🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sweetcake super, że sprawdzałaś i teraz możesz być już spokojna 😊
Ile ja bym dała, żeby Mały uspokajał się u starego 🤦♀️ tatuś jest dobry jak jest zabawa, jak się coś dzieje to rączki mamusi 😂
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Sweetcake wrote:Angelika oj bardzo cieszy mnie fakt, że mały pomimo kp potrafi zasnąć na rękach u męża lub starszej córki i to od urodzenia. Oczywiscie, nie zawsze ale bardzo czesto. U córek musiała być mamusia i koniec.
Zazdro.. u nas to na pewno wina tego, że mąż pracuje od 8:30 do 17:30 I co drugą sobotę do 13. Nie ma go i Kajtek przyzwyczajony do mnie. Do tego nie pomaga jego podejscie, jak Mały mu sie zaczyna wyrywać, to zamiast podbijać inaczej, zmienić mu pozycję to twierdzi, że nie umie i sie nie da 🤦♀️ jedynie położył go sam spać, jak ja lezalam z gorączką ponad 40stopni i nawet jak płakał, to nie miało to dla mnie dużego znaczenia. Znowu jak przyjdzie moja mama, to u babci jest ok zasnąć, nawet jak ja jestem obok.
Nie wiem co mu się jeszcze stało, ale od kilku dni zasypia tylko z głową na moim ramieniu, nie ma mowy, żeby go położyć na rękach 🤷♀️ tak mu się wszystko zmienia, że muszę się zastanawiać co jutro będzie na topie.
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Sweetcake wrote:Dziewczyny czy jest jeszcze jakieś dziecko, które nie raczkuje i nie siada?
Co do skoku, to oprócz kilku dni z częstszymi pobudkami z płaczem w nocy, nie dał się specjalnie we znaki. W międzyczasie wyszły nam dwie górne jedynki i młody zniósł to o wiele lepiej niż dolne.
Kubę kładę spać między 19 a 20 i śpi do rana (6:30-7:00) bez pobudek. Je 3 posiłki stałe - drugie śniadanie (kaszka bezmleczna z owocami, owsianka itp.), obiadek - słoiczek i kolację - kaszkę zbożową mleczną.
Powiem Wam, że tak, jak pierwsze pół roku życia Kuby to była jedna wielka masakra (kolki, brak snu, marudzenie itd.), tak w drugiej połowie wynagradza nam ten ciężki okres po stokroć. Uwielbiam GościaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 15:26
Angelika0507, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Lolita moj tez kombinuje ale przy tym okropnie się wścieka. No niecierpliwy osobnik nam się trafił🙈🙈
Angelika moj M tez tak dużo pracuje , wychodzi o 6 i wraca około 19-21 a w soboty około 16-17. Niedziele praca w biurze. Ja praktycznie sama ze wszystkim. U nas nocki tragiczne, wiec siła rzeczy musi się małym zająć jak już jest bo ja bym chyba padła. -
Lolita wrote:Mój siedzi samodzielnie ale jeszcze nie raczkuje. Co prawa kombinuje, buja się na kolankach, wstaje na niedźwiadka, ale zrobi max 3 kroki i się kładzie, a później popina czołgając się. Jesteśmy pod stałą opieką fizjo z uwagi na wnm i nie widzi nieprawidłowości. Po prostu to jeszcze nie jego czas. Choć, umówmy się, już najwyższa pora.
Co do skoku, to oprócz kilku dni z częstszymi pobudkami z płaczem w nocy, nie dał się specjalnie we znaki. W międzyczasie wyszły nam dwie górne jedynki i młody zniósł to o wiele lepiej niż dolne.
Kubę kładę spać między 19 a 20 i śpi do rana (6:30-7:00) bez pobudek. Je 3 posiłki stałe - drugie śniadanie (kaszka bezmleczna z owocami, owsianka itp.), obiadek - słoiczek i kolację - kaszkę zbożową mleczną.
Powiem Wam, że tak, jak pierwsze pół roku życia Kuby to była jedna wielka masakra (kolki, brak snu, marudzenie itd.), tak w drugiej połowie wynagradza nam ten ciężki okres po stokroć. Uwielbiam GościaRucola, Lolita lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Hehehe u nas też ciężkie nocki, ostatnio naliczylam 12 pobudek, już nie wiem czasami czy któreś płacze czy tylko mi się to śni;) ale idą ząbki u obu więc lekko nie może być za to pochwalę się że oboje już pięknie raczkują i chodzą przy meblach, no i w końcu się rozgadali TA-TA dominuje:) z jedzonkiem też coraz więcej próbujemy różnych konsystencji, tu akurat plus bliźniaków ze jak jednemu coś nie smakuje to jest szansa że drugi wciągnie:)
Lolita lubi tę wiadomość
-
Podrzućcie proszę jakieś pomysły na jedzonko co Waszym maluszkom podchodzi
U nas najczęściej kaszka z owockiem, jakaś kombinacja (ziemniak- marchewka- brokol- kalafior- fasolka)
Deserek jakiś banan/maliny/jabłko/śliwka z jogurtem.
Próbujemy też ale póki co to małe ilości: jajecznicy, jajka gotowanego, gotowane mięsko, twarożek, rybke na parze.
Zrobiłam jeszcze kaszke jaglana ale zarówno z jabłkiem jak i pomidorkiem nie została zaakceptowana;p
-
Perelka wrote:Podrzućcie proszę jakieś pomysły na jedzonko co Waszym maluszkom podchodzi
U nas najczęściej kaszka z owockiem, jakaś kombinacja (ziemniak- marchewka- brokol- kalafior- fasolka)
Deserek jakiś banan/maliny/jabłko/śliwka z jogurtem.
Próbujemy też ale póki co to małe ilości: jajecznicy, jajka gotowanego, gotowane mięsko, twarożek, rybke na parze.
Zrobiłam jeszcze kaszke jaglana ale zarówno z jabłkiem jak i pomidorkiem nie została zaakceptowana;p
A mięso i rybkę w jakiej formie podajesz? Bo ja głównie zblendowane.08.02 💙 Artur -
Z pomysłami na śniadanie tez mam problem, ale polecam Ci gofry ( te są akurat z jabłkiem I marcewką) https://alaantkoweblw.pl/gofry-marchewkowo-jablkowe-z-cynamonem/
Ale mogą być też bananowe.
Placuszki z kaszy manny
Chlebek z humusem
Mieso I rybę podaję głównie w formie pulpetów z warzywamiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 13:37
XII.2012- 5tc [*]
Dzięki wielkie za pomysły:)
Ewka mięsko gotowane ostatnio siekalam nożem na drobne i podawałam ze zgniecioną widelcem marchewka:) klopsiki natomiast dusilam tylko widelcem, a rybki odrywalam takie mini kawałeczki- choć z tym jeszcze miały chłopaki trochę problemów. Właśnie szukałam inspiracji żeby jak najmniej papek dawać na pewno wypróbuję placuszki i gofry. Chlebek też zamierzam podawać z twarożkiem, hummusem , pasta z awokado itp
Edward hummus robisz sama czy kupny? Ja kiedyś zrobiłam ale mój mi jakoś nie smakował;p -
Sama z puszki ciecierzycy, kuminu, trochę Cytryny i Pomidory suszone (ale to opcjonalnie)
Perelka lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
U nas na śniadanie jogurt z owocami, placuszki, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem, serek wiejski, twarożek. Na obiady u nas raczej zupki (krupnik jaglany, pomidorowa, brokułowa, dyniowa, kalafiorowa, z cukinią), spaghetti i czasami na szybko jakiś słoiczek. Ostatnio dałam mu batata, brokuła i kalafiora gotowanego na parze, ale jadł dopiero jak mu rozgniotłam w palcach 😂
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Sweet i Gusia mój jeszcze nie siedzi. Na podłodze wszędzie jest. Z podporę to tak sobie. Za dwa tygodnie pojadę do rodziców to przy okazji zobaczy syna znajomy fizjo. Kazał ćwiczyć mięśnie brzucha. W grudniu mamy zaplanowana wizytę do neurologa. Zobaczy go.
Co do jedzenia to daje kaszki z holle. Te toleruje i nie ma alergii. Od innych to plam dostaje. Jak pierwszy raz mu dałam chrupka to wsunął go w kilka sekund. Dziś mu dałam skórkę to mietolil w rączce i wkładał do buzi. Daje mu narazie słoiczki.