🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mieliśmy ten sam problem. Polecam kupić z firmy PHARMACERIS serie emulsja do kapieli i balsam EMOTOPIC. Jak ręka odjął po kapieli i trzech dniach smarowania.
Nie stosujcie na to oliwki - zatyka ona skore i ostatecznie nie nawilża skory dziecka jak powinna.madiiiii, werni, Lalala lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Bajka 😍❤
My mieliśmy dziś wizytę położnej. Kajtek ładnie przybiera na wadze, zostało mu do wagi urodzeniowej ok 170g. Nadrobił 140g w dwa dni, więc wynik super😊 mleka mam dużo, piersi do karmienia przystosowane, Młody ciągnie porządnie i muszę jedynie pilnować odpowiedniego przystawiania. Kazała zejść z karmienia na żądanie, robiąc przerwy między karmieniami 2h. Do skończonych dwóch tygodni kazała go wzbudzać na jedzenie. Dostaliśmy smoczek kauczukowy, bo ma bardzo silną potrzebę ssania. U mnie macica schodzi w dół, pokazała jak jej pomagać masażem i ćwiczeniami. W piątek zdejmujemy plaster i rana będzie oddychać 😊
Ogólnie była przerażona moim porodem, silną anemią, bo straciłam przy cc 1,6l krwi. Jednocześnie była bardzo zadowolona z Kajtusia, bo nie wygląda jak 5dniowy noworodek😍 w sobotę przyjeżdża na kolejne ważenie.Edward1, liliputkowo90 lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Dobrze napisała Zuzia co do smarowania olejkami. Ja też dawałam olejek do kąpieli ze słodkich migdałów. Kupuje w rosmanie. Bo do tej pory używamy czasami i ostatnio smaruje balsamem linomag.
-
Lalala wrote:Gdzie kupujesz olej? W aptece, drogerii, zdrowej żywności?
Na Gemini:) w zdrowej żywności cena razy trzy teraz mam z firmy Etja i wcale nie widzę różnicy między tym tanim a tymi super drogimi z extra firm, więc polecam.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
liliputkowo90 wrote:Na Gemini:) w zdrowej żywności cena razy trzy teraz mam z firmy Etja i wcale nie widzę różnicy między tym tanim a tymi super drogimi z extra firm, więc polecam.
liliputkowo90 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Łuszczenie jest normalne, również polecam olejek że słodkich migdałów do kąpieli. Jak mocno się łuszczy to można po kąpieli nasmarowac najlepiej jeszcze na wilgotną skórę i wtedy obetrzec ręcznikiem.
Emolientow nie polecam bo jeśli skóra nie jest atopowa to nie powinno się używać bo bardzo się "uzależnia".
Moi synowie mają AZS (starszy prawie wyrósł) i tak nam mówił każdy pediatra i dermatolog -
Olejek z migdałów też dobry jest na ciemieniuche. Przed kąpielą posmarować główkę i wyszczotkować tak z pół godz wcześniej.
BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Dziś robiłam test na Covid i wyszedł ujemny jeden stres mniej. Jutro ostatnia morfologia i w piątek cesarka
BlackRose 89, Rucola, oloowa2709, VianEthel2, ultraviolet, _Hope lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Dziś robiłam test na Covid i wyszedł ujemny jeden stres mniej. Jutro ostatnia morfologia i w piątek cesarka
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dzień dobry!
Gratuluje z całego serca wszystkim mamom ♥️
Dawno mnie u Was nie było ale jestem totalnie pochłonięta macierzyństwem 😂
Moje maluchy kończą dzisiaj miesiąc! Nie wiem kiedy to zleciało... miesiąc temu o tej porze byłam w drodze na sale operacyjna o dzisiaj moje cudaki śpią słodko obok mnie 🥰
Rucola jak Twoje bliźniaki? 🙂oloowa2709, werni lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Hej Adaska! Miło ze pytasz lekko u nas nie jest ale dzieci są przekochane i dziś kończą 6 tygodni Synek przekroczył 3kg (urodzrniowa 1910g) a córeczka powoli dobija do 4( Ur. 2660g). Ja cały czas odciągam mleczko, zdecydowałam się na taki sposób karmienia i póki co mam go tyle że w poniedziałek jestem umówiona na kwalifikację jako dawczyni do banku mleka. W poniedziałek mamy też wizytę u fizjo, bo zauważyłam kilka niepokojacych mnie rzeczy, ale u bliźniaków zaburzenia symetrii to ponoć standard.Dużo pracy nam dochodzi przy opiece nad starszakiem, ale póki co jakos sami wszystko ogarniamy. A co u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 14:45
oloowa2709 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej dziewczyny, Może jutro Was nadrobię 🙈
My zostajemy w szpitalu do jutra ze względu na to że Zojka urodziła się taka maleńka 😢🙄
Narazie karmimy się mm chociaż dziś podcięto jej wędzidełko i zobaczymy jak to będzie. Nie ukrywam, że wygodnie mi z tym mm. 🙈
Odrazu po skurczach partych mogłabym wracać do pracy tak dobrze się czułam i dalej tak jest - połóg - nie wiem co to znaczy 🙈
Zoja jest przeslodziak, śpi prawie cały czas i mało płacze. Najmniejsza kruszynka na oddziale ❤️ -
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny, nie pamietam po pierwszym synie jak długo trwa sielanka typu SPANIE-KUPA-JEDZENIE-SPANIE. Rozumiem ze mam korzystać póki mogę? Wasze dzieci tez jeszcze sporo śpią?
-
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny, nie pamietam po pierwszym synie jak długo trwa sielanka typu SPANIE-KUPA-JEDZENIE-SPANIE. Rozumiem ze mam korzystać póki mogę? Wasze dzieci tez jeszcze sporo śpią?
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
U nas mała też jest bardzo spokojnym dzieckiem póki co. Prawie nie płacze, nawet jak ją przebieramy, kąpiemy czy zmieniamy pieluszki. Ma do nas dużo cierpliwości 😊 praktycznie je, zasypia przy cycku, budzi się, kolejny cycek, zmiana pieluszki, cycek, sen i tak w kółko. Też zastanawiam się ile ta sielanka jeszcze potrwa. Najbardziej boję się, że dopadną ją w kolki 😔
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zazdroszczę wam sielanki :spanie- kupa- jedzenie- spanie. U nas w dzien tak to wyglada, ale w nocy tylko na rękach i kwękanie.
W sumie to troszkę lepiej niż z młodsza corka bo ona w nocy i w dzień była na rękach. Ja nic nie mogłam zrobić. -
Edward1 wrote:Niesety u nas takiej sielanki nie ma 🤷♀️ Pola jak zje to idzie spać ale tylko na moich piersiach lub klacie męża, jest całkowicie nieodkladalna. To samo w nocy, jak chcę chociaż trochę pospać to muszę leżeć na wpolsiedzaco i ona na mnie, wtedy dotrwamy do kolejnego karmienia, jeśli ją odłożę to max 20-30 min I pobudka. Żadnego smoczka nie akceptuje, jedynie mój sutek, to najlepszy moniuś na świecie i tak to wygląda 🤪 więc dziewczyny korzystajcie!!! 🤣
-
U nas noce też wypadają gorzej niż dni, ale jest znośnie. Dzisiaj byliśmy na przesiewowym badaniu słuchu. Po porodzie domowym musieliśmy to badanie załatwić sami. Lewe uszko ok, prawe nieco gorzej. Być może do kontroli koło 2-3 miesiąca. Oczywiście teraz się zamartwiam Mam nadzieję, że to tylko pozostałości mazi po porodzie. Chyba spróbujemy skonsultować to z pediatrą bo Tymusiowi ciągle wychodzą gile z prawej dziurki w nosie. Może jest jakiś związek...♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm