🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
madiiiii wrote:Lalala nie ma co się doszukiwać problemów. Wiem, że w przypadku pierwszego dziecka wszystko może być dla Ciebie powodem do niepokoju, ale zaufaj przede wszystkim lekarzowi ♥ Internet to nie jest dobry doradca. Poradniki książkowe też pełne są bzdur, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
-
Dziewczyny po czym poznajecie, że krostki na buzi to akurat trądzik niemowlęcy? Moja córka też ma krostki i byłam przekonana, że to trądzik, ale położna zaleciła mi odstawić nabiał na 3 dni i obserwować, do tego przemywać buzię moim mlekiem. Nie widzę za dużej poprawy 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 15:55
-
Franiczka jakby to była skaza bialkowa to byłyby czerwone place z krostkami a poza tym dolegliwości brzuszka tak jak mowiw dziewczyny
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:Na trądzik niemowlęcy nie wolno stosować nic tłustego, więc emolienty raczej nie są dobrym pomysłem.
Przeważnie jest to trądzik niemowlęcy jeśli inne dolegliwości nie występują np ból brzuszkaJanek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
tygrysek7773 wrote:Franiczka jakby to była skaza bialkowa to byłyby czerwone place z krostkami a poza tym dolegliwości brzuszka tak jak mowiw dziewczyny
To są jasne/różowe krostki, wyczuwalne też pod palcami 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 15:53
-
Z doświadczenia powiem Wam, że niemowlęca skórę lepiej zostawić w spokoju i dać jej zaadaptować się do klimatu poza brzuszkiem. Wszystkie moje dzieci miały jakieś problemy ze skórą. Trądzik, odparzenia, sucha sypiąca się skóra. Im więcej kosmetyków stosowaliśmy tym było gorzej. Tymusia nie smarujemy niczym. Od urodzenia wykąpany był 2 razy w czystej wodzie. Początkowo bardzo łuszczyła mu się skóra a teraz jest idealnie gładka. Sama zaczęła wytwarzać odpowiednią ilość sebum. Mam wrażenie, że kosmetyki tylko zaburzają naturalne procesy.
Lolita lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Zuziaaa ja podejrzewam kolki u małej. Podkurcza nożki, żadna pozycja nie jest dobra, momentami okropny wrzask. Jak purknie to cisza. A potem znow bąble czyc, znow się pręźy i krzyczy i znow jak purknie to się uspokaja. Generalnie to bulgotanie słychać i rzeczywiscie za chwilę jest podkurczanie i krzyk.
Wiem co czujesz? Mamy tak od 17 do 21 mniej wiecej...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
U nas podobnie, prężenie, wyginanie, ale bidulka kupki nie może zrobić, dobrze że chociaż pierdki idą. Ale ta kupa zaczyna mnie martwic, no i do tego jeszcze ulewanie 🤦♀️
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
U nas nie ma płaczu ale wieczorem troszkę marudzi, pręży się , stęka i wygina. Czesto tez pręży się podczas jedzenia.Ulewa tez bardzo az nosem mu wylatuje. U nas kupki są w niemalże każdej pieluszce, nie są jednak jakieś ogromne.Ja się umówiłam już do osteopaty aby sprawdzić czy wszystko ok. Termin mamy dopiero za 3 tygodnie.
-
Dziewczyny u nas już trzeci dzień adaptacji w przedszkolami nie zapeszajac jest suuuuuuper. Dzisiaj została sama na 40 min i było ok. Ja natomiast muszę się przestawić i zaakceptować, ze mam już duża dziewczynkę w domu. Po pierwszym dniu adaptacji byłam przerażona i nie wyobrażałam sobie jej tam zostawić na pastwę losu. W związku z Corona zmienili tymczasowo koncept i dzieci są w grupach przez cały dzień a nie puszczone na samopas.
Edward1, ultraviolet, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Sweetcake wiem co czujesz, ja to przechodzilam w zeszlym roku jak synek poszedl do przedszkola, i w tym roku jak zaczal zerowke (w UK Szkola od 4 roku zycia). Ja to bardziej przezywalam niz on, choc plakal kilka razy. Najwazniejsze jest ze twoja corcia jest zadowolona w przedszkolu
-
My kąpiemy codziennie. Laura uwielbia ta część dnia 🙂. Jeśli chodzi o pielęgnację to polozna przez okres wypływania wydziekibki nie kazala czyścić w środku cmu nas to były ponad 2 tygodnie. Potem już kazala rozchylać i wybierać to co się nagromadzi.Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina