Luty 2027 ❄️⛄️
-
WIADOMOŚĆ
-
W uk pierwsza wizyta z położna do 10 tygodnia, następna w 16 😅 mierzona jest ciśnienie, pobierana krew, jest się ważonym i później mierzony brzuch. W międzyczasie USG w okolicy 12 tygodnia. Ale ja dodatkowo sobie chodzę na usg, miałam wczoraj i teraz idę 22, ale to jest wykonywane przez technika, nie lekarza. Gdybym nie miała możliwości finansowych albo nie daj Boże ciąże zagrożona to nie wiem, musiałabym tylko siedzieć i modlić się, bo nic nie ma częściejMika1992 wrote:Co ile chodzicie do lekarza prowadzącego? Co mówią o tym Wasi lekarze? Czytałam na grupie na FB że niektóre dziewczyny mają 3 lekarzy i chodzą co tydzień.
Moja powiedziała mi, że co 4 tygodnie są wizyty. Myślałam że to proste wytrzymać, byłam w poniedziałek i już się zastanawiam, czy co 4 tygodnie to nie za długi czas. Kolejną wizytę mam 27 lipca, więc będą 3 tygodnie
-
dzasta - również mam termin na 9.02 i prenatalne 30.07 😄👋🏻
Co do wizyt to u mnie też standardowo co 4 tygodnie. To kupa czasu, przez miesiąc taki okruszek zmienia się w turbo tempie 🙈 trochę czaję na wcześniejszy termin, może coś się zwolni.
W ogóle od wczoraj czuję jakby mi się jakaś infekcja rozwijała, myślałam że może podrażnienie od progesteronu dopochwowego ale objawy się nasilają. W dodatku dziś rano robiłam szereg badań, m.in mocz i wyszły bakterie 🙃 I w takim przypadku bym potrzebowała szybkiej wizyty u mojej ginekolog, a nie ma terminów. Więc kombinuję z medicoverem, na razie byłam u położnej bo do niej był szybki termin. Pobrała wymaz i czekam, zobaczymy czy to infekcja dróg moczowych czy rodnych czy jedno i drugie 🤦🏻♀️ Kurczę zastanawiam się jak to będzie później, zawsze myślałam że w ciąży w razie nagłych sytuacji dają możliwość szybkiej wizyty u lekarza prowadzącego.👫 31 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard + Clexane
▪️KIR AA
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26 - znaczna poprawa wyników 💪🏻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
23.06 - 7+0 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
26.06 - 7+3 - CRL 1,17
cudzie trwaj 🥹

-
Dziewczyny nie uwierzycie, już dostałam wyniki badania na płeć. Będę miała dziewczynkę! Moje przeczucia i nasze małe marzenie się spełniło (to pierwsza biologiczna córka mojego męża oraz jedyna biologiczna dziewczynka w rodzinie teściowej, bo ma tylko jednego syna- mojego męża i dwóch wnuków). Podobno wiarygodność tych testów to 99%, oczywiście jeszcze nifty i późniejsze usg wszystko potwierdzą, ale bardzo się cieszę
Anna_30, cysterka95, Clausix, patish11, mary0371, edith, Lukrecja1208, Domi ^^ lubią tę wiadomość
-
PolskaMamawUk wrote:Dziewczyny nie uwierzycie, już dostałam wyniki badania na płeć. Będę miała dziewczynkę! Moje przeczucia i nasze małe marzenie się spełniło (to pierwsza biologiczna córka mojego męża oraz jedyna biologiczna dziewczynka w rodzinie teściowej, bo ma tylko jednego syna- mojego męża i dwóch wnuków). Podobno wiarygodność tych testów to 99%, oczywiście jeszcze nifty i późniejsze usg wszystko potwierdzą, ale bardzo się cieszę

Ale super informacja, gratulacje! ❤️
PolskaMamawUk lubi tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
PolskaMamawUk wrote:Dziewczyny nie uwierzycie, już dostałam wyniki badania na płeć. Będę miała dziewczynkę! Moje przeczucia i nasze małe marzenie się spełniło (to pierwsza biologiczna córka mojego męża oraz jedyna biologiczna dziewczynka w rodzinie teściowej, bo ma tylko jednego syna- mojego męża i dwóch wnuków). Podobno wiarygodność tych testów to 99%, oczywiście jeszcze nifty i późniejsze usg wszystko potwierdzą, ale bardzo się cieszę

Wow szybciutko, gratulacje 😊
👫 31 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard + Clexane
▪️KIR AA
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26 - znaczna poprawa wyników 💪🏻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
23.06 - 7+0 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
26.06 - 7+3 - CRL 1,17
cudzie trwaj 🥹

-

Ale ekstra!!! Cudowna informacja❤️
Z jednej strony też chętnie dowiedziałabym się, kto mieszka u mnie w brzuszku, ale z drugiej tak bardzo chciałabym mieć niespodziankę 🙈 normalnie jestem niezdecydowana, jak kobieta w ciąży 😂
👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️
Tsh 0,59
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

-
Dziękuję dziewczyny 😍
Ja mam taki charakter, że wszystko zawsze muszę mieć zaplanowane i niby lubie niespodzianki, ale dużo bardziej lubię mieć wszystko po mojemu 😅 z płcią dzieciaków nie było szans przy żadnym, żebym nie wiedziała, nie wytrzymałabym 🙈 -