X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po głowie chodzi 14 styczeń 🤷

Ania81 lubi tę wiadomość

• Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mógł by być 01.02.2021 taka fajna myślę data ale szczerze mówiąc wolałabym okolice 15 stycznia :)

Ania81 lubi tę wiadomość

bl9ci09kc99luerc.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita masz możliwość sprawdzać sobie cukry ogarnąć skądś glukometr ? ja miałam w pierwszej ciąży wynik poniżej granicy i nie chcieli tego zakwalifikować jako cukrzycy A pomiary glukometrem robione na własną rękę pokazywały czasem skoki po posiłkach więc sama wtedy włączyłam dietę. Ale najlepiej skonsultuj się z lekarzem

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku piękna córeczka :)

Dziewczyny ćwiczycie jeszcze? Ja przez całą ciążę jestem dość aktywna, ale ostatnio coraz ciężej jest mi się zmobilizować. Czuję się jak hipopotam! Dajcie mi kopa w tyłek, bo mam ochotę schować się pod koc i tak przeleżeć do porodu. Tęsknię już za lekkością bytu :D

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam materace firmy havea. Już jedna z Was także je polecila a ja się szczerze do tego dolaczam:) I któras pytała o karmienie mm od samego początku. Tak, możliwe że ja będę karmić od samego początku mm:) Ale śliczne sa buziaczki na Waszych usg😍ja mam usg 3 trymestru za 5 tygodni dopiero .mam ogromny brzuch powiem Wam.poszlo mi na szczęście tylko w brzuch.7,8 kg od samego początku przytylam.ale ten brzuch jakiś kosmos.w 1 ciazy na sam koniec taki mialam🙈🙈A gdzie tu do lutego.jak dłużej posiedze to potem mam problem żeby wstać tak mnie odcinek ledzwiowy boli. Chyba kupię piłkę I zacznę się ruszać trochę bo będzie dramat 😂 patrzcie na mój brzuch : https://zapodaj.net/efc05de69e21e.jpg.html

tygrysek7773, Vagabond, Rucola, oloowa2709, Clover, Rodzina, GrubAsia lubią tę wiadomość

hchys65go9cctdtm.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaa ja mam taki sam 🤣 też mi poszło tylko w brzuch. chudne teraz na diecie. śliczna dziewczyna z Ciebie w ogóle :)

Ingaaa lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ingaa ja mam taki sam 🤣 też mi poszło tylko w brzuch. chudne teraz na diecie. śliczna dziewczyna z Ciebie w ogóle :)

Dzięki bardzo:) ja nie mam diety ,nie ruszam się ,czyli katastrofa -żaden przykład do życia ze mnie😂mam farta tfutfu, że ta ciąża póki co jest dla mnie łaskawa. Nawet jak już coś doskwiera to nie mam czasu zbytnio O tym myśleć ,jak zaraz obok słyszę słowa córki "mama berek,mama szukasz " hehe potem tylko wieczorami leżę w wannie dwie godziny jak młoda zaśnie I się relaksuje w pełni 😂

hchys65go9cctdtm.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zakaz ćwiczeń bo skurcze i skracającą się szyjka a teraz jeszcze rozwarcie się robi delikatne.
    Z jednej strony mam nadzieję rodzic dopiero na początku marca ale fizycznie już mam dość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku śliczności ta twoja córeczka!!!
    Piękne zdjęcie 😊

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję wielką jak słoń i bardzo źle mi się chodzi, a żeby wystartować to już w ogóle... Chyba spojenie mi się rozeszło bo ból mam straszny. Zaczęły mi dokuczać bóle bioder w nocy, okropność. A na dodatek dziś rano podjechały mi nogi na śniegu i wylądowałam na dupsku, dobrze że jakoś się wyratowałam z tego upadku i nie huknęłam z całym impetem bo by się pewnie wizytą na izbie skończyło...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Dziewczyny, odebrałam właśnie wyniki badań. Po raz pierwszy wyszła mi glukoza w moczu (50 mg/dl). Czy któraś z Was miała w porządku test obciążenia, a mimo to pojawił jej się cukier w moczu? Jutro mam wizytę, ale chciałam podpytać kontrolnie, czy jest się czym martwić?
    Ja miałam glukoze na tym samym poziomie ale ja mam stwerdzoną cukrzyce ciązową. Położna sie pytała czy cukry rano nie były wysokie jak pojawiła sie glukoza w moczu

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    Ja się czuję wielką jak słoń i bardzo źle mi się chodzi, a żeby wystartować to już w ogóle... Chyba spojenie mi się rozeszło bo ból mam straszny. Zaczęły mi dokuczać bóle bioder w nocy, okropność. A na dodatek dziś rano podjechały mi nogi na śniegu i wylądowałam na dupsku, dobrze że jakoś się wyratowałam z tego upadku i nie huknęłam z całym impetem bo by się pewnie wizytą na izbie skończyło...

Ja też się czuję jak słonica, tętno mam ok 95 spoczynkowe, biodra też mnie strasznie bolą w nocy, wejście po schodach to wyzwanie, bo zadyszki dostaję 😳 wydaje mi się że też zaczęłam już odczuwać skurcze BH, a jeszcze 2 miesiące do końca.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglądao na to, że wkroczyłyśmy w trzeci trymestr z przytupem. Zastanawiam się tylko jak to musi byc cieżkk na samej końcowce do której conieco mamy :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake ja mam tp na 24.02. 04 moj maz ma urodziny., 27.02 mamy 10 rocznice slubu, wiec maluszek wybral sobie super miesiac na narodziny

Ultraviolet mialam na mysli przenoszenie poza 04.02, tyle ze zakrecona ja tego nie napisalam. Ja juz wiem, ze beda wywolywac, tyle ze nie znam jeszcze daty.

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Tygrysku piękna córeczka :)

Dziewczyny ćwiczycie jeszcze? Ja przez całą ciążę jestem dość aktywna, ale ostatnio coraz ciężej jest mi się zmobilizować. Czuję się jak hipopotam! Dajcie mi kopa w tyłek, bo mam ochotę schować się pod koc i tak przeleżeć do porodu. Tęsknię już za lekkością bytu :D
    Ja codziennie 45 min na orbitreku i od czasu do czasu ćwiczenia na nogi i pośladki no i od popołudnia biegi za niemalże 3 latka. A i tak boli mnie kręgosłup, czuje się jak słoń i ostatnio puls wariuje . Aż się boje pomyśleć co by było jakbym nie ćwiczyła. Przytyłam około 10 kg i cały czas się zastanawiam skod aż tyle tych kg. Nie jem słodyczy, nic smażonego czy tłustego, chleb tylko pełnoziarnisty . Zamierzam do samego porodu cwiczyc ale zobaczymy czy się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje sie jak slon w skladzie porcelany. Czuje sie wielka, spuchnieta🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Maz dzis na mnie patrzy i mowi ze mi sie brzuch obnizyl, bo we wczesniejszy ciazach na tym etapie brzuch mialam pod samymi cyckami🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Schody to wyzwanie bo wchodzenie po nich przysparza wiecej bolu. Plus jakas placzliwa sie zrobilam, byle co a ja placze🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. A jeszcze sporo zostalo.
    Z moich wszystkich ciaz ta jest najciezsza😔🤦‍♀️🤦‍♀️

• Clover Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ja darowałam sobie orbitrek, bo bardzo szybko się męczę, nawet przy lekkim trybie ćwiczeń. Dalej robię natomiast ćwiczenia z piłką :)

Również czuję się ostatnio ociężała i niezdarna, najchętniej bym leżała albo spała, strasznie mnie to irytuje... Na szczęście waga od dwóch tygodni stoi w miejscu, pewnie wyeliminowanie problemów jelitowych ma na to duży wpływ. Ale brzuch jest już spory, zimowa kurtka też robi swoje, więc dużo osób widząc mnie pyta, czy już zaraz będę rodzić 🙈 Wrzucam aktualne foto:
    https://naforum.zapodaj.net/c7db5c11e9ea.jpg.html

Wcześniej nie spieszyło mi się szczególnie do porodu, ale teraz chciałabym, żeby był już styczeń... Termin mam z OM na 04.02, z USG na 29/30.01, ale nie pogniewałabym się, gdyby synek troszkę wcześniej się zdecydował, bo zapowiada się duży. Mąż obstawia 20.01 bo ma wtedy swoje trzydzieste urodziny, a ja obstawiam 28.01 lub 01.02 😁 A jak będzie - okaże się w odpowiednim czasie 🙂

Rucola, Vagabond, Majorka, Ania81, Lolita lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam przeczucie ze urodzę pod koniec grudnia. Ale znając moje „przeczucia” urodzę w połowie lutego mając termin na 31 stycznia.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    To ja mam przeczucie ze urodzę pod koniec grudnia. Ale znając moje „przeczucia” urodzę w połowie lutego mając termin na 31 stycznia.
    Ja mam ciążę donoszoną 31 grudnia więc zaciskam nogi do stycznia 😃

Rucola, Ania81, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja co prawda jestem w ciąży bliźniaczej, ale to przecież nie znaczy że powinnam tyć 2 razy wiecej a robię już 19ty kg na plusie, także Wasze 10kg brzmią dla mnie bajecznie :) Obwód brzucha powiększył mi się już o prawie 40cm.
    Według mnie i wszystkich wokół wyglądam zaskakująco dobrze jak na te parametry hahahaha zresztą załączam zdjęcie do oceny ;)
    Okresowo dokucza mi spojenie łonowe, ale ostatnio coraz mniej, ale najgorsze jest zmęczenie. Ciągły brak energii. Dużo śpię, dużo jem, oszczędzam się, ćwiczenia nie wchodzą w grę, bo po pierwsze nie mam siły a po drugie miałabym stres o swoją szyjkę. Bardzo chcę donosić do 21.01.2021 (Sweetcake mam nadzieję, że Twoja córeczka jest instnym aniołkiem :))
    Nie mam jakiegoś stresu jeśli chodzi o sylwetkę, myślę, że w swoim czasie wrócę do formy, teraz nie zaprzątam sobie tym głowy. Chcę po prostu donosić :)
    https://naforum.zapodaj.net/a4b0a836c88a.png.html

Ingaaa, Vagabond, Majorka, Clover, ultraviolet, werni, Ania81, Patt94, Tristana, oloowa2709, Lolita, hannaha, GrubAsia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ