X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, współczuję nieprzyjemnych przejść z przychodnią. Za coś tym ludziom jest przeciez płacone...
    Jeśli chodzi o łóżeczka, to ja chcę w sypialni miec dostawkę na pierwsze miesiące, ale od razu planuję kupić też drewniane łóżeczko ze szczebelkami i chwilowo postawić je w salonie. Jak znam zycie bedziemy wiekszość czasu właśnie tam przesiadywac z Malutką.
    Natomiast jeśli chodzi o wyprawkę - znów o rety, ja też jestem w czarnej d***. Mamy dostawkę, parę ciuszków, 4 pieluchy, wanienkę i na tym koniec. Mówicie, że do końca 2 trymestru powinno się mieć wszystko? No pieknie!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy mieli w sypialni dostawkę, a po ok. 6 miesiącach przprowadzka do łóżeczka i swojego pokoju. Nie mamy miejsca w sypialni na 'normalne' łóżeczko. Może by się jakoś zmieściło gdyby przysunąć łóżko do okna, ale nie wyobrażam już sobie tak spać że mąż będzie przechodził nade mną żeby wstać.
    Co do wyprawki to mamy większość ubrań. Muszę tylko dokupić jakieś w kwiatuszki i falbanki bardziej na wyjście. Powoli zabieram się za kupowanie innych rzeczy. Mam już listę rzeczy do kupienia, tylko trzeba zamówić. A dzisiaj jedziemy odebrać wózek i fotelik ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 13:56

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wybrałam dostawkę na kółkach i mam zamiar jeździć nią na trasie sypialnia-salon 😅

Agatka jaki wózek wybraliście? 🙂

My właśnie dzwoniliśmy do sklepu w którym chcemy kupić wózek i fotelik i gość powiedział, że czas oczekiwania to ok 3-4 tygodnie, więc jeszcze się wstrzymamy.

3i492n0aa33ktkto.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy dostawkę na kółkach będę wozić młodego po chałupie;) ale planuję jeszcze kupić leżaczek Tiny Love. Wózek już czeka:)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podgrzewacza-ja karmiłam mm i powiem,że bardzo ułatwił nam życie,ale myślę,że jak ktoś będzie karmił piersią to raczej zbędny wydatek :)

Powiem Wam,że przeraża mnie ta sytuacja z covidem... Mąż na żadnej wizycie ze mną nie był bo zakaz osób towarzyszących w gabinecie,porody rodzinne od marca wstrzymane więc nie ma nawet co liczyć,że do lutego coś się w tej kwestii zmieni i mąż pewnie córkę zobaczy jak będzie nas odbierał ze szpitala... No nie wyobrażam sobie tego..

Syn- wrzesień 2018
    Czekamy na Alę - luty 2021

8p3ougpjzytfagv1.png

• Maenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny drogie nie panikujemy z wyprawką, mamy jeszcze sporo czasu! 😁 Ja czekałam do połówkowych, kilka dni temu byliśmy na badaniu (wszystko jest ok❣) i zaczynamy działać. Mam plan, aby mieć wszystko ogarnięte do końca roku.

Na chwilę obecną przez ostatnie dni nazamawiałam ciuszków z hm, sinsay i Bobaskowo. Jejku piękne te rzeczy 😁. Poza tym też jeszcze nic nie mamy. No mamy wybrany wózek, fotelik (musimy jechać zamówić) i łóżeczko. Jaram się tą wyprawką jak nie wiem😊. Po długim i ciężkim okresie starań z IVF aż nie wierzę, że to wszystko dla naszego Synusia...

My planujemy dostawkę w sypialni, łóżeczko drewniane w pokoju małego i jeszcze jakiś bujaczek do salonu czy coś.. Myślimy o Chicco Baby Hug lub Baby Bjorn.. Któraś z Was planuje taki zakup? A moze juz testowałyscie te sprzęty i macie jakąś opinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 14:28

Lavendowa, oloowa2709 lubią tę wiadomość

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Franiczka_ Eurocart crox. Bo jest kompaktowy. Mieszkamy na 3 piętrze, bez windy i miejsca na klatce na wózek. Budżet był ograniczony, a woleliśmy dobry fotelik z bazą. Zobaczymy jak to będzie 😉

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to mam już prawie wszystko,ale też te "większe" wydatki teraz nas ominęły typu wózek czy łóżeczko,bo mamy po synku :) Aaa jeszcze fotelik do samochodu musimy kupić z tych droższych rzeczy :)

Syn- wrzesień 2018

8p3ougpjzytfagv1.png

• Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Dziewczyny drogie nie panikujemy z wyprawką, mamy jeszcze sporo czasu! 😁 Ja czekałam do połówkowych, kilka dni temu byliśmy na badaniu (wszystko jest ok❣) i zaczynamy działać. Mam plan, aby mieć wszystko ogarnięte do końca roku.

Na chwilę obecną przez ostatnie dni nazamawiałam ciuszków z hm, sinsay i Bobaskowo. Jejku piękne te rzeczy 😁. Poza tym też jeszcze nic nie mamy. No mamy wybrany wózek, fotelik (musimy jechać zamówić) i łóżeczko. Jaram się tą wyprawką jak nie wiem😊. Po długim i ciężkim okresie starań z IVF aż nie wierzę, że to wszystko dla naszego Synusia...

My planujemy dostawkę w sypialni, łóżeczko drewniane w pokoju małego i jeszcze jakiś bujaczek do salonu czy coś.. Myślimy o Chicco Baby Hug lub Baby Bjorn.. Któraś z Was planuje taki zakup?

Kochana uwierz,bo jeszcze trochę i Synuś będzie z Wami <3 Mi w tej ciąży czas tak szybko leci,że masakra xd

Maenka lubi tę wiadomość

Syn- wrzesień 2018

8p3ougpjzytfagv1.png

• Maenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowa mnie też to przeraża.. Nastawiam się na poród bez Męża niestety 😭 mimo, że u nas są jeszcze porody rodzinne.. No ale co będzie do lutego to nie wie nikt. Poważnie rozważam też prywatny szpital, ale wiadomo jak to jest. Planować sobie można, wizyty kwalifikacyjne są dopiero po 35tc żeby odsiać ciążę najbardziej zagrożone itp.

Jak się w ogóle szykujecie do porodu? Jakaś joga, ćwiczenia miednicy i nie tylko? Ćwiczenia oddechowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 14:30

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą nie byłam zbyt aktywna,więc teraz chciałam coś tam poćwiczyć i wybrałam basen,ale co z tego jak zdążyłam kilka razy pójść i od poniedziałku zamykają ;/ Ale może poszukam jakieś ćwiczenia dla ciężarnych,może polecicie coś dla początkujących? :)

Syn- wrzesień 2018

8p3ougpjzytfagv1.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie przeraża koronawirus, a obostrzenia, które są coraz bardziej idiotyczne i coraz bardziej krzywdzą ludzi a nie im pomagają :( Teraz jest sezon wszelkich chorób zakaźnych a koronawirusy są z nami od zawsze, dlatego totalnie nie dziwi mnie wzrost zakażeń. Dodatkowo ich liczba poszła lawinowo w górę od momentu w którym lekarze poz zaczęli kierować ludzi na testy. Jak można w takim okresie odcinać ludzi od służby zdrowia i kazać im stać w kolejkach na zimnie?! Noworodki odseparowane od mam, pacjenci onkologiczni z przerwaną terapią...można tak wymieniać bez końca. Czy tym ludziom nie należy się współczucie? Świat stanął na głowie, a rządzący całkiem na nie poupadali.

Lolita, tygrysek7773 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawą też daleko w lesie. Kupiłam tylko kilka ciuszków ale tylko dlatego że były w bardzo dobrych cenach na promocji.
    Planuje kupić next2me cot a po 3-4 miesiącach dopiero łóżeczko. Możliwe że zakupie też kosz Mojżesza do salonu, ale to jeszcze kwestia do przemyślenia. Wózek i resztę rzeczy najwcześniej zacznę kupować koniec listopada, początek grudnia. Teraz najzwyczajniej w świecie się boję.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki mam prawie wszystko, zostalo mi do kupienia kilka rzeczy. Pampersy, chusteczki mokre, coś do kąpieli, krem na wiatr do buzi, śpiworek do spania i myślę nad mufkami do wózka na spacery, bo barzdzo szybko marzne. Muszę tez odebrac przewijak z wanienką. Poza tym wszystko mam 😊 nie mogę uwierzyć, że jeszcze chwile i nasz wyczekany synuś będzie z nami 😍

Co do spania malucha, mamy łóżeczko 3w1. Dostawne, zwykłe i później tapczanik. Do salonu i kuchni mam kosz na kółkach 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 15:29

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiscie bardzo bym chciała rodzic z mężem ale nie wiadomo jak będzie.
    My praktycznie cała wyprawkę mamy. Wozek i fotelik samochodowy muszę tylko wyprać. Zreszta corka jeszcze od czasu do czasu w spacerowce jeździ wiec w ostatniej chwil zabiorę się za wozek. Dostawkę do wózka już kupiłam wiec jak coś to na spacery można od razu chodzić. Jedyne co chce dokupić to bujak Babybjorn .
    My mamy w sumie trzy łóżeczka: dostawka w sypialni, łóżeczko w pokoju małego i turystyczne w salonie. Zobaczymy czy się przydadzą. Corka nie korzystała🙈🙈🙈

• Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że już macie tyle rzeczy dla waszych dzieciaczków. Ja jestem w lesie. Jedyne co mam to wózek, fotelik i bazę, które kupiłam w tym tygodniu. Wcześniej kupiłam tylko jeden zestaw 5szt. body. Poza tym nie mam nic.... Musze się brać za wybieranie tych wszystkich gadżetów, bo zostane w tyle ze wszystkim 😱😱😱

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    My planujemy dostawkę w sypialni, łóżeczko drewniane w pokoju małego i jeszcze jakiś bujaczek do salonu czy coś.. Myślimy o Chicco Baby Hug lub Baby Bjorn.. Któraś z Was planuje taki zakup? A moze juz testowałyscie te sprzęty i macie jakąś opinie?
    Fizjoterapeuci odradzają używanie bujaczków. Wklejam link do artykułu na ten temat:
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2017/11/23/bujaczek/

A i tak decyzję każdy podejmie sam. My rezygnujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 18:29

Ania81, Clover, GrubAsia lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita fajny artykul. Ja mialam dla kazdego bujaczek, ale zadko w nim lezaly. Teraz bujaczka nie kupie, tylko kolyske do salonu, ktora pozniej mozna przerobic na bujaczek lub fotelik

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bujaczek mam, przecież dziecko nie leży w nim całymi dniami :) uratował mi pupę nie raz, jak byłam sama w domu z dzieckiem, które płakało zawsze jak wychodziłam z pokoju + kolki. Wsadziłam do bujaka i do łazienki i dzięki temu mogłam się szybko umyć.

Sweetcake lubi tę wiadomość

• _Hope Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, Wy już tyle rzeczy macie dla swoich maluszków, a nam tak dużo jeszcze brakuje 😯😲😱
    Z większych inwestycji mamy tylko wózek. 🙊🙈
    Sporo ubranek udało mi się kupić w lumpeksach, brakuje nam tylko parę rzeczy i myślę, że ubrankowa wyprawka będzie w komplecie. U nas malutka będzie spała w łóżeczku, które wkrótce zamierzam zamówić. Za całą resztą muszę się dopiero rozglądnąć. W dobie koronawirusa większość rzeczy będę kupować przez internet, ale gadżetów jest tak duuużo, że człowiek nie wie, co tak naprawdę jest niezbędnie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Podzielam Wasze obawy związane z covidem i porodem. Wątpię żeby mąż mógł nas odwiedzać... I nie wiem też jak będzie z porodem w moim przypadku. Mam zaświadczenie od specjalisty, który wskazuje na rozwiązanie przez cc, ale nie każdy ginekolog je uznaje. Na następnej wizycie muszę o tym porozmawiać z moim lekarzem.

Wkrótce czeka mnie też krzywa cukrowa i mam nadzieję, że w oczekiwaniu na pobranie nie będę musiała stać na zewnątrz przed laboratorium. 😡

Motywujecie mnie do ogarnięcia wyprawki! Czas tak szybko płynie, ani się obejrzymy i maluszki będą z nami 😍😍😍

2021 H🩷
    2023 W🩵
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ