🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Vagabond wrote:U mnie podobnie w 5t4d nie bylo zarodka a pecherzyk 14mm. Jutro mam wizytę wiec zobaczymy
Dziś u mnie jest 5+4 ehh zastanawiam się czy nie zmienić lekarza. -
Bajka15 wrote:Cześć dziewczyny, ja już po wizycie...
Dziś 5t+5d
Jest pęcherzyk ciążowy 15mm ale lekarz nadal nie widział zarodka 😟😟
Kazał mi przyjść za 2 tygodnie... Chyba osiwieje do tego czasu...
Miala któraś z Was takie przygody?
Widzę że dziś nie tylko ja miałam przygody. No nic dziewczyny musimy poczekać -
_Hope wrote:Dziękuję, dzięki Twojej odpowiedzi jestem spokojna 😊
Słyszałam, że nie ma sensu zapisywać się na samym początku, bo może być za wcześnie żeby było widać zarodek. A to przecież generuje stres, który zdecydowanie nie służy maleństwu.
Mnie też już ciekawość zżera, ale muszę wytrzymać jeszcze ten tydzień i wszystko się wyjaśni. 😊
Jeszcze się nastresujemy przez te dzieciory 🤣 ja nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli, nie strzyka, nie mdli, jak miałam podły charakter przed ciążą tak i teraz mam 🤣 chyba mi cycki urosły z -a na bVagabond, werni, _Hope, Patt94 lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Ja już po wizycie ale niestety nie zbadała mnie dała mi tylko skierowanie na badania i receptę na dupka. Następna wizyta 14lipca. Pewnie i tak by nic nie zobaczyła.
Głowa na góry! Będzie rewelacyjnie. 14 lipca będziemy oglądały foteczki twojego Bejbika 🥰werni lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny !! Obserwuję wątek od dobrych dwóch tygodni,od kiedy moja beta wskazała wczesną ciążę. Później był bardzo ładny wzrost, ale po trzech latach starań, gdzieś z tyłu głowy czaiła się myśl, że to nie możliwe, żebym była w ciąży i nadal miałam obawy przed "ujawnieniem" swojej obecności
Byłam jednak dzisiaj na USG i okazało się, że jest ładny zarodek i bijące serduszko!
Wg miesiączki wychodzi mi, że to 6t5d, natomiast na USG wyszło, że 6t2d, więc różnica minimalna. Tak więc Dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do końca !
NatalkaRut, hannaha, GrubAsia, Nana_r, Ewe, Catelyn, Vagabond, Mama_Zuzia, oloowa2709, Lolita, Rucola, ann1109 lubią tę wiadomość
-
natalia_87 wrote:Cześć Dziewczyny !! Obserwuję wątek od dobrych dwóch tygodni,od kiedy moja beta wskazała wczesną ciążę. Później był bardzo ładny wzrost, ale po trzech latach starań, gdzieś z tyłu głowy czaiła się myśl, że to nie możliwe, żebym była w ciąży i nadal miałam obawy przed "ujawnieniem" swojej obecności
Byłam jednak dzisiaj na USG i okazało się, że jest ładny zarodek i bijące serduszko!
Wg miesiączki wychodzi mi, że to 6t5d, natomiast na USG wyszło, że 6t2d, więc różnica minimalna. Tak więc Dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do końca !
Zapraszamy, rozgość się
-
natalia_87 wrote:Cześć Dziewczyny !! Obserwuję wątek od dobrych dwóch tygodni,od kiedy moja beta wskazała wczesną ciążę. Później był bardzo ładny wzrost, ale po trzech latach starań, gdzieś z tyłu głowy czaiła się myśl, że to nie możliwe, żebym była w ciąży i nadal miałam obawy przed "ujawnieniem" swojej obecności
Wg miesiączki wychodzi mi, że to 6t5d, natomiast na USG wyszło, że 6t2d, więc różnica minimalna. Tak więc Dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do końca ! -
NatalkaRut wrote:Jeszcze się nastresujemy przez te dzieciory 🤣 ja nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli, nie strzyka, nie mdli, jak miałam podły charakter przed ciążą tak i teraz mam 🤣 chyba mi cycki urosły z -a na b
Oj nastresujemy się przez te miesiące ciąży, ale gdy na świecie pojawi się dzieciątko to dopiero będzie stres..
Mnie strasznie bolą piersi od kilku tygodni. Na początku myślałam, że to zbliżającą się @, ale ból nadal trwa i piersi trochę się powiększyły. No i mam większy apetyt 🙊 poza tym raczej czuję się normalnie.
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Cześć ☺️ gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 17:18
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Trochę się obawiam, że moja pierwsza wizyta jest za późno... Większość z Was w 7 tygodniu miała już badanie za sobą.
Ja według OM dziś mam 7+1, a wizytę dokładnie za tydzień i wtedy będzie 8+1. Późno jak na pierwszą wizytę, ale niestety nie było możliwości wcześniej, a chciałam iść do zaufanego lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, i że zobaczę i usłyszę już bijące serduszko🍀❤️_Hope lubi tę wiadomość
13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
NatalkaRut wrote:Głowa na góry! Będzie rewelacyjnie. 14 lipca będziemy oglądały foteczki twojego Bejbika 🥰
Ty to podnosisz na duchu 😘😘 -
Witam nowe osoby
Ewe to będę miała podobnie tyle tygodni co ty tego 14lipca 8+4. Moja ginka na nfz przyjmuje we wtorki. A kolejki są do niej też. W poprzedniej ciąży to do niej chodziłam prywatnie. Teraz nie chce już tyle kasy wydawać.Ewe lubi tę wiadomość
-
Ewe wrote:Ja mam pierwsza wizytę 6 lipca a będę wtedy w 9tym tygodniu juz (8+3).. Też późno ale moja lekarka przyjmuje dopiero od 8tygodnia i ma ciężko z terminami jeśli chodzi o wieczorne wizyty.. A ja tu już dni odliczam żeby zobaczyć mojego bąbelka ❤️
Mój lekarz przyjmuje niezależnie od tygodnia ciąży, ale mimo wszystko ciężko z terminami. Pierwszą wizytę będę miała 30 i mam nadzieję, że już będzie biło serduszko.❤️ Też odliczam już dni 🙈
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Bajka15 wrote:Niestety trudne 2 tygodnie 😢
Robiłaś badanie beta hcg kiedy dowiedziałaś się o ciąży?
Czy termin OM pokrywa się z z badaniem usg co do wieku ciąży?
Plamisz na jasny róż albo brąz?
Zrób teraz badanie beta hcg i powtórz je po 48 godzinach. Jezeli przyrasta prawidłowo to dobry znak, będziesz spokojniejsza, a wiadomo nerwy w ciazy nie służą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 19:30
-
Dziewczyny, ćwiczycie coś będąc w wielosztuce? Ja próbowałam zrobić trenio ten co zawsze i zadyszka jakaś taka. Ćwiczenia 2 razy w tygodniu w domu raz skalpel raz joga. Zasapałam się... Wstyd, ledwo połowę zrobiłam 😤
Mąż kupił mi DVD z ćwiczeniami dla ciężarnych 😂, ale jeszcze mr. Kurier nie przyniósł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 19:32
-
Czesc Dziewczynki,
U mnie tez juz po usg. Jest pecherzyk ciazowy, cialko zolte i byc moze zarodek - tutaj nie bylo 100% pewnosci jeszcze i serduszka nie slychac na razie. Wg moich wyliczen dzisiaj 5+1 wiec chyba jeszcze za wczesnie na serduszko? Nie mam dokladnych wymiarow ale uslyszalam ze cialko zolte jest dosc duze a pecherzyk maly. Mam sie ani nie smucic ani nie cieszyc tylko czekac tydzien na kolejna wizyte...wiec dolaczam do oczekujacych
W miedzy czasie mam tez powtorzyc 2 razy bete.
Zobaczymy.. ale staram sie byc dobrej mysli!NatalkaRut lubi tę wiadomość
15.06. ⏸
06.07. ❤️
-
nick nieaktualny
-
werni wrote:Witam nowe osoby
Ewe to będę miała podobnie tyle tygodni co ty tego 14lipca 8+4. Moja ginka na nfz przyjmuje we wtorki. A kolejki są do niej też. W poprzedniej ciąży to do niej chodziłam prywatnie. Teraz nie chce już tyle kasy wydawać. -
mimi00 wrote:Bajka15
Robiłaś badanie beta hcg kiedy dowiedziałaś się o ciąży?
Czy termin OM pokrywa się z z badaniem usg co do wieku ciąży?
Plamisz na jasny róż albo brąz?
Zrób teraz badanie beta hcg i powtórz je po 48 godzinach. Jezeli przyrasta prawidłowo to dobry znak, będziesz spokojniejsza, a wiadomo nerwy w ciazy nie służą
Robiłam betę 15 dpo i 18 dpo i przyrastała prawidłowo
Nie plamie, biorę luteinę .
Kazał mi teraz już bety nie powtarzać i czekać na wizytę