🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś z Was daje Bobasowi żelazo? My mamy dawać profilaktycznie ale po tym żelazie strasznie go brzuszek boli i zastanawiam się czy dawać czy nie...
Dziś kończy 2 miesiące 😍🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 13:56
Ania81 lubi tę wiadomość
-
My do tej pory, włącznie z dzisiejszą, kąpaliśmy dwa razy. Oczywiście przemywany wacikami z wodą non stop. Teraz już wejdzie rytuał kąpieli co 3 albo 2 dni, włącznie z masażem. Jak położna dziś odwaliła nam pokazowy, to Kajtek mimo głodu spał i nawet nie jękną 😁 przybrał 0,5kg w 10dni. Trochę zwolnił, ale nadal super wynik. Rana też wygląda super, więc kolejna wizyta za dwa tygodnie 😊
Ania81 lubi tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Ania81 wrote:Dziewczyny czy jei dziecko przybralo 130g w 10 dni to jest ok? Zaczynam sie martwic czy synek przybiera prawidlowo🤷♀️
Pola ostatnio 200g wrzuciła ale w 3 dni, więc 130g w 10 dni to trochę zastanawiające, ale pewnie kazde dziecko inaczej przybiera, najważniejsze ze nie traci.
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ania81 wrote:Dziewczyny czy jei dziecko przybralo 130g w 10 dni to jest ok? Zaczynam sie martwic czy synek przybiera prawidlowo🤷♀️
Ania81 lubi tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
U nas od rana płacz, prężnie, skurcze..zadzwoniłam do położnej kazała dać pół czopka glicerynowego. Po 10 minutach duuuuza kupa.. taka kleista.. niby rzadka ale taka sklejona że masakra. Musielismy szybko go kąpać tak się obsrał🤣🤦♀️ ale pierwszy raz od rana zasnął spokojnie
Ania81 lubi tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Edward health visitor byla, ale jeszcze przed ostatnia wizyta poloznej🤦♀️🤦♀️. 3 dni po porodzie wazyl 3650g a w niedziele 3780g. Gdzies czytalam ze normalny przyrost wagi jest okolo 26g na dobe. Te jego 13g to jakos cieko wypada. Martwie sie czy moze moj pokarm nie jest wystarczajcy. Nie chce go przezucuc na butelek😢
Edward1 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Edward health visitor byla, ale jeszcze przed ostatnia wizyta poloznej🤦♀️🤦♀️. 3 dni po porodzie wazyl 3650g a w niedziele 3780g. Gdzies czytalam ze normalny przyrost wagi jest okolo 26g na dobe. Te jego 13g to jakos cieko wypada. Martwie sie czy moze moj pokarm nie jest wystarczajcy. Nie chce go przezucuc na butelek😢
Podobno nie ma czegoś takiego jak mało wartościowy pokarm 🤔
Ja małej od tygodnia zaczęłam dawać jedną butelko przed samym pójściem spać. To daje mi 3.5h ciągłego snu, nie zaburza laktacji, cycki odpoczywają, a i mała najedzona jak nigdy... potem już budzi się na cycka co 1.5hWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 17:11
Ania81 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
BlackRose 89 wrote:Czy tylko ja jeszcze nie urodziłam? 😀
XII.2012- 5tc [*]
BlackRose z tych które się udzielają na wątku to chyba tylko ty :p ale wiesz pociesze cie ze sa chwile gdy wsadziłabym te moja jakże slodka kruszynkę z powrotem do brzucha np gdy piłuje wniebogłosy jakby ją żywcem ze skóry obdzierali ostatnio nazywamy ją pieszczotliwie Godzillą
Ania81 na pewno nie masz "slabego" mleka. jeśli jest problem to tkwi gdzieś indziej. może synek dużo spi i rzadko się karmicie? albo szybko zasypia przy piersi i nie zdazy się najeść? a może sporo ulewa ?BlackRose 89, Ania81 lubią tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:BlackRose z tych które się udzielają na wątku to chyba tylko ty :p ale wiesz pociesze cie ze sa chwile gdy wsadziłabym te moja jakże slodka kruszynkę z powrotem do brzucha np gdy piłuje wniebogłosy jakby ją żywcem ze skóry obdzierali ostatnio nazywamy ją pieszczotliwie Godzillą
Ania81 na pewno nie masz "slabego" mleka. jeśli jest problem to tkwi gdzieś indziej. może synek dużo spi i rzadko się karmicie? albo szybko zasypia przy piersi i nie zdazy się najeść? a może sporo ulewa ?tygrysek7773, Ania81 lubią tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Tristana wrote:Dziewczyny czy któraś z Was daje Bobasowi żelazo? My mamy dawać profilaktycznie ale po tym żelazie strasznie go brzuszek boli i zastanawiam się czy dawać czy nie...
Dziś kończy 2 miesiące 😍🥰#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
madiiiii wrote:U nas wygląda to trochę podobnie jak u tygryska. Jeden cyc, kupa, przebieranie, ulewanie, drugi cyc, drzemka 2,5-3h
Zuuziaaaa moje dziewczyny są już starsze, ale różnica między nimi to też 2 lata. Gdy urodziła się młodsza, Liwia straaasznie się buntowała. Wtedy myślałam tylko o chwili świętego spokoju. Gdyby moje dziecko uspokajały wtedy bajki, bez żadnych wyrzutów sumienia zgodziłabym się, żeby je oglądało pół dnia. Zadbaj teraz przede wszystkim o swoją psychikę. Twoim dzieciom potrzebna jest mama w dobrej kondycji a nie w rozsypce ♥
Przez przypadek przeczytalam twojego posta.
Twoja corka tez ma takie piekne imie 😊😊😊😍. Ja mieszkam w De i to jest tutaj imie normalne ale....bardzo bardzo zadkie. Znam jedna pania ktora ma tak na imie i dzis przyslala nam list ze bardzo by nasza Livke chciala poznac i uscisnac i ze ja zawsze wszyscy pytali o jej imie (jakby to jakas egzotyka byla🤪)madiiiii lubi tę wiadomość
-
O smoczku.
Podajecie swoim maluszkom smoczek? W szpitalu dostałam zalecenie, że smoczek dopiero po 6 tygodniu. Przelamalam się i zaczęłam dawać wcześniej. Spowodowane to było tym, że mała miała silną potrzebę ssania, wisiała na cycku, przejadala się i koniec końców ulewała jak wodospad. Podaję jej go tylko do snu. I teraz pytanie. Czy pozwalacie zasnąć dziecku ze smoczkiem. Zazwyczaj mała sama go wypluwała, ale dzisiaj np nie chce i jak jej wypada to się budzi. Nie chcę jej za bardzo przyzwyczajać i smoczek traktować jako ostateczność. I zastanawiam się, czy walczyć o to żeby ostatecznie spala już bez smoczka czy zostawiać ją z tym smoczkiem gdy będzie już spała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 12:53
-
Ja podaje smoczek.juz w szpitalu dalam. Synom tez podawalam. Starszy bez problemu odsmoczkowal się mając 2 lata a młodszy 2.5 roku. Nie widzę żeby używanie smoka jakoś negatywnie na nich wpłynęło. U nas tez wypluwa smoczek jak zaśnie. Ostatnio też lekko śpi także jak jej wypadnie to się wybudza.
-
KotkaPsotka3 wrote:Przez przypadek przeczytalam twojego posta.
Twoja corka tez ma takie piekne imie 😊😊😊😍. Ja mieszkam w De i to jest tutaj imie normalne ale....bardzo bardzo zadkie. Znam jedna pania ktora ma tak na imie i dzis przyslala nam list ze bardzo by nasza Livke chciala poznac i uscisnac i ze ja zawsze wszyscy pytali o jej imie (jakby to jakas egzotyka byla🤪)
To prawda imię jest piękne. Naszą córeczkę przez pewien czas wszyscy nazywali Oliwią Teraz większość z naszego otoczenia wymawia imię poprawnie. Wszystkiego dobrego dla małej Livci ♥
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm