X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u fizjo. Nie widzi żadnych nieprawidłowości. Obejrzał go wszerz i wzdłóż.stwierdził, ze oczywiscie troszkę opóźniony ma rozwój ruchowy ale jeszcze w normach.

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake super, że sprawdzałaś i teraz możesz być już spokojna 😊
    Ile ja bym dała, żeby Mały uspokajał się u starego 🤦‍♀️ tatuś jest dobry jak jest zabawa, jak się coś dzieje to rączki mamusi 😂

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika oj bardzo cieszy mnie fakt, że mały pomimo kp potrafi zasnąć na rękach u męża lub starszej córki i to od urodzenia. Oczywiscie, nie zawsze ale bardzo czesto. U córek musiała być mamusia i koniec.

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Angelika oj bardzo cieszy mnie fakt, że mały pomimo kp potrafi zasnąć na rękach u męża lub starszej córki i to od urodzenia. Oczywiscie, nie zawsze ale bardzo czesto. U córek musiała być mamusia i koniec.

Zazdro.. u nas to na pewno wina tego, że mąż pracuje od 8:30 do 17:30 I co drugą sobotę do 13. Nie ma go i Kajtek przyzwyczajony do mnie. Do tego nie pomaga jego podejscie, jak Mały mu sie zaczyna wyrywać, to zamiast podbijać inaczej, zmienić mu pozycję to twierdzi, że nie umie i sie nie da 🤦‍♀️ jedynie położył go sam spać, jak ja lezalam z gorączką ponad 40stopni i nawet jak płakał, to nie miało to dla mnie dużego znaczenia. Znowu jak przyjdzie moja mama, to u babci jest ok zasnąć, nawet jak ja jestem obok.

Nie wiem co mu się jeszcze stało, ale od kilku dni zasypia tylko z głową na moim ramieniu, nie ma mowy, żeby go położyć na rękach 🤷‍♀️ tak mu się wszystko zmienia, że muszę się zastanawiać co jutro będzie na topie.

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Dziewczyny czy jest jeszcze jakieś dziecko, które nie raczkuje i nie siada?
    Mój siedzi samodzielnie ale jeszcze nie raczkuje. Co prawa kombinuje, buja się na kolankach, wstaje na niedźwiadka, ale zrobi max 3 kroki i się kładzie, a później popina czołgając się. Jesteśmy pod stałą opieką fizjo z uwagi na wnm i nie widzi nieprawidłowości. Po prostu to jeszcze nie jego czas. Choć, umówmy się, już najwyższa pora.

Co do skoku, to oprócz kilku dni z częstszymi pobudkami z płaczem w nocy, nie dał się specjalnie we znaki. W międzyczasie wyszły nam dwie górne jedynki i młody zniósł to o wiele lepiej niż dolne.

Kubę kładę spać między 19 a 20 i śpi do rana (6:30-7:00) bez pobudek. Je 3 posiłki stałe - drugie śniadanie (kaszka bezmleczna z owocami, owsianka itp.), obiadek - słoiczek i kolację - kaszkę zbożową mleczną.

Powiem Wam, że tak, jak pierwsze pół roku życia Kuby to była jedna wielka masakra (kolki, brak snu, marudzenie itd.), tak w drugiej połowie wynagradza nam ten ciężki okres po stokroć. Uwielbiam Gościa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 15:26

Angelika0507, GrubAsia lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita moj tez kombinuje ale przy tym okropnie się wścieka. No niecierpliwy osobnik nam się trafił🙈🙈
    Angelika moj M tez tak dużo pracuje , wychodzi o 6 i wraca około 19-21 a w soboty około 16-17. Niedziele praca w biurze. Ja praktycznie sama ze wszystkim. U nas nocki tragiczne, wiec siła rzeczy musi się małym zająć jak już jest bo ja bym chyba padła.

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Mój siedzi samodzielnie ale jeszcze nie raczkuje. Co prawa kombinuje, buja się na kolankach, wstaje na niedźwiadka, ale zrobi max 3 kroki i się kładzie, a później popina czołgając się. Jesteśmy pod stałą opieką fizjo z uwagi na wnm i nie widzi nieprawidłowości. Po prostu to jeszcze nie jego czas. Choć, umówmy się, już najwyższa pora.

Co do skoku, to oprócz kilku dni z częstszymi pobudkami z płaczem w nocy, nie dał się specjalnie we znaki. W międzyczasie wyszły nam dwie górne jedynki i młody zniósł to o wiele lepiej niż dolne.

Kubę kładę spać między 19 a 20 i śpi do rana (6:30-7:00) bez pobudek. Je 3 posiłki stałe - drugie śniadanie (kaszka bezmleczna z owocami, owsianka itp.), obiadek - słoiczek i kolację - kaszkę zbożową mleczną.

Powiem Wam, że tak, jak pierwsze pół roku życia Kuby to była jedna wielka masakra (kolki, brak snu, marudzenie itd.), tak w drugiej połowie wynagradza nam ten ciężki okres po stokroć. Uwielbiam Gościa <3
    Śpi do rana bez pobudek🙉 o rany! Ale masz raj 😳🥳🙉

Rucola, Lolita lubią tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc bez pobudek brzmi dla.mnie jak dobry żart 😅 po stokroć zazdroszczę! U nas masakra pod tym względem...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nigdy chyba nie było bez pobudek, ale teraz to masakra. Pobudka co 2-3 godziny to dobra nocka 🤪

08.02 💙 Artur
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka moje marzenie to co 2-3 godziny. U nas co 40 min.Jak mały około 20 usnie to ja już nie mogę wyjsc z łóżka bo zaraz się budzi.

• Perelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe u nas też ciężkie nocki, ostatnio naliczylam 12 pobudek, już nie wiem czasami czy któreś płacze czy tylko mi się to śni;) ale idą ząbki u obu więc lekko nie może być;) za to pochwalę się że oboje już pięknie raczkują i chodzą przy meblach, no i w końcu się rozgadali TA-TA dominuje:) z jedzonkiem też coraz więcej próbujemy różnych konsystencji, tu akurat plus bliźniaków ze jak jednemu coś nie smakuje to jest szansa że drugi wciągnie:)

Lolita lubi tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzućcie proszę jakieś pomysły na jedzonko co Waszym maluszkom podchodzi :)

U nas najczęściej kaszka z owockiem, jakaś kombinacja (ziemniak- marchewka- brokol- kalafior- fasolka)
    Deserek jakiś banan/maliny/jabłko/śliwka z jogurtem.
    Próbujemy też ale póki co to małe ilości: jajecznicy, jajka gotowanego, gotowane mięsko, twarożek, rybke na parze.

Zrobiłam jeszcze kaszke jaglana ale zarówno z jabłkiem jak i pomidorkiem nie została zaakceptowana;p

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Podrzućcie proszę jakieś pomysły na jedzonko co Waszym maluszkom podchodzi :)

U nas najczęściej kaszka z owockiem, jakaś kombinacja (ziemniak- marchewka- brokol- kalafior- fasolka)
    Deserek jakiś banan/maliny/jabłko/śliwka z jogurtem.
    Próbujemy też ale póki co to małe ilości: jajecznicy, jajka gotowanego, gotowane mięsko, twarożek, rybke na parze.

Zrobiłam jeszcze kaszke jaglana ale zarówno z jabłkiem jak i pomidorkiem nie została zaakceptowana;p
    Chlebek z awokado, różne kaszki + owoce, może zupkę z pomidorem?
    A mięso i rybkę w jakiej formie podajesz? Bo ja głównie zblendowane.

08.02 💙 Artur
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pomysłami na śniadanie tez mam problem, ale polecam Ci gofry ( te są akurat z jabłkiem I marcewką) https://alaantkoweblw.pl/gofry-marchewkowo-jablkowe-z-cynamonem/

Ale mogą być też bananowe.

Placuszki z kaszy manny

Chlebek z humusem

Mieso I rybę podaję głównie w formie pulpetów z warzywami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 13:37

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam placuszki bananowe. Można jeszcze z dyni, jest teraz sezon 😉

08.02 💙 Artur
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za pomysły:)
    Ewka mięsko gotowane ostatnio siekalam nożem na drobne i podawałam ze zgniecioną widelcem marchewka:) klopsiki natomiast dusilam tylko widelcem, a rybki odrywalam takie mini kawałeczki- choć z tym jeszcze miały chłopaki trochę problemów. Właśnie szukałam inspiracji żeby jak najmniej papek dawać:) na pewno wypróbuję placuszki i gofry. Chlebek też zamierzam podawać z twarożkiem, hummusem , pasta z awokado itp ;)
    Edward hummus robisz sama czy kupny? Ja kiedyś zrobiłam ale mój mi jakoś nie smakował;p

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama z puszki ciecierzycy, kuminu, trochę Cytryny i Pomidory suszone (ale to opcjonalnie)

Perelka lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śniadanie jogurt z owocami, placuszki, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem, serek wiejski, twarożek. Na obiady u nas raczej zupki (krupnik jaglany, pomidorowa, brokułowa, dyniowa, kalafiorowa, z cukinią), spaghetti i czasami na szybko jakiś słoiczek. Ostatnio dałam mu batata, brokuła i kalafiora gotowanego na parze, ale jadł dopiero jak mu rozgniotłam w palcach 😂

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet i Gusia mój jeszcze nie siedzi. Na podłodze wszędzie jest. Z podporę to tak sobie. Za dwa tygodnie pojadę do rodziców to przy okazji zobaczy syna znajomy fizjo. Kazał ćwiczyć mięśnie brzucha. W grudniu mamy zaplanowana wizytę do neurologa. Zobaczy go.

Co do jedzenia to daje kaszki z holle. Te toleruje i nie ma alergii. Od innych to plam dostaje. Jak pierwszy raz mu dałam chrupka to wsunął go w kilka sekund. Dziś mu dałam skórkę to mietolil w rączce i wkładał do buzi. Daje mu narazie słoiczki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wow noce jak marzenie aż zazdroszczę 😉 i czy ja dobrze widzę i będzie rodzeństwo??? 😍 Gratulacje i kciuki 🥳 My zaczynamy rozmawiać o kolejnym Bączku ale chyba dopiero za rok się weźmiemy do roboty 🤣

Lolita lubi tę wiadomość

bl9ci09kc99luerc.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ