🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lolita masz możliwość sprawdzać sobie cukry ogarnąć skądś glukometr ? ja miałam w pierwszej ciąży wynik poniżej granicy i nie chcieli tego zakwalifikować jako cukrzycy A pomiary glukometrem robione na własną rękę pokazywały czasem skoki po posiłkach więc sama wtedy włączyłam dietę. Ale najlepiej skonsultuj się z lekarzem
-
Tygrysku piękna córeczka
Dziewczyny ćwiczycie jeszcze? Ja przez całą ciążę jestem dość aktywna, ale ostatnio coraz ciężej jest mi się zmobilizować. Czuję się jak hipopotam! Dajcie mi kopa w tyłek, bo mam ochotę schować się pod koc i tak przeleżeć do porodu. Tęsknię już za lekkością bytutygrysek7773 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja bardzo polecam materace firmy havea. Już jedna z Was także je polecila a ja się szczerze do tego dolaczam:) I któras pytała o karmienie mm od samego początku. Tak, możliwe że ja będę karmić od samego początku mm:) Ale śliczne sa buziaczki na Waszych usg😍ja mam usg 3 trymestru za 5 tygodni dopiero .mam ogromny brzuch powiem Wam.poszlo mi na szczęście tylko w brzuch.7,8 kg od samego początku przytylam.ale ten brzuch jakiś kosmos.w 1 ciazy na sam koniec taki mialam🙈🙈A gdzie tu do lutego.jak dłużej posiedze to potem mam problem żeby wstać tak mnie odcinek ledzwiowy boli. Chyba kupię piłkę I zacznę się ruszać trochę bo będzie dramat 😂 patrzcie na mój brzuch : https://zapodaj.net/efc05de69e21e.jpg.html
tygrysek7773, Vagabond, Rucola, oloowa2709, Clover, Rodzina, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Ingaa ja mam taki sam 🤣 też mi poszło tylko w brzuch. chudne teraz na diecie. śliczna dziewczyna z Ciebie w ogóle
Ingaaa lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Ingaa ja mam taki sam 🤣 też mi poszło tylko w brzuch. chudne teraz na diecie. śliczna dziewczyna z Ciebie w ogóle
Dzięki bardzo:) ja nie mam diety ,nie ruszam się ,czyli katastrofa -żaden przykład do życia ze mnie😂mam farta tfutfu, że ta ciąża póki co jest dla mnie łaskawa. Nawet jak już coś doskwiera to nie mam czasu zbytnio O tym myśleć ,jak zaraz obok słyszę słowa córki "mama berek,mama szukasz " hehe potem tylko wieczorami leżę w wannie dwie godziny jak młoda zaśnie I się relaksuje w pełni 😂 -
Tygrysku śliczności ta twoja córeczka!!!
Piękne zdjęcie 😊tygrysek7773 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ja się czuję wielką jak słoń i bardzo źle mi się chodzi, a żeby wystartować to już w ogóle... Chyba spojenie mi się rozeszło bo ból mam straszny. Zaczęły mi dokuczać bóle bioder w nocy, okropność. A na dodatek dziś rano podjechały mi nogi na śniegu i wylądowałam na dupsku, dobrze że jakoś się wyratowałam z tego upadku i nie huknęłam z całym impetem bo by się pewnie wizytą na izbie skończyło...
-
Lolita wrote:Dziewczyny, odebrałam właśnie wyniki badań. Po raz pierwszy wyszła mi glukoza w moczu (50 mg/dl). Czy któraś z Was miała w porządku test obciążenia, a mimo to pojawił jej się cukier w moczu? Jutro mam wizytę, ale chciałam podpytać kontrolnie, czy jest się czym martwić?Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
marta_kwk wrote:Ja się czuję wielką jak słoń i bardzo źle mi się chodzi, a żeby wystartować to już w ogóle... Chyba spojenie mi się rozeszło bo ból mam straszny. Zaczęły mi dokuczać bóle bioder w nocy, okropność. A na dodatek dziś rano podjechały mi nogi na śniegu i wylądowałam na dupsku, dobrze że jakoś się wyratowałam z tego upadku i nie huknęłam z całym impetem bo by się pewnie wizytą na izbie skończyło...
Ja też się czuję jak słonica, tętno mam ok 95 spoczynkowe, biodra też mnie strasznie bolą w nocy, wejście po schodach to wyzwanie, bo zadyszki dostaję 😳 wydaje mi się że też zaczęłam już odczuwać skurcze BH, a jeszcze 2 miesiące do końca.
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
nick nieaktualnySweetcake ja mam tp na 24.02. 04 moj maz ma urodziny., 27.02 mamy 10 rocznice slubu, wiec maluszek wybral sobie super miesiac na narodziny
Ultraviolet mialam na mysli przenoszenie poza 04.02, tyle ze zakrecona ja tego nie napisalam. Ja juz wiem, ze beda wywolywac, tyle ze nie znam jeszcze daty. -
madiiiii wrote:Tygrysku piękna córeczka
Dziewczyny ćwiczycie jeszcze? Ja przez całą ciążę jestem dość aktywna, ale ostatnio coraz ciężej jest mi się zmobilizować. Czuję się jak hipopotam! Dajcie mi kopa w tyłek, bo mam ochotę schować się pod koc i tak przeleżeć do porodu. Tęsknię już za lekkością bytu -
nick nieaktualnyJa czuje sie jak slon w skladzie porcelany. Czuje sie wielka, spuchnieta🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Maz dzis na mnie patrzy i mowi ze mi sie brzuch obnizyl, bo we wczesniejszy ciazach na tym etapie brzuch mialam pod samymi cyckami🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Schody to wyzwanie bo wchodzenie po nich przysparza wiecej bolu. Plus jakas placzliwa sie zrobilam, byle co a ja placze🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. A jeszcze sporo zostalo.
Z moich wszystkich ciaz ta jest najciezsza😔🤦♀️🤦♀️ -
madiiiii wrote:Dziewczyny ćwiczycie jeszcze? Ja przez całą ciążę jestem dość aktywna, ale ostatnio coraz ciężej jest mi się zmobilizować. Czuję się jak hipopotam! Dajcie mi kopa w tyłek, bo mam ochotę schować się pod koc i tak przeleżeć do porodu. Tęsknię już za lekkością bytu
Również czuję się ostatnio ociężała i niezdarna, najchętniej bym leżała albo spała, strasznie mnie to irytuje... Na szczęście waga od dwóch tygodni stoi w miejscu, pewnie wyeliminowanie problemów jelitowych ma na to duży wpływ. Ale brzuch jest już spory, zimowa kurtka też robi swoje, więc dużo osób widząc mnie pyta, czy już zaraz będę rodzić 🙈 Wrzucam aktualne foto:
https://naforum.zapodaj.net/c7db5c11e9ea.jpg.html
Wcześniej nie spieszyło mi się szczególnie do porodu, ale teraz chciałabym, żeby był już styczeń... Termin mam z OM na 04.02, z USG na 29/30.01, ale nie pogniewałabym się, gdyby synek troszkę wcześniej się zdecydował, bo zapowiada się duży. Mąż obstawia 20.01 bo ma wtedy swoje trzydzieste urodziny, a ja obstawiam 28.01 lub 01.02 😁 A jak będzie - okaże się w odpowiednim czasie 🙂Rucola, Vagabond, Majorka, Ania81, Lolita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuuziaaaa wrote:To ja mam przeczucie ze urodzę pod koniec grudnia. Ale znając moje „przeczucia” urodzę w połowie lutego mając termin na 31 stycznia.
Rucola, Ania81, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja co prawda jestem w ciąży bliźniaczej, ale to przecież nie znaczy że powinnam tyć 2 razy wiecej a robię już 19ty kg na plusie, także Wasze 10kg brzmią dla mnie bajecznie Obwód brzucha powiększył mi się już o prawie 40cm.
Według mnie i wszystkich wokół wyglądam zaskakująco dobrze jak na te parametry hahahaha zresztą załączam zdjęcie do oceny
Okresowo dokucza mi spojenie łonowe, ale ostatnio coraz mniej, ale najgorsze jest zmęczenie. Ciągły brak energii. Dużo śpię, dużo jem, oszczędzam się, ćwiczenia nie wchodzą w grę, bo po pierwsze nie mam siły a po drugie miałabym stres o swoją szyjkę. Bardzo chcę donosić do 21.01.2021 (Sweetcake mam nadzieję, że Twoja córeczka jest instnym aniołkiem )
Nie mam jakiegoś stresu jeśli chodzi o sylwetkę, myślę, że w swoim czasie wrócę do formy, teraz nie zaprzątam sobie tym głowy. Chcę po prostu donosić
https://naforum.zapodaj.net/a4b0a836c88a.png.htmlIngaaa, Vagabond, Majorka, Clover, ultraviolet, werni, Ania81, Patt94, Tristana, oloowa2709, Lolita, hannaha, GrubAsia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021