🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie jednocześnie podłączyli oksytocynę i założyli wkłucie (epidural) sama sobie co godzinę dawkowałam lek do momentu aż zaczęła się akcja porodowa. Potem to już oni kontrolował sytuacje.
Rucola lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
_Hope wrote:Ja teraz zdecydowanie częściej odczuwam twardnienia i wydaje mi się, że trwają one trochę dłużej niż wcześniej. Też nie wiem, czy to powód do zmartwień 😞🥺 Twardnienia pojawiły się u mnie już w połowie ciąży i od tamtej pory biorę Luteinę. W przyszłym tygodniu mam wizytę to zapytam o to lekarza.
Daj znać co powie lekarz 🙏
Ja wizytę mam dopiero 13.01, ale też o to na pewno zapytam i napiszę. -
Z tymi ubrankami to ja też 30 grudnia zaczęłam a w sylwestra wieczorem złożyliśmy łóżeczko i komodę na ubranka więc jak widać zdążyłam w ostatniej chwili 🤭 Był u mnie lekarz robił USG ilość wód mam jeszcze w normie, przepływy idealne i łożysko wydolne więc czekamy. Kacperek waży około 2700 więc ciąża uznana za donoszona ci mnie bardzo cieszy bo istniało prawdopodobieństwo że przewiozą mnie do innego szpitala (a tu na oddziale jest tylko 3 pacjentki w chwili obecnej 😊). Teraz czekamy na rozwój sytuacji, lekarz ma nadzieję że do poniedziałku wytrzymamy 😊
U mnie też na zzo brak szans, jedyne co to gaz rozweselający mogą mi dać 😅
Hope trzymam kciuki za wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 10:23
Franiczka_, Edward1, GrubAsia, Majorka, Gagatka, BlackRose 89, _Hope, Angelika0507 lubią tę wiadomość
-
U nas np nie ma zzo oficjalnie, bo nieoficjalnie kiedyś lekarz mi powiedział że jest możliwość na znieczulenie jeśli ma się w szpitalu znajomego anestezjologa i się zapłaci... szkoda słów. Wiecie że ja nie potrafię rozróżnić czy brzuch mi się stawia czy to skurcz? Wydaje mi się że to skurcze - brzuch cały robi się twardy i boli dołem? Dobrze dedukuje?
-
Dzięki Rucola, musiałam coś pomieszać 😅
Tristane to dobre wieści, pewnie się już meczysz tam, ale najważniejsze że z Kacper iem wszystko dobrze i że jesteś pod dobra opieką 😁 szczęście, że zdążylisxie że wszystkim 😄
Kurcze, u nas jeszcze remont trwa w najlepsze dlatego ani łóżeczko ani komoda nie złożone, ciuszki czekają na pranie 😞 🙆♀️....
Czyli dziewczyny, jak to u Was wygląda, tam gdzie dziecko śpi kładziecie jakieś nieprzemakalne prześcieradła? Czy podkłady pod prześcieradła?
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Cześć
Tristana dla mnie stawianie się brzucha i skurcz to to samo. Jak mnie braly pierwsze porodowe, to byly regularne, i od góry, tak z przepony jakby, bo mnie az tchu brakowało. Ale fajnie, będziesz chyba pierwsza. Laura tydzień temu tez miala 2700
Ja nie kladlam zadnych podkladow do łóżeczka zresztą nawet go nie rozkladam, to będzie juz na głowie męża jak pojadę, podobnie jak wanienka i przewijak. U mnie duza komoda i zapchane 3 szuflady ciuchami dla Laury (glownie na teraz). Bez letnich ubran.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 10:49
Tristana lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
nick nieaktualny
-
A mnie ostatnio jakoś osłabły skurcze. Z jednej strony jestem spokojniejdza, bo bardzo chcę doczekać do 37 tyg. z drugiej chciałabym, żeby macica miała okazję trochę poćwiczyć. Myślicie, że brak twardnień spowodowany jest suplentacją magnezu?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Gagatka wrote:Oolowa, ja mam czasami takie ciągnięcia po prawej stronie w pachwinie. Może to dziecko Ci tak gmera? Podobno gorzej jak kluje z prawej strony ale pod zebrami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 11:37
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Ja w temacie twardnien mam małe doświadczenie bo zdarzyły się tylko w połowie ciąży, po prostu brzuch nagle twardniał a potem puszczało. Skurcze dla mnie wędrują po brzuchu i zmieniają intensywność, raczej tak od góry ku dołowi z tego co pamiętam, ale ja miałam tylko skurcze porodowe, żadnych przepowiadających więc nie wiem jaka jest różnica.
GrubAsiu ja mam jedno prześcieradełko nieprzemakalne, jeśli dzieciaczki będą się przesikiwac to je założę, jednocześnie mamy napieluszkowe czujniki oddychania więc wszystko wyjdzie w praniu jeśli nie będą bardzo się przesikiwac to mam takie pieluszki z ceratą od spodu i możliwe że będę im pod pupy podkładaćGrubAsia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
madiiiii wrote:A mnie ostatnio jakoś osłabły skurcze. Z jednej strony jestem spokojniejdza, bo bardzo chcę doczekać do 37 tyg. z drugiej chciałabym, żeby macica miała okazję trochę poćwiczyć. Myślicie, że brak twardnień spowodowany jest suplentacją magnezu?
Co do zzo to bardzo chciałabym rodzić w Centrum Porodów Naturalnych, co wyklucza medykalizację, ale jak będzie trzeba wywołać poród itp. to raczej będę o to prosiła. I tak jak piszecie, z zzo to bardzo indywidualna sprawa, moja koleżanka miała przez to znacznie dłuższy drugi poród (pierwsze dziecko rodziła bez znieczulenia, po drugim stwierdziła, że gdyby miała jeszcze raz decydować, to nie wzięłaby jednak zzo), ale znam też historie, gdzie dziewczyny zaraz urodziły i to bez żadnego czucia bo nie puściło na parte, więc raczej zasady nie ma.BlackRose 89, madiiiii lubią tę wiadomość
-
madiiiii wrote:A mnie ostatnio jakoś osłabły skurcze. Z jednej strony jestem spokojniejdza, bo bardzo chcę doczekać do 37 tyg. z drugiej chciałabym, żeby macica miała okazję trochę poćwiczyć. Myślicie, że brak twardnień spowodowany jest suplentacją magnezu?
Mój gin mówi, że magnez nie ma wpływu jeśli twardnienia są powodowane właśnie porodem czy nawet b-h.
No i mogę powiedzieć z doświadczenia gdzie biorę od 4 miesięcy magnez 1500mg a w ogóle regularnie od dwóch lat, że nie pomógł mi w tej kwestii bo mam twardnienia codziennie a skurcze dość często. W noc sylwestrową prawie pojechałam do szpitala a jestem raczej z tych co unikają szpitali ile się damadiiiii lubi tę wiadomość
-
Tristana, a czy Ty miałaś jakiekolwiek objawy mogące świadczyć o tym, że zaraz się zacznie (skaracająca się lub miękka szyjka, rozwarcie, skurcze itp) czy tak po prostu Ci wody chlusnęły? Jeśli już o tym pisałaś, to wybacz, ale szybko nadrabiałam forum i mogłam przeoczyć.
-
Nie miałam żadnych objawów, jeszcze przed północą Mały był bardzo aktywny a tu po 2 w nocy nagle się obudziłam i poczułam że wyleciało że mnie dość sporo wód (myślę że na oko ze szklanka), dziwne uczucie a adrenalina w kosmos skoczyła dobrze że Mąż wypił tylko kieliszek szampana koło 20 a ja jeszcze go namawiałam żeby korzystał teraz bo później prohibicja 🤦 dobrze, że nie posłuchał 🤭
-
nick nieaktualnyW szkole rodzenia położna mówiła, że w naszym mieście nie ma praktycznie szans na zzo (szpital ma 3 stopień), bo po prostu jest za mało anastezjologów. Ogólnie odradzała zzo, bo z jej praktyki poród dłużej trwa, ponieważ anastezjolodzy za mocno znieczulają pacjentkę, która potem nie współpracuje. Polecała natomiast leki przeciwbólowe i także te silniejsze o działaniu narkotycznym - wiem jak to brzmi 🙊.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 13:27
-
hannaha wrote:W szkole rodzenia położna mówiła, że w naszym mieście nie ma praktycznie szans na zzo (szpital ma 3 stopień), bo po prostu jest za mało anastezjologów. Ogólnie odradzała zzo, bo z jej praktyki poród dłużej trwa, ponieważ anastezjolodzy za mocno znieczulają pacjentkę, która potem nie współpracuje. Polecała natomiast leki przeciwbólowe i także te silniejsze o działaniu narkotycznym - wiem jak to brzmi 🙊.
Pewnie chodzi o Dolargan (opioid). To pochodna morfiny. Lepiej dostępny, to zastrzyk domięśniowy, więc odpada problem z anastezjologiem, bo podać go może pielęgniarka/położna.
Z tym, że podobno to mocno działa na dziecko, które po porodzie musi dostać lek odwracający skutki opioidu. Poprawcie mnie, jeśli to fake, bo to akurat czytałam na necie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 14:06
-
Na wtorkowej wizycie z położna omawiałam plan porodu i tez mi proponowała morfinę jako jeden ze sposobów znieczulenia 🤪 ale dla mnie to juz przesada.
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
nick nieaktualnyFraniczka_ wrote:Pewnie chodzi o Dolargan (opioid). To pochodna morfiny. Lepiej dostępny, to zastrzyk domięśniowy, więc odpada problem z anastezjologiem, bo podać go może pielęgniarka/położna.
Z tym, że podobno to mocno działa na dziecko, które po porodzie musi dostać lek odwracający skutki opioidu. Poprawcie mnie, jeśli to fake, bo to akurat czytałam na necie.