🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mamy promkę na metryki! Kupując pakiet metryk (w kombinacji rodzina, małżeństwo, bobasek) jest promka 2+1 gratis 😊 Za trzy metryki A4 wyjdzie wtedy 138 zł (zamiast 207 zł), a za trzy metryki 50x70 cm, czyli bobo w skali 1:1 będzie 278 zł (zamiast 417 zł) ❤️ mamy wiec trochę promocji 😃
luknijcie na insta: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/
❤️GrubAsia lubi tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Moim zdaniem okrutne jest nie dać się dziecku i mamie wyspać miesjacami- gdy może się okazać, że wprowadzenie kilku niby drobnych rzeczy daje dziecku stabilizację, rutynę, ułatwia mu zaśnięcie czy daje ciągłość snu. Przecież milion pobudek dzień w dzień jest wykańczający nie tylko dla mamy ale przede wszystkim dla dziecka. Także można dużo zmienić bez "treningu" samego w sobie - tak jak Edward wcale nei wprowadzać interwałów czy
krzesełka - tym samym nie zostawiać dziecka do tzw wypłakania się.
Moim zdaniem sen to podstawowa potrzeba i jeśli się da trzeba zrobić wszystko żeby pomóc dziecku spać.
☺️
I nie każda nauka samodzielnego zasypiania wiąże się z pozostawianiem płaczącego dziecka w łóżeczku. Zauważyłam jednak, że to najczęściej powtarzany argument wśród osób, które nawet nie próbowały się zapoznać z tematem.
Ja, podobnie jak Edward, zaczęłam od odkładania młodego do łóżka na granicy snu. W lepsze dni wystarczyło klepanie po pleckach i szuszanie, w gorsze przytulałam go w łóżeczku do zaśnięcia. Teraz już nie lulam go na rękach tylko wkładam od razu do łóżka i wychodzę. Czasem zaśnie sam, czasami przewala się jeszcze trochę w łóżku, a czasem potrzebuje mojej pomocy. Nie ma to nic wspólnego z tresowaniem dziecka.
A tak w ogóle to największa poprawa we śnie Kuby nastąpiła, kiedy odstawiłam go od piersi i przeszłam na butlę i to była najlepsza decyzja w moim krótkim macierzyńskim życiu. Możecie hejtować, don't care.
Edward1, GrubAsia, werni lubią tę wiadomość
-
Lolita nie wiem.po co ta końcówka, raczej nie spotkałam się na tym wątku z hejtowaniem mm. Wiem natomiast że wielu dzieciom wprowadzenie mm totalnie nic nie zmienia. Ja karmie butelką i jie sądzę żeby moje dzieci budziły się z braku bliskości. Często budzą się i krzyczą i nie chcą jeść, więc to chyba nie z głodu? Ja jestem anty treningi snu ale jeśli drobnymi zmianami w zachowaniu/usypianiu możemy pomóc dziecku spać - jak najbardziej. Nie sądzę jednak aby to rozwiązało mój bliźniaczy problem tym bardziej w póki co malutkim mieszkaniu. Mam nadzieję że moje dzieci od niewyspania nie będą mieć problemów neurologicznych.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Szczerze, nie myślałam że wywołam takie zamieszanie swoim wpisem 😔 nie było to moim celem ❤
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Nie rozumiem trochę tej burzy, ja wyraziłam swoje zdanie w temacie treningów sni i jak zaznaczyłam nie chciałam urazic Edward, bo każdy wychowuje dziecko tak, jak uwaza dla niego za najlepsze, ile rodziców tyle stylów wychowania.
A tak w ogóle Lolita, to jestem psychologiem dziecięcym i jednak trochę "znam" się na pewnych rzsczach, co wlasnie pozwoliło ni wyrobic sobie prywatne zdanie na temat treningów snu, ale spoko, nie chowam urazy -
Cześć dziewczyny, strasznie dawno mnie nie było. U nas sytuacja dynamiczna, Dawid ma już 6 zębów, jedynki i górną dwójki, teraz chyba zaczynają iść dolne dwójki lub cholera wie które ale już znam te objawy więc to na pewno zęby. U nas ze spaniem nocnym gorzej, ale w dzień cały czas bez zmian, dwie drzemki łącznie ok 4 godzin - dużo i może dlatego w nocy jest gorzej ale jak śpi to przecież nie będę budzić. Dawid ciągle jeszcze nie siada sam, czasem mu się zdaży jak się na coś wspina że się przekręcić i usiądzie, nie raczkuje ale ciągle pełza i najchętniej by już wstawało i chodził.
-
Lolita jest w ciąży.
Moje dzieci mają 1.5r różnicy między sobą.
Ja mam dwie książki i czytałam różne opinie o nich. Większość osób nie poleca ich. Jedna przejrzałam kiedyś a druga wcale i się kurza. Ale chyba znowu zajrzę z ciekawości co wy tu piszecie.
Ja podobnie robiłam że starszym jak był młodszy i do teraz jak Lolita. Ze odkładałam i wychodziłam. Szybko zasypiał wtedy. Trochę się pokreci i zasypia. Z młodszym to różnie. Czasami przy cycku zaspie a czasami sam. -
Marta kwk u nas bardzo podobnie. Pełza wszędzie ale jeszcze nie raczkuje i nie siada. Podnosi już pupkę do góry No ale jeszcze mu brakuje. A ile to nerwów go kosztuje to szok🙈🙈🙈 Fizjoterapeuta niemiecki nie widzi problemu. W czwartek konsultacja online z polskim. Zobaczymy co mi powie.
Tak jak kiedyś nie chciał jeść tak teraz je pieknie. Praktycznie wszystko. Ulubiona potrawa to chleb😊😊😊 Polubił się z wózkiem, pieknie w nim zasypia natomiast nadal pała nienawiści do fotelika samochodowego. No nie i już. A tu niebawem 1200 km podróż przed nami. Nadal uwielbia siostry i jak tylko pojawia się w domu to aż piszczy z radosci. Młodsza córka uwielbia brata i zawsze jak coś dostaje to pyta czy dla M tez coś jest😊Wesoło u nas bardzo.😅😅😅😅 -
Hej dziewczyny. Co do spania. Mając trójkę zupełnie różnych dzieci mogę powiedzieć, że...nie ma złotej reguły
Każde dziecko jest inne i każde ma inne potrzeby. Dla mnie (podkreślam DLA MNIE:) książki namawiające rodziców do trenowania dzieci w zasypianiu są nic nie warte. Tak malutkie dziecko potrzebuje bliskości. Instynkt każe mu trzymać się blisko rodzica. Najstarszą córkę próbowaliśmy kłaść od początku w swoim łóżeczku i była masakra. Olaliśmy te wszystkie poradniki i wzięliśmy ją do siebie. Problem ze spaniem się skończył. Kolejne dzieci od początku spały razem z nami i śpią do tej pory. Mamy ogromne łóżko, w którym śpimy całą piątką i jest superowo! Dziewczyny przesypiają całe noce, nie budzą ich nawet noworoczne fajerwerki
Prędzej czy później i tak przeniosą się ze spaniem do swoich pokojów i jestem przekonana, że wtedy będziemy za nimi tęsknić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 15:43
werni lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Myślę, że jeśli chodzi o te hasło "trening snu " to mogą być różne definicje. No i fajnie by było wypowiadać się po przeczytaniu książki 😉 która wywołuje duże emocje, i jak wszystkie poradniki ma trochę trafionych a trochę chybionych porad, i wiadomo, że nie wszystkie są dla wszystkich dzieci 😉
U nas że spaniem duuzo lepiej, 2 nocy budzi się coraz rzadziej. Ząbków mamy 5, wczoraj zauważyłam górna dwójkę 😁 Rozalka od jakichś 3 tygodni już chodzi I jest w tym niezmordowana, non stop wstaje kilka kroczków i upadek i tak w kółko 😍🤯 dziś dopiero kupiłam kombinezon zimowy, bo wcześniej nie chciałam kupić za małego jakby miała jeszcze podrosnąć, a zaraz będzie trzeba kupować buciki zimowe 🙈
Z jedzeniem jest różnie, zależy od humorku 🤣Edward1 lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
U nas na pokładzie już 8 zębów i idą kolejne, przez co młody się wścieka od rana do wieczora. Już nie wie, co ma do buzi włożyć. Wczoraj spał z nami, bo nie wyrabiałam z wstawaniem i wyciszaniem go.
-
U mnie wszystkie dzieci od samego początku same zasypiaja i śpią w swoich lozeczkach ale nie przekłada to się na lepszy sen. Chłopaki mieli po ponad 2 lata jak jeszcze musiałam wstawać do nich w nocy. Do małej 2-3 razy wstaje. Także wydaje mi się ze to wszystko zależy od dziecka
-
U nas 8 zębów, jak stoi to prawie za każdym razem puszcza się rączkami i po dłuższej chwili dopiero siada. Kilka razy udało mu się zrobić po dwa kroczki.
Na bank idą kolejne zęby, bo ślina leci w takich ilościach 🙈
Złości się i pyskuje już tak, że czasami sił mi brakuje na niego 😂 coraz więcej gada po swojemu i zaczyna powtarzać po nas 😊
Noce bez zmian 😉
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Werni ja mam jutro konsultacje online.
A dzisij moj akrobata takie rzeczy wyrabiał na macie, ze bałam się odejść od niego. Od rana robił pompki.🙈🙈🙈 pupę już wysoko podnosi, próbuje pozycji czworaczej ale jeszcze troszkę mu brakuje.werni lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Dziś był u nas znajomy fizjo. Pokazał parę ćwiczeń do czworaków i na mięśnie brzucha. Za miesiąc mamy się znów spotkać.
werni lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
My już po konsultacji fizo. Dostaliśmy kilka ćwiczeń wspomagających dalszy rozwój. Z konsultacji wynika , iż mały z powodu refluksu ma troszkę opóźniony rozwój ruchowy, aczkolwiek mieści się w normach. Od wczoraj widać tez ogromny postęp No ale jeszcze dużo brakuje. Także ćwiczymy i czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Musimy wzmocnić mięśnie brzucha i obręczy barkowej.
Pompki w jego wydaniu są przeurocze😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 14:28
werni lubi tę wiadomość