X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle witam się :)

Podczytuje was ale jakoś nie mam natchnienia na pisanie. Mamy się dobrze :)
    Nikoś wariuje w brzuszku... czasem te jego kopniaczki są aż wręcz bolesne, rośnie nam mały karateka ;)

Pozdrowionka ciociunie ;)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska to masz małego karatekę :) Moja to jakby czytała mi w myślach i wykonuje płynne , delikatne ruchy. Ciekawe czy po narodzinach też będzie takim aniołkiem.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane;) za nami cudowny tydzień z mężem i okazało się że zostaje mąż do 11 marca ;D wiec jeszcze się nim naciesze za to tu nie mam kiedy zaglądac..;/
    mamy się dobrze brzuszek rosnie, mały kopie <3 a jutro mamy wizyte więc trzymajcie kciukasy i jak bedę mieć chwile to odezwę się jak tam ;)

w piątek ściełam się troche z teściem ale nie lubie jak wtrąca się w nasze zycie i chce za nas decydować... stwierdził że po co wydajemy pieniądze na dziecko jak nam poprzynoszą rzeczy chodziło mu tu o pościel itp.. mój mąż stanął za mną i powiedział że nie będzie oglądał się na kogoś czy nam coś ktoś da.. ehhh.. i juz decyduje za nas kiedy chrzest.. a dla mnie to drażliwy temat bo to moje dziecko! nie chce wam tu smęcić ale muszę komus ;)

pozdrawiamy ;*

gosia86, gosiunia, Karolcia88, beti97, GabiK lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti wczoraj myślałam o tym samym czy będzie mi brakowało brzuszka jak już urodzę :)
    Mnie teraz tez często łapią duszności i chyba trzeba się z tym oswoić na kilka najbliższych tygodni
    Ech jutro rano do laboratorium jadę wiec trzeba wstać po 5
    Powiedzcie mi bo chcę od internisty skierowanie na próby wątrobowe to ma być Aspat i alat? Czy coś innego? Czy wystarczy ze powiem ze na próby wątrobowe?

Paulinqa ciesz się mężem:* a teścia olej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 19:12

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze dostaliśmy mega pakę z ubrankami od znajomej i mamy tyle teraz tego że szok ;D komoda pełna ubranek 56-68 ;D a i są też większe ;D

Gosia olewam ale jest mi szkoda męża bo nie może wytrzymać zachowania ojca...

Ciocie do zobaczenia za jakiś czas;D

gosia86, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia wystarczy jak powiesz próby wątrobowe, rzadko kiedy zapisują w komplecie tylko właśnie alt i ast na resztę im szkoda kasy ;)

Paulinqa ciesz się mężem póki jest w domu :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to sie zastanawiam czy robic te badania czy nie? Uczulenie prawie przeszlo czasem na wieczór coś za swędzi
    Bo bez skierowania pewnie mi nie zrobią na kartę ciąży? Jak myślisz Karolcia? Oczywiście w luxmedzie będę robić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, nie zrobią, może zlecić jedynie lekarz internista. Ja poszłam ze skierowaniem od gina i mnie zapisały na chybcika na wizytę. Gin kazał zrobić jeszcze kwasy, to lekarka tak wypisała że kazali mi zapłacić tylko za te 70zł...... Tak więc sprawdziłam wtedy tylko ASPAT i ALAT ale na zlecenie internisty

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem wykończona nic nie robieniem.. dosłownie... rodzinne imprezy to nie dla mnie, parę godzin za stołem i kręgosłup mi pęka..

Już jutro widzę się z moją niuńką <3 Jupiii

gosiunia, Karolcia88 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ALAT i ASPAT każde po 7 zł. Wyszło ok. A teraz czuję że Wiki ma czkawkę. Ja też nie mogę liczyć na nikogo, nikt ze znajomych póki co się nie zaofiarował, a sąsiadka która pytała czy chcę ciuszki jakoś się jeszcze nie odezwała :/ ja też kupuję dużo rzeczy sama ,a właściwie wszystko bo jakby tak liczyć na kogoś to można z niczym zostać. A tak w ogóle niektórzy z rodziny boją się coś kupić bo mówią że wybredna jestem. A ja uważam że w sklepach jest dużo ładnych rzeczy, ale jak mają kupić bzdet, to ja za te pieniążki kupię to co jest naprawdę potrzebne. No i chciałabym kupić Małej jakieś niemowlęce zabawki, bo nawet głupiej grzechotki nie mamy. Wiem że pewnie dopiero ok 3 miesiąca zacznie się interesować. Póki co ma tylko misia który był z kocykiem z H&M i parę misiów po mamusi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o zabawkach dla dziecka w ogóle nie myślę. Jej przyszła chrzestna już zapowiedziała, że pluszaka dostanie na wejście i moim zdaniem wystarczy. Dzieci są mało wybredne i bawią się wszystkim co dostaną w rączkę, wszystko jest nowe i cudowne. A jak zacznie przejawiać oznaki rozkminiania to się wtedy kupi kilka gadżetów. Mój mąż mi znowu coś przywlókł i zaczynam się czuć conajmniej przeziębiona. A jutro na rano do dentysty :(

3i4920mm0jlmd1e9.png

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupujecie dla dziecka do spania w gondoli? Poduszeczkę i kocyk?? Czy sam kocyk? zastanawiam sie bo ktos mi powiedział że taki maluch powinien spać zupełnie na płasko.
    Myślałam o czymś takim: http://allegro.pl/komplet-do-wozka-kocyk-minky-nowosc-kulki-sowy-i4908972158.html

A oto mój wózek: http://www.wszystkodladziecka.com.pl/wdd/sklep-2/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/tako-munlight-carbon-gondola-i-spacer%C3%B3wka-detail

gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • maribel Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, dzisiaj oglądałam na youtubie odcinek położnych i był przytoczony przypadek kobiety z niewydolnością wątroby, która wywołuje swędzenie. Tu jest link: https://www.youtube.com/watch?v=VKBwrWEV3EI Od 08:19 jest o tej kobiecie.
    Dla własnego spokoju lepiej zrób te badania. Będziesz spokojniejsza.

Shaja, ja kupiłam do wózka tylko kocyk 70x80.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna kwietniówka chyba zaraz się rozpakuje. Czuję presję czasu. Sama już nie wiem co mam kupić i ile. Ciągle przypomina mi się że czegoś nie mam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gondoli mam tylko kocyk,bo tez slyszalam,ze dzieci na plasko powinny lezec, kregoslup w jednej linii rowniez w trakcie karmienia. Dokupilam jednak dodatkowe pokrycie na materacyk gondoli.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja tez mamy Tako Moonlight i jestem zachwycona tym modelem :-)

Wonderwall lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewcyny znikam na tydzień. Moje starsze dziecię jest w szpitalu. Dostała zapalenia ucha środkowego. Dzisiaj miała zabieg w znieczuleniu ogólnym.
    Zmieniamy się z mężem - ja w dzień on w nocy,

Pozdrawiam Was i mam nadzieje że u Was wszystko w porządku :)

03.02.2014
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:40

• beti97 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim trzymamy kciuki za starszą pociechę , niech wraca do zdrowia.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM trzymamy kciuki!

My z braku funduszy kupimy Tako Monlight Omega. Tańsza wersja :( No chyba że w lotto wygram ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ