🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również podaję małej DELICOL. Z tym, że u nas był problem z robieniem kupki. Malutka miała/ma zaparcia. Mimo stosowania tych kropelek nadal zdarzają się dni kiedy przed wypróżnieniem napina się, pręży i bardzo płacze, a rezultatu w postaci kupki brak...🙄🤷♀️🤷♀ Dajemy jej wodę do picia, kładziemy ciepły termoforek, masujemy brzuszek, ale czasem nawet to nie wystarcza. 😔 Bardzo mi jej szkoda, gdy się tak męczy i nie wiem w jaki sposób mogłabym jej pomóc 😟😔2021 H🩷
2023 W🩵 -
Hope ty karmisz piersią? sprobuj pic soki wyciwkane jabłkowe, ja akurat pije nieraz wino bezalkoholowe które jest na bazie jabłek i mala wtedy robi więcej kup i dużo łatwiej jej idzie . moja nie ma problemów wiec staram się nie przesadzać. może wam to pomoże?
-
Tygrysku, dziękuję za rady. 🙂
My od samego początku karmimy się głównie mm dla wcześniaków, bo córeczka urodziła się z niską wagą i miała problem z utrzymywaniem poziomu cukru we krwi. W szpitalu wręcz wmuszali w nią to mleko.🥺😕😣 Po karmieniu butelką mała w ogóle nie chciała ssać piersi, dlatego odciągam tyle ile mogę, ale pokarmu nie mam zbyt wiele. 🤷♀️
Może sytuacja polepszy się po zmianie mleka na "1" 🤔 trochę obawiam się jak mała zareaguje na inny pokarm.. Oby tylko nie było gorzej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 13:50
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Kiedyś urodzę nie 😅
Powiem Wam, że dostałam dziewczynę na salę, aż mi przykro na nią patrzeć. Nie je przez cały dzień, płacze, nie idzie jej nawet włączyć w jakąś rozmowę, żeby na chwilę przestała myśleć.
Wogole chyba nie jest gotowa psychicznie na poród, nawet nie ma potrzebnych rzeczy ze sobą. Jakas salowa do niej przychodzi (chyba jej ciocia). Przyjechała bo miała skurcze ale odesłali ja na salę, lekarz mówił, że ona jeszcze nie rodzi, nawet oxy nie dostała tylko rozkurczowe chociaż jest w terminie. Nie wiem co oni z nią zrobią jak rzeczywiście zacznie rodzic -
Ewkaewka wrote:No mój też cyckocholik 😯 i niestety z jednej piersi karmię z ogromnym bólem, bo mam brodawkę poranioną. Nie wiem kiedy to się zaleczy, bo cały czas się karmimy 😢 smaruje wszystkim co możliwe, wietrzę i zero poprawy
Ja tez z jednej piersi jak karmie to sie z bolu zwijam. Lanshion nie pomaga juz. A on w nocy wlasnie ta piers preferuje🥴🥴🥴🥴🥴.
Moj znowu na mnie wisi, nie minelo od ostatniego karmienia wiecej niz 30 min🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Ewkaewka a probowalas dawac smoczka synkowi? Mi to czasami zycie ratuje na jakies kilka minut -
BlackRose szkoda tej dziewczyny, moze jak juz do rodzenia przyjdzie do sie w garsc wezmie.
A jaki plan lekarze maja co do ciebie?
Jakis postep jest?
Ja wiem jakie to frustrujace. Mialam bole od 3 nad ranem (noc z czwartku na piatek), a w piatek kolo 22 nadal 2cm nic sie nie ruszylo🤦♀️🤦♀️. Tyle ze mozna juz bylo przebic wody. Pamiatam jak polozna wpisala mnie na liste oczekujacych i z usmiechem na twarzy ze moge czekac do 48h🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Naszczecie moje skurcze byly coraz bardziej intesywne i czestsze wiec podjely decyzje ze trzeba mnie wpisac na poczatek listy. Po tym na porodówkę juz szybko mnie zabrali. -
Ania81 wrote:Edward1 lacze sie w bolu. Moj syn to typowy cycozwis. Czasami mam wrazenie, ze wisi 24h i nadal mu malo🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Pije, ulewa, pije znowu, odbije mu sie a i tak znowu uleje i znowu glodny i tak w kolko 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Ania81 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ewkaewka wrote:No mój też cyckocholik 😯 i niestety z jednej piersi karmię z ogromnym bólem, bo mam brodawkę poranioną. Nie wiem kiedy to się zaleczy, bo cały czas się karmimy 😢 smaruje wszystkim co możliwe, wietrzę i zero poprawy
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁