🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwunia82 wrote:Witam wszystkich! Ja dzisiaj zrobiłam jeszcze jedną betę i wyszło 6673, ostatnia z 17.06 była 295. Myślicie, że to dobry przyrost?
Ja zawsze korzystam z tego kalkulatora https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/. Wg niego twoj przyrost jest idealnySylwunia82 lubi tę wiadomość
15.06. ⏸
06.07. ❤️
-
Jeśli chodzi o karmienie piersią to jeszcze nie wiem co zrobie.. Córkę karmiłam 8mcy i szczerze mówiąc miałam w związku z tym dużo stresu.. Miałam mało pokarmu i cały czas myśli czy corce wystarcza czy się najada.. A im bardziej się stresowałam tym mniej pokarmu miałam. Corka bardzo dobrze zniosła przejście na MM - fakt że trochę nam zajęło znalezienie odpowiedniego mleka bo była alergiczką..
Teraz pewnie spróbuję ale jak nie będzie szło to przejdę na MM dla swojego i dziecka spokoju.. W końcu stes mamy udziela się też dziecku..13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
A jeśli chodzi o opinie społeczna to to jest bardzo indywidualna sprawa.. KP czy MM to decyzja każdej z nas i nie powinna być przez nikogo innego oceniana.. W końcu każda mama kocha swoje dziecko niezależnie od tego jak urodziła i jak karmi.. A to miłość do dziecka odpowiada za więź z malenstwem.
werni, Rucola, Nana_r, _Hope lubią tę wiadomość
13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm) -
Jak tak czytam o Waszych planach dotyczących karmienia, dochodzę do wniosku, że jestem kompletnie niezdecydowana i póki co mam w nosie sposób karmienia. Będzie taki, jaki się sprawdzi, nikt z głodu nie umrze 🤣
Clover, Patt94, ultraviolet, werni, Bajka15 lubią tę wiadomość
-
Ja was dziewczyny podziwiam, że potraficie tak daleko sięgać myślami w przyszłość, karmienie, poród...
Ja żyję od wizyty do wizyty i ciągle czuję niepokój. Ehh chciałabym wyluzować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 20:58
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Dokładnie Natalka
Wojtka krótko karmiłam KP. Ogólnie byłam kpi do 5miesiaca. Potem samo mm.
Teraz jakby się udało to kp ale jak będą znowu problemy to odrazu mm. Ważne żeby dziecko było najedzone i szczęśliwe. A jak dziecko jest zadowolone to i mama też. -
Ultraviolet Oj znam to uczucie jak byłam z synem w ciąży. Po tylu latach starań to na początku chuchalam i dmuchałam. Ale jak już weszłam w 2 trymestr to się uspokoiłam. Cieszyłam się z ciąży.
-
Dziewczyny ja znowu przychodzę z wynikami do Was
26.06 beta 13799 a prog. 39
24.06 beta 9500 a prog. 21.40
22.06 beta 5610 a prog. 31
20.06 beta 2901 a prog. 33
Słabo to zaczyna wyglądać chyba prawda? Wczoraj tez byłam na usg i po progesteron i był pecherzyk 16 mm i calko żółte 3.4/ 4 mm...
Nie potrafię się wbic w wasze rozmowy o wyprawkach czy KP bo ja żyje z dnia na dzień i tez nie potrafię tak daleko wybiegać myślami....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:05
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny ja znowu przychodzę z wynikami do Was
Słabo to zaczyna wyglądać chyba prawda? Wczoraj tez byłam na usg i po progesteron i był pecherzyk 16 mm i calko żółte 3.4/ 4 mm...
Nie potrafię się wbic w wasze rozmowy o wyprawkach czy KP bo ja żyje z dnia na dzień i tez nie potrafię tak daleko wybiegać myślami....
Anetynka polecała ten kalkulator, kochana jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwość skontaktuj się z lekarzem, myślę, że żadna z nas nie jest na tyle kompetentna, żeby stawiać diagnozy. Możemy je tylko porównać ze swoimi.
Jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze, ale dla własnego spokoju skontaktuj się z lekarzem, nawet przez teleporadę. Bejbikowi potrzebny jest spokój :*kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
ultraviolet wrote:Ja was dziewczyny podziwiam, że potraficie tak daleko sięgać myślami w przyszłość, karmienie, poród...
Ja żyję od wizyty do wizyty i ciągle czuję niepokój. Ehh chciałabym wyluzować...
Tez tak mam... ale mam nadzieje, ze będzie dobrze i głęboko w to wierze.ultraviolet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi już niepokój odpuścił, teraz odliczam do prenatalnych a wtedy wyluzuję całkowicie. Ja na szczęście mam skutecznie odwracane myśli więc się nie stresuje. Dzisiaj starsza córka miała zakończenie roku w zerówce, wzruszyłam się i wciąż przeżywam 😊 ogólnie córki dbają o to, żebym się nie nudziła
NatalkaRut, ultraviolet, werni, Rucola, Clover, BlackRose 89 lubią tę wiadomość
-
A u mnie dwa dni wyjęte z życia. Synek miał gorączkę. Dziś przeszla ale słabiutki jeszcze. Mam nadzieję że jutro już całkiem nabierze sił.
-
Też odliczam czas do prenatalnych, zajęć mi nie brakuje, emocje w związku z zakończeniem roku ogromne...a jednak z tył głowy strach. Mam nadzieję, że to minie i będę cieszyć się tym pięknym stanem ☺️
GrubAsia lubi tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Ja generalnie karmic piersia nie lubię. Pierwsza córkę karmiłam 6 miesięcy i przestałam ponieważ studiowałam wówczas i strasznie się umordowalam. Druga córkę miałam tez karmic 6 miesięcy, później max rok a teraz ma już 2,5 i w nocy ciagle kp.
Uważam , ze to każdego indywidualna sprawa i mnie to w ogóle nie obchodzi kto jaki sposob karmienia wybiera.
Teoretycznie to my kobiety zostałyśmy stworzone do rodzenia dzieci a nie każda chce, może itp. Każdy ma rozum, swoją wole i robi to co mu odpowiada.
Co do bety to nie pomoge bo ja prowadzę ciąże w De i tutaj nigdy nie mówi się o tej wartości nawet jak jest badana. Ja tylko przy poronieniu miałam zrobiona żeby sprawdzić jaki jest jej poziom.NatalkaRut lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, byłam dziś na rowerze. Przejechaliśmy może z 10 km lajtowym tempem, bo przegoniła nas burza, a czuję się jak po przejściu Orlej Perci 🤦♀ Totalnie nie mam siły... Czuję się jak staruszka.
-
Lolita podziwiam. Mi mdłości odbierają radość życia i chęć do czegokolwiek...
Kasia według mnie przyrosty dobre, progesteron super. Wpisz sobie w kalkulator przyrostu bety tylko w taki, gdzie możesz wpisać który to dzień po owulacji. To ważne, bo im później tym beta bardziej zwalnia.kasia_1988 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
kasia_1988 wrote:Dziewczyny ja znowu przychodzę z wynikami do Was
Nie potrafię się wbic w wasze rozmowy o wyprawkach czy KP bo ja żyje z dnia na dzień i tez nie potrafię tak daleko wybiegać myślami....
Im większe wartości bety tym przyrost będzie mniejszy. Na początku przyrost po 48 h powinien wynosić conajmniej 66%. Przy wartościach bety przekraczających 8-10 tys może się ona podwajać nawet co 96 h i wszystko jest ok takie mam info od mojego ginakasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wczoraj mialam wizytę, ale że dziś wyjeżdżaliśmy nad morze nawet nie miałam czasu napisać
Lekarz potwierdził ciążę, mamy pęcherzyk z pulsującym zarodkiem, zarodek 2,5 mm. Wielkość odpowiada idealnie wiekowi ciąży wg Om kolejna wizyta 6 lipca, wtedy będziemy zakładać kartę ciąży i będę miała zlecone badania do wykonaniaMama_Zuzia, kasia_1988 lubią tę wiadomość