiłaś na takiego lekarza.. Zero empatii naprawdę! Szukaj lekarza innego w takim razie.. Może popytaj o kogoś z polecenia w twojej okolicy?

Ja zaliczyłam wczoraj pierwsze wymioty.. Nie potrzebnie jadlam loda po kolacji 😅 No i mój zegar mi się trochę poprzestawiał.. Wieczorem mogłam już o 19 iść spać, za to rano godz 4 czy 5 a ja już spać nie mogę.. Chyba to stres że jeszcze grubo ponad 2 tygodnie zanim będę mogła zobaczyć mojego bąbelka ❤️ już dni odliczam..

13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
    30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)
  • Makino28 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi brak mi słów na to co Cię spotkało... U mnie podobna sytuacja z lekarzami,póki co chodzę do takiej średniej lekarki bo jako jedna z nielicznych miała wolne terminy "na już",a do takiego naprawdę dobrego lekarza termin na połowę sierpnia,a i to szybciej Pani mnie wcisnęła bo ciąża...

w4sqyx8du8bsheqo.png
  • Makino28 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witamin to biorę mama dha premium od doppelherz

w4sqyx8du8bsheqo.png
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę omega optima forte, fajnie bo Dha z alg :) a algi są w miarę czyste.

Dzisiaj na wkładce czysto!

Makino28, Rucola, Catelyn, jestem_M, GrubAsia, werni lubią tę wiadomość

p19uflw17yl8ggyb.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, a ja wstałam i rano na papierze delikatne pomarańczowe plamienie. Potem cisza. Poszłam na betę, tsh i progesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaliczyłam pierwsze wymioty. Przed chwilą. Co najlepsze ani w pierwszej ani w drugiej ciąży mi się nie zdarzyło. A dzisiaj jak ugryzłam kanapkę z pastą jajeczną, która zrobiłam wczoraj i wczoraj bardzo mi smakowała to pobiegłam do WC.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal uno i do tego osobno DHA z alg
    Mimi super, ze nie ma plamienia, kiedy masz wizyte?
    Mnie totalnie odrzuciło od kawy (nie piję od tygodnia a wcześniej -3 dziennie standardowo) mdłości mam ciągle ale powoli uczę się sobie z nimi radzić, po prostu musze mieć zawsze pod ręką coś neutralnego do jedzenia.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Karmelka Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś wymioty złapały o 5 rano a potem o 8🤮🤮🤮 widzę że jednak każda ciąża da mi popalić w tej kwestii🤣🤣🤣

Ja póki co nie biorę żadnych witamin prenatalnych tylko kilka rodzajów witamin które mam w domu, takie typowo ciążowe będę brać dopiero po 13tc😉

hchyflw1l5t6u3h6.png
  • Nana_r Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi00 wrote:
    Ja biorę omega optima forte, fajnie bo Dha z alg :) a algi są w miarę czyste.

Dzisiaj na wkładce czysto!

Ja też biorę ten suplement. Na zmienię z prenatalem uno. I wczoraj dodatkowo lekarka kazała brac vigantoletten 1000.

Mimi przykro mi z powodu takiego potraktowania Ciebie. Ja nie cierpię Szpitali, byłam tyloo raz na ip po łyżeczkowaniu jak krwawiłam 4 tygodnie. Ale było ok.
    Skąd jesteś? Może ktoś poleci jakiegoś lekarza? Ze swoim prowadzącym zawsze jakoś lepiej, wciśnie między pacjentami albo da numer telefonu do siebie.
    Dobrze, że dzisiaj plamień brak :)

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ