🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak mam w weekend, same łzy mi leciały, potem szloch i wycie i znowu płacz! Calusieńkie dwa dni tak mialam 🤷♀️Kosmos
Edit. A teraz wyje na "kołysance dla okruszka"🤦♀️🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 13:20
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Inka7 wrote:Ja plakalam jak uslyszalam w karuzeli nad lozeczkiem melodie z filmu "Życie jest piękne"
W ciąży plakalam nad losem powstancow powstania warszawskiego 🙈🙈🙈
Mnie akurat historyczne tragedię zawsze doprowadzają do łez. Bo mam świadomość, że to wydarzyło się na prawdę.
Jeszcze nie urodziłam ale już psychicznie wysiadam. Kiedy to się skończy? -
BlackaRose no pewnie. Poprzednia ciaza w 2009 roku ogladalam nad ranem transmisje z obchodów rocznicy ataku na Westerplatte i tez oczy mi się pocily. Tak mam jednak ze poza wywrotami hormonalnymi mocniej panuje nad lzami, a teraz mam inaczej...
W szpitalu wylam co drugi dzień. Powód nie byl za bardzo istotny, ale szpital to szpital...
Zaraz ciąża u Ciebie donoszona, mozesz rodzic. Moja królewna 3 dni od donoszenia wybrala sie w drogę dużo siłyJanek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka7 wrote:BlackaRose no pewnie. Poprzednia ciaza w 2009 roku ogladalam nad ranem transmisje z obchodów rocznicy ataku na Westerplatte i tez oczy mi się pocily. Tak mam jednak ze poza wywrotami hormonalnymi mocniej panuje nad lzami, a teraz mam inaczej...
W szpitalu wylam co drugi dzień. Powód nie byl za bardzo istotny, ale szpital to szpital...
Zaraz ciąża u Ciebie donoszona, mozesz rodzic. Moja królewna 3 dni od donoszenia wybrala sie w drogę dużo siły
U mnie już donoszona od 1.5 tygodnia 10 dni do terminu -
BlackRose 89 wrote:Kolysanki dla okruszka uwielbiam. Idealna do ryczenia 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 15:43
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Mam pytanko dziewczyny, czy waszym maluszkom tez tak schodzi skóra (szczególnie z dłoni i stóp) bo Pola strasznie się obiera 🤷♀️🤔
XII.2012- 5tc [*]
Gratululuje kolejnym rozpakowanym mamusia 😘. Zdrówka dla Was i maluszków.
Ile zostało jescze nierozpakowanych mamusiek?Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
nick nieaktualny
-
A ja mam inne pytanie. Dziś usłyszałam że mam na granicy mało wód płodowych 7.7. Za 10 dni termin. Na razie dużo pić i za tydzień na usg sprawdzić ale jak będzie mniej to hospitalizacja. Czy któraś z Was też miała taką sytuację w 38 tyg i było wdrożone w związku z tym jakieś postępowanie?
-
Edward1 wrote:Mam pytanko dziewczyny, czy waszym maluszkom tez tak schodzi skóra (szczególnie z dłoni i stóp) bo Pola strasznie się obiera 🤷♀️🤔
Edward1 lubi tę wiadomość
-
Edward1 wrote:Mam pytanko dziewczyny, czy waszym maluszkom tez tak schodzi skóra (szczególnie z dłoni i stóp) bo Pola strasznie się obiera 🤷♀️🤔
tygrysek7773, werni lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
liliputkowo90 wrote:My do wody dolewamy moje mleko które odciagam i pomaga bo gdy wychodziłam ze szpitala mlody zaczął się łuszczyć. Ostatnio jak była położna nawet dopytywala się czego używamy bo malutki ma piękną cerę i zero wyprysków ani łuszczeń. Aż wstyd przyznać że kąpiemy go jak Kleopatrę w mleku😂😂
Kąpiemy ją w olejku z migdałów. Może powinnam oliwkę kupić 🤔 już sama nie wiemwerni lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
My też mamy problem ze złuszczająca się skórą na stopach. Póki co smarujemy wazeliną, ale docelowo chcę kupić olej ze słodkich migdałów. Do kąpieli używamy emolium. Czytałam, że to naturalne, że skóra może się tak obierać parę dni po porodzie. Wynika to ze zmiany środowiska z wilgotnego na suche.