X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za taką cenę w ikei można kupić ze 3 komody ;)

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie do Ikei jade :)
    Dopiero wstałam - dzoś sobie zrobiłam dzień lenia :D a teraz sio do Ikea, do Biedronki i do domku znów :)

• Puella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina...zgłaszaj koniecznie! Jeżeli jest monitoring, to tym lepiej, ja bym jeszcze tego ochroniarza do odpowiedzialności pociągnęła. W końcu to jego praca. Szkoda pieniędzy, ale i stresu który przeżyłaś. Niestety tak to jest z własną działalnością. Ciągle coś, wieczny stres. Mi dzisiaj też ciśnienie poszło do góry. Dziewczyna, która mnie zastępuje napisała rano SMSa, że rezygnuje z pracy....i rób babo co chcesz, ręce opadają. Klienci na dzisiaj poumawiani, a ja dzwonie i wszytsko odwołuję, bo mi rehabilitantka taki numer wycieła.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie ;-)
    Pani dr nas bardzo pochwaliła, że szyjka rewelacyjna, długa, zamknięta, czyli leżenie i oszczędzanie sił zgodnie z jej zaleceniem baaardzo pomogło! :) Bardzo się cieszę! ;-) Mały brykał, wszystko w porządku, ja 9kg na plus ;-) Ale mówiła, że dobrze, że w końcu waga poszła w górę, że prawidłowo :D

Dziewczyny - pytałam o hemoroida. Obejrzała go i mówi, że jest malutki, a że nie mam żadnych dolegliwości, to kazała kupić bez recepty żel PRORECTAL i dla własnego komfortu smarować na czystą okolicę 1-2 razy dziennie, ale nie jest to lek tylko środek silnie nawilżający, podobno daje super efekty. :)
    Także jutro go wykupię ;-)

--> https://www.cefarm24.pl/24918,prorectal-zel-50ml.html

katalina, gosia86, Agusia246, PIGULSKA, czarna panda lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, co za dziewucha nieodpowiedzialna! Wspolczuje bo taka sytuacja to też stres nie lada... Ja mam niby w umowie miesiac wypowiedzenia dla kazdej strony, ale to tylko zapiski.. Co kogo interesuje druga strona teraz :/ a chodzic i się sadzic o to, to w tym momencie szkoda wysilku. Ja podejde jutro do biura jak bedzie taka babka i zapytam po pierwsze jakie sa obowiazki ochrony..
    W ogole to z chwila przejscia na macierzynski zastanawiam się czy nie powinnam zamknac sklepu, zostawic sobie tylko jeden punkt, bo ten mój to nie wiem jak się uchowa. Daje czas do konca kwietnia bo to nie ma sensu robic tylko na zastepstwo na pracownika i nic nie miec z tego. Dziś mam nadzieje że dostane L4, bo to już ponad moje sily :(

• slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Slash my mamy taką kolorystykę wózka, może to widziałaś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c07be107623.jpg
    O tak - chyba własnie taki był ten wózeczek :)
    Podasz linka?
    Zadowoleni jestescie?
    Dzięki Piulska :)

A nie wiesz czy jest możliwosć innych kół chodzi mi o te retro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:26

PIGULSKA lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witajcie :)

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Witajcie kochane;) za nami cudowny tydzień z mężem i okazało się że zostaje mąż do 11 marca ;D wiec jeszcze się nim naciesze za to tu nie mam kiedy zaglądac..;/
    mamy się dobrze brzuszek rosnie, mały kopie <3 a jutro mamy wizyte więc trzymajcie kciukasy i jak bedę mieć chwile to odezwę się jak tam ;)

w piątek ściełam się troche z teściem ale nie lubie jak wtrąca się w nasze zycie i chce za nas decydować... stwierdził że po co wydajemy pieniądze na dziecko jak nam poprzynoszą rzeczy chodziło mu tu o pościel itp.. mój mąż stanął za mną i powiedział że nie będzie oglądał się na kogoś czy nam coś ktoś da.. ehhh.. i juz decyduje za nas kiedy chrzest.. a dla mnie to drażliwy temat bo to moje dziecko! nie chce wam tu smęcić ale muszę komus ;)

pozdrawiamy ;*
    Niestety uciązliwe jest takie wtrącanie.
    Wiesz czasem najlepszym sposobem jest wysłuchac a i tak zrobić tak jak Wy uwazacie. Wiem ,wiem nie zawsze się tak da żeby zacisnąc zabki i się nie wkurzac okazujac to. Ale moze spróbujcie.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moim zdaniem wystarczy rozszczelnić okna i tez powinno wystarczyć

Katalina współczuję koniecznie to zgłoś bo skoro płacisz to wymagać też trzeba

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    DZiewcyny znikam na tydzień. Moje starsze dziecię jest w szpitalu. Dostała zapalenia ucha środkowego. Dzisiaj miała zabieg w znieczuleniu ogólnym.
    Zmieniamy się z mężem - ja w dzień on w nocy,

Pozdrawiam Was i mam nadzieje że u Was wszystko w porządku :)

Wspieram.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    MiM trzymamy kciuki!

My z braku funduszy kupimy Tako Monlight Omega. Tańsza wersja :( No chyba że w lotto wygram ;)

Ten model tez jest bardzo ładny.
    Kochana ja widziałam wózek nawet za 4 tys zł - masakra.

Wazne zeby był praktyczny i nam się podobał i dodatkowo zeby nie był bardzo drogi. To jest dobry wybór.
    Nam z męzem zaczynają się podobac te wózki retro - tzn zeby te kółka miały pompowane, tak jak za naszego dziecinstwa.
    Ogladalismy własnie dzis razem za pomoca skypa wózeczki. :)
    Mąż i tak mówi ze ja mam decyzdujący głos to mi ma się najbardziej podobac. On będzie pstrzył od strony praktycznej a ja od strony wyglądu ;)

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o aptekę internetową ja zamawiałam na gemini podobno czeka sie około 5 dni roboczych na dostawę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska na tej stronie bejbi.eu - jest sporo ładnych wózków, poogladam sobie.

Co do grzyba - tez uwazam ze trzeba wietrzyc mieszkania no i wiadomo dogrzane tez w miarę muszą byc, le wietrzenie to podstawa.

Ja czasami tez mam twardy brzuch i wtedy trochę jakoś mnie ciągnie.
    Gin mi mówił ze dziecko wygląda na 27-28 tydzien. Nie wiem czemu a waga była 1623 gramy. Wiec mi się wydaje ze odpowiednia.
    Moze wcesniej sie nie rozsypię. Jejciu - chyba mi się przerazenie w oczach właczyło. 18 marca kolejna wizyta zobaczymy co wtedy będzie.

Katalina - uciekaj na L4 i odpoczywaj.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubzdurałam sobie zdronienie od Poli Lusia i mąż już nosem kręci jak ja do dziecka mówię :P ale nie mogę się po prostu powstrzymać
    Robię porządek w szafie żeby przenieść do niej rzeczy z komody i zrobić miejsce na ubranka Luśki w komodzie bo pewnie się prędko nie doczekam przywiezienia mebli przez męża :/
    No chyba że go sposobem w przyszłym tygodniu zmuszę że niby musimy sprawdzić jakie łóżeczko zanim kupimy materac :D

katalina, Anioł, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia chłopa to zawsze trzeba sposobem ;) zawsze to lepiej jakbyś mu miała stękać co 3 minuty, żeby coś zrobił. Przynajmniej u mnie takie stękanie powoduje odwrotny skutek ;)

u mojej siostry tak się mówi, na środkową, od imienia Ola ;) i też została Lusia/ Luśka/ Lisinda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:06

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:41

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:41

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jest tak samo im bardziej stękam tym dłużej muszę czekać na efekty :P
    Jemu się nie podoba Lusia bo kiedyś mieliśmy taką walnięta sąsiadkę ciocia Lusia na nią mówiliśmy ale co tam mi się podoba :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tak to jest z facetami;) musimy kombinować, żeby myśleli, że to oni zadecydowali a nie ulegli naszym namową ;)

nie wiem już co robić, znowu mi się stawia brzuch- tym razem boleśnie- a już biorę 10 tabletek magnezu :/

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia może trochę poleż? Odpocznij? Nie przeciążyłaś się dzisiaj?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ