X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - na obiad nic specjalnego - ja robię plastry schabu z cebulką na patelni - potem duszę to i robię taki Schab w sosie własnym. Potem ten sosik zagęszczam i przez sitko. Dodaję dużo kminku więc mięsko ma posmak kminkowy. Do tego ziemniaki pure i surówkę z czerwonej kapustki (od mamy ze słoika) ;)

Karolcia - ja mieszkałam kiedyś w domu i potwierdzam że to wygląda na grzyb. My mieliśmy stare budownictwo więc domek był kiepsko ocieplany z zewnątrz...
    U Nas coś takiego wychodziło tylko w jednym pokoju na północny-zachód, właśnie tam taka wilgoć się zbierała w rogu :/

Moja Milenka jest chyba bardziej ruchliwa niż Emilka była! cieszę się że się rusza bo to dla mnie sygnał że jest ok, ale zawsze daje czadu jak ja chcę się położyć na chwilkę aby odsapnąć ;) A tu impreza w brzuchu ;)

Przygotowałam ubrania do prasowania (ale jeszcze nie dzidziusiowe ubranka)i przydałoby się wyprasować. Ale dziś jestem na Nie ze wszystkim ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zwłaszcza w jednym pokoju wychodzi, tam gdzie jest najwilgotniej. Gdyby go porządnie ogrzewać to byłoby sucho i niebyłoby grzyba :/ Ale do tego musielibyśmy pół instalacji rozwalić i wymienić okna przede wszystkim.
    Kolejny ząb zrobiony bez znieczulenia. Miałam uczucie jakby mi nożem dziąsło rozcinała :/ Ale już po wszystkim, mam spokój na jakiś czas i wewnętrzny spokój, że Zosi nic nie grozi ze strony moich zębów. Ale w poczekalni myślałam, że zejdę. Gorąco, duszno, ludzi w cholerę, a obsuwa 45min... A moje dziecię harce w najlepsze. Mam wrażenie, że im gorzej ja się czuję tym lepiej ona. Ja bym najchętniej padła i zasnęła, a ona szaleje wtedy cały dzień.
    KotMisia - nad morze bardzo chętnie. Niech no się tylko ciepło zrobi :D

preg.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podajcie namiar na sprawdzone, tanie apteki internetowe ;)

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my mamy sypialnie od wschodu, dom ocieplony, ale może przez to, że od strony sypialni są same pola a wycięliśmy duże drzewo czereśni, które zasłaniało trochę od wiatru to może przez to się tak porobiło..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zostalam okradziona przez cyganke na 100zl w gotowce i omal nie zaatakowana przez wyrostka ktory z nia przyszedl! A ochrona, ktora niby ma chronic również mój obiekt uznala, że to moja wina i nie zrobia nic, bo nie usuna ich z pasazu bo to klienci, a ja za pozno się zorientowalam! Bardzo się zdenerwowalam ;( boli mnie, mam twardy brzuch i bardzo się boje!
    Jeszcze kurna place za gnoja ochroniarza.... Już dosyc mam ;(

• GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to temp jak najbardziej ok, w takim razie to wentylacja jest problemem. Często po ociepleniu budynku lub wymianie okien pojawia się taki problem,ze wilgoć z pomieszczeń nie jest odpowiednio odprowadzana na zewnątrz tylko skrapla się na ścianach. Efektem jest grzyb. A macie takie wywietrzniki w ramach okien czy pełna framuga? Bo to czasem pomaga. My mamy takie otwierane na górze okien. U nas np był problem,że wywalała kanalizacja pod prysznicem, i śmierdziało ze zlewu i umywalki. Myśleliśmy że to rury są problemem, a tymczasem przyszedł pan i kazał pootwierać właśnie te wywietrzniki w oknach, bo tworzyło się podciśnienie i to było przyczyną wywalania kanalizacji. Byliśmy w szoku, ale miał rację.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mamy czegoś takiego, mówisz o takich kratkach jak często są w łazienkach?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Katalina! Jak się uspokoisz to złóż skargę do szefa tego ochroniarza. Kiepsko wypełnia obowiązki skoro jest taka sytuacja a on Ci jeszcze,że to Twoja wina. I oddychaj głęboko przeponą tak,żeby rozluźnić mięśnie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Karolcia to są takie specjalne szczeliny w oknach,,które są przesłonięte takim kawałkiem plastiku, żeby je zamykać i otwierać (takie są na dole okien zazwyczaj) a na górze to jest taki np. wałeczek, i można przekręcić pokrętełko z boku,żeby zamknąć lub nie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popatrzyłam w wujku google, nie wiesz jak wygląda montaż czegoś takiego? Bo okien na pewno wymieniać nie będziemy bo były wymieniane nie więcej niż 8 lat temu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina...ale jak ona Ci te pieniądze zabrała?

Z mężem planujemy we wrześniu/pażdzierniku do Grecji lecieć do znajomych. Mam nadzieję, że to nie będzie za wcześnie dla naszej Miśki. Moja mam oczywiście, że ja jestem niepoważna, nieodpowiedzialna, bo jak można 4 m-czne dziecko za granicę ciągać.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    popatrzyłam w wujku google, nie wiesz jak wygląda montaż czegoś takiego? Bo okien na pewno wymieniać nie będziemy bo były wymieniane nie więcej niż 8 lat temu

U nas fabrycznie takie wywietrzniki w oknach były. Mąż w jednym pokoju zdjął je, bo roleta się nie mieściła. U nas w ramie okna sa wywiercone dziury, w które to ustrosjtwo się wkłada. Także trzeba naruszać konstrukcję okien, chyba...my mamy fabrycznie, więc nie wiem czy samemu też te dziury w ramach się wierci.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to jest fabrycznie montowane we framugach, ale tak sobie myślę,że jak będziecie mieć wizytę kominiarza następna to poproście o sprawdzenie wentylacji w pomieszczeniach nie tylko kuchnia/łazienka ale w innych i może on coś poradzi, jeśli to akurat wentylacja jest problemem.
    A montowanie takich wywietrzników to trzeba by zapytać kogoś z firmy montującej okna. Może by napisać do kogoś takiego i coś odpowiedzą.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przyszla, wybrala produkt skasowalam go, dala mi 200zl, wydrukowalam paragon i wydalam reszty 182zl, ta się zaczela awanturowac że tak drogo i w swoim jezyku napuszczac tego chlopaka, caly czas przeliczala te pieniadze przede mna że ona kupuje po 8zl, ja jej mowie że niemozliwe (w koncu sama place za ten proszek blisko 3euro). I ona się na mnie wydziera ten chlopak też i ciagle liczyla te pieniadze, ja zdazylam sprawdzic że 200zl jest prawdziwe nie sfalszowane, jak znow przeliczyla te pieniadze i rzucila we mnie tym proszkiem to wyszarpalam jej swoje wydane i dalam jej te 2 stowy. A chlopak się ciagle rzuca i krzyczy, zaraz po nich wszedl jeszcze facet i teraz mysle że to chyba też od nich bo mowil z obcym akcentem, chyba ich kryl bym nie zdazyla się zorientowac w kasie bo niczego nie kupil i ostatecznie wyszedl po kilku minutach... Jak zawolalam ochrone to mi wlasnie tak powiedzial, że to moja wina, a klientow on wypraszac nie moze, a dupek siedzial w swojej kanciapie przed tv i nic go nie ruszy, a oni jeszcze chodzili w okolicy, ale jak ja mam ich gonic z brzuchem? Już się uspokoilam i nawet zjadlam z rozsadku, bo troche burczalo mi już w brzuchu. Mala nerwowo podskakuje...

A teraz widze jak ochroniarz o dziwo spaceruje.. :( jestem zła i zmeczona :( a zaraz do zaplaty tyle pieniedzy bo 10 się zbliza i podatki, zus, czynsz... Darowalabym te stowe, ale nie takie zachowanie za ktore musze co miesiac jeszcze placic. Dziś jeszcze zglosze to, bo to już drugi taki wyskok z ich strony :(

Puella, ja zamierzam jechac na wakacje we wrzesniu też. Samolotem Twoja Misia moze lepiej zniesc podroz niż Ignas ;) male dzieci tak maja..

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mąż będzie musiał coś wymyślić, może wywierci po prostu jakąś dziurę przy oknie i najwyżej będę ją czymś przytykać jak mi będzie za bardzo wiało.

Katalina, niestety często zdarzają się tacy oszuści, u nas na punkcie jak tylko zobaczą nową osobę to zaraz jej jakiś numer wycinają, albo rozmienić albo coś tam i się okazuje, że na koniec zmiany/dnia brakuje w kasie 100zł. Oni już mają swoje metody :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina - nieciekawa sytuacja! Współczuję. Człowiek musi jeszcze dodatkowo się stresować :/
    Ja dwa razy na Recepcji w Spa wydałam źle pieniążki ale to dlatego że zagadałam się z klientką. Musiałam uzupełnić kasę ale to była kwota rzędu 10 zł (x2). Jakoś do przeżycia, mój błąd i potem się pilnowałam co by skupić się na wydaniu kasy a nie na gadaniu ;)
    Twoja sytuacja byłą typowo zorganizowana przez tych cwaniaków! Wstydziliby się tak kobietę w Ciąży stresować :/

• katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, bo nie jestem tu aż taka nowa, ale najgorzej że to się zdarzylo juz nie pierwszy raz u nas, ci ludzie wciaz laza i oszukuja kolejnych w inne sposoby, a taki dziad nie zrobi nic, wiedzac że sa kolejny raz a nigdy zadnych zakupow ze soba. Jest monitoring, to chyba widac? Naprawdę, nawet tych pieniedzy mi aż tak nie zal, chociaż to moja dzisijesza wizyta miala być oplacona, ale jestem wsciekla na podejscie i na przyzwolenie.. Ech szkoda gadac :(

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad już zrobiony - będzie na dwa dni spokoju ;)
    Prasowanie - zrobione ;)
    Teraz coś poszydełkuję i przed 15-stą po córkę do przedszkola ;) Właśnie umówiłam jej pierwszą wizytę u stomatologa na czwartek ;)Ale to tylko przegląd bo wydaje mi się że wszystkie ząbki są ok.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie jakie fajne rozwiązanie
    http://dino.sklep.pl/nowy/drewnostyl-pinio-paso-doble-lozeczko-dzieciece-120x60komoda-przewijak-p-14770.html ale cena...:/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    patrzcie jakie fajne rozwiązanie
    http://dino.sklep.pl/nowy/drewnostyl-pinio-paso-doble-lozeczko-dzieciece-120x60komoda-przewijak-p-14770.html ale cena...:/

Fajne i praktyczne ale na krótko - potem dziecko wyrasta. A cena faktycznie powala. Co innego wydać tyle za mebelki które posłużą na więcej nic 2 lata....
    Emilka na tapczanik przeniosła się w wieku niecałe 2 latka. Ale kupiliśmy takie łóżeczko 140x70 cm, które przerabia się na tapczanik.

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ