🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sweetcake, Perełka malutka wazyla przy porodzie we wtorek rano 3320 a wczoraj 3060 czyli straciła niecale 8 % i to ponoć do 10 %jest norma . wychodzimy dzis, bilirubina 8.4, ja też okej i czekamy tylko na wizytę pediatry ale chyba będzie dobrze. powoli robi mi się zastoj...
czy któraś z was czuje po cc klucie w plecach ? ale między łopatkami.
Vagabond, marta_kwk gratuluje !
Perelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny waga zawsze trochę spadnie, bez względu na pokarm i efektywność ssania, bo maluchy są ważone dość szybko, a potem siku, smolka, płyn owodniowy jeszcze resztki się pozbywa i "odparowuje", więc nie dajcie się tak zastraszyć i od razu wmówić brak pokarmu lub za mało. Pierwsze 2 dni noworodek potrzebuje po 5-8 ml na karmienie czyli niecałą łyżeczka. To nie jest symptom że coś źle jak macie 5 kropel polozne każą wlac 20 ml od razu, ale dziecko osiąga taki Żołądek dopiero w 3-4 dobie Powodzenia!
Ja właśnie dostrzegłam, że brzuch niżej niż wczoraj bo dłoń zupełnie inaczej leży i zrobiła się przestrzeń pod biustem. -
My już po wizycie pediatry. Wszystko super. O spadek wagi kazał się nie martwić ponieważ nie jest jakiś ogromny. I przy wadze urodzeniowej mojego małego to się nic nie dzieje. No to teraz walczymy o mleko💪💪💪💪
Ann0221, Rucola, werni lubią tę wiadomość
-
Ann0221 wrote:Dziewczyny waga zawsze trochę spadnie, bez względu na pokarm i efektywność ssania, bo maluchy są ważone dość szybko, a potem siku, smolka, płyn owodniowy jeszcze resztki się pozbywa i "odparowuje", więc nie dajcie się tak zastraszyć i od razu wmówić brak pokarmu lub za mało. Pierwsze 2 dni noworodek potrzebuje po 5-8 ml na karmienie czyli niecałą łyżeczka. To nie jest symptom że coś źle jak macie 5 kropel polozne każą wlac 20 ml od razu, ale dziecko osiąga taki Żołądek dopiero w 3-4 dobie Powodzenia!
Ja właśnie dostrzegłam, że brzuch niżej niż wczoraj bo dłoń zupełnie inaczej leży i zrobiła się przestrzeń pod biustem.
No moj to od porodu 8 kup zrobił🙈🙈🙈 -
Tygrysek ja miałam taki ból. Zaczynał się pod łopatką po prawej stronie i ciągnął aż do barku. Odzywało się co jakiś czas.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
liliputkowo90 wrote:Sweetcake mały przy wadze 3600 spadł o 210g. Mimo nawału pokarmu który miałam.
Muszę jednak przyznac, ze mały jest ewidentnie głodny. Szczególnie wieczorami.
-
Vagabond gratulacje 😄!!!!! Ile waży i miezy Twój dzidziuś 😊?
Sweet moja spadła 5%
Na wypisie widzę, że mi też mierzono CRP, może to standardowa kontrola, czy przypadkiem jakiś fragm łożyska nie został w jamie macicy 🤷♀️
Tygrysek ja po cc, ale na szczęście bez bólu pleców...
Clover przesłodki maluch, z burzą włosów 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 10:45
Clover lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Vagabond i marta_kwk gratulacje!
Clover witaj w klubie matek walczących o laktację!! 🤯😱 mam nadzieję że wszystkim nam się uda.
Sweetcake Pola straciła 9% dzisiaj kolejny pomiar i decyzja o dokarmianiu. Z 3720g spadła w 2 dobie do 3380g. Wczoaj zauważyłam że mleko zmieniło kolor, nie jest już takie przezroczyste a ma mleczny kolor. Zaczela tez robić kupę żółta, iż nie zieloną co podobno tez świadczy o zmianie jakości mleka.
Przystawiaj go najczęściej jak to tylko możliwe. Najpierw pierś i jak wyciągie ci się da to wtedy dopiero butelka.
Clover lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych mam 😍 Jak się czujecie? ☺️
Ja również nadal w 2paku, czekam i czekam....jednak coś w tym jest że ciąża trwa 9 miesięcy oprócz ostatniego który się ciągnie z dwa lata 😆tygrysek7773, Ann0221 lubią tę wiadomość
-
VianEthel dzięki, mam nadzieje ze to nic złego.
dokładnie tak jak mowia dziewczyny dzidziusia każą dokarmiać gdy spadek wagi jest naprawdę duży a pokarm to pojawia się stopniowo , u mnie zaczela się czwarta doba od cc i wszystko było książkowo, najpierw siara teraz juz jaśniejsze mleczko i powoli piersi stają się twarde wiec staram się często przykładać mała co wcale jej nie przeszkadza 😅
ale widzę tu po mamach ze nie u każdego jest tak samo , czasem ta siara nawet pojawia się później no to automatycznie wszystko się opoznia -
Od wczoraj jestem w szpitalu. W nocy rozpoczal sie process wywolania. Dostalam o 3 nad ranem jedna pierwsza tabletke, po 10 rano druga. Czuje skurcze.
Jestem tez bardzo spiaca 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Chyba sproboje sie zdrzemnac znwouEdward1, oloowa2709, Sweetcake, werni, Clover lubią tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Od wczoraj jestem w szpitalu. W nocy rozpoczal sie process wywolania. Dostalam o 3 nad ranem jedna pierwsza tabletke, po 10 rano druga. Czuje skurcze.
Jestem tez bardzo spiaca 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Chyba sproboje sie zdrzemnac znwou
Powodzenia! -
Ania81 wrote:Od wczoraj jestem w szpitalu. W nocy rozpoczal sie process wywolania. Dostalam o 3 nad ranem jedna pierwsza tabletke, po 10 rano druga. Czuje skurcze.
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Trzymam kciuki! -
Dziewczyny, gratulacje! U nas spadek wagi byl 5%, ale malutka juz odbiła i waży uz 170 g więcej niż przy porodzie. Dzis nasz 10 dzien razem, czasem ciezko uwierzyc była u nas tez dzis rano polozna, bardzo niesympatyczna kobieta, czepiała się o wszystko i bardzo wymadrzala, skomentowała nawet to, ile mam kremów w łazience, porazka. Ale najważniejsze, że mala ładnie przybrała i jest zdrowa, resztą się nie przejmuje i robie po swojemu
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Mi również poleciła nakładki polozna laktacyjna. Moja siostra karmiła tak córkę 7 miesiecy. Zdrowa i szczesliwa dziewczynka. Oczywiście że będę podjemowac próby karmienia bez ale poki co mała się wścieka i nie jest realne żeby jadła choć minute prosto z brodawki. Może z czasem jej się to uda. Najważniejsze ze pięknie śpi i je.
Co do spadku wagi moja spadla z 3370 na 3106g. Nikt nie mówił że to dużo. Mieściło się w normie. Kupek było 11 przez 2 doby. Ładnie tez siusiala.
Gratuluję nowym mamą 😘❤️. Czekamy na kolejne rozpakowane.
Miłego dniaStarania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina