X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:40

GabiK lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w słoneczną niedzielę.
    Katlinka - wszystko sliczne, wózek, łózeczko - wszystko.

Agusia - ciesz się że do transakcji nie doszło na olx, pojechałabys pod wskazany adres i lipa, tylko koszty byłyby niepotrzebne. To nie fatum, to opatrzność Boska nad Tobą czuwa.

katalina lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem zaczełam pisac sobie tak na brudno na kartce - listę zakupów. Musze ją dopracować jeszcze i przepisa na czysto. To wrzuce co tam wymłodziłam.

KotMisia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio widziałam u nas parę, prowadzili wózek ze swoim dzieckiem zapewne, tak mi się spodobał był niebiesko (granatowo) biało czerwony. Ale byli za daleko zeby ich dogonic i się zapytac co to za marka i gdzie kupili.

Potem sobie pomyslałam - dwa takie same wózki w jednej małej miejscowosci? Ale przeiez wiele wózków jest podobnych. Co sądzicie? Ja zawsze jakos wolałam nie powielac takich rzeczy.

Czy w ogóle widziałscie gdzies taki wóżek w takich kolorach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:36

klz98u696p33kjce.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash a coś takiego to nie było? kolor CA13 http://camarelo.pl/w4.html

• slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne ciuszki na tej stronie kwiatek ubranka dla dzieci.
    O ceny trzeba pisac do nich? Bo cen nie widzę.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Slash a coś takiego to nie było? kolor CA13 http://camarelo.pl/w4.html
    A wiesz ze coś podobnego, tylko było mniej białego - tak mi się kojarzy. Ze tylko pasek taki przechodził dookoła, ale pewna juz teraz nie jestem. Może jeszcze kiedys ich zobaczę. Dzięki kochana za pomoc.

Póki co - dzięki za pomoc i jeśli jeszcze któras z Was coś widziała podobnego - będę wdzięczna.

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia gratuluje rocznicy :)

Katalina super rzeczy, rozek tez Mi sie podoba, lubie takie kolorki :).

Ja mam materac kokos pianka gryka i byl w gratisie przy lozeczku. Zamawialam zanim dowiedzialam sie o tych robakach ale poki co nie kupuje drugiego. Bede sprawdzac uwaznie jego stan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:55

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 30tyd na waszych paskach ładnie jest napisane ze w 30tc potrzeba duzo białka zelaza i wapnia. To juz wiem dlaczego lekarz kazał mi jesc duzo mięsa.
    Jak wzbogacacie jeszcze swoją dietę? Co jecie?

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina piękne Wasze zakupy
    Rożek mega ja mam też szary w białe grochy ale w środku jest biały

Slash ja stawiam na nabiał minimum szklanka mleka dziennie plus jogurt lub ser biały/żółty ale najlepiej podchodzi mi mleko :)

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero się obudziłam. Tzn poszłam spać po 20 obudziłam się po 8 z małymi przerwami w nocy na picie i siku. Później poszłam do Kościoła, chwilę pogadaliśmy z B. na skypie i znów w kimę. Nie wiem po czym ja tak zmęczona jestem. Co do materacy ja też mam taki z kompletu ,jest w folii ale wydaje się , ok. Przed ubraniem łóżeczka zerknę w pokrowiec czy nie ma tam jakiś przyjacieli na gapę. Ja o 15 45 obejrzę sobie na tvn style sekrety lekarzy, to akurat przez godzinkę będę mieć zajęcie, no i z psiakiem zaraz wyjdę. U nas na szczęście oby dwoje mamy zatrudnienie , ale i tak wyprawkę kompletuję sama a tatuś stawia wizyty u lekarza. No i jeszcże oszczędzamy na remont mieszkania. Istny hardcore. Mi brakuje:
    Szlafroka
    1 koszuli do karmienia
    Pościelowego do łóżeczka
    Przewijaka
    Laktatora
    Ewentualnie podgrzewacz do butelek( mama mnie namawia bo bardzo jej służył jak ja byłam mała)
    Szczotki do butelek
    Łańcuszek do smoczka i pudełko na smoczek
    Termoopakowanie na butelki
    Dodatkowego kocyka bo mam w sumie jeden z minky.
    Tantum rosa z apteki
    Czapeczki po kąpieli i na dwór
    Większość to pierdułki ale trochę droższych rzeczy też jeszcze mi zostało.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:40

• GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajaj panthenol nie ma na opakowaniu zadnych przeciwskazan, oprocz uczulenia na ktorys ze sladnikow.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - ja jesli się oparze to zawsze szybko łapię się za ucho za tą dolną częsc, gdzie przebija się kolczyki. Trzymam chwilkę i pomaga. Ale to od razu jak się oparzysz.

Wyczytałam ze najwiecej zelaza jest oczywiscie w mięsie i potem w pestkach dyni, otrębach pszennych, natce pietruszki.
    W naparze z pkrzywy.

Gosia to ja tez musze stawiac na mleko - pić czesciej.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.promobaby.pl/

Dziewczyny tutaj podobno są podawane promocje jakie obowiązują.
    Jeszcze się nie zapoznałam z tą stronką. Pozniej zerkne, teraz zmykam, potem na 17 do kosciola.
    Do usłszenia pozniej.

klz98u696p33kjce.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:57

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum w sensie że jakbym nie kombinowała nie jestem w stanie kupić rzeczy dla małej. Chciałam dobre, nowe - ZUS. Obniżyłam poprzeczkę do minimum i również jedno wielkie dupsko. Jedyne czego moje dziecię będzie miało pod dostatkiem to ubranka. Mam już całą szafkę, a Zosiowa babcia ma dla nas jeszcze całą torbę przygotowaną. Najwyżej jej z tych ubranek jakieś gniazdo uwiję żeby miała gdzie spać :P

preg.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ja kupiłam podgrzewacz elektryczny i sterylizator 2w1 firmy TOPCOM Kidzzz za 50zł. Więc fajnie cenowo, oby tylko się sprawdził:)
    http://allegro.pl/topcom-kidzzz-podgrzewacz-elektryczny-sterylizator-i5036709619.html

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A wiesz ze coś podobnego, tylko było mniej białego - tak mi się kojarzy. Ze tylko pasek taki przechodził dookoła, ale pewna juz teraz nie jestem. Może jeszcze kiedys ich zobaczę. Dzięki kochana za pomoc.

Póki co - dzięki za pomoc i jeśli jeszcze któras z Was coś widziała podobnego - będę wdzięczna.
    Slash my mamy taką kolorystykę wózka, może to widziałaś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c07be107623.jpg

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa pewnie też zamówię taki albo podobny :) idę zaraz z psiurem na spacer ale ogarnęło mnie wieczorne nie chce mi się. Już bym umyta mogła w łóżku leźeć. Dzisiaj na tvn zaczynają się jakieś seriale muszę rozkminić czy fajne. Zaczyna mnie wkurzać ucisk na płuca, znacznie gorzej mi się oddycha, zwłaszcza w pozycji półleżącej. Z jednej strony wiem że lżej już nie będzie a z drugiej będzie mi brakować tego mojego brzuszka. No ale jak urodzę to biorę się za siebie i mam zamiar iść do ortopedy i odchudzić trochę swoje nóżki. Tylko na ich punkcie mam obsesję, bo mogłyby być ciut chudsze. Zawsze na ich temat mam docinki :/ i jest mi z tym źle. Nie to źebym gruba była ale one są takie ubite i raczej krótkie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ