🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
mimi00 wrote:Teraz krew sciemniała, jasny brąz... Nie wiem czy to dobrze, po pracy jadę ma bete.1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
Dokładnie żywa krew lub skrzepy są bardzo niepokojące, widocznie wszystko się tam musi oczyścić.
Jeżeli chodzi o wizyty z ❤ to w pierwszej ciąży widziałam i słyszałam w 6tc+5, w drugiej ciąży 5tc+6 było serduszko ale jeszcze nie biło miarowo po 2 tyg już biło jak dzwon 😉 w trzeciej ciąży byłam dopiero w 7tc wiec też słyszałam od razu
jestem_M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimi, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Dziewczyny, a co sądzicie o leczeniu zębów ze znieczuleniem w pierwszym trymestrze? Słyszałam różne opinie i sama już nie wiem, a zapomniałam zapytać o to moją ginekolog. Mam wizytę u dentysty 22.06, a u ginekologa 23.06, więc nie mam jak zapytać. Można, czy nie można? Mam nadzieję, że nie jest to jakieś szczególnie głupie pytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 13:02
-
Clover wrote:Mimo, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Dziewczyny, a co sądzicie o leczeniu zębów ze znieczuleniem w pierwszym trymestrze? Słyszałam różne opinie i sama już nie wiem, a zapomniałam zapytać o to moją ginekolog. Mam wizytę u dentysty 22.06, a u ginekologa 23.06, więc nie mam jak zapytać. Można, czy nie można? Mam nadzieję, że nie jest to jakieś szczególnie głupie pytanie1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
Clover wrote:Mimi, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Dziewczyny, a co sądzicie o leczeniu zębów ze znieczuleniem w pierwszym trymestrze? Słyszałam różne opinie i sama już nie wiem, a zapomniałam zapytać o to moją ginekolog. Mam wizytę u dentysty 22.06, a u ginekologa 23.06, więc nie mam jak zapytać. Można, czy nie można? Mam nadzieję, że nie jest to jakieś szczególnie głupie pytanie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lolita wrote:A rwanie ósemki? Mam delikatną próchnicę i dostałam skierowanie na ekstrakcję ale z powodu korona, wiadomo... Przypomniałyście mi dopiero teraz, bo mnie ona w ogóle nie boli.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
jestem_M wrote:Podbijam pytanie 🙂
Czy w teoretycznie 6/7 tyg (6t4d) jest szansa na serducho?
Tak jak pisałam wyżej właśnie w 6+4 słyszałam serduszko Wojtka
Dziś ustaliłam wizytę na 23.06Magddullina2, jestem_M, Clover lubią tę wiadomość
-
jestem_M wrote:Podbijam pytanie 🙂
Czy w teoretycznie 6/7 tyg (6t4d) jest szansa na serducho?
Ja jestem wg Om 7+0, wg usg 6+6 i dziś widziałam serduszko!!!Philly, jestem_M, Magddullina2, Clover, Catelyn, Lolita, Makino28, Rucola lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Lolita, jestem_M, Clover, kasia_1988, Magddullina2, Ewe, werni, AgataAgatka, Sakkotta, adaska lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Rucola wrote:ekstrakcje skomplikowane a zazwyczaj takie są dolne 8mki zostawiłabym na okres po ciąży jeśli to górna i próchnica jest bardzo powierzchowna to też bym się wstrzymała.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi w sprawie wizyty u dentysty O zdjęciu rtg wiem, że nie można robić, ale nie miałam pewności co do znieczulenia. Powiem po prostu dentyście o ciąży, na pewno nie jestem pierwszym ani ostatnim takim przypadkiem i będzie wiedział, co robić. Zresztą później sobie przypomniałam, że kiedyś u tego samego dentysty asystentka nawet sama pytała o to.
-
Mimi i jak sytuacja? Ustały plamienia? Ja Wam powiem, ze wczoraj już przez dzień nie plamilam, wieczorem raz i dzisiaj tez póki co czysto. I co? Stres wcale nie mniejszy bo teraz mam stresa czy po prostu się już wszystko nie skończyło. Staram się nie myśleć, żeby sobie głowy nie robić, będzie dobrze musi być
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Byłam dzisiaj na wizycie, bo bardzo kuło mnie w prawym boku. Przestraszyłam się, ale okazuje się że to normalne. No nie powiedziałabym 😉 jest wszystko dobrze. Jest już serduszko i z tego co zrozumiałam bąbelek ma 4mm
sunshine26, Clover, werni, Ewe, Makino28, Magddullina2 lubią tę wiadomość
02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
sunshine26 wrote:Mimi i jak sytuacja? Ustały plamienia? Ja Wam powiem, ze wczoraj już przez dzień nie plamilam, wieczorem raz i dzisiaj tez póki co czysto. I co? Stres wcale nie mniejszy bo teraz mam stresa czy po prostu się już wszystko nie skończyło. Staram się nie myśleć, żeby sobie głowy nie robić, będzie dobrze musi być
Niestety nie. Krew jakby jasniejszy brąz/ róż, bóle brzucha... byłam dziś na izbie przyjęć, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić, zaczynam się martwić ze moze lepiej byłoby jakbym brala jeszcze duphaston czuje jakbym nie zrobiła wszystkiego by bylo dobrze, myśli krążą wokół tematu poronienia. Może jechać do innego szpitala?
-
mimi00 wrote:Niestety nie. Krew jakby jasniejszy brąz/ róż, bóle brzucha... byłam dziś na izbie przyjęć, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić, zaczynam się martwić ze moze lepiej byłoby jakbym brala jeszcze duphaston czuje jakbym nie zrobiła wszystkiego by bylo dobrze, myśli krążą wokół tematu poronienia. Może jechać do innego szpitala?
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40