X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

i ja dołączam się do grona wizytujących.
    Z chęcią podejrzę Małą, bo ostatni raz ją widziałam 29 stycznia, i była malutka.

Dodatkowo przez to, że mam łożysko na przedniej ścianie macicy ledwo co czuje jej ruchy. Więc albo takie grzeczne dziecko z mojej Córci :) albo rzeczywiście to wina położenia łożyska, i nie mam się czym martwić.

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące

Miłego dnia, buziaki

WesołaMama, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie sporo wizyt w tym tygodniu ja mam w środę i czwartek
    Dzieki za odpowiedź Karolcia spóznilam się do lekarza ale dostałam skierowanie na próby wątrobowe i bilubirynę jeszcze się lekarka oburzyła że dermatolog powinna dać skierowanie. A dzisiaj jakiś Armagedon w luxmedzie takie kolejki nawet była kolejka dla ciężarnych do laboratorium bo tyle nas było

Katalina tez jestem pełna podziwu że tak szybko chcesz śmigać na wesele po porodzie

Agusia tez mi sie zdarza takie wiercenie ale tak jak pisze Ofeline jak położę się na którymś boku to wtedy

Dziewczyny a rozwazacie rozszerzenie abonamentu w luxmedzie na dziecko?

Wesoła Mama co gotujesz? Ja w tym tygodniu mam w planach placki ziemniaczane i paruchy (takie kluchy drożdżowe na parze) z koktajlem :) ale w to muszę zaangażować mamę

Trochę boję się tych wyników na próby wątrobowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 10:26

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jest wiecznie gorąco zwłaszcza w nocy non stop się wierce i odkrywam kołdrę i za chwilę się zakrywam ;) jakbym miała weksle :P

Gosia a do dermatologa też trzeba mieć skierowanie od rodzinnego i nadchodziłabyś się po lekarzach ze masakra...służba zdrowia mnie dobija

Też słyszałam że czkawka jest niegroźna ale myślenie mi się włącza :) i to poskakiwanie brzucha może być troszkę denerwujące ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wczorajsze i dzisiejsze wpisy,
    MiM trzymamy kciuki za szybki powrót Matyldy do zdrowia!
    Wszystkim wizytującym życzymy powodzenia i czekamy na dobre wieści :) a może i jakieś ładne zdjęcia? ;)

mnie dopadło katarzysko, a tak się cieszyłam, że przetrwałam zimę bez tych wszystkich "przyjemnych" dolegliwości...

My wizytujemy dopiero 18 marca, ale już wtedy będę mieć robione ktg. Nawet na karteczce mam zapisane, że mam się pojawić 30minut przed wizytą.
    Dziewczyny mieszkające w domach- mam problem bo porobiły mi się takie plamy na ścianie, taki ciemny nalot. Od początku tutaj się takie robiło, ale tylko w dwóch rogach przy suficie a teraz mi wyszło przy drzwiach balkonowych i przy ścianie na której ma stać łóżeczko :/ są te preparaty z chlorem i to niby na chwilę zniknie, ale za jakiś czas znów się pojawi:/ nie mam pojęcia co z tym zrobić....

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia my już zmienilismy na ten familijny - Maciek msiał w pracy do 15 stycnzia zmiany podac i sie zdecydowalismy

gosia86 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mi w pracy jak tylko zgłoszę chęć rozszerzenia pakietu na dziecko to bez problemów to robią.

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 9 maja komunie w Warszawie mojego chrześniaka to wujek jako reprezentant sam pojedzie ;) no i wesele 6 czerwca pod Krakowem ale to szans nie ma zeby pojechac a naprawdę szkoda.

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to niestety chyba grzyb z wilgoci się wytworzył :/
    Są takie specjalne preparaty w sprayu pomagają na trochę ale my właśnie z tego względu odswiezylismy cały pokój tzn mąż drapal ściany i robił nowe gładzie
    Bo przy dziecku nie może być taki nalot na ścianach a i Ty też nie możesz wdychać takich preparatów na odgrzybianie

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na wesele w sierpniu także Mały juz będzie troszkę odchowany :) nie wiem czy wcześniej bym się zdecydowala gdzieś go brać...na miejscu to jeszcze ale z dojazdem dalej to wyzwanie

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska w luxmedzie bez skierowania
    Też się zdecyduje na pakiet rozszerzony

Chyba zaraz palnę męża w łeb
    Wyjechał po mnie na autobus i po drodze spotkał znajomego i gada teraz już 30 minut a ja bez śniadania głodna jestem i mówiłam mu jak tylko wsiadłam do samochodu że chce mi się jeść
    Jednak coś jest z tymi facetami że są z innej planety

gosiunia, Wonderwall, GabiK, Anioł, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grzyba najlepszym preparatem jest Savo ;) Ale tam jest taka dawka chloru, że w ciąży bym nie ryzykowała....
    Mnie też jest tak gorąco... Ostatnio zakładam wiosenną kurtkę na bluzkę z krótkim rękawkiem, w dodatku kurtki nie zasuwam, bo brzuszek się nie mieści i jest mi w sam raz... A mąż obok zasunięty pod szyję w czapce :D

GabiK lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do grona goracych mamusiek.
    Juz nawet zakrecilam w sypialni grzejnik bo nie szlo spac. A przed ciaza bylam wiecznym zmarzluchem.

Karolcia tsz mysle ze te plamy trzeba jakims preparatem na grzyba potraktowac.

I my tez mamy wesele w tym roku, w pazdzierniku ale 300 km od domu i nie chce mi sie jechac z malym dzieckiem.

Dzisiaj czuje mala bardzo wysoko, pod zebrami i kolo zoladka.

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko gorąco w pomieszczeniach. Na dworze solidarnie kurtka zimowa bo ja zmarźluch. Ogarnęłam mieszkanie i leżę. Poprasuję jutro, bo dzisiaj już nie dam rady i tak muszę iść do banku i na zakupy.
    Trzymajcie mnie bo wyjdę z siebie i stanę obok. Przyszła do mnie mama z moim pojemnikiem po bigosie bo był jeszcze w zamrażarce i mówi " schowaj sobie gdzieś ten pojemniczek" a ja na to że gdzie przecież nie mam swojej kuchni a w pokoju mam tak naćkane że chyba bym go musiała na segmencie postawić. No bo ona nie ma miejsca, a ja uważam że ma więcej niż ja i jest u siebie. Ciekawe kiedy mi lekarz karze zrobić ktg pewnie nie prędko. Do wizyty już tylko 2 dni.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy :)

my również dołączamy do wizytujących w tym tyg a dokładniej jutro...
    trzymamy jak zwykle kciuki za dzisiejsze wizyty i odezwiemy się po naszej :)

miłego dnia majowe ciocie ;) <3

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    używałam tego płynu (w sensie SAVO), ale jak dla mnie nawet przed ciążą nie do wytrzymania więc mąż się tym zajmował jak znikałam na 4 dni z domu ;)
    Teraz też mu tak każę zrobić.
    Myślicie, że ten grzyb to z racji, że za zimno czy że za ciepło w pokoju? Bo mąż się upiera, że za słaba wentylacja a mi się wydaję, że po prostu za zimno było i stąd to cholerstwo wyszło. bo w salonie jak sobie dogrzewałam piecykiem to przestało się pokazywać za to nadrobiło w sypialni i to w takiej masakrycznej ilości :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie widze wiekszych problemow, tak czy siak bede musiala z Mala duzo podrozowac, w czerwcu mamy drugi slub. Wiadomo z tygodniowym dzieckiem się nie rusze, ale z miesiecznym? Pamietam jeszcze jak pomagalam kolezance przy jej synku, 4 lata temu to było, jezdzilismy codziennie prawie w dluzsze trasy a jak mial już 2 miesiace, to jechalismy już autem do Amsterdamu na szkolenie. Kupilismy specjalnie lezacy fotelik, żeby miala wiekszy komfort jazdy, wiec jestem spokojna, byle urodzila się o czasie, a nie po, bo wtedy na pewno się nie odwaze.

gosiunia lubi tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po dłuższej przerwie... jakoś ostatnio u mnie monotonia i nawet nie mam się czym pochwalić :) widzę, że zakupy nabierają tempa :) i majóweczki gromadzą skarby dla siebie i maleństwa (wszystko mi się podoba)...
    za wizytujące trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :)
    dziś przy takiej pogodzie nie chce się nic i jak tylko zmobilizuje się do posprzątania to później zrobię sobie zasłużoną przerwę na drzemkę :)

relgh371atn0vk9b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia przy grzybie to obydwoje macie rację i wentylacja i ogrzewanie ma znaczenie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dokladnie tak jak Gabi pisze wentylacja i ogrzewanie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, dawniej robiło się tylko w rogu sufitu (strych był nieocieplony, ale już jest), a w tym roku mąż dodatkowo wywiercił dziurę w ścianie żeby przepuścić przez nią kabel antenowy więc praktycznie cała jest zatkana, ale to zawsze jakaś dziura więcej ;)

A i żeby nie było, że jakaś zimnica i w ogóle nie ogrzewamy ;) temp przeważnie około 19-22 stopni była (bo pozostałym domownikom nie odpowiada jak jest cieplej), ale jak siedziałam w salonie to sobie dogrzewałam (ale drzwi od sypialni były otwarte więc też nie było tak, że w jednym pokoju sauna a w drugim zimnica)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 11:23

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ