X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=34467138

tu łóżeczko kupiłam, złozyło się nawet nieźle ;) sama dałam rade wiec luzik, szuflada ok

Wonderwall lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia na pewno bedziesz zadowolona, rozwiazania techniczne w tym.modelu sa naprawde super, sklada do formatu niewielkiej walizeczki, wszystko plynnie wpina sie i wypina, no i ta podwojna amortyzacja pozwala na bujanie dziecka kiedy chcemy je uspic a jednoczesnie sprawia,ze na nierownosciach dziecko nam sie nie obudzi, a wraz z waga dziecka mozna steowac amortyzacja od miekkiej do twardszej. Super.

KotMisia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam sprzedawce,od ktorego Aniol kupila lozeczko, moje jeszcze nie dotarlo,ale juz jestem zadowolona,ze nawet w niedziele odpisuje szybko na wiadomosci i nie robi problemow ze zwrotem niechcianego towaru nie wnikajac w powody :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 22:13

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny odnośnie badań dla świętego spokoju zrobię i tak będę sie kłóć bo tsh ft4 będę robić
    MIM dużo zdrówka dla młodej :*

Beti ja wolę nawet nie zaglądać bo my nadal w proszku z przygotowaniami a do wypłaty daleko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 22:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Ja do gondoli mam tylko kocyk,bo tez slyszalam,ze dzieci na plasko powinny lezec, kregoslup w jednej linii rowniez w trakcie karmienia. Dokupilam jednak dodatkowe pokrycie na materacyk gondoli.
    Gąbki pokrycie kupowałam przez internet? Jak tak to prześlij link ;) dzięki

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki miało być " Gabik kupowalaś" ;) tak to jest jak telefon mnie poprawia :)

GabiK lubi tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pokrycie kupiłam w sklepie na Marywilskiej Wwa Hexpol, razem z wózkiem :-), ale jestem pewna że wszędzie ich pełno, na allegro też, to takie zwykłe frotte jak na przewijak lub materacyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 23:15

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:06

gosia86, Agusiek89, nadulek, beti97, GabiK, WesołaMama, PIGULSKA, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Witamy po nieciekawej nocy, obudzilam sie na sisiu i znow poczulam bol @ ale juz nie przeszedl sam do tego jakby lekkie skurcze czulam i bol krocza...
    wzielam w koncu nospe, troche puscilo i zasnelam. Teraz tez lekko czuje dol brzucha. Takie cmienie bardzo slabe bez skurczy.

Mim zdrowka dla corci, biedna pewnie sie nacierpi.

Rika kciukam, wizytujemy razem.
    Ja mam o 15:45.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kciuki za wizyty:*
    Ja jadę do laboratorium na 8:00 mam wizytę u internisty ale korki takie makabryczne że zastanawiam się czy zdążę
    Oj pospałoby się jeszcze

Ofeline będziesz pytać lekarza o szpital?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 07:34

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po leniwym weekendzie:)

Rika, Ofelaine trzymam kciuki za wizyty!:)

Faktycznie, kwietniówka urodziła w nocy. Podejrzewam, że dużo z nas rozpakuje się w kwietniu;)

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się poweekendowo ;-)
    U nas dziś 30+O czyli zaczełyśmy 31 tc kciuki zaciskam za wizyty*
    Rika i Ofe wizytujemy razem

Rika, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie wiem, chyba jeszcze nie...

Nadulek kciukam :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:06

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ma wyjsc 4 maja w moje i meza urodziny :D

Termin mam na 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 08:50

beti97, maribel, katalina, WesołaMama, PIGULSKA, gosiunia, nadulek lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi wg usg termin na 29.04 od podzątku moja dziewczynka jest starsza, ale mam coraz większe wrażenie że wcześniej urodzę. Mama i siostra rodziły przed terminem, a mnie też łapią skurcze. Teraz też leżę bo miałam poranny skurcz po spacerze z psem, nie są często ale muszę uważać na to co robię. Oczywiście jestem zła bo znowu ja będę odkurzać i myć podłogi, bo moja mama się nie pali a jak jej się uwagę zwróci to foch. Uwagi doktorka uwagami a życie życiem :( no ale dam radę muszę. Najchętniej wytrzymałabym do 1 maja na powrót B. ale tu Wiki decyduje kiedy wyjdzie. Brakuje mi faceta w domu, zawsze pomógłby w zakupach , coś zrobił a tak to dupa. No i już pierwszy tydzień rozłąki za nami, jakoś leci ten czas do przodu.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :) My z Wikusią idziemy badać się w środę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine mam to samo. Bol jak na @ w dole brzucha i w kroczu jakbym mi ktos mocno przywalil. Do tego biodra bola. Skurcze w normie pod kontrola nospy i magnezu. U mnie wizyta dopiero 12.03.
    No i dla nas dzis poczatek 32tyg :-) juz niedlugo :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti wspolczuje, wiem jak to ciezko odkurzac chocby, bo moj m obiecuje,ale odkurzanie raz na2tyg przy psie w domu raczej nie wystarcza. Ale myc podlog juz bym chyba nie dala rady.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 6 maja, ale też podejrzewam możliwość porodu w kwietniu. Moja mama urodziła mnie i brata lekko przed terminem. Najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki posiedziały w naszych brzuszkach do skończonego 37 tygodnia, wtedy już jest ciąża donoszona.

W tym tygodniu sporo wizyt nam się szykuje. My wizytujemy w czwartek:)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Dziś wizytujemy również, ale późno bo o 19. W każdym razie trochę się boję bo od zeszłego tyg mam takie bóle i jakby skurcze, pachwiny też bolą.. Z jednej strony boję się, że coś się dzieję. Z drugiej zastanawiam się jak na to zareaguje lekarz, przed świętami jak weszłam między pacjentkami, bo małej usg źle wyszło to był dla mnie bardzo nie miły (pewnie nie miał już cierpliwości bo to był 22.12 a ludzi miał tyle, że o 22 pewnie wyszedł do domu.. ale to nie moja wina :( ) i powiedział coś w stylu, że jestem przewrażliwiona i panikuje.. No ale nic, nie będę ukrywać, że wszystko ok, skoro po 200m spaceru nie mogę stać ani siedzieć, wczoraj w kościele znów dostałam takich skurczy, że aż się popłakałam :(

MiM dużo zdrówka dla Twojej Małej.

Widziałam jak u tej kwietniówki szybko poszło.. Jestem w szoku trochę, bo ta moja Iza już o 2tyg wyprzedza i zaraz wiek ciąży będzie 33t jutro, a my raptem 30 skończyłyśmy wg OM. Nie wiem czy zmieni mi termin porodu. W sumie nie obraziłabym się gdyby wyszła z brzuszka tak w 3-4 tygodniu kwietnia, ale grunt to żeby była dobrze rozwinięta.
    Ja się urodziłam w 39t, więc może i moje dziecię się pospieszy...
    Maribel teraz wizyt będzie dużo każdego tyg, bo będą coraz częstsze ;) A za moment ani się obejrzymy, a dojdzie ktg :)

Trzymamy kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, dla nas też prosimy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 08:52

gosia86, maribel, PIGULSKA, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ