X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia cały czas jestem na wątku sierpniowym :) mamy też grupę na fb.
    A czuje się średnio. Częściej biorą mnie mdlosci.

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja uwazam, ze dzieci nie maja obowiązku zajmowac się mną na starość. jesli będą chciały mi pomagać, to super, ale nie mam prawa od nich tego wymagać. Bardziej nastawiam się na to, zeby w razie czego mieć środki aby ogarnąć sobie pomoc. Ale to oczywiście moje zdanie.

Nikt nie oczekuje, nie wymaga i obowiązku oczywiście nie mają jedynie dobra wola, ale jednak rodzicom praktycznie każdy na stare lata pomaga. Oni pomagali nam a potem role się odwracają. Jeszcze oczywiście zależy kto jakie ma poglądy i zdanie na ten temat. Są i tacy co rodziców zostawią i mają gdzieś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 17:10

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u was z wizytami ale strasznie ciężko dostać sie do lekarza (mówię o jakimś dobrym) terminy na 10 lipiec np.

• NatalkaRut Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Oooo, to witam towarzyszkę. Ciekawe, czy poród tak samo nam wyznaczą :D Na kiedy lekarz zlecił Ci usg ze sprawdzeniem serduszka?
    Mam nadzieję, że szybko zbiję TSH, na razie mam dawkę 50.
    I podpisuję się pod tym zmęczeniem. Prawdopodobnie zaraz zasnę w pracy...
    Pierwszą wizytę mam 16 lipca. Z tym TSH bywa bardzo różnie, najczęściej jednak jak się zaczęło brać leki to całą ciążę się bierze. Nie jest to reguła oczywiście. A wcześniej miałaś problemy z tarczycą?

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Nikt nie oczekuje, nie wymaga i obowiązku oczywiście nie mają jedynie dobra wola, ale jednak rodzicom praktycznie każdy na stare lata pomaga. Oni pomagali nam a potem role się odwracają. Jeszcze oczywiście zależy kto jakie ma poglądy i zdanie na ten temat. Są i tacy co rodziców zostawią i mają gdzieś.
    Czasem dziecko wyjeżdza na studia za granicę, tam poznaje męża, wychowuje dzieci i nie ma jak wrócić do rodziców. Są różne sytuacje, ja tylko chciałam zaznaczyć, ze nie traktuję swoich dzieci jako swoje zabezpieczenie na starość.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce karmić piersią. Dla mnie to była trauma i nikt mnie nie namówi na kolejne 7 miesięcy horroru (psychicznego). Mówię o swoich odczuciach tylko i wyłącznie. Będę karmić MM.
    Ja miałam CC wiec podejrzewam ze teraz tez ale pewności nie mam.
    Jeśli będzie chłopak to wyprawkę mam gotowa oprócz rzeczy do higieny. Jeśli dziewczynka, będę się martwić w okolicach 30 tygodnia.

Gagatka, Clover, madiiiii lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Clover Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie rozumiem tej nagonki w "internetach" i nie tylko na mamy, które nie karmią piersią. Podobnie na te, które miały CC. Mówi się, że największą przykrość może zrobić kobiecie druga kobieta i ja się z tym zgadzam. Sugerowanie komuś, że powinien zrobić tak czy tak dla dobra dziecka jest po prostu zwyczajnie przykre. Bardzo chciałabym urodzić SN i karmić malucha piersią, ale jeśli coś nie pójdzie po mojej myśli, to nie zamierzam się załamywać. Ważne, żeby wszystko było dobrze z dzidziusiem, a z resztą spraw jakoś sobie poradzimy :)

Co do kompletowania wyprawki, to raczej nie zamierzam na razie nic kupować, zwłaszcza że w lipcu mamy dwa razy chrzciny w rodzinie i dwa razy mam zostać chrzestną (nie wierzę w przesądy, że ciężarna nie powinna zostać w czasie ciąży matką chrzestną, zresztą obiecałam to rodzicom już dawno, ale przez wirusa musieli przesunąć uroczystości) a 1 sierpnia idziemy jeszcze na wesele, więc jest masa wydatków. Dojdą do tego jeszcze badania. Myślę, że w połowie ciąży na spokojnie zaczniemy powoli kupować różne rzeczy dla dziecka. Jeśli okaże się, że będzie chłopiec (ja tak obstawiam i mąż też :D ), to szwagierka obiecała nam mnóstwo ubranek po jej synku ;)

madiiiii, werni lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czułam taką presję karm piersią na siłę... a ja uważam, że tu nic na siłę.
    I potem taka kobieta czuje sie gorsza. A tu nie ma co się przejmować. Tylko robić jak sie uważa i jak sie czuje. Komfort psychiczny jest ważniejszy niż jakieś gadanie.

Czy odczuwacie takie jakby skurcza w dole brzucha? Ja jakoś tak dziwnie czuje 🤔 jakby napięty brzuch.

madiiiii lubi tę wiadomość

• Nana_r Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja uwazam, ze dzieci nie maja obowiązku zajmowac się mną na starość. jesli będą chciały mi pomagać, to super, ale nie mam prawa od nich tego wymagać. Bardziej nastawiam się na to, zeby w razie czego mieć środki aby ogarnąć sobie pomoc. Ale to oczywiście moje zdanie.
    Zgadzam się! Tak bardzo się zgadzam!
    Też uważam, że nie można niczego! Od dziecka wymagać czy oczekiwać jak dorośnie ! Wydanie dziecka na świat jest najbardziej bezinteresowna rzeczą na świecie!

Rucola lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    11.2019- pjp, łyżeczkowanie
    02.2020- powrót do starań
    07.2020- znów się nie udało :(
    10.2020- nowa nadzieja <3
    Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ja urodziłam SN i karmiłam piersią ale nie czuję się lepsza od tych co miały CC czy karmią MM. Nie wiem co trzeba mieć w głowie. Może to jakieś trolle? Jakie to ma znaczenie? Zwłaszcza te kobiety, które chciały rodzić sn czy karmić piersią ale nie mogą to im musi być bardzo przykro czytając takie rzeczy...

Rucola lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Clover ja urodziłam SN i karmiłam piersią ale nie czuję się lepsza od tych co miały CC czy karmią MM. Nie wiem co trzeba mieć w głowie. Może to jakieś trolle? Jakie to ma znaczenie? Zwłaszcza te kobiety, które chciały rodzić sn czy karmić piersią ale nie mogą to im musi być bardzo przykro czytając takie rzeczy...
    Moja znajoma miała taką sytuację, że na jakimś forum (nie wiem czy na fb, czy gdzie indziej) jakieś dziewczyny zaczęły pisać do niej głupoty, że co z niej za matka, skoro w ogóle nie karmiła córeczki piersią. Na szczęście za bardzo się tym nie przejęła, ale dla mnie takie sytuacje są dziwne... dobrze, że u nas na forum jest tak fajnie i że o wszystkim można pogadać ;)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Ja nie chce karmić piersią. Dla mnie to była trauma i nikt mnie nie namówi na kolejne 7 miesięcy horroru (psychicznego). Mówię o swoich odczuciach tylko i wyłącznie. Będę karmić MM.
    Ja miałam CC wiec podejrzewam ze teraz tez ale pewności nie mam.
    Jeśli będzie chłopak to wyprawkę mam gotowa oprócz rzeczy do higieny. Jeśli dziewczynka, będę się martwić w okolicach 30 tygodnia.

Dziękuję za te słowa. Myślałam, że tylko ja jestem cycowym odmieńcem ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Ja jeszcze nie wiem jak to u nas będzie tym razem z dwulatką na pokładzie. Przez ciągłe siedzenie na laktatorze i karmienia nie chce żeby poczuła się odtrącona. Czas wszystko zweryfikuje :)

Moja pierwsza córeczka miała właśnie 2 latka, gdy urodziła się kolejna i powiem Ci, że w naszym przypadku było bardzo ciężko. Do tej pory pamiętam jak na mnie krzyczała i nie dawała mi karmić siostry. Teraz starsza ma prawie 6, młodsza 4 i strasznie się kochają :)

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej unikac takich grup jak karmienie piersią :D znajoma karmiła piersią i miała lekki kryzysx napisala cos na takiej grupie czy moze wspomóc sie butelką, a że padło niewłaściwe słowo to ją tam hejtowały pd góry do dołu

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście normalne z Was babeczki :) Ja to w ogóle nie rozumiem tej spiny z karmieniem cycem. Argumentem jest dla mnie jedynie zdrowie dziecka, ale jeśli chodzi o np. bliskość...A to dziecko musi zassać cycka, żeby odczuwało bliskość z kochającą mamą, która trzyma je w ramionach, tuli, głaszcze, uspokaja? Naprawdę nie mam nic przeciwko karmieniu piersią, jeśli ktoś chce, ale terror medialny i ten, który fundują sobie niektóre nawiedzone mamusie jest czasami straaaszny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Moja znajoma miała taką sytuację, że na jakimś forum (nie wiem czy na fb, czy gdzie indziej) jakieś dziewczyny zaczęły pisać do niej głupoty, że co z niej za matka, skoro w ogóle nie karmiła córeczki piersią. Na szczęście za bardzo się tym nie przejęła, ale dla mnie takie sytuacje są dziwne... dobrze, że u nas na forum jest tak fajnie i że o wszystkim można pogadać ;)
    To bardzo przykre. Dobrze, że się nie przejęła :)

• Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2020, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam potworna noc :( od wieczora czulam klucie brzucha szczegolnie w jednym miejscu, wzielam nospe przed snem - nie pomoglo...obudzilam sie o 1 z bolem brzucha i lekkim bolem plecow. Jestem w 6 tygodniu, gin zalecila mi zmniejszenie dawki duphastonu z 3 do 2 dziennie bo plamienia ustaly i dzisiaj byl wlasnie pierwszy dzien mniejszej dawki. Czy myslicie ze od tego moglam dostac boli? Zastanawiam sie czy nie wrocic jednak do 3 tabletek na wszelki wypadek...bede wdzieczna za jakas wasza rade...strasznie boje sie kolejnej straty😭

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka wrote:
    Dziewczyny, mam potworna noc :( od wieczora czulam klucie brzucha szczegolnie w jednym miejscu, wzielam nospe przed snem - nie pomoglo...obudzilam sie o 1 z bolem brzucha i lekkim bolem plecow. Jestem w 6 tygodniu, gin zalecila mi zmniejszenie dawki duphastonu z 3 do 2 dziennie bo plamienia ustaly i dzisiaj byl wlasnie pierwszy dzien mniejszej dawki. Czy myslicie ze od tego moglam dostac boli? Zastanawiam sie czy nie wrocic jednak do 3 tabletek na wszelki wypadek...bede wdzieczna za jakas wasza rade...strasznie boje sie kolejnej straty😭
    Masz możliwość skonsultowania się z lekarzem? U mnie przy poprzedniej stracie pierwszym objawem za niskiego proga były właśnie mocne bóle. Teraz od początku biorę 3x i zadko mnie coś zakuje.
    Może to nic nie znaczyć, ale lepiej dmuchać na zimne..

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka wrote:
    Nadal boli?
    Ja myślę że to nie od odstawienia, ale jeśli byłabym w Twojej sytuacji to wróciła tm do 3tabl na kilka dni. Nawet jeśli tylko psychicznie miałoby Cię uspokoić 😘 może to właśnie ze stresu Cię boli 🤔ja też ostatnio schodze z dawek i jest to trochę przerażające ✊

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka jak teraz się czujesz?
    Skonsultuj dzisiaj choćby telefonicznie sprawę ze swoim lekarzem!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ