X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Sweetcake mam nadzieję, że Twoja córeczka jest instnym aniołkiem :))

Rucola coz mam powiedzieć🤔🤔🤔Jest przeuroczym, przemądrym,rezolutnym dzieckiem , jak się śmieje to zaraza wszystkich tym śmiechem ale do aniołka to jej baaaardzo daleko. Nie rozwodząc się bez grupy wsparcia High need baby chyba bym oszalała no i majac prawie 3 lata jeszcze nie dała nam przespać żadnej nocy. Jazda samochodem to koszmar. Ale dzieckiem jest fantastycznym🥰🥰🥰

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wygladasz super. Bardzo zgrabnie. Moje 10 kilo rozeszło się na wszystkie partie ciała i wygladam grubo, przynajmniej ja tak uważam. A ty masz szczuplusieńkie nóżki i tylko brzuszek pokaźnych rozmiarów, co jest oczywiscie zrozumiałe.

Rucola lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake podziwiam za te codzienne ćwiczenia. U mnie ostatnio dzień ćwiczeń dwa przerwy. Orbitrek jeszcze jakoś idzie gorzej pozostałe ćwiczenia. Do tego dochodzi mega ciężki okres w firmie i mam już totalnie dość. Chciałabym dotrwać do 36 tyg. i mogę rodzić :D

Dziewczyny wyglądacie pięknie! A po Tobie Rucola wcale nie widać, że to ciąża bliźniacza! Mnie poza brzuchem kg poszły jeszcze w tyłek i uda, ale z tym rejonem zawsze miałam problem. Po połogu wracam powoli do formy! :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek śliczna córeczka :)

Rucola też bym nie powiedziała że jesteś w ciąży bliźniaczej :) na sieroniowkach gdzie byłam wcześniej z synem była też jedna dziewczyna z bliźniakami i jak dobrze pamiętam urodziła w 38tc :)

Co do materaca syn na lozeczko i materac z Ikea materac piankowy. Kupiłam na niego z jukki dwa ochraniacze żeby właśnie nie przesikal. Kilka razy pomogły :)

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz super tyłek, taki okrągły i w ogóle.. w ogóle mówię dziś do męża że po bliźniakach robię sobie cycki (w sensie jakoś będę chciała poprawić ich formę a nie rozmiar) to teraz przez myśl mi przeszło powiększenie sobie tyłka 🤭 marny mam przy mojej najfajniejszej wadze 😅 chyba zbliża mi się kryzys wieku średniego 😂😂😂
    Sweetcake chyba nie chciałam przeczytać Twojej wiadomości w całości, zapamiętuję tylko ostatnie zdanie 😂😂😂 i jeszcze możesz dodać że jest śliczna, to też zapamiętam :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tyłek i pozostałe części ciała polecam regularne ćwiczenia z Chodakowską. Szkoda że nie mam zdjęć przed i po. Nawet po ciążach można wypracować super figurę.

Sweetcake moja pierwsza córeczka też była typowym High need baby. Wierzę we wszystko co napisałaś, uwierzyłabym też gdybyś napisała, że miałaś ochotę wyrzucić własne dziecko przez okno ;) Moja ma teraz 6 lat i ze wszystkiego wyrosła. Jest cudowna. Nie chcę nawet wspominać przeszłości, bo zawsze chce mi się płakać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 00:02

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sweetcake moja pierwsza córeczka też była typowym High need baby. Wierzę we wszystko co napisałaś, uwierzyłabym też gdybyś napisała, że miałaś ochotę wyrzucić własne dziecko przez okno ;) Moja ma teraz 6 lat i ze wszystkiego wyrosła. Jest cudowna. Nie chcę nawet wspominać przeszłości, bo zawsze chce mi się płakać...[/QUOTE]

Madiii oj było bardzo ciężko. Nie opisałam wszystkiego bo nie chce nikogo straszyć ale były tygodnie, miesiące, ze nie dawałam rady. U nas głównym problemem był sen. Do drugiego roku spała w nocy max 40 min. No i ja musiałam zawsze być koło niej. No i standardowo wozek i fotelik samochodowy to największe zło. Teraz już jest duuuuzo lepiej.
    Rucola oczywiscie, ze jest sliczniutka😄😄😄😄😄 No i bardzo empatyczne. Codziennie słyszymy po kilkanaście razy: mamusiu, tatusiu kocham Was nad zycie.🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 06:48

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake u nas też ogromne problemy ze spaniem, musieliśmy puszczać bajki w środku nocy. Wózek istny koszmar. Nie raz zrezygnowałam ze spaceru. Potem bunt skierowany przeciwko mnie po urodzeniu drugiej córeczki. Przez pewien czas czułam się jak najgorsza mama na świecie. Nie chciała mnie nawet trzymać za rękę, gdy odbierałam ją z przedszkola. Wracałam ze łzami w oczach. Dobra, nie będę się rozpisywać... ;) Najważniejsze, że teraz jest dobrze. Zobaczysz u Ciebie z wiekiem córeczki też będzie coraz lepiej ♥ U nas uspokoiło się koło 4 roku życia.

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mój synuś też był hnb...jeśli córka taka będzie to chyba nie zdecyduje się na trzecie dziecko

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bycie potencjalna mamą 2 hnb delikatnie powiedziawszy przeraża i tak naprawdę to nigdy nawet tego nie brałam pod uwagę, aczkolwiek chyba dobrze zdać sobie sprawę z tego, ze może być naprawdę różnie. Choć mam póki co w sobie taki wewnętrzny spokój, który zresztą miałam też w pierwszej ciąży i chce wierzyć, ze moja dwójka będzie podobna do synka, który popalić daje od niedawna :P
    Wiadomo, nie było jakoś super lekko na początku, ale pobudek miałam 3-4 w nocy a nie co 40minut, ale synek zasypiał sobie przy piersi gdy Go karmiłam na leżąco więc dla mnie to nie był żaden problem. Z dwójką nie będzie to takie proste bo na leżąco dwójki karmić się nie da a tym bardziej usnąć przy tym, choc kto wiem, do czego zdolna jest zdesperowana matka :) Najbardziej boję się o to, że się nie rozdwoję ani nie roztroję ale cóż... teraz moim zadaniem jest donosić, aby dzieciaczki urodziły się jak najbardziej dojrzałe i gotowe do przyjścia na ten świat. Musze się skupić na tym a co będzie potem-zabaczymy.

Majorka, Franiczka_, werni lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola pewnie z czasem opanujesz do perfekcji karmienie ich razem ale ja nie wiem jakby tak chwycić dwójkę i tak myślę, że na początku może da radę tak, że najpierw karmisz jednego malucha a drugiego naprzykład wkładasz do bujaka i bujasz nogą co jakiś czas a później jak pierwszy najedzony to do łóżeczka a drugi do karmienia. I wiesz raz jeden jest pierwszy a raz drugi maluszek żeby było sprawiedliwie 😄 mam na myśli noce kiedy będziesz musiała sobie poradzić sama. Moja młodsza uspokajała się przy muzyce, może dzięki temu maluszki Twoje też będą spokojne albo lepiej będzie któremuś oczekiwać na jedzonko 🤷
    Edit: napewno dasz radę! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 11:28

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka my nawet nie mamy miejsca na bujaczek czy kołyske, niestety jesteśmy zmuszeni mieszkać na 48mkw w 5tkę jeszcze 2 lata. Ale damy radę. Oby dzieci były zdrowe to damy radę :)

ultraviolet, Ania81, Majorka, werni lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Na tyłek i pozostałe części ciała polecam regularne ćwiczenia z Chodakowską. Szkoda że nie mam zdjęć przed i po. Nawet po ciążach można wypracować super figurę.
    Madii nie wątpię, ze ćwiczenia dużo dają! Tylko ja mam problem tego typu, ze u mnie na tyłku tkanka tłuszczowa się w zasadzie nie odkłada a same mięśnie, choćby najbardziej napompowane nie zrobią tego efektu który jest teraz :P A nie chcę być cała otłuszczona, zeby mieć fajny tyłek, wiesz o co mi chodzi ;) zresztą zobaczę, moze mi coś na tym tyłku po ciąży zostanie :P A Ty masz na pewno boską figurę! w ogóle nie było dawno tu Twojego brzuszka :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Majorka my nawet nie mamy miejsca na bujaczek czy kołyske, niestety jesteśmy zmuszeni mieszkać na 48mkw w 5tkę jeszcze 2 lata. Ale damy radę. Oby dzieci były zdrowe to damy radę :)
    Rukola polubiłam za pozytywne nastawienie i odwagę przed "nową" sytuacją. Szacun za pozytywne nastawienie ❣️
    Masz rację, wszystko jakoś się poukłada, zdrowie oczekiwanych maluszków i dzieci, które mamy już w domku jest najważniejsze. I tego życzę nam wszystkim 💗

Ania81, Franiczka_, Angelika0507, _Hope, Rucola, oloowa2709, werni lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja sie podpisuje pod slowa Ultraviolet.
    Zdrowie i szczescie w rodzinie to wiecej niz polowa suksesu do tego pozytywne nastawienie. To jest najwazniejsze w rodzinie

Rucola, ultraviolet, werni lubią tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Madii nie wątpię, ze ćwiczenia dużo dają! Tylko ja mam problem tego typu, ze u mnie na tyłku tkanka tłuszczowa się w zasadzie nie odkłada a same mięśnie, choćby najbardziej napompowane nie zrobią tego efektu który jest teraz :P A nie chcę być cała otłuszczona, zeby mieć fajny tyłek, wiesz o co mi chodzi ;) zresztą zobaczę, moze mi coś na tym tyłku po ciąży zostanie :P A Ty masz na pewno boską figurę! w ogóle nie było dawno tu Twojego brzuszka :)

Szczerze to nawet nie pomyślałam, że brak tłuszczyku na pupie może być problemem. Pewnie dlatego, że zawsze odkłada mi się właśnie w pośladkach i udach, czego nie znoszę :D Poczekaj, po ciąży może się sporo zmienić.
    Mojej figurze sporo brakuje do bycia idealną, ale nawet do tego nie dążę. Ćwiczenia sprawiają, że dobrze czuję się we własnej skórze i to mi wystarcza. Postaram się wrzucić zdjęcie brzuszka za jakiś czas :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja tez należę raczej do tych, u których pozytywne nastawienie to połowa sukcesu.
    Martwię się tylko żeby nie dopadł mnie baby blues po porodzie, a wtedy jakoś dam radę.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Lalala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was przygotowaniem wyprawki i zorganizowaniem miejsca dla maluszka? Mi włączył się syndrom wicią gniazda i mąż się ze mnie śmieje,bo cały czas chodzę z miarą i coś mierzę 🙈 do świąt planujemy jeszcze wyremontować łazienkę, poszłam za ciosem i chcę urządzić na nowo pokój dzienny,a wczoraj byliśmy w Ikei po drobne rzeczy dla dziecka, żeby zorganizować jej kącik na komodzie, na której będzie przewijana. Dzisiaj zrobiłam ostatnie większe zakupy tylu wanienka, rożek,poduszka do karmienia i zostaną tylko pampersy i kompresy do codziennej pielęgnacji. Dzisiaj też wypożyczyłam tensy do porodu. Wyślą je 19 stycznia, z początkiem 38 tygodnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 19:02

atdccwa173tcycke.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie wszystko gotowe, zostało uprac ze 3 kocyki, czapeczkę, posciel z kosza i rozłożyć łóżeczko. W sobote złożymy przewijak, a za tydzień dwa, najpóźniej po świętach będę pakowała torbę😊

POMOCY ! Jaki probiotyk dla takiego małego szkraba? Na co zwrócić uwagę przy wyborze?

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola my jeszcze 2 lata na 50 m2 w piatke. My, dwoch nastolatkow i malutka. Tak bym chciała, zeby udalo sie szybko wybudowac i przeprowadzic... Damy jednak rade, musimy <3

Rucola lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ