🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jeszcze prawie nic nie gotowe. Mam ubranka, kocyki, etc. ale nic nie uprane. Nie mam komody (moze w weekend kupie), przewijaka, wanienki (to pewnie dopiero w styczniu albo na początku lutego). Nic a wyprawki aptecznej ale to pewnie tez w styczniu dopiero będę ogarniać.
Co do probiotyków to chyba lekarz powinien zalecić, ale oni się slabo znają. My braliśmy biogaje ale spotęgowała kolki. Później dicoflor. Ostatnio czytałam o takich szczepach które są podobno super: Bifidobacterium breve B632 i BR03.
Właśnie zastanawiam się kiedy torbę pakować... chyba na poolczątku styczni jakoś... nie wiem sama -
Sądzę, że mamy jakieś 90% 😄 Jutro przyjeżdża wózek, fotelik z bazą, stolarz kończy montować szafę dla bobka. Pod koniec msc będziemy zamawiać łóżeczko i materac, zostaną pierdoły typu kokon, rożek, poduszka do karmienia, ozdoby do kącika 😉 Też mamy małe mieszkanie i liczy się każdy cm 🙈 I też jeszcze będziemy tu mieszkać jakieś 2 lata 😆
-
U nas dużo rzeczy kupione, brakuje przewijaka, aptecznych i kosmetycznych rzeczy, takich dla mnie do szpitala i butelek. Z wiekszych rzeczy brakuje dostawki do sypialni i komody 🙂 pokoik będzie się tworzył pewnie za jakieś 2 tygodnie, chociaż wiem, że to narazie tylko dla uciechy mojego oka 🙈
Pranie i pakowanie torby pewnie jakoś na początku stycznia - chyba nie za późno?😱 -
Co do probiotykow to ja dawalam wtedy kiedy były konieczne I dawalam dicoflor:) co do wyprawki w niedzielę ma mi przyjść szafa pax więc od razu meza zagonie do składania I będę mogła Wkoncu wszystkie rzeczy ritki pochowac:) mi z wyprawki zostało łóżeczko drewniane, przewijak z polkami I pojemnikami z ikea ( Wkoncu decyduje się na cAly zestaw gulliwer z ikea,liczę że szybko potem sprzedam), kocyk bambusowy, podkłady higieniczne,koszule,espumisan I mleko bebiko.nie wierzę że wychodzę na prosta😂
-
My jeszcze nie skompletowaliśmy wszystkiego. Łóżeczko czeka w kartonie aż je złożymy 🙈 musimy kupić wanienkę, rożek, pościel, smoczki, butelki i wyprawkę aptekowo-pielęgnacyjną. I już teraz zastanawiam się jak my się z tym wszystkim pomieścimy. 🤔Będzie ciasno, ale mam nadzieję, że przytulnie. 😆
Podpowiecie mi co z apteki jest niezbędne?2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:My jeszcze nie skompletowaliśmy wszystkiego. Łóżeczko czeka w kartonie aż je złożymy 🙈 musimy kupić wanienkę, rożek, pościel, smoczki, butelki i wyprawkę aptekowo-pielęgnacyjną. I już teraz zastanawiam się jak my się z tym wszystkim pomieścimy. 🤔Będzie ciasno, ale mam nadzieję, że przytulnie. 😆
Podpowiecie mi co z apteki jest niezbędne?
Ja wydalam 400 zł na gemini ostatnio😂 tam najtaniej polecam.ttlko że ja hurtowe ilości wszystkiego kupilam😂 bo ja mam do apteki jakieś 15 km więc bez sensu mi jeździć co chwilę.ale np polecam dla nas czyli mamusiek do szpitala mini zel pod prysznic mini szampon mini pastę itd. Ja kupiłam firmy yope_Hope lubi tę wiadomość
-
Vagabond wrote:Czy któraś z Was użytkowała albo planuje użytkować wanienkę stokke flexi bath? Albo jakąś podobną składaną?
Ja kupiłam flexi bath od stokke, dorwałam na promce ostatnio . Slyszalam dobre opinie, kupilam tez z powodu malej lazienki i zobaczymy jak bedzie sie sprawowac. -
ja już mam prawie wszystko. zostały mi smoczki i kolyska do kupienia. z takich rzeczy higienicznych to mam już podkłady wkłady gaziki sól fizjologiczna bephanten do pupki emolium do kąpieli i smarowania i biały jeleń dla mnie po porodzie i octenisept. nie wiem czy o czymś nie zapomniałam.
liliputkowo90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajka15 wrote:Dziewczyny a czy do szpitala musimy mieć jakieś specjalne koszule? Czy mogą być zwykle koszule nocne? Czy tylko te opisane jako porodowe/poporodowe? W czym wygodnie? Co kupić? Ile?
Bajka15, Rucola lubią tę wiadomość
-
Mavi wrote:Ja kupiłam flexi bath od stokke, dorwałam na promce ostatnio . Slyszalam dobre opinie, kupilam tez z powodu malej lazienki i zobaczymy jak bedzie sie sprawowac.
A wyglada tak sensownie? Na fotach wygalda jakby się nie rozkładała zupełnie na płasko i nie wiem czy to wygodne... a masz ta mniejsza czy xl? -
nick nieaktualnyBajka15 wrote:Dziewczyny a czy do szpitala musimy mieć jakieś specjalne koszule? Czy mogą być zwykle koszule nocne? Czy tylko te opisane jako porodowe/poporodowe? W czym wygodnie? Co kupić? Ile?
To już raczej zależy od Ciebie, jak będziesz karmić to wygodnie mieć specjalna do karmienia, jak nie to raczej bez znaczenia, byle była dla Ciebie wygodna. Na ta „pierwsza” koszule do i po porodzie myśle ze nie warto brać jakiejś drogiej bo dużo dziewczyn wyrzuca (krwawienia itp i łatwiej wyrzucić niż brać do domu). Sprawdź tez czy Twój szpital nie zapewnia koszul bo jak tak to warto skorzystać i nie niszczyć swoich.Bajka15 lubi tę wiadomość
-
Majorka wrote:Szczerze to ja rodzę w sukience a nie koszuli mam jedną taką na ramiączkach, kupioną w supermarkecie więc była na pierwszy poród, ale ją wyprałam, urodziłam kolejna córkę i teraz czeka na trzeci poród. (Używam ją tylko do tego celu, taka "szczęśliwa" sukienka 😉) a spałam zawsze w normalnej piżamie. Teraz kupiłam sobie "koszule" do spania z rozpinanymi cyckami 🤷 mi starczy jedna do szpitala na te 2 doby, niektórzy mocno się pocą po porodzie i wtedy biorą nawet 3. A ja biorę absolutne minimum, mam małą torbę.
Ja sie pociłam masakrycznie a miałam tylko 2 koszule na 3 doby (3cia doba gratis po nieplanowanej cesarce). Teraz będę miała min 3 koszule na 2 dobyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 20:53
Majorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi z wyprawki malo juz co zostalo. Ubranka, kocyk, rozek, wozek, dostawka, lezaczek, wanienke mamy. Komode dla malego maz juz skrecil, a ja wypelnilam ubrankami. Zostaly sprawy apteczne, kosmetyki dla malego. No i oczywiscie moje sprawunki tez Zostaly, choc cos tam juz mam.
Prac, prasowac bede pod koniec grudnia. Chyba wtedy tez zaczne pakowac torbe, bo jak znam siebie, to ja przynajmniej z piec razy przepakuje🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ -
U mnie została około połowa prania i kilka drobiazgów w stylu poduszka do karmienia, leki dla małej - ale to już w styczniu. Na razie czekam na komode, ma być w poniedziałki i chcę już tam wszystkie pochować. Teraz mamy mały sklep z artykułami dla dzieci w pokoju i wszystko w kartonach. Czekam z niecierpliwością jak ten bałagan zniknie
-
Vagabond wrote:A wyglada tak sensownie? Na fotach wygalda jakby się nie rozkładała zupełnie na płasko i nie wiem czy to wygodne... a masz ta mniejsza czy xl?
Wyglada na porządną, ale wypowiem się dopiero jak będzie w użytku . Rozklada się na plasko i wzielam ten normalny rozmiar, nie xlVagabond lubi tę wiadomość