🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny niedawno pisałyśmy o trądziku niemowlęcym, czy u waszych dzieciaczków te kristeczki na buziolkach wyglądają tak 👇 czy to jednak uczulenie na coś?
Ja swojej podaję smoczek ale ona nim gardzi i tylko jest większa awantura🤷♀️🤦♀️
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Dziewczyny maly wisi na cycku wiekszosc czasu, dostaje 2 butelki mm (zjada okolo 240 ml) ulewa juz rzadko (najczesciej jak nie odbije mu sie porzadnie). Fakt na poczatku szybk zasypial na cycku, ale mimo yo nadal ssal mleczko. Czuje sie okropnie, bo moje starszaki przybieraly pieknie. 😭😭😭😭
Bede dzwonic do naszego rodzinnego, ale pewnie nic nie zrobi.
Co do smoczka, ja czasami daje swojemu, szczegolnie jak juz ma dosc cycka a nadal chce cis ssac. Zadko to sie zdarza.
Liwia to przepiekne imie❤️ -
Edward1 wrote:Dziewczyny niedawno pisałyśmy o trądziku niemowlęcym, czy u waszych dzieciaczków te kristeczki na buziolkach wyglądają tak 👇 czy to jednak uczulenie na coś?
Ja swojej podaję smoczek ale ona nim gardzi i tylko jest większa awantura🤷♀️🤦♀️
U nas wygląda bardzo podobnie.
Właśnie dostałam zalecenie od pediatry, by odstawić na minimum tydzień nabiał, przemywać dalej swoim mlekiem i zmienić mm na HA. I obserwować. Ale też mówiła o trądziku niemowlęcym. Oczywiście była to teleporada... Uwielbiam te diagnozy przez telefon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 14:54
-
Ania81 wrote:Edward1 sliczna corcia ❤️.
Moj mial tak, ale juz zeszlo, przemywalam swoim mlekiem.
ANIA atakuj GP, (tylko wiesz jak z nimi jest, oni cię drzwiami a ty do nich oknem). HVisitir tez powiedz o swoich obawach, może coś zaradzą.
Pola je 90ml mm w ciągu dnia a reszta cycek, a tak jak wyżej wspomniałam ona oproznia je do końca 🙉🙈🙊Ania81 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Franiczka_ wrote:U nas wygląda bardzo podobnie.
Właśnie dostałam zalecenie od pediatry, by odstawić na minimum tydzień nabiał, przemywać dalej swoim mlekiem i zmienić mm na HA. I obserwować. Ale też mówiła o trądziku niemowlęcym. Oczywiście była to teleporada... Uwielbiam te diagnozy przez telefon.
XII.2012- 5tc [*]
Edward wg mnie to trądzik moja mala tez miala tak przez kilka dni . samo zeszło. ja bym nie odstawiala nabiału, bo to nie skaza bialkowa z bez sensu odstawiać
Edward1 lubi tę wiadomość
-
Czy planujecie nosić dzieci w chuście lub nosidełku? Chusta to najlepsza opcja, jednak nie wiem czy dam radę ją samą zawiązać. Nosidełka z kolei mają różne opinie. Chciałabym wybrać jakieś ergonomiczne, ale dopiero zgłębiam temat. Macie swoje typy albo coś wartego polecenia?
-
Ania81 wrote:Edward1 mam tak zamiar zrobic, niestety nasz gp jest do 4 liter. Ciezko o dobrego lekarza niestety.
Ja mam mleko, nigdy nie moze ich oproznic, ale i tak podaje mu mm.
Jakie dajesz Poli?
Moj dostaje SMA
Aptamil daje ale zaczęła mieć problemy z kupką, robi jedną dziennie albo i wogole, więc już sama nie wiem czy dalej dawać jej tę jedną butelkę na noc czy nie
Krostki będę przemywać swoim mlekiem i nie odstawię nabialu mam nadzieję że będzie dobrze.
XII.2012- 5tc [*]
Edward te krosteczki wyglądaja na typowy trądzik. Moja najstarsza córeczka miała o wiele gorszy. Zeszło samo. Też nie odstawiałabym nabiału.
Ja przy córeczkach używałam trochę chusty, potem nosidło ale u nas się to nie sprawdziło. Mój kręgosłup powiedział stanowcze "nie". Do motania w chustę trzeba mieć cierpliwe i spokojne dziecko Pod tym względem lepiej sprawdzało się nosidło.Edward1 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja kupilam nosidełko babybjorn i wkładam w niego Polę jak muszę ugotować objad albo coś zrobić na szybko w domu, bo moje dziecko max 10-15 minut w łóżeczku spi jak ja odłożę 🤷♀️ a chusty sie boję, że mi wyleci, jakoś temu nie ufam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 17:06
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 wrote:Wiem jak jest z tymi GP, dobrego to ze świecą szukać 🤷♀️ a do mojego to najlepiej już z diagnozą iść 🤦♀️
Aptamil daje ale zaczęła mieć problemy z kupką, robi jedną dziennie albo i wogole, więc już sama nie wiem czy dalej dawać jej tę jedną butelkę na noc czy nie
Krostki będę przemywać swoim mlekiem i nie odstawię nabialu mam nadzieję że będzie dobrze.
Ja mam zle wspomnienia z Aptamilu. Moj mlodszy syn odmawial pic to mleko. Jedyne co tolerowal to cowandgate i SMA.
SMA u nas super sie sprawdza
Edward1 lubi tę wiadomość
-
Ja mojemu dałam smoczek po skończonym 3 tygodniu. Chciałam ogólnie trochę później, ale tylko na cycku wisiał.
Mój synek śpi od 21 do 5 z przerwami na karmienie i praktycznie od razu zasypia. Za to w dzień nie daje się odłożyć, tylko chce być na rączkach. Jak sobie radzić w ciągu dnia. Nic praktycznie zrobić nie mogę, ledwo jestem w stanie sobie jakąś kanapkę zrobić.08.02 💙 Artur